Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też jest super problem z imieniem. Ja bardzo chciałam nazwać syna Feliks, ale małż się nie zgadza bo przecież Feliks to karma dla kotów 😑😑😑 On natomiast ma same propozycje imion modnych 50 lat temu także nie wiem jak my się dogadamy 😅
Esbe, asiajoanna lubią tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
9.06 1,67cm 🫐
23.06 3,66cm🍓
Nifty - czekamy na synka 💙
7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
14.07 - 106g 🍋
4.08 - 164g 🥑
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

-
My mamy dwa wybrane i chce dopasować jak się syn urodzi. Mnie śmieszą amerykańskie imiona z polskimi nazwiskami. No nie cierpię tego. Tak samo Mia, Lea czy inna Georgia xD Nie wezmę też imienia które jest w pierwszej 10. Moja córa to Luiza i chce żeby też stylem imię chłopca pasowało do niej. Nie zdzierżę jakiegoś Milana. I też mało co mi się podoba dla chłopca.
Swoją drogą pierwszy raz dziś wymiotowałam po jedzeniu xD
Esbe lubi tę wiadomość
-
Kinia197 wrote:My mamy dwa wybrane i chce dopasować jak się syn urodzi. Mnie śmieszą amerykańskie imiona z polskimi nazwiskami. No nie cierpię tego. Tak samo Mia, Lea czy inna Georgia xD Nie wezmę też imienia które jest w pierwszej 10. Moja córa to Luiza i chce żeby też stylem imię chłopca pasowało do niej. Nie zdzierżę jakiegoś Milana. I też mało co mi się podoba dla chłopca.
Swoją drogą pierwszy raz dziś wymiotowałam po jedzeniu xD
Ooj przy pierwszej córce chciałam jej dać imię Luiza, ale mąż od razy odrzucił
teraz też próbowałam, ale dalej jest na nie. A mi się bardzo podoba.
@ Dysia
Znam kilku Feliksów i dużych i małych i nigdy mi sie nie skojarzyli z karmą dla kotów :pWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 10:18
Kinia197 lubi tę wiadomość
'89 👷♀️ & 👷'88
💓👶2023, cc
⏸️ 11.2025
💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
💔 03.2026 cb
⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56
06.05 jest ❤️
15.05 1,1cm 🧡
29.05 2,33cm 💛
12.06 4,74cm 💚
NIPT - niskie ryzyka i 🩷
23.06 7,06cm ❤️ prenatalne, wszystko ok
10.07 119g 🧡
31.07 215g 💛
✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G

-
Ja pracowałam za młodu na sali zabaw, nie wyobrażacie sobie jakie tam dzieci przychodziły. Dżenifer (pisownia oryginalna), Barnaba, Aaron, dużo takich których już nie pamiętam ale były mocne. Jak rodzice mi podawali te imiona to czasami mówiłam że muszę na chwilę pójść na zaplecze, albo udawałam że szukam czegoś na recepcji w szafkach na dole, bo musiałam się schować bo nie mogłam ze śmiechu
to było silniejsze ode mnie.
Moja córka miała mieć na imię Gaja, a na końcu ciąży, pamiętam jak dziś, kąpałam się w wanie i z bomby stwierdziłam, ze jednak bedzie Maja i jest Maja. Nie miałam wtedy pojęcia, że to imię jest tak popularne wśród niemowląt aktualnie. Ja przez 28 lat poznałam jedną Maję i myślałam, że to rzadkie imię 😂 jakbym wiedziała że jest w top1 najczęściej nadawanych to w życiu bym nie wybrała tego imienia.
-
Z imieniem dla chłopca u nas tez jest problem , mam ogromną rodzinę i głównie panowie (moja babcia ma 46 wnuków!) I juz 21 prawnuków i żadne z imion się nie powtarza 😆 🙈 (to tylko płeć męska) .
Sama mam 6 rodzeństwa . I nie bardzo chce nadawać imię którego juz używamy 😂
Jusia92, Buburuza, Kinia197, Esbe, Margareetka, yecikowa, Zagadka919 lubią tę wiadomość
-
Buburuza wrote:Podzielę się z wami imieniem mojego syna.
Chociaż siedzimy tu wszystkie mocno InKoguto 😅
Mialam turbo kłopot, bo albo żadne mi się nie podobało,
Albo znałam masę niegrzecznych chłopców z pracy i mi się źle kojarzyło.
U nas padło na Konrada. Wołamy go Kondzio, Kondziasty, Kondziuś, Kondek. No siadło jak ta lala. Kondzio do malucha i nastolatka pasuje. Do dorosłego Panie Konradzie brzmi wystarczająco dumnie I nie Infantylnie lub staro jak teraz niektóre popularne męskie imiona.
I generalnie teraz jest mega rzadko nadawane.
Polecam bardzo sposób rozpatrywania imion w 3 aspektach (chociaż pewnie większość z was go zna) żeby wyobrazić sobie imię do maluszka, nastolatka (zeby nie było żenująco) i dorosłego (żeby było wystarczająco profesjonalnie) no nie wyobrażam sobie mieć w pracy przełożonego Bendżamina, albo Dżowaniego 😅😅😅
Wyobrażacie sobie? „A teraz kilka słów od pana prezesa Dżowaniego Bociana. Wielkie brawa”👏
Może kogoś zainspiruje ❤️
Akurat mi się podoba imieę Beniamin, ale mojemu niemezowi nie, więc odpada. Oczywiście mówię o polskiej wersji imienia 😉
Buburuza lubi tę wiadomość
-
Podoba mi się też Gustaw, Feliks, Daniel, Mateusz, Florian, Julian, Bernard... Ale żadne nie przekonuje niemęża...
Moja córka ma na imię Marysia i to imię jest w top10, choć jak jej nadawalam to dopiero wracało do łask.. Natomiast w szkole ma w swoim roczniku jeszcze jedną Marysię, w przedszkolu były jeszcze 2 w niższych rocznikach, także nie odczuwam żeby było aż tak dużo dziewczynek o tym imieniu. Popularniejsze są Zosia, Julia i Zuzia i też nie spotkałam się, żeby w klasie były 3 Zuzie np. Tak jak za naszych czasów Kasie, Magdy czy Anie.
-
Moja szwagierka miała ten sam problem, podobało jej się Feliks, ale za bardzo się kojarzyło z orzeszkami 🙈 wiec dali imię Felicjan, które nie jest już tak popularne, a zdrobnienie, Felek, jest takie samo w obu przypadkach 😊_Dysia_ wrote:U nas też jest super problem z imieniem. Ja bardzo chciałam nazwać syna Feliks, ale małż się nie zgadza bo przecież Feliks to karma dla kotów 😑😑😑 On natomiast ma same propozycje imion modnych 50 lat temu także nie wiem jak my się dogadamy 😅
Haven, ale super mieć taką dużą rodzinę! 🤩 już sobie wyobrażam te wszystkie rodzinne imprezy ❤️
_Dysia_, Buburuza, Haven lubią tę wiadomość
-
Yecikowa mi też się nie kojarzy, ale mój mąż jest dziwnym człowiekiem 😅
U nas to jedynym kompromisem jest Leon. Mi się nawet podoba, mąż nie chciał, bo jakiegoś dalszego jego kolegi syn ma na imię Leon i jak to dwóch takich na wsi 🫣 Ale jak mu zaczęłam podawać moje propozycje to jednak stwierdził, że drugi Leon w ostateczności będzie okej. Plus Leon to imię takiego chłopa z gry którą on lubi więc pewno stanie na tym 🤣
Kinia197, Jusia92, Haven, yecikowa lubią tę wiadomość
⏸️ 11.2025
⏸️ 05.2026 🤞🌈
9.06 1,67cm 🫐
23.06 3,66cm🍓
14.07 - 106g 🍋
4.08 - 164g 🥑

-
yecikowa wrote:Ooj przy pierwszej córce chciałam jej dać imię Luiza, ale mąż od razy odrzucił
teraz też próbowałam, ale dalej jest na nie. A mi się bardzo podoba.
@ Dysia
Znam kilku Feliksów i dużych i małych i nigdy mi sie nie skojarzyli z karmą dla kotów :p
Bardzo polecam to imię, bo nasza córka jest totalnie bezproblemowa. Może to go przekona 😂 Moja mama za to uważa że wszystkie dzieci z imieniem na”M” to małe szatany. Co do dziwnych imion to pracowałam kiedyś na windykacji i dzwoniłam do 30-kilkuletniej kobiety o imieniu “Princesa”. Pisowania oryginalna z typowym polskim nazwiskiem. Dla dziewczynek mam mnóstwo pięknych imion Rozalia, Idalia, Aurelia, Konstancja, Lidia, Aurora, Eleonora, Eliana, Leonia także mamy dziewczynek inspirujcie się. Tymczasem dla chłopca Gabriel, Aleksander (Aleks), Gracjan i jeszcze dwa nad którymi się zastanawiamy. No mega mi trudno z chłopięcym imieniem. Urodzi się to dopasuje nasze typy. Chłop Gabriela nie chce, Gracjan też niekoniecznie, a Aleksandra zostawiamy w razie “W”Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 12:47
-
Nifty. Wszystko niskie. Będzie chłopiec.
molierowa, Aga_92, _Dysia_, Jusia92, Annette., monii00, Esbe, Bakallia, tosiekk, Margareetka, Haven, jaskra, Werox, baby33, Malinaaa2024, yecikowa, dori, Kinia197, ANIELKA, Iza., Rosiek, Zagadka919, Karola_90, Olinka1329, asiajoanna lubią tę wiadomość
-
Werox gratuluje obrony!!! 😍
Wszystkim gratuluje pozytywnych wynikow i wiesci,wlasnie nadrobilam i widze wysyp dobrych wiesci co bardzo mnie cieszy
🌷
U mnie usg przez brzuch bylo od 10 tygodnia, teraz we wtorek mamy wizyte u prowadzacej, zobaczymy czy dowiemy sie kto tam mieszka 😁 chociaz kazdy mi mowi ze wygladam na chlopca, ja tez jakos tak czuje,pomimo zachcianek nadal na slodkie 🙈 na tym watku pewnie jestem skazana na chlopca 🤣 ale plec to tak dodatkowo dla nas co by nie bylo bedziemy szczesliwi :)ja mam imie dla dziewczynki moj dla chlopca, oba sie nawzajem nam podobaja
Jusia92, molierowa, Werox lubią tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram, nasienie, wymazy ✅️
Amh: 1,440
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs naturals pierwsze ⏸️ 24.04.26
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
9.06 4cm FHR 169 🍓
25.06 prenatalne ok, 6.82 cm szczęścia 🧸
18.08 376g 💙

-
Werox gratulacje obrony 🎉
Buburuza gratulacje chłopca 💙
Jak kogoś pominęłam z wiadomościami o płci to gratuluję, pewnie chłopak 😂💙
Julian to mi się kojarzy z lemurem (bajka Madagaskar) 😂
My mamy kontynuację "M", syn jest Mikołaj i bardzo mu pasuje to imię. Zastanawialiśmy się nad Maurycym i Marcelą. Też mamy dużą rodzinę i nie lubię jak się imiona powtarzają a Marcela i Marcelinę już mamy. Mąż namawiał mnie na Maksymiliana, ale w rodzinie mamy mojej chrzestnej syn. Bardzo mi się podoba imię Anielka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 14:26
Buburuza, Werox, jaskra, Kinia197, ANIELKA, Karola_90 lubią tę wiadomość
09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
13.07.2026 - 2,2cm 🍒
27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
03.08.2026 - wizyta gin NFZ
👶🏻💙
👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
U nas od początku Leo i juz chyba tak zostanie, bo łatwo w każdym języku zapisać i wymówić, a ze top 5 w UK na chwile obecna to trudno. Nawet chyba dla dziewczynki byłoby Leo (od Leokadii, meza babci).
Dla dziewczynki, gdyby nie ta Leo to byłby duży problem, bo mężowi podoba sie imie Dorota (mnie absolutne nie). Ewentualnie Emilia.
Na placu zabaw w Polsce słyszałam imie Kawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 14:43
-
Mi się kiedyś podobały różne imiona, teraz jak mam wybierać dla dziecka to nie podoba mi się tak TOP żadne 😂 ani dla dziewczynki ani dla chłopca. Jedyne męskie, które jest spoko i mi się podoba to imię mojego byłego chłopaka, mąż nie przeboleje 😆😆
asiajoanna lubi tę wiadomość
-
Kinia Twoja mama chyba ma rację, bo ja mam imię na M i byłam hajnidem, mój mały to Marcel i też jest totalny hajnid 😅
Imię dla dziewczynki mamy wybrane, oczywiście też na M xD gorzej bedxie jak będzie drugi syn, bo już teraz mieliśmy problem z wyborem imienia, które by nam się nie kojarzyło z nikim.
-
Dziewczyny które mają potwierdzoną płeć napiszcie proszę jak u Was z objawami na chłopca ?
Sprawdzimy jak sie mają przepowiednie 😅
Ile wynosi tętno maluszka ?
(Podobno chłopcy mają niższe FHR ok.140-150)
Moze macie zdjęcie z usg z 7 tc I czy teoria Ramziego się u Was sprawdziła .?
Cierpicie na coś szczególnie? (Wymioty , bóle głowy, problemy ze skórą ,itp.)
tosiekk, Nayshea lubią tę wiadomość
-
Haven wrote:Dziewczyny które mają potwierdzoną płeć napiszcie proszę jak u Was z objawami na chłopca ?
Mój miał w 10tc 180, teraz na prenatalnych 161 także totalnie się nie zgadza 😅
A u mnie głównie super mega zmęczenie, nudności i spore zawroty głowy. A no i duże ciągoty na słodkie, a to podobno na dziewczynkę 🤣
Haven lubi tę wiadomość
⏸️ 11.2025
⏸️ 05.2026 🤞🌈
9.06 1,67cm 🫐
23.06 3,66cm🍓
14.07 - 106g 🍋
4.08 - 164g 🥑

-
Haven wrote:Dziewczyny które mają potwierdzoną płeć napiszcie proszę jak u Was z objawami na chłopca ?
U mnie wszystkie „przepowiednie” świadczyły raczej o dziewczynce, a jednak chłopak. Tętno wysokie, w 9-10 tc 175 bpm, na prenatalnych 159 bpm. Cierpiałam na straszne bóle glowy (teraz, odpukać, już przeszło), miałam mdłości, straszny wysyp na twarzy. I ogromna ochota na słodkie, jestem generalnie fanką chipsów, orzeszków i raczej słonych przekąsek a w ciąży przechodzę samą siebie - Princessa kokosowa i MilkyWay to moje aktualne uzależnienie, do tego kupa owoców dziennie, kupuję nawet lody, chociaż nie przepadam za szczególnie. No wszystko nam mówiło, że dziewczynka, a jednak męska klątwa naszego wątku była silniejsza 😂
Haven lubi tę wiadomość
-
Kinia, Margareetka również byłam trudnym dzieckiem i niemowlakiem a mam imię na M, moja córka typowe HNB i jest Maja. Chyba się zastanowię czy synowi dawać Maks 🤣