Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZEŃ 2026 ❄️
Odpowiedz

STYCZEŃ 2026 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:
    Hej, nadrabiam po chwilowej nieobecności.
    Gratuluję wszystkim nowym mamom i trzymam kciuki za pozostałe dwupaczki! Już niedługo wszystkie się rozpakujemy. 🥰🥰🥰

U nas trwa walka (dosłownie) o karmienie. Niestety musieliśmy dokarmiać mm, bo mały był bardzo głodny i płakał cały czas, a ja jak się okazało nie miałam pokarmu.

Teraz tego pokarmu trochę mam, natomiast on juz nie chce ssać. Possie max kilkanaście razy i idzie spać… i za chwilę się budzi i znowu płacz. I tak cały czas.
    Gdzie mm zje i idzie spać szczęśliwy.
    Próbuje ściągać laktatorem, ale na razie ciężko - strasznie mi przecieka (mam momcozy s12 pro - moze ma ktoś jakieś rady?)

W poniedziałek przychodzi do nas położna, która jest też cdl. Więc jest to ostatnia szansa, jak nie wyjdzie to kończę moja karierę z kp.

Edit: siedziałam teraz 30 min z laktatorem i ściągnęłam może 10 ml z obu piersi łącznie…

Z tego co czytałam momcozy może się nie sprawdzić na początek na rozkręcenie laktacji. Jeśli masz możliwość gdzieś wypożyczyć medele (u mnie na przykład w szkole rodzenia mają) albo kupić jakiś ręczny bądź zainwestować w inny - ja miałam podobnie jak Ty. Młoda w szpitalu głodna i dobijalismy MM. Nagle przestała chcieć ssać cyca, bo butla wygodniejsza. W domu zaczęłam jechać ostro z odciąganiem i każdego dnia mam coraz więcej mleka. Walka o pierś trwała, położna zaproponowała mi takie nakładki z medeli i faktycznie przez nie ssała ale słabo. Zrobiłam dzień przerwy i nagle odwrót o 180 stopni. Dziś przystawiła się pięknie bez nakładek, ssała długo bez puszczania i cała buzia w mleku. Potem dałam jej butlą resztę co wcześniej odciągnęłam. MM nie dobiliśmy. Odleciała i śpi teraz

Położna zaleciła mi odciągać pojedynczo na każdą pierś po 7-5-3 minut na przemian i w taki sposób walczę o produkcję mleka. Pije też Femaltiker, karmi, dużo wody. Każdego dnia jest coraz więcej i gonię jej zapotrzebowanie. Idzie wolno ale idzie. Odciągam co karmienie czyli najpierw cyc potem butla z moim mlekiem i reszta co brakuje MM. Liczę jeszcze na jakiś nawał pokarmu 😅

31 👩 34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰
    08.09 połówkowe 🧸 415 g kokosika 🥥
    23.10 1103 g księżniczki 🥰
    22.11 1917 g małej misi 🐻
    16.12 2600 g kruszynki 🫶
    02.01 3000 g paputka ⛄️ czekamy na Ciebie 🫶
    17.01 Marcysia w końcu z nami 💕 3220 g 52 cm 🩷

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

age.png
  • Yenne Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże... Właśnie wlatuje wcześniejsze jedzonko o 1,5h gdzie maluch zjadł chyba z 15 ml mm z tej butelki lansinoha... 🙈 I tak był głodny, próbowałam do piersi go dostawić ale to działało tylko jako smoczek 🙄

Podpowiedzcie proszę pielęgnację takiego maluszka, oprócz przemywania ciała wodą przegotowaną np uszy itp. 🙏

Wizyta położnej dopiero w poniedziałek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 01:51

Starania od 2022 :)
    2024 - 3x IUI :(

09.2024 - I procedura IVF

03.04.2025 - II procedura IVF
    06.04.2025 - start stymulacji --> Ovaleap 1x150/dz --> Ovaleap 1x1 + Cetrotide 1x1
    14.04.2025 - punkcja 🥚; zapłodniono 9🥚 --> 5 --> 4 ❄️ (5.1.1|2x 4.11|3.1.1)
    maj 2025 - FET x1 ❄️ 5.1.1 + EG
    29.05 - 9dpt beta 167,3 mIU/ml | prog 36,90 ng/ml
    31.05 - 11dpt 561,4 mIU/ml 🤞🍀
    23dpt - 3mm, migocze pięknie <3
    29dpt - 9-10mm, 120-125/min 😍
    #rodze2026

preg.png
‹‹ 975 976 977 978 979
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ