Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jestem po prenatalnych, dzidzia zdrowa, wyglada na starsza, wg USG to juz 12+6, zgadnijcie jaka płeć… bo chyba na tym wątku to oczywiste, nie musze pisac 😂💙
Oczywiscie z tą płcią to wstępnie
Werox, May-girl, Haven, Kinia197, Buburuza, Esbe, Jusia92, monii00, _Dysia_, molierowa, jagodzianka, tosiekk, yecikowa, Rosiek, Margareetka, Bakallia, ANIELKA, Wiara Nadzieja Miłość, Karola_90, dori lubią tę wiadomość
-
baby33 wrote:Dziewczyny jestem po prenatalnych, dzidzia zdrowa, wyglada na starsza, wg USG to juz 12+6, zgadnijcie jaka płeć… bo chyba na tym wątku to oczywiste, nie musze pisac 😂💙
Extra! No tu chyba nie ma innych opcji na tej grupie!😂👧86
👨84
3 cs naturals
3.02. pozytywny test
4.02. Beta 236
6.02. Beta 615
19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
11.03 stwierdzono poronienie zatrzymane w 8+1
20.05 pozytywny test
23.05 beta 103
25.05 beta 266
27.05 beta 766
30.05 beta 2627
3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
22.06 crl 1.78, OM 8+3, USG 8+2
1.07 crl 2.8, OM 9+5, USG 9+4
09.07 crl 4,01 OM 10+6, USG 11+0

-
baby33 wrote:Dziewczyny jestem po prenatalnych, dzidzia zdrowa, wyglada na starsza, wg USG to juz 12+6, zgadnijcie jaka płeć… bo chyba na tym wątku to oczywiste, nie musze pisac 😂💙
To może faktycznie wyczarowaliśmy sobie parki skoro już tak maczi maczi ciśniemy. Ja nie dostałam dziś wyników więc mnie nie dotknął luksus ekspresowych wyników.
Cieszę sie z dobrych prenatalnych ❤️🫂
baby33 lubi tę wiadomość
-
Ja tam cały czas mocno wierzę że przyjdę z informacją o dziewczynce w brzuchu 😁
Co do USG, to kiedy lekarze zaczęli wam robić przez brzuch? -
Jusia92 wrote:Ja tam cały czas mocno wierzę że przyjdę z informacją o dziewczynce w brzuchu 😁
Co do USG, to kiedy lekarze zaczęli wam robić przez brzuch?
Ja prenatalne miałam przez brzuch robione, a przed prenatalnymi wizytę miałam miesiąc wcześniej i robione dopochwowo -
Gratulacje dziewczyny dobrych wyników! Jusia trzymamy kciuki za dziewczynę. Może od przyszłego tygodnia zaczną się nam pojawiać same dziewczynki kto wie 😄.
Ja dziś po prenatalnych, duża ulga przepuklina się wchłonęła, chłopak się pięknie pokazywał- nifty nie kłamał 😆 wszystko wygląda prawidłowo, czekamy tylko na wyniki papa. U mnie dopiero od prenatalnych przez brzuch USG.
Aaa i zmieniamy termin, chłopak od początku tydzień mniejszy więc musiała być późniejsza owulacja i mamy termin 17.01.
molierowa, baby33, Kinia197, yecikowa, Rosiek, Margareetka, ANIELKA, monii00, tosiekk, Haven, Karola_90, _Dysia_, dori, Jusia92, Werox lubią tę wiadomość
-
jagodzianka wrote:Gratulacje dziewczyny dobrych wyników! Jusia trzymamy kciuki za dziewczynę. Może od przyszłego tygodnia zaczną się nam pojawiać same dziewczynki kto wie 😄.
Ja dziś po prenatalnych, duża ulga przepuklina się wchłonęła, chłopak się pięknie pokazywał- nifty nie kłamał 😆 wszystko wygląda prawidłowo, czekamy tylko na wyniki papa. U mnie dopiero od prenatalnych przez brzuch USG.
Aaa i zmieniamy termin, chłopak od początku tydzień mniejszy więc musiała być późniejsza owulacja i mamy termin 17.01.
Zanotowane 🥰 No oby tych dziewczynek więcej się zrobiło 😂
-
Ja miałam teraz USG przez brzuch, wcześniejsze USG miałam chyba w 10+6 i było dopochwowo.
Co do tej płci, to jak oglądałam na monitorze bobasa podczas badania to patrzyłam na ten wyrostek i dla mnie był idealnie poziomo, jak spytałam o płeć to w sumie byłam pewna że usłyszę o dziewczynce a ona że chłop 😅 dzidzia ma też dość wysokie tętno bo 174, a naczytałam się przepowiedni że wysokie świadczy o dziewczynce (tak było też w mojej pierwszej ciąży). Oczywiście wiem że nie jestem lekarzem, piszę to pół-żartem, no ale nadzieja dziewczyńska jeszcze do końca nie zgasła 😂
Buburuza, Haven, Jusia92, Werox lubią tę wiadomość
-
@baby33
@jagodzianka
Gratuluję udanych wizyt! Super słyszeć, że maluchy rosną zdrowo 😊
Ja dziś też po wizycie. Mała ma 119g, wszystko wygląda dobrze. Byliśmy na wizycie z córeczką i pani gin. pokazywała nam malucha z każdej strony, żeby młoda mogła się napatrzeć. Chyba nigdy nie miałam tylu zdjęć z usg
I dostałam skierowanie na prenatalne 2 trymestru
Co do usg przez brzuch, to ja w tej ciąży miałam pierwsze takie w 10tyg.
Tzn wtedy zrobiła mi najpierw dopochwowo, a poźniej stwierdziła, że spróbujemy przez brzuch i wszystko było dokładnie widać 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 19:30
baby33, molierowa, monii00, tosiekk, May-girl, Karola_90, _Dysia_, Jusia92, Werox, Haven lubią tę wiadomość
'89 👷♀️ & 👷'88
💓👶2023, cc
⏸️ 11.2025
💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
💔 03.2026 cb
⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56
06.05 jest ❤️
15.05 1,1cm 🧡
29.05 2,33cm 💛
12.06 4,74cm 💚
NIPT - niskie ryzyka i 🩷
23.06 7,06cm ❤️ prenatalne, wszystko ok
10.07 119g 🧡
✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G

-
Ja miałam już te drugie czyli 8+4 przez brzuch, ale to badanie było dosłownie „jest serce, ziuuuuuu nic złego nie widzę, spadamy stąd” 😅 wspominałam że mój ginek nie lubi robić usg tak wcześnie, ale szanuje moją paranoję i umawia mnie co 2 tygodnie na te kilka sekundek 😅
Chciałam odpalić wyniki nifty z mężem, nawet race dymna się okazało mąż kupił. A ja jutro jadę z rodzicami o synkiem nad jezioro na 2-3 dni i nie wytrzymam jeśli dostanę jutro wyniki 😅 najwyżej poporodowe kogoś żeby mi podejrzał bez płci czy wszystko jest niskiego ryzyka -
Ja byłam teraz 11+3 w usg i mialam jeszcze ostatni raz przezpochwowo, ale tez moze przez to ze ciąża jest starsza. W poprzedniej ciązy juz w 10 tc miałam przez brzuch i pięknie było widać☺️
Ja myślę, że u mnie będzie może jednak dziewczynka i liczę na to że we wtorek się dowiemy 🫣 chociaż coraz bardziej się nastawiam, że jednak coś zadynda między nogami....😅
Dzisiaj mnie chyba pierwszy raz tak zmogło, ze zasnęlam na ponad 2 godziny po południu
Buburuza lubi tę wiadomość
94' 👱♀️ 92'👱♂️
Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
05.2025 💔👼♀️ H. 18tc
05.2025 ⏸6 cykl starań
Beta 108->380->1080 ->2500....
09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
16.06 💛 crl 1,6 cm
23.06 💚 crl 2,27 cm
30.06 💜 crl 3,34 cm
08.07 🤎 crl 4,56 cm
💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

-
To zależy jak jest umiejscowiona ciąża. U mnie od początku była na samej górze trzonu macicy, miałam dopochwowo i przez brzuch od 5 tyg a mam sporo kg na liczniku. Musiał gin trochę uciskać bo na tych wczesnych etapach zarodek jest bardziej w środku potem dopiero wszystko idzie w stronę pępka i wyżej. Dopochwowo pęcherzyk pierwszy raz wyglądał jak nerkowiec a przez brzuch jak kulka więc ciekawe porównanie było.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 20:54
Buburuza lubi tę wiadomość
09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
13.07.2026 - wizyta gin NFZ
27.07.2026 - badania prenatalne 🧬
👶🏻💙
👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
Co do płci, to mimo wewnętrznego przekonania, że będzie chłopiec (prawdopodobnie bezimienny, bo żadne imię nam się nie podoba), to dziś mi się śniło, że jednak dziewczynka 🤔
Esbe, Buburuza lubią tę wiadomość
-
U mnie też wolniej rosną i i chłopak 😂Jusia92 wrote:Rzeczywiście mocna męska ekipa na tym wątku 😅 poczekajcie na resztę i nasze dziewczynki 🤭
Ja ostatnio zauważyłam, że mi też jakoś wolna rosną włosy pod pachami i na nogach, także kolejny plus dla dziewuchy! 🤞🏻
Werox mocne kciuki, jutro już będzie pani magister 😊
A mi dzisiaj organizm dał znak, że jednak chyba nie lubi jak jem za zdrowo 🙈 naszła mnie ochota na takie wafelki z domowym kremem czekoladowym, takie wspomnienie z dzieciństwa, ale stwierdziłam, że zrobię zdrowszą wersję i dam pół na pół cukier z erytrytolem. No to wieczorem miałam takie posiedzenie na tronie, że mi się odechciało wszystkiego 😵💫 no nic, następnym razem zrobię w 100% z cukru 😁 -
A podobno chłopców rodzi się mniej niż dziewczynek, a u nas prawie same chlopaki póki co 🤣
Ja dziewczyny wczoraj byłam tak zmęczona i też średnio mi działa pamięć już, że zapomniałam wziąć acard na noc. I teraz mam wyrzuty sumienia i mi odwala. Myślicie, że pominięcie jednej dawki na coś wpłynie? 😓🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
9.06 1,67cm 🫐
23.06 3,66cm🍓
Nifty - czekamy na synka 💙
7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

-
_Dysia_ wrote:A podobno chłopców rodzi się mniej niż dziewczynek, a u nas prawie same chlopaki póki co 🤣
Ja dziewczyny wczoraj byłam tak zmęczona i też średnio mi działa pamięć już, że zapomniałam wziąć acard na noc. I teraz mam wyrzuty sumienia i mi odwala. Myślicie, że pominięcie jednej dawki na coś wpłynie? 😓
Nic się nie stanie, zdarzyło mi się że 2 razy w ciąży już zapomnieć, przekopałam internet. Kwas acetylosalicylowy działa długofalowo, na cały okres życia płytek krwi. Działanie też spada stopniowo, dopiero jak nie weźmiesz przez kilka dni. Także nic się nie stało na bank i nie bierz dzisiaj podwójnej dawki, nie ma potrzeby 😊
_Dysia_ lubi tę wiadomość
-
jaskra wrote:Co do płci, to mimo wewnętrznego przekonania, że będzie chłopiec (prawdopodobnie bezimienny, bo żadne imię nam się nie podoba), to dziś mi się śniło, że jednak dziewczynka 🤔
Mój syn o ile zostanie nadal synem też będzie bezimienny. Dla dziewczynek jest mnóstwo ładnych imion a dla chłopców wg mnie w ogóle 😂 narazie jedyne imię, które dla niego akceptuje to Maks i w dupie mam, ze niektórzy mówią, że jak dla psa 😅 -
Podzielę się z wami imieniem mojego syna.
Chociaż siedzimy tu wszystkie mocno InKoguto 😅
Mialam turbo kłopot, bo albo żadne mi się nie podobało,
Albo znałam masę niegrzecznych chłopców z pracy i mi się źle kojarzyło.
U nas padło na Konrada. Wołamy go Kondzio, Kondziasty, Kondziuś, Kondek. No siadło jak ta lala. Kondzio do malucha i nastolatka pasuje. Do dorosłego Panie Konradzie brzmi wystarczająco dumnie I nie Infantylnie lub staro jak teraz niektóre popularne męskie imiona.
I generalnie teraz jest mega rzadko nadawane.
Polecam bardzo sposób rozpatrywania imion w 3 aspektach (chociaż pewnie większość z was go zna) żeby wyobrazić sobie imię do maluszka, nastolatka (zeby nie było żenująco) i dorosłego (żeby było wystarczająco profesjonalnie) no nie wyobrażam sobie mieć w pracy przełożonego Bendżamina, albo Dżowaniego 😅😅😅
Wyobrażacie sobie? „A teraz kilka słów od pana prezesa Dżowaniego Bociana. Wielkie brawa”👏
Może kogoś zainspiruje ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:26