Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Paulina66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś nocka tragiczna 🤕 mała obudziła się po 22, poszłam ją lulać i długo nie mogła zasnąć, a potem ja przysnęłam z nią na rękach. Obudziłam się 0:40 i odłożyłam ją na łóżko żeby iść do łazienki i rozbudziła się tak, że przez ponad 2 godziny nie mogłam jej uśpić 🥴 finalnie zasnęła ok 3, a ja czuję się dziś jak zombie 😬

Yenne może zaproponuj mężowi, że jak Filip będzie spał w osobnym pokoju to od tego czasu on przejmuje nocne wstawanie 😅 ciekawe jak szybko zmieni zdanie.

Yenne lubi tę wiadomość

32 👰🏼‍♀️ 34 🤵🏻

01.2025 💔🪽 9tc

14.05 ⏸️ 9 dpo 🌈✨
    5.06 🩺 pierwsza wizyta 💫 0,42cm dzidziusia z bijącym serduszkiem ❤️

7+3 • 1,24cm | 9+0 • 2,25cm | 11+5 • 4,86cm
    NIFTY Pro - niskie ryzyka, dziewczynka 🩷🌸
    I prenatalne 🧬 12+5 • 6,41cm
    15+6 • 165g | 17+4 • 209g
    II prenatalne 🧬 20+5 • wszystko prawidłowo
    21+4 • 403g | 25+6 • 878g | 29+6 • 1453g
    III prenatalne 🧬 30+5 • 1750g
    33+4 • 2256g | 35+4 • 2584g | 37+6 • 2978g

39+0 🌈 Nareszcie razem
    👶🏼🎀 16.01.2026 ● 3340g ● 54cm

age.png
  • Yenne Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:
    U nas dziś nocka tragiczna 🤕 mała obudziła się po 22, poszłam ją lulać i długo nie mogła zasnąć, a potem ja przysnęłam z nią na rękach. Obudziłam się 0:40 i odłożyłam ją na łóżko żeby iść do łazienki i rozbudziła się tak, że przez ponad 2 godziny nie mogłam jej uśpić 🥴 finalnie zasnęła ok 3, a ja czuję się dziś jak zombie 😬

Yenne może zaproponuj mężowi, że jak Filip będzie spał w osobnym pokoju to od tego czasu on przejmuje nocne wstawanie 😅 ciekawe jak szybko zmieni zdanie.

Chyba szybko by zmienił 🤣😅

Przytulam ❤️ ja też dzisiaj jak zombie jestem + ta choroba 🫩

Mały ma pierwszą drzemkę dnia w swoim łóżeczku. Próbujemy coś zmienić, na razie śpi, ale trzeba co jakichś czas poszuszać albo poklepać po pupie 🙈 dłużej też zasypiał niż przytulony do mnie. Druga drzemka już będzie kontaktowa. Nie chcę wszystkiego mu do góry nogami wywracać o to jeszcze po powrocie do domu... Ale wczoraj w hotelu spał w łóżeczku, więc pokazał że potrafi drzemkę w nim mieć 🤣

Starania od 2022 :)
    2024 - 3x IUI :(

09.2024 - I procedura IVF

03.04.2025 - II procedura IVF
    06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
    14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
    maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG 🎉
    21.01.2026 - 3420g, 53cm 🩵

age.png
  • Kulka94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My miałyśmy w zeszłym sezonie kombinezon i kurteczkę Engel i naprawdę super nam się sprawdzały. I jedno, i drugie znalazłam na Vinted. Pod kombinezon zakładałam body z długim rękawem, spodenki i jakieś grubsze skarpetki. Miałyśmy jeszcze zimową wkładkę do wózka z la millou. Pasuje też do spacerówki, więc nie będę nic innego kupować na zimę.

Kurteczka była noszona chyba aż do kwietnia! Przy wyższych temperaturach zakładałam małej po prostu cienką bluzeczkę. Była luźna, więc zastanawiam się, czy wczesną jesienią się jeszcze wciśnie. Jeśli okaże się za mała, to na pewno będę polować na Vinted na taką samą, bo naprawdę byłam z niej bardzo zadowolona :) Patrząc po naszych wpisach na Facebooku, coś mi się wydaje, że już niedługo będziemy pytać o polecajki pierwszych butów, bo te bobasy będą już chodzić, a nie tylko siedzieć w spacerówkach 😂

W ogóle jesteśmy z mężem fanami „Tańca z Gwiazdami” i jeszcze przed porodem byliśmy na widowni. To było dla nas fajne przeżycie. Później była przerwa, bo wiadomo – mała była jeszcze za malutka. A teraz stwierdziliśmy, że jest już kumata i powinna dać radę na widowni, oczywiście ze słuchawkami. No i kupiliśmy bilety na 13 września na próbę generalną. Na live’a jeszcze trochę się cykałam, bo nie wiem, czy nie zrobi jakiejś afery na antenie Polsatu 🤪

U nas ostatnie dwie nocki słabe. Poprzedniej uratował nas syropek. Dzisiaj muszę kupić jakiś z ibuprofenem. Chyba idą kolejne zęby, jak chciałam sprawdzić dziąsła i ją przez przypadek dotknęłam za mocno to rozpłakała się na amen. W dzień też marudzi, więcej śpi i ciągle coś wpycha do buzi. Oby szybko się przebiły! Dolne jedynki wyszły jej równy miesiąc temu.

Btw jeśli macie jakieś polecajki fajnych toreb do wózka, to z chęcią przyjmę!

15.05 - dwie kreseczki ⏸️
    04.01 - J. już na świecie 🩷 (3010 g, 47 cm)

age.png
  • CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martolina wrote:
    Ale tu wysyp merino w tym tygodniu 😁 chyba wszystkie się już szykujemy na jesień 😁 przyznam szczerze że jestem jesieniarą i cieszę się że lato się kończy, a najbardziej się cieszę że upały się kończą. Chociaż z niemowlakiem lato na pewno jest łatwiejsze niż zima. Właśnie mówiłam mężowi że muszę sobie znaleźć jakieś rozrywki na jesień i zimę jeśli pogoda nie pozwoli na spacer bo oszaleje w domu. Widziałam ostatnio zajęcia fitness z bobasami, chociaż jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić

Czy któraś z Was używa już kołderki zamiast śpiworka ? Zauważyłam że Wiki się wkurza już w tym śpiworku i teraz w nocy śpi pod kocem merino, myślę czy nie kupię jej już kołderki na jesień

Ja mam tak samo. Tylko ja nie cierpię lata. Jestem non stop spocona, robi mi się latwo duszno, a w metrze czasem i słabo a masa ludzi z rowerami sobie jeździ i nie ma jak sie oprzeć o ścianę czy co dopiero usiąść z wózkiem. Nawet jak rano jest kolo 20 stopni to ja latam w samym topie bez stanika bo mi tak gorąco. Marzę już o jesieni i możliwości narzucania na siebie lekkiej kurteczki i o takim przyjemnym rześkim powietrzu.

My spaliśmy pod kocykiem/kołderką bo było za gorąco na śpiworek.

30 👩🏼 2 lata starań
    PCOS i Endometrioza, Adenomioza - długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF

Leczenie: dietetyk kliniczny + naprotechnologia

08.05.2025 pozytywny test 🤰🏼
    16.01.2026 zdrowa córeczka, 3600g, 54 cm 👶🏻
    age.png
‹‹ 1347 1348 1349 1350 1351
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ