STYCZEŃ 2026 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
kropka_aga wrote:Mleka u nas nadal duzo, bo 850-950 ml (zejście z ok. 1.2l). Pomija mi tak 1 porcję mleka, ale pije wiecej na karmienie (nie wiem czy pamietasz, ale u nas zawsze było duzo karmien 9-12 malymi porcjami... obecnie mam 4 w dzien i 1 w nocy). Z wodą kiepsko, wypluwa, moze z 10ml wypije z bboxa... wiec tez tego mleka nie żałuję, bo wody nie pije praktycznie nic, bo co to za ilość 🙄
U nas ogólnie rozkład wyglada tak:
Rano (6-7): mleko
Ok. 9 - mleko (tu raczej wskoczy śniadanie, bo juz 3 dzien z rzędu mamy 2 drzemki)
11 - śniadanie (kaszka z owocami, musli, jogurt z owocami)
Ok. 13 mleko
Ok. 14-15 obiadek
Ok. 17-18 kolacja (kaszka, ale zwykła bez dodatkow)
Przed spaniem jeszcze pociągnie 280 ml mleka i 1x w nocy 150-170.
Ahh ok, to u nas bardziej z przerwami te karmienia. Drzemki mamy dawno dwie, a karmienia w dzień 4 (były 5). Około 7/8 je pierwsze mleczko 150 ml, po drzemce zazwyczaj koło 11/12 dostaje miseczkę jedzonka - podobnie albo kaszka z jogurtem i owocami, amarantus, masło orzechowe albo jakaś zupka albo warzywka z mięskiem. Później zazwyczaj znów mleczko koło 14:00 druga drzemka i po drzemce mleczko 150 ml. I na sen nocny, który nam się już przesuwa tak na 19/19:30 dostaje mleczko 180 ml i w nocy kolo 1/2 zjada 210 ml. Wodę podaję we wszystkich formach ale ciężko to idzie. Widzę nie tylko nam. Tutaj chyba trzeba uzbroić się w cierpliwość. Czasem mamy 3 karmienia w dzień i dwa duże posiłki ale to zależy jak się ułoży. Kupiłam teraz bbox z philips avent z polecenia neurologopedy ale nie liczę na cud. Nawet z butelki od mleka pociągnie trochę i jak poczuje, że to nie mleko, to przerywa i patrzy na mnie wzrokiem „wtf”? 😂 i nie chce skubaniec
Ale 280 ml wciąga Ci przed snem?
czy miało być 180? Ja myślałam, że to moje dziecko dużo wpierdziela. Na wadze 9700 już
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:30
-