Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Bakallia Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia i mnie możesz dopisać na drugie prenatalne 26.08 ☺️

lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
    luty 2026- I IUI ❌
    marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
    13.04.2026- II IUI ✅ ⏸️♥️
  • xKlaudix Koleżanka

Wysłany: 15 lipca, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola_90 wrote:
    Heyka,
    Jakbym dostała gołe wyniki z Pappy na maila to pewnie byłby murowany zawał 🫣

Ryzyka skorygowane to 1do 2k, 1 do 11k i ponizej 1 do 20k, także wszystkie nizutko.

Super wieści!
    Dziewczyny, a kiedy planujecie zacząć kompletować wyprawkę? Rozglądałam się też mniej więcej za wózkami, ale nie wiem, które się sprawdzają bo fizycznie nie byłam jeszcze w żadnym sklepie :)

♀99’ ♂ 98’

preg.png
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że piszecie o połowkowych, bo zapomniałam zadzwonić i się zapisać 😅 Na szczęście już zrobione i zapisałam się na 1 września 🍀

xKlaudix, Zagadka919, Kinia197, Werox, Buburuza, Rosiek lubią tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
    9.06 1,67cm 🫐
    23.06 3,66cm🍓
    Nifty - czekamy na synka 💙
    7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
    14.07 - 106g 🍋
    4.08 - 164g 🥑

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

preg.png
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o wyprawce jeszcze nie myślę, pewnie jak przejdę na L4 pod koniec drugiego trymestru to zacznę myśleć 😊 jeny, ale ten czas leci, już nie tak długo i część z was będzie miała połówkowe ☺️ szkoda że czas między wizytami wydaje się wiecznością 🙈

Też jestem ciekawa jak się ostatecznie płeć rozłoży na na naszym wątku. Ja mam pierwsze prenatalne za tydzień, ale wczoraj na wizycie kontrolnej lekarz nic nie wspominał o płci. A ja byłam tak szczęśliwa że dziecior się tak pięknie rusza i serduszko mu mocno bije, że nawet nie pomyślałam, żeby zapytać. Ale nadal czuję (i afirmuje!) dziewczynkę! 🤞🏻🍀

xKlaudix, Karola_90, Kinia197, Margareetka, Rosiek lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    07.26 - I prenatalne - ryzyka niskie
    08.26 🩷

Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo

preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyprawkę najlepiej zaplanować jeśli nie ma nic, kupujecie wszystko. Wózek kupiliśmy w listopadzie a fotelik w grudniu, w październiku już rozglądaliśmy się w sklepie co kupić. Można też rozglądać się za używanym wózkiem jeśli ktoś szuka oszczędności, zdarzają się okazje w okolicach. Łóżeczko dostaliśmy, materac też kupiliśmy w grudniu. Apteczkę dla siebie i dziecka miałam zamówioną pod koniec grudnia. Ubranka szukałam na vinted, część w sklepach na wyprzedaży. Termin miałam na koniec lutego a urodziłam 11.02 więc warto brać to pod uwagę i torbę spakować przed 37tc. Nas totalnie zaskoczyła temperatura podczas wyjścia do domu ze szpitala -18°C.
    No i za wcześnie też nie warto kupować bo gwarancja przepada na parę miesięcy. Zawsze można coś zamówić jak dziecko się urodzi. My dawałyśmy sobie znać czy jest promocja np. markę neno i dużo oszczędziliśmy przez to.
    Najlepiej mieć listę rzeczy do kupienia.

xKlaudix, Jusia92, Buburuza, Margareetka lubią tę wiadomość

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - 2,2cm 🍒
    27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
    03.08.2026 - wizyta gin NFZ

👶🏻💙
    👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • xKlaudix Koleżanka

Wysłany: 15 lipca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Wyprawkę najlepiej zaplanować jeśli nie ma nic, kupujecie wszystko. Wózek kupiliśmy w listopadzie a fotelik w grudniu, w październiku już rozglądaliśmy się w sklepie co kupić. Można też rozglądać się za używanym wózkiem jeśli ktoś szuka oszczędności, zdarzają się okazje w okolicach. Łóżeczko dostaliśmy, materac też kupiliśmy w grudniu. Apteczkę dla siebie i dziecka miałam zamówioną pod koniec grudnia. Ubranka szukałam na vinted, część w sklepach na wyprzedaży. Termin miałam na koniec lutego a urodziłam 11.02 więc warto brać to pod uwagę i torbę spakować przed 37tc. Nas totalnie zaskoczyła temperatura podczas wyjścia do domu ze szpitala -18°C.
    No i za wcześnie też nie warto kupować bo gwarancja przepada na parę miesięcy. Zawsze można coś zamówić jak dziecko się urodzi. My dawałyśmy sobie znać czy jest promocja np. markę neno i dużo oszczędziliśmy przez to.
    Najlepiej mieć listę rzeczy do kupienia.

O! fajny pomysł z tym podpowiadaniem kiedy są jakieś promocje w konkretnych sklepach :)
    pytam z tego względu, że to moja pierwsza ciąża więc mam do kupienia dosłownie wszystko od początku :)

monii00, Buburuza lubią tę wiadomość

♀99’ ♂ 98’

preg.png
  • yecikowa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy sporo rzeczy po pierwszej córce, co prawda teraz wypożyczone dla kuzynki, ale zakładam, że do nas wrócą :D
    Natomiast dziś kupiłam pierwszą rzecz- tj. Kombinezon merino na zimę z vinted. W lecie jeszcze mało kto myśli o zimowej wyprawce, więc jest jeszcze w czym wybierać ;)
    Pierwsza córka urodziła się w maju, więc takich cieplejszych właśnie rzeczy nam będzie jeszcze brakować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 14:31

xKlaudix, Jusia92, Margareetka lubią tę wiadomość

'89 👷‍♀️ & 👷'88

💓👶2023, cc

⏸️ 11.2025
    💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
    💔 03.2026 cb

⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
    9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56

06.05 jest ❤️
    15.05 1,1cm 🧡
    29.05 2,33cm 💛
    12.06 4,74cm 💚
    NIPT - niskie ryzyka i 🩷
    23.06 7,06cm ❤️ prenatalne, wszystko ok
    10.07 119g 🧡
    31.07 215g 💛

✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
    ⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G

preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o wyprawce myślę, pod kątem tego czy mam coś po córce. Ale na razie nic nie kupuje, bardziej jesienią się zajmę tym 🙂

xKlaudix, Karola_90 lubią tę wiadomość

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • xKlaudix Koleżanka

Wysłany: 15 lipca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagadka919 wrote:
    Ja o wyprawce myślę, pod kątem tego czy mam coś po córce. Ale na razie nic nie kupuje, bardziej jesienią się zajmę tym 🙂

A macie do polecenia jakieś rzeczy, które wam się sprawdziły w 100%?

♀99’ ♂ 98’

preg.png
  • Karola_90 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pierwsze dziecko więc będę kupować wszyściutko 🫣 zwłaszcza, że wśród najbliższych nie mam nikogo z małym Bąblem kto chciałby mnie czymś obdarować 🤣

Ubrania zostawiam jako ostatnie, zwłaszcza, że jakieś kombinezony itp będą pewnie droższe niż najprostsze letnie ciuchy a szkoda by mi było przestrzelić z rozmiarem.

Patrzyłam na łóżeczko, ale nie wiem czy ambitnie zakładać, że młody będzie spał u siebie, bo jednak w naszej sypialni ledwo co się jakaś dostawka zmieści 🤦‍♀️

Odnośnie wózka to zastanawiam się czy nie postawić na jakąś używaną gondolę a potem sobie sprawić fajną spacerówkę, dużo się naczytałam, że jednak zestawy są cięższe i mniej poręczne w późniejszym użytkowaniu.

• Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudix wrote:
    A macie do polecenia jakieś rzeczy, które wam się sprawdziły w 100%?
    Dla mnie buteleczka poporodowa do szpitala, dla córki chusta elastyczna do noszenia. Studiowałam jeszcze więc laktator bezprzewodowy:)

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje must have to podręczna torba z pieluchami i całym sprzętem do przebrania malucha która może wędrować po całym mieszkaniu, lampka z czerwonym światłem, porządne zaciemnienie pokoju w którym śpi maluch, przewijak u nas sprawdza się do tej pory. Śpiworek korzystamy praktycznie od początku. Za to buble u nas to kokon, poduszka do karmienia, łóżeczko 😂, szumis też nam się nie sprawdzał. Mała też sporo ulewała więc na naszym łóżku było nieprzemakalne prześcieradło.

Buburuza, Margareetka lubią tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola_90 wrote:
    Heyka,
    Jakbym dostała gołe wyniki z Pappy na maila to pewnie byłby murowany zawał 🫣

Ryzyka skorygowane to 1do 2k, 1 do 11k i ponizej 1 do 20k, także wszystkie nizutko.

Ale żeby nie było tak wesoło, to mam bardzo wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego 😱, zalecenie wdrożenia acardu, także to pierwsze o co poproszę na wizycie w piątek.

Ogólnie już nie jestem tak radosna jak wczoraj, trochę stresu i brzuch mnie zaczyna pobolewać 😵‍💫

Polubiłam przez przypadek, sorki, chciałam zacytować. Dobrze, że wizyta już w piątek, najważniejsze to wdrożyć acard przed 16 tc. To tylko ryzyko, nie scenariusz, który ma się wydarzyć, wierzę że jesteś na tyle zaopiekowana, że wszystko będzie w porządku 😘

Karola_90 lubi tę wiadomość

2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐
    18.06▫️3,06 cm 🍓
    Nifty - zdrowy synek 🩵
    09.07▫️prenatalne, 7 cm 🍋
    03.08▫️173 g 🥑

preg.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kompletuje wyprawkę od początku, więc dobre rady mile widziane 😁 w rodzinie aktualnie same dziewczynki, troszkę ciuszków dostaję, ale wiadomo w tych raczej neutralnych kolorach. Dziś za to dostałam od szwagierki giga pakę ciuchów ciążowych! Mega fajne jeansy, legginsy ciążowe i bardzo się cieszę, bo jak patrzę na ceny tych ciuchów brzuszkowych to też zwalają z nóg 🫣
    Ja na pewno chętnie przygarnęłabym polecajkę jaka dostawka się Wam sprawdziła przy pierwszym dziecku i jaki wózek polecacie na bardzo trudny teren. Mieszkam na wsi wśród pól, bez drogi asfaltowej, na spacery będziemy chodzić po ogromnych wertepach, więc potrzebuję wózka do zadań specjalnych 🫣

2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐
    18.06▫️3,06 cm 🍓
    Nifty - zdrowy synek 🩵
    09.07▫️prenatalne, 7 cm 🍋
    03.08▫️173 g 🥑

preg.png
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie to już wszyscy dawno temu odchowali dzieci, ja jestem najmłodsza i też wszystko będę kolekcjonować od początku. Póki co nie mam jeszcze na to odwagi, ale pomału się zbieram żeby kupić pierwszą rzecz 🫣

⏸️ 11.2025

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    9.06 1,67cm 🫐
    23.06 3,66cm🍓
    14.07 - 106g 🍋
    4.08 - 164g 🥑

preg.png
  • Werox Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już powolutku rozglądamy się za wyprawka. Chcemy kupić używaną dostawkę i wózek więc polujemy na te które chcemy a póki co nie ma z czego wybierać hahah
    Polujemy na dostawkę Chicco next2me forever i na cybex balios lux ☺️

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗
    08.07 6,97 cm 💗
    30.07 155g💗
    12.08 220g💗
    preg.png
  • baby33 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę pomału ogarniać to wszystko po wakacjach, muszę przejrzeć po córce rzeczy i sprawdzić, co się nada na zimę (bo córka z samego środka lata), no i co będzie odpowiednie do płci. Jak potwierdzi się syn to wiadomo, że ubiorę go w jakieś body z kwiatkiem czy coś ale jednak nie chce, żeby chodził w różowej kurtce czy czapce.

Co do polecajek - u nas zwykle łóżeczko nie było użyte w ogóle, tylko dostawka. Mieliśmy model Glory z Petite&Mars. Dla mnie must have to dostawka na kółkach, lub jeśli macie więcej miejsca to zwykła dostawka i do tego dodatkowo kosz Mojżesza na kółkach. Dziecko może tam leżeć czy spać, a wy możecie przyjechać z nim po domu np do łazienki czy kuchni.
    U nas sprawdził się też szumis. Mata dla dziecka porządna, tzn taka, która jest dość miękka i zabezpieczy przez podłogą. Ja od początku kładłam dziecko na brzuch i byłam spokojna, że jak się przewróci czy główka lekko opadnie to na miękką powierzchnię. Przewijak miałam ten duży z ikei, który ma półki pod spodem. Był fajny i używany ponad rok, ale teraz postawię na taki zwykły na komodę.
    Polecam też pudełka z ikei SKUBB. Jak je złożycie to nie zajmują w ogóle miejsca, a po rozłożeniu do szafy można fajnie pogrupować ubrania czy kosmetyki.
    To co dla mnie MUSI być to porządny laktator, femaltiker, wszystkie zabezpieczenia cyckowe - lanolina, kompresy multimam, osłonka na sutki z Medeli, wkładki laktacyjne, staniki do karmienia miałam z rossmanna i się sprawdziły. Poduszki do karmienia nie używałam, fotela do karmienia też w ogóle nie użyłam.
    Podgrzewacz do butelek miałam raczej budżetowy, teraz wymienię na taki, gdzie mogę ustawić temperaturę mleka i czekać aż zapiszczy, że już jest gotowe i tyle.
    Koszule nocne czy jakies piżamy już po porodzie tym razem kupię mega luźne, przewiewne, bo w połogu pociłam się jak świnia zwłaszcza w nocy, budziłam się dosłownie z mokrym prześcieradłem.
    Dla dziecka tym razem zaopatrzę się jeszcze przed porodem w Sab Simplex, bo działa na kolki, a nie da się tego kupić w Polsce i trzeba pokombinować, wolę to mieć ogarnięte przed niż z małym dzieckiem. Dużo mogłabym wymieniać 😅
    Nie jestem zwolenniczką kupowania wszystkiego w 5 tygodniu, ale też dla mnie nie jest zbyt mądre robienie tego w okolicy 32 tyg, tzn zaczynanie, bo po pierwsze zdarzają się porody przedwczesne, po drugie wtedy naprawdę już jest ciężko wszystko robić.

18.11.2023 ⏸️
    07.2024 👧🏻 🩷

01.2026 ⏸️
    02.2026 🕊️💔

08.05.2026 ⏸️

preg.png
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwonili do mnie z kliniki, że mają wyniki mojego badania PlGF i ryzyko wyszło nizutkie. Już coraz więcej łapię wytchnienia w tej ciąży, chociaż teraz oczywiście martwi mnie infekcja, ale mam nadzieję, że szybko minie 😔

molierowa, yecikowa, Werox, Jusia92, monii00, Margareetka, dori, Karola_90, Aga_92, tosiekk, Esbe, Rosiek, Olinka1329, Zagadka919 lubią tę wiadomość

⏸️ 11.2025

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    9.06 1,67cm 🫐
    23.06 3,66cm🍓
    14.07 - 106g 🍋
    4.08 - 164g 🥑

preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszystkich które martwią się ryzykiem stanu przedrzucawkowego, to jest tylko prognoza i zazwyczaj to nie następuje. Mój lekarz prowadzący mówi, że to bardzo często wychodzi a bardzo rzadko się zdarza ostatecznie. Bierzcie acard i nie martwcie się na zapas. Ja miałam bardzo wysokie ryzyko w poprzedniej ciąży a ciśnienie miałam ok do końca.

Jeśli chodzi o wózek to ja polecam Venicci Tinum, ma fajną gondolę otwieraną więc dziecko leżąc na brzuchu obserwuje świat na spacerze, ogólnie jest lekki, łatwo się rozkłada i składa, spacerówkę też ma spoko i ogólnie elegancki wózeczek. Po lesie też go nie raz przetyralam i dał radę. Nie polecam Adamexów bo mieliśmy dla córki i rama pękła na pół przy jeździe po piachu … a wydawało się że to taki czołg i powinien dać radę 😅

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie miałam adamexa luciano i był super. Tylko jakiś taki starszy nie z tych nowszych i przeżył nawet wciąganie go w górach po kamieniach 😂 A spacerówkę mam carello bravo która też bardzo polecam. Kompaktowa składana zajmuje mało miejsca w bagażniku, rozkłada się też na płasko. A fotelik avionaut leciutki i fajny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 18:36

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ