STYCZEŃ 2026 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja jestem zombie dzisiaj chyba z 10 pobudek w nocy i nie wiem już jak się nazywam, do tego katar mnie wykończy 🤧 a mały jeszcze śpi tylko ja już zasnąć nie mogę...
Najlepsze jest to, że on się nie budzi na jedzenie... Bo wystarczy poklepać po pupie po przekręceniu na boczek i śpi, ale wczoraj musiał wjeżdżać smoczek bo nie szło go inaczej uspokoić. Nie wiem o co chodzi... Ta 4 drzemka tak to zepsuła? Ale łącznie miał tak mało snu w dzień... Żadna drzemka chyba nawet godziny nie trwała 😶 no chyba, że rzeczywiście jakaś aktualizacja się szykuje powolutku 🙈
No chyba, że było za duszno w mieszkaniu bo okno zamknęliśmy na noc 🤔
Teraz po 6 np z boczku poszedł na brzuszek i z zamkniętymi oczami marudził 🫠 ale znowu na brzuszku nie spał. Może się rozkręca tak jak ze spaniem na boczku 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 06:34
Starania od 2022
2024 - 3x IUI
09.2024 - I procedura IVF
03.04.2025 - II procedura IVF
06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG 🎉
21.01.2026 - 3420g, 53cm 🩵

-
Kokosku mam nadzieję , że jak mąż wróci to odetchniesz i nabierzesz sił. 🩷
Yenne ale nocka 😬 współczuję … może jakiś skok faktycznie się szykuje 🤔
U nas za to dziś cała nocka przespana 😳 aż w nocy sprawdzałam czy oddycha a mamy monitor 😅bo zawsze 2:30 , 3:00 jak w zegarku jest krzyk na mleko a tu cisza …może to cisza przed burzą 😅
Ellevv Niee ja chyba wolę wiedzieć tym razem 🤭 będę robić te genetyczne badania to się będę zastanawiać 🤣
Kokosik lubi tę wiadomość
-
Kokosik wrote:Martolina odkładam na plecki. W dostawce tylko tak śpi. W łóżku ze mną najczęściej na boczku
A może spróbuj odkładać ją na boczek ? Wiki jak ją odkładałam na plecki na obniżone łóżeczko to też się od razu budziła, na boczek jest zdecydowanie lepiej, zwykle udaje się odłożyć za pierwszym razem !
Kokosik lubi tę wiadomość
-
Ojej dawno tak intensywnie nie bylo na watku 😅 mam nadzieję, ze odniosę się do wszystkiego mimo dziur w glowie 😬
Króliczku gratulacje, spokojnej ciąży
ależ bedzie gromadka, dla mnie abstrakcja, jedno mi daje popalic 🤣
Kokosik przytulam za ciężki czas, oby maz szybko wrócił i będziesz mogła odpoczac

My łóżeczko mamy juz na najniższym poziomie
Jesli chodzi o robienie głupich rzeczy i zapominanie to u mnie to norma 🤷♀️
Rano bylam zawieźć kota na usunięcie zebow, mlody mi się tak rozbudził, ze dopiero robi 1 drzemkę...
Spanie z wypięta dupką to u nas codzienność 😅
Yenne my takie wybudzanie mieliśmy przez 3 tygodnie, dopiero od kilku dni się uspokoiło. Ja po którymś razie brałam go do sobie do lozka, bo wolałam tylko rękę wyciągnąć i go poszturchac po dupce niz wstawac co chwilę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 09:16
Yenne, Kokosik, Kroliczek2411 lubią tę wiadomość
-
stokrotka00 wrote:Przepraszam nie nadrobiłam Was jeszcze z weekendu, Dziewczyny, potrzebuję otuchy albo porady. Ostatnio była rozmowa o upadkach i mała dziś uderzyła glowa o metalową noge od stołu i ja mega schizuje. Ale brzeg zaokrąglony, a ona nawet nie zapłakała ale była w szoku przez chwile. W głowie juz jakies scenariusze czy na pewno wszystko ok. Dodatkowo dzis jakos kuepsko spi i co chwile sie budzi z płaczem.
Probowała sobie siadać i ją odwineło do tyłu.
W ogole ten temat zabezpieczania domu mnie przerasta, kupiłam taśmy takie piankowe miekkie ale nie ma jak tego przylepic bo sa ogromne. Tylko gniazdka zesmy po blokowali.
Obstawiam że raczej wszystko dobrze ❤️ Jeszcze nie jeden huk i upadek zaliczy ❤️🫂
Moja mała też wczoraj chciała usiąść to jej nie wyszło i poleciała na zabawkę 🤦🏻♀️ Ile wczoraj złości przez cały dzień bo ona chce siedzieć a nie wie jak się za to zabrać.
Nawet jak dom zabezpieczysz wszystko w domu to co potem? A w gościach? Na dworze? Gdziekolwiek? Zawsze się coś znajdzie.PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH
🔹️12.2025 👨👩👧👦🩷 3735g, 52cm
🔹️11.05.2025 - serduszko ❤️
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨👩👦💙 3600g, 50cm
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ starania od 07.2017

-
Kroliczek2411 wrote:Kokosku mam nadzieję , że jak mąż wróci to odetchniesz i nabierzesz sił. 🩷
Yenne ale nocka 😬 współczuję … może jakiś skok faktycznie się szykuje 🤔
U nas za to dziś cała nocka przespana 😳 aż w nocy sprawdzałam czy oddycha a mamy monitor 😅bo zawsze 2:30 , 3:00 jak w zegarku jest krzyk na mleko a tu cisza …może to cisza przed burzą 😅
Ellevv Niee ja chyba wolę wiedzieć tym razem 🤭 będę robić te genetyczne badania to się będę zastanawiać 🤣
To czekamy z Toba! 🤣❤️PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH
🔹️starania od 02.2024

🔸️ starania od 07.2017

-
Króliczek ale News! Jak bym miała obstawiać która z naszego wątku będzie pierwsza znowu w ciąży to Ciebie pewnie bym stawiała na jednym z ostatnich miejsc 🤭Ogromne gratulacje i super ze tak się stało, ja wierzę w jakąś moc wszechświata więc napiszę Ci że tak miało być! Trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze i bobo nr 5 dołączyło do waszej rodzinki w kwietniu 🤍 Sama jedną z wieloletnich staraczek której udało się dopiero po IVF ale cieszę się na każdą chcianą ciążę, jesteście wspaniałą kochającą się rodziną i jak tu ktoś napisał - miłość się mnoży 🤍
Ja z jednej strony bardzo bym chciała bobo nr 2, ale mąż wciąż nie bardzo, po drugie kurcze przez te nocki lecimy na takich oparach ze chyba tylko miłość i hormony sprawiają ze jeszcze żyjemy. No i jesteśmy troche starzy - choć nie wyglądamy i się nie czujemy to jednak pesel z nieuchronnie zbliżającą się 40 jest faktem.
Dzisiejsza noc po szczepieniu była okropna. Olo sie bardzo męczył, dostał wieczorem jeszcze paracetamol bo mu gorączka szla, ale i tak obudził się po 23 z płaczem i krzykiem, którego nie dało się uspokoić bujaniem, noszeniem, piersią ani niczym. Także chodziłam i bujałam przez ponad godzinę mojego 9,3kg bobasa, w pewnym momencie płakałam razem z nim, później się uspokoiłam i zaczęłam miarowo oddychać, chyba mu troszkę pomogło. Niemniej potem było jeszcze z 10 pobudek z płaczem i krzykiem, a większość czasu kiedy spał spędził wisząc na piersi (tylko to go uspokajało), więc u mnie spania prawie zero, ale tulenie tego małego kochanego ciałka było ważniejszego. Mam nadzieję że będzie się lepiej czuł dziś 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 09:30
• 2021: 1cs ciąza naturalna, 10tc poronienie, zaśniad groniasty częściowy💔
• 2023-2024: IVF nr 1, 2 i 3.
• 2025 IVF nr 4 -> 22.04.25 IV FET ❄️ 4AB, beta 7dpt: 90.77, 24dpt: serduszko bije
✨ 16.12.25 19:27 Witaj na świecie Synku ❤️ ✨
Wcześniak 36+5, SN zakończony nagłym CC, 2930g i 57cm szczęścia, Apgar 10/10

-
Puszkina wiem, ze to nie jest pocieszenie, ale wlasnie wczoraj gadałam z męża siostrą o spaniu dzieci itp. Mówiła, ze starsza spała okropnie, drzemki tragedia (15 min, a godzina usypiania), teraz się śmieje, ze nadrabia, bo potrafi spac do 13 🤣
Biedny Olo, oby dzisiaj bylo lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 09:31
-
kropka_aga wrote:Ojej dawno tak intensywnie nie bylo na watku 😅 mam nadzieję, ze odniosę się do wszystkiego mimo dziur w glowie 😬
Króliczku gratulacje, spokojnej ciąży
ależ bedzie gromadka, dla mnie abstrakcja, jedno mi daje popalic 🤣
Kokosik przytulam za ciężki czas, oby maz szybko wrócił i będziesz mogła odpoczac

My łóżeczko mamy juz na najniższym poziomie
Jesli chodzi o robienie głupich rzeczy i zapominanie to u mnie to norma 🤷♀️
Rano bylam zawieźć kota na usunięcie zebow, mlody mi się tak rozbudził, ze dopiero robi 1 drzemkę...
Spanie z wypięta dupką to u nas codzienność 😅
Yenne my takie wybudzanie mieliśmy przez 3 tygodnie, dopiero od kilku dni się uspokoiło. Ja po którymś razie brałam go do sobie do lozka, bo wolałam tylko rękę wyciągnąć i go poszturchac po dupce niz wstawac co chwilę...
Matko nie mów, że tak może być trzy tygodnie bo się wykończe 😬 chociaż jak miał takie nocki to nagle coś nowego się pojawiało... Np super skill pierdzenia ustami, co jest jego ulubioną rzeczą do robienia 😅 także czekać, co nowego Filip pokaże 🤣
Puszkina przytulam ❤️ oby dzisiaj było lepiej
Ja leżę na drzemce kontaktowej, ale bez kontaktu bo się mały tyłkiem do mnie odwrócił i śpi 🤣 chyba mamusia przestaje być potrzebna hahahaStarania od 2022
2024 - 3x IUI
06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1

-
Yenne moze nie bedzie tak dlugo, bo u nas to się pojawiło jak zaczal siadac I raczkowac, do tego pewnie jeszcze lęk separacyjny doszedł i byla mieszanka wybuchowa 😬 moze to jeszcze przed Tobą 😅 albo w ogóle nie będziesz miala takiej jazdy jak ja 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 09:39
Yenne lubi tę wiadomość
-
Króliczek ogromne gratulacje! Nudnej i zdrowej ciąży życzę 😃
My sie zaczynamy w sumie już starać o drugie ale może kompletnie nic z tego nie wyjść bo okresu ani jednego jeszcze nie mialam. Ale tarczyca wyregulowana juz, wchodzę na suple i stopniowo zaczynam przechodzić na dietę z niskim IG znowu, szczegolnie że chcialabym zrzucic te moje nadmiarowe 10kg. O Maryśke staraliśmy sie 2 lata przez moje zaburzenia hormonalne wiec jesli by nam sie udalo nawet teraz to będziemy mega szczęśliwi nawet jeśli bedzie 2 under 2.
Kokosik jesteś turbo dzielną Mamą. Ja nie wiem co bym zrobiła bez Męża, chyba bym już po ścianach chodziła bo mój bobas to jest dzikie dziecko i np. Ostatnio drze sie od rana na pełny regulator aż w uszach dzwoni i cała zadowolona potem jak matka dostaje pierdolca od tego. Mała terrorystka.
U nas zaczelo sie siadanie i Maryśka próbuje sie wspinać a to po moich nogach a to po poduszkach. Wczoraj to nawet tak stała oparta o stołek więc coś sie do wstawania przymierza a dopiero skonczyla 7 miesięcy 😵💫
Kokosik, Kroliczek2411, ellevv, Kulka94 lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny. Nie wiem czy nam kolejne zęby nie idą bo dzis wszystko pcha do buzi, wiec moze te wybudzenia były z tego. Ale pozniej w nocy dobrze spała, rano tylko był strasznie smierdzacy mocz, mam nadzieje ze to nie jakaś infekcja.
@Kroliczku gratulacje!! My też byśmy chcieli kolejne bobo ale ja sie nie czuje jeszcze gotowa psychicznie ani fizycznie na ciąże. Poza tym jestem tak zakochana w tej istotce że nie wyobrażam sobie dzielic tej milosci na ten moment. -
Crazy powodzenia w staraniach, oby szybko się udalo

Wiesz, tez mialam lekkie zdziwko jak mlody kończąc 7 mc juz wstawał, a teraz chodzi przy meblach 🤣🤣 a dopiero leżał tylko na plecach 😅 takze niedlugo możesz się tego samego spodziewać 🤣
CrazyDaisy lubi tę wiadomość
-
To mamy Pogubioną i Crazy które oficjalnie się starają 🥰😍 nie mogę sie doczekać waszych dwóch kreseczek ❤️
Jejcie, niby wiem a przeraża mnie to że te dzieci takie szybkie 😱 przynajmniej w mojej głowie to tak szybko wszystko idzie
PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH
🔹️starania od 02.2024

🔸️ starania od 07.2017

-
Crazy daisy i pogubiona trzymam kciuki 🤞🏻🤞🏻
Nie wiem czy mam rozsyłać wiruski czy coś 🤣
-
kropka_aga wrote:Dzisiaj przyjdzie pierwsza barierka na schody z otworem dla kotów... mam nadzieję, ze te nasze gamonie ogarną sprawę 😅
Ooo jest coś takiego? Muszę zapisać 😅🙈 bo przyda nam się zablokowanie kuchni czy łazienki... Bo w jednym kocie żarcie a w drugiej kuweta 🙈 a to jest rozporowa barierka?Starania od 2022
2024 - 3x IUI

-
Tak, rozporowaYenne wrote:Ooo jest coś takiego? Muszę zapisać 😅🙈 bo przyda nam się zablokowanie kuchni czy łazienki... Bo w jednym kocie żarcie a w drugiej kuweta 🙈 a to jest rozporowa barierka?

https://allegro.pl/oferta/bramka-zabezpieczajaca-rozporowa-tulano-barierka-na-schody-75-96cm-dla-psa-16163884044 -
Pochwal się jak zamontujesz 🙈 Jakie masz dokładnie schody? U nas mocowanie z dwóch stron dopiero by się zaczynało na 4 schodku 😵💫 Może będzie tak dobrze że jednak nie będę musiała montować.kropka_aga wrote:Dzisiaj przyjdzie pierwsza barierka na schody z otworem dla kotów... mam nadzieję, ze te nasze gamonie ogarną sprawę 😅
Ja muszę znowu zatkać naszą szafkę z otworem na kuwety 🙈 moje koty i tak są na dworze więc praktycznie mogłabym wymienić tą szafkę
Edit. Widzę linka 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 10:56
kropka_aga lubi tę wiadomość
PCOS, cykle bezowulacyjne, nadwaga, wysokie TSH (4,34), 3 lata na AH
🔹️starania od 02.2024