Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś byłam na Panoramie. Myślałam, że tylko pobranie krwi będzie, ale była wizyta u lekarza, podgląd dzidziusia na USG (ma już 4 cm 😉) i pobrali mi już krew na pappę. Jeszcze 11 dni i prenatalne 🙏 lekarz, u którego byłam sceptycznie nastawiony do tych badań. Podkreślał, że to tylko prawdopodobieństwo.
Poproszę o wpisanie prenatalnych na 24.07
Nayshea, monii00, Karola_90, yecikowa, Kinia197, Esbe, Werox, tosiekk, ANIELKA, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
Co to jest? Ja nawet nie miałam tego badanego :oxKlaudix wrote:Powiedzcie mi dziewczyny, jak oddawałyście krew do prenatalnych to robiłyście też wskaźnik AFP? Ile on wam wynosił?
oddawałam krew do prenatalnych 09.07, wtedy wiek ciąży to 11+4.
Zakres referencyjny laboratorium wynosi 0.89 - 8.78 ng/ml a mi w badaniu wyszło 9,58 ng/ml. Przeszukałam internet i może to oznaczać wady cewy nerwowej, nie ukrywam że trochę sie podłamałam a prenatalne dopiero w czwartek. -
Tak, bo najważniejsze jest właśnie USG, ale zawsze warto zrobićjaskra wrote:Ja dziś byłam na Panoramie. Myślałam, że tylko pobranie krwi będzie, ale była wizyta u lekarza, podgląd dzidziusia na USG (ma już 4 cm 😉) i pobrali mi już krew na pappę. Jeszcze 11 dni i prenatalne 🙏 lekarz, u którego byłam sceptycznie nastawiony do tych badań. Podkreślał, że to tylko prawdopodobieństwo.
Poproszę o wpisanie prenatalnych na 24.07 -
x Klaudix tak jak napisały Dziewczyny USG prenatalne jest najważniejsze i na podstawie usg koryguje się poszczególne wyniki nie patrzy się tylko i wyłącznie na badanie z krwi bo połowa ciężarnych miałaby zwiększone ryzyko wad płodu. Trzeba poczekać na usg.09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
13.07.2026 - wizyta gin NFZ
27.07.2026 - badania prenatalne 🧬
👶🏻💙
👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
jaskra wrote:Ja dziś byłam na Panoramie. Myślałam, że tylko pobranie krwi będzie, ale była wizyta u lekarza, podgląd dzidziusia na USG (ma już 4 cm 😉) i pobrali mi już krew na pappę. Jeszcze 11 dni i prenatalne 🙏 lekarz, u którego byłam sceptycznie nastawiony do tych badań. Podkreślał, że to tylko prawdopodobieństwo.
Poproszę o wpisanie prenatalnych na 24.07
Jaskra jesteś wpisana 😊
jaskra lubi tę wiadomość
-
Fajnie, że ten tydzień zaczął się dobrymi wieściami z wizyt 😊 napawa mnie to optymizmem co do mojej jutrzejszej wizyty! Bardzo proszę o kciuki jutro, bo to będzie dla mnie chyba najbardziej stresująca wizyta do tej pory. Rok temu, na takim etapie dowiedziałam się najgorszych rzeczy, więc czuję, że jak jutro wszystko będzie dobrze, to opuści mnie ogrom obaw, dlatego przyjmę wszystkie kciuki w każdej ilości! ☺️🍀
molierowa lubi tę wiadomość
-
Jusia92 wrote:Fajnie, że ten tydzień zaczął się dobrymi wieściami z wizyt 😊 napawa mnie to optymizmem co do mojej jutrzejszej wizyty! Bardzo proszę o kciuki jutro, bo to będzie dla mnie chyba najbardziej stresująca wizyta do tej pory. Rok temu, na takim etapie dowiedziałam się najgorszych rzeczy, więc czuję, że jak jutro wszystko będzie dobrze, to opuści mnie ogrom obaw, dlatego przyjmę wszystkie kciuki w każdej ilości! ☺️🍀
Trzymam za Ciebie i za siebie!
Ja jutro ide na prenatalne, gdzie w pierwszej ciąży też usłyszałam najgorsze wieści.
Musi być dobrze i będzie! Musi!
Tulę🌸Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:06
Jusia92 lubi tę wiadomość
-
molierowa wrote:Trzymam za Ciebie i za siebie!
Ja jutro ide na prenatalne, gdzie w pierwszej ciąży też usłyszałam najgorsze wieści.
Musi być dobrze i będzie! Musi!
Tulę🌸
Również będę mocno trzymać kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę! 🤞🏻
Wracajmy tym razem z samymi dobrymi wiadomościami i uśmiechem na twarzy! ☺️ -