Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam starszego syna Marcela 🥰
Kocham to imię i nie zmieniłabym na żadne inne .
Marcele to baaaardzo inteligentne i dobre chłopaki 😍
Teraz myślę nad Maksymilianem znowu ...
Ale nie wiem czemu mam ogromne wewnętrzne przekonanie że jednak będzie dziewczynka 🙈
Dlatego czekam do tych prenatalnych 😅
Zagadka919, Margareetka, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
BillieJean wrote:Dziękujemy
chociaż wiadomo jak to jest z dziećmi, nie odpoczywa się na wakacjach tylko zmienia się otoczenie 😅
Wiadomo jak jest, jeszcze jak dzieci lubią gdzieś jeździć to jest lepiej a jak wolą tylko dom i np źle śpią na wyjazdach to już gorzej -
Nayshea wrote:Mi się bardzo podoba imię Borys, ale mojemu coś się odmieniło i już mu się nie podoba, później była rozmowa że może Gabriel, ale ostatnio przeglądaliśmy imiona męskie i wpadło nam imię Nikodem więc możliwe że tak zostanie
Mi się wszystkie wymienione przez Ciebie podobają, ale Nikodema ma moja koleżanka, Borys brzmi rosyjsko, a Gabriel się tatusiowi nie podoba 🤷
Nayshea lubi tę wiadomość
-
Buburuza, muszę tylko powiedzieć, że podczas wczorajszego meczu Anglia - Norwegia sporo o Tobie myślałam. Jak wprowadzili piłkarza, który się nazywa Bob, to za każdym razem jak wspominali o nim, to od razu przychodziłaś mi na myśl 🤭
jaskra, Buburuza, tosiekk, Zagadka919 lubią tę wiadomość
-
Hahaha Bob Górą. Mój mąż o dziecku mówił Bob lub Bobosława 😅 teraz się okazało że chłopak to znowu roboczo będzie Bobem 😅 chociaż mój pierwszy to był nazywany Bobem do 9 miesiąca 😅 nie mam nad tym jeziorem zasięgu! 5 minut lądowała mi się ostatnia strona. Będę miała po powrocie nadrabiania.Jusia92 wrote:Buburuza, muszę tylko powiedzieć, że podczas wczorajszego meczu Anglia - Norwegia sporo o Tobie myślałam. Jak wprowadzili piłkarza, który się nazywa Bob, to za każdym razem jak wspominali o nim, to od razu przychodziłaś mi na myśl 🤭
-
Ej mój też tak mówił, że może damy mu na imię Bob 😭😂😂😂Buburuza wrote:Hahaha Bob Górą. Mój mąż o dziecku mówił Bob lub Bobosława 😅 teraz się okazało że chłopak to znowu roboczo będzie Bobem 😅 chociaż mój pierwszy to był nazywany Bobem do 9 miesiąca 😅 nie mam nad tym jeziorem zasięgu! 5 minut lądowała mi się ostatnia strona. Będę miała po powrocie nadrabiania.
-
BillieJean udanego urlopu!
My też jutro wyjeżdżamy nad morze do Gdańska. Z tego co widzę to pogoda piękna 🤩
Karola_90, Esbe lubią tę wiadomość
-
Właśnie jesteśmy w Trojmiescie i może nie jest super ciepło ale pogoda fajnaWerox wrote:BillieJean udanego urlopu!
My też jutro wyjeżdżamy nad morze do Gdańska. Z tego co widzę to pogoda piękna 🤩
udanego wypoczynku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 20:53
Werox lubi tę wiadomość
-
Ah, 2 dni się człowiek nie zaloguje i sporo nadrabiania

Moja babcia, też miała na imię Leokadia, Leo, Lea, cudne zdrobnienia
Gratulacje z okazji kolejnych potwierdzonych zdrowych chłopców, pierwsza strona rozbłyśnie na niebiesko 🤣
Co do imienia ja bym baaaaaardzo chciała Mikołaj, ale mąż oponuje, podczas wyjazdu padł szał na Dominika, próbuję się z tym oswoić 😅
Ogólnie to bardzo dużo pochodziliśmy, starałam się nie przekraczać tętna 140, jak było wyżej to przystawałam wyrównać oddech, mam nadzieję, że Klusek się czuje dobrze, wizyta dopiero w piątek 🫣
Esbe lubi tę wiadomość
-
Karola_90 syn ma na imię Mikołaj, wołamy na niego Miki. Bardzo polecam to imię bo za dziecka można mówić Mikołajek a jak dorośnie dostojnie Mikołaj. Urodzony szef/prezes. Tak skupia uwagę wszystkich wokół, że to jest jakiś fenomen. Ma tak odkąd skończył pół roku. Byliśmy w Chorwacji to się uśmiechał do ludzi, zaczepiali go a on ich. Nie był hnb. W domu/na zewnątrz aktywny, ale jak zostaje u moich rodziców to bardzo grzeczny.
Dzisiaj wizytuję po 9, jadę z synem bo mamy problem z samochodem a do babci jest 30min drogi w jedną stronę. Mechanik na urlopie, my mamy zawsze farta z jego urlopami jak potrzeba coś pilnie zrobić. Jutro mąż ma wziąć wolne na moje badania żeby z nim zostać.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:58
Esbe lubi tę wiadomość
09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
13.07.2026 - wizyta gin NFZ
27.07.2026 - badania prenatalne 🧬
👶🏻💙
👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
Cześć,
z imieniem dla bobasa to powiem wam, że większy problem mamy jak będzie dziewczynka - kompletnie nie mamy pojęcia jak ją nazwać. Mężowi podoba się co innego a mi co innego
Na tą chwilę kompromisem jest Maja albo Hania.
Natomiast dla chłopca od razu wiedzieliśmy, które nam się najbardziej podobają i padło na Henia albo Franka
Esbe lubi tę wiadomość
-
Powiedzcie mi dziewczyny, jak oddawałyście krew do prenatalnych to robiłyście też wskaźnik AFP? Ile on wam wynosił?
oddawałam krew do prenatalnych 09.07, wtedy wiek ciąży to 11+4.
Zakres referencyjny laboratorium wynosi 0.89 - 8.78 ng/ml a mi w badaniu wyszło 9,58 ng/ml. Przeszukałam internet i może to oznaczać wady cewy nerwowej, nie ukrywam że trochę sie podłamałam a prenatalne dopiero w czwartek.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:24
-
cześć Dziewczyny!
Staram się być na bieżąco z tym o u Was, ale nie mogę znaleźć czasu, żeby coś napisać..
Z imionami to zawsze trudna sprawa
bo to dwie osoby muszą się dogadać między sobą. Wg mnie najgorzej, jak wmiesza się ktoś jeszcze w fazie wyboru, bo to już 3 osoby, które na pewno kogoś o jakimś imieniu nie lubią, albo jakieś imię się źle kojarzy 
ja narazie w ogóle o tym nie myślę
poczekam, aż będziemy znali płeć 
xKlaudix jeżeli to są wyniki krwi, które koreluje się później z obrazem z USG to nie patrz teraz na nie, bo to tylko można się zdenerwować. Pamiętam z 1 razem jak robiłam prenatalne to pani w recepcji powiedziała, że wolą nie wysyłać tych wyników pacjentkom, tylko od razu dawać do lekarza, który wpisze je po wykonaniu badania, bo wtedy dopiero wtedy jest całościowy obraz. A jak samemu próbuje się je zinterpretować to może to powodować tylko strach. Więc na spokojne
Mi mdłości już powolutku przechodzą 🤩 i jakoś chęci do życia i działania jest więcej. Mam nadzieję, że u wszystkich, które źle znosiły 1 trymestr też teraz nastąpi zmiana.
Miłego tygodnia, udanych wizyt! -
Xklaudix tak jak pisze Olinka, nie przejmuj się samymi wynikami bez zestawienia ich z USG, ja miałam w tej ciąży AFP akurat w normie ale pamiętam że w poprzedniej miałam i betę za wysoką według norm i pappę za niską a ryzyka wyliczyli mi niskie na podstawie USG, dziecko zdrowe, a ciąża bez żadnych komplikacji.
Co do mdłości to mi się dopiero co pojawiły, dokładnie w 12 tygodniu, nie wiedziałam że tak późno mogą się zacząć mdłości. 🤢 Nie są jakieś nasilone no ale nadal są. 😐
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:52
-
Melduje się po wizycie, była na szybko bo syn od wejścia do przychodni był płaczliwy jeszcze trwa tam remont hałas jak nie wiem. Szybko zmierzył okruszynkę i ma 2,2cm. Na szybko spojrzałam machała rączkami i nóżkami. Tętno 164. Pomiar ciśnienia 3 razy dziennie i jak coś alarmować jakby coś się działo.
Wypisał skierowanie na badania i założyli mi kartę ciąży bo jeszcze nie miałam. Kolejna wizyta tydzień po prenatalnych czyli 03.08 i od 01.08 przechodzę na zwolenienie.
Też nadal wymiotuję tzn raz dziennie lub co 2 dzień. Szczoteczka musiała być zmieniona na zwykłą, nie mogę elektryczną umyć zaraz odruch wymiotny.
Iza., Haven, Karola_90, _Dysia_, yecikowa, molierowa, May-girl, Kinia197, Esbe, Werox, tosiekk, Jusia92 lubią tę wiadomość
09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
13.07.2026 - wizyta gin NFZ
27.07.2026 - badania prenatalne 🧬
👶🏻💙
👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
Annette. wrote:Xklaudix tak jak pisze Olinka, nie przejmuj się samymi wynikami bez zestawienia ich z USG, ja miałam w tej ciąży AFP akurat w normie ale pamiętam że w poprzedniej miałam i betę za wysoką według norm i pappę za niską a ryzyka wyliczyli mi niskie na podstawie USG, dziecko zdrowe, a ciąża bez żadnych komplikacji.
Dzwoniłam do laboratorium zapytać czy ten zakres referencyjny jest ogólny czy dla kobiet w ciąży, to usłyszałam od pani na infolinii „że ona nie wie” 🤦♀️
Wiem tylko tylko że to AFP zwiększa się od 10tyg ciąży a nigdzie w internecie nie ma podanych norm przed 14 tyg. -
U mnie od wczoraj powrót mdłości... Dziubie to jedzenie byle coś zjeść.
Klaudi na te wyniki do badań prenatalnych trzeba patrzeć całościowo. Także na spokojnie, jakby coś było nie tak to od razu by się z Tobą kontaktowali z miejsca w którym robiłaś prenatalne. -
Klaudi na te wyniki do badań prenatalnych trzeba patrzeć całościowo. Także na spokojnie, jakby coś było nie tak to od razu by się z Tobą kontaktowali z miejsca w którym robiłaś prenatalne.[/QUOTE]
U mnie sytuacja jest inna. Wyniki z krwi przed prenatalnymi a 16.07 będę mieć już na wizycie od razu skorygowane ryzyka.