Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś zepsułam i nie mogę odpowiedzieć na komentarz 😬

Dzielę się całym moim praktycznym przeszperaniem internetu co do wyprawki. I z chęcią poczytam jeśli któraś z was też coś ciekawego doczytała

Ja wózek chce tym razem ze składaną gondolą. Do centrum miasta mam raptem 3km, ale mieszkam na osiedlu otoczonym przez wciągnięta do miasta wieś. Z pierwszym dzieckiem nie raz puszczone burki do nas podbiegały. Jeździłam do miasta i pakowanie ze zwykłą gondolą to dramat mimo że mam suva. Więc wózek to na carrello ultra F pewnie padnie. Polski, tani, kompaktowy.

Co do ubrań to już zweryfikowałam że z tych najmniejszych rozmiarów biorę po 10 sztuk, a jak mam szaleć żeby zaspokoić potrzebę kupowania ubrań to w 68/74.

Zamówiłam dziś też na Vinted kombinezon z merino engel. Polecam przy styczniowych bobach nie ma strachu w łupince.

Co do nosidełka to polecam zerknąć na awionauta. Jak miałam nieść nosidło psiapsi (fakt przepiękne, ale tak cholernie ciężkie) to była tragedia, a awionaut super lekki bezpieczny. I chyba teraz nawet z obrotową bazą puścili.

Co do nosidła czy chusty to miałam lenny lamb wypożyczone, ale samodzielne zapinanie na łopatkach tragedia. Zapoznałam sie, że z takich polecanych to kavka ma super sposób zapinana na krzyż jedną ręką.

Kupię też tym razem podgrzewacz do chusteczek (ktoś powie żeby kłaść na grzejnik, ale mój młody mógł tylko te Aqua które namiętnie schły na grzejniku)

Lakatator mam z momcosy s12pro i polecam ale też jest m5? M9 coś dla mnie do doczytania bo w 1 ciąży przez refluks byłam KPI u mam wypracowaną rutynę więc jak znowu nie wyjdzie mi KP to postaram się chociaż do pół roku KPI

Butlę polecam z avent. Ale ze smoczkiem ze smyka 0 lub 1 a nie tak jak pakują w zestawie 3.
    Jest na tyle męczący, ze przy refluksie się nie dławi dziecko. A moj był do tego i cycek i buta i nie denerwował się na cycku że za wolno leci (niektóre butle same z siebie lecą nawet ssać nie trzeba) plus potem jak dziecko przyjmie avent to można przerzucić się na szklane.

Nieprzemakalne prześcieradło. Dla nas i dla dziecka. Na połóg i ulewanie super.
    Zestaw ratunkowy tak jak jedna z nas wspomniałaś torba z zestawem naprawczym jak się dziecko zepsuje 😅 wędruje po całym domu. Ja tam miałam jeszcze awaryjne ciuchy, bo młody strasznie bombił poza pampy.

Jeśli coś mi sie przypomni to wrzucę aktualizacje i sorki za chaos odpisuję pchając wózek 😅

Podzielcie się proszę swoimi spostrzeżeniami ❤️ może są rzeczy na które przy 1 nie wpadłam, a ratują życie przy noworodku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 19:03

xKlaudix, Esbe, Jusia92, Olinka1329 lubią tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka - jest ❤️
    17.06 wizyta 🤞CRL 1.63cm
    1.07 wizyta CRL 3.75
    6.07 - krew puszczona na nifty <3
    16.07 prenatalne

preg.png
  • baby33 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza co do tych ubranek, to właśnie większość mam mówi żeby nie szaleć z tymi malutkimi rozmiarami, z kolei ja miałam wszystko 56/62 i córka w tym pływała, nawet w 56 i to przez jakieś pierwsze dwa miesiące 😳 a miała przy urodzeniu ponad 3700 i 55cm więc nie była jakaś malutka. Ale fakt lepiej mieć więcej tych większych ubranek niż mniejszych, bo najwyżej się rękawy podwinie 😂

Buburuza lubi tę wiadomość

18.11.2023 ⏸️
    07.2024 👧🏻 🩷

01.2026 ⏸️
    02.2026 🕊️💔

08.05.2026 ⏸️

preg.png
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yecikowa wrote:
    My mamy sporo rzeczy po pierwszej córce, co prawda teraz wypożyczone dla kuzynki, ale zakładam, że do nas wrócą :D
    Natomiast dziś kupiłam pierwszą rzecz- tj. Kombinezon merino na zimę z vinted. W lecie jeszcze mało kto myśli o zimowej wyprawce, więc jest jeszcze w czym wybierać ;)
    Pierwsza córka urodziła się w maju, więc takich cieplejszych właśnie rzeczy nam będzie jeszcze brakować :)

O to to :) jesienią nawet na Vinted merino będą po 250 używane ja dziś kupiłam używane za 180

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    17.06 wizyta 🤞CRL 1.63cm
    1.07 wizyta CRL 3.75
    16.07 prenatalne

preg.png
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 wrote:
    Buburuza co do tych ubranek, to właśnie większość mam mówi żeby nie szaleć z tymi malutkimi rozmiarami, z kolei ja miałam wszystko 56/62 i córka w tym pływała, nawet w 56 i to przez jakieś pierwsze dwa miesiące 😳 a miała przy urodzeniu ponad 3700 i 55cm więc nie była jakaś malutka. Ale fakt lepiej mieć więcej tych większych ubranek niż mniejszych, bo najwyżej się rękawy podwinie 😂

Co ty 😬 mój młody po mężu ma absurdalnie długi korpus i krótkie nogi 😅 (znaczy mąż jest wysoki bo ma 190, ale po koszulkach zwłaszcza widać, bo żeby dupa nie świecił to musi 2xl i 3xl kupować) tak czy siak młody urodził się 62 cm i body nosił 68 bo w 62 robił mu się zadziorny dekolt 😅😅😅 a spodenki 56 ale bez skarpet, bo za krótkie były wtedy. Z kolei 62 spadały z dupki 😅 teraz nic nie biorę ze skarpetą. Kupię osobne Skietki 😅

Aaa polecam pajace z zamkiem! Cudo i złoto. Weź zapnij o 3 w nocy równo te napy. Tragedia 😅

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    17.06 wizyta 🤞CRL 1.63cm
    1.07 wizyta CRL 3.75
    16.07 prenatalne

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dostawkę chicco next2me magic, wstępnie chciałam forever ale jak mój mąż zobaczył jaka ona jest duża to stwierdził, że ten maluszek to tam zginie 😅 i pewnie tak by było, u nas dostawka była w użyciu do regresu snu 4miesiaca, potem i nadal nasze łóżko, więc ja polecam kupić duże 🫣🫣

Wózek mamy roan ivi 2.0 turbo amortyzacja, żadne leśne drogi mu nie straszne. Ale jest ciężki i spory. Fajnie się sprawdziła gondola latem i teraz spacerówki nadal używamy.

Fotelik nosidełko Avionaut Pixel pro cudo, leciutki, bezpieczny, z bazą obrotową. Ja nie mam za wiele siły, więc dla mnie było ważne żeby to nosidełko było lekkie, żebym mogła sama małego przenosić do i z auta.

Ubranka - przy pierwszym bobasie kopertowe to złoto. Nie musisz się bać, że uszkodzi się główka 😅 teraz pewnie będzie mi wsio rybka xD i żadnych spodenek ze stópkami czy pajacyków. Dla mnie to byal zmora, w pajacach jakieś 2min po ubrania cały był w środku, nogawki sobie luźno dyndały 🙈

Przy karmieniu dla mnie must have to konsultacja z CDL, żeby zobaczyć czy dzidziuś dobrze chwyta, nie ma napięć w buzi, wędzidełko. W szpitalu niby patrzą ale różnie to bywa. I kompresy multi-mam i nursicare (te są drogie ale wszelkie ranki na sutkach pięknie goją). I bardzo polecam "magiczna buteleczkę" zasysa się na pierś, która się nie karmi i samo się zbiera mleczko. W łatwy sposób można sobie zrobić małe zapasy :)

Kurcze trochę zazdroszczę mamą po raz pierwszy kompeltowania całej wyprawki, dla mnie był to super etap :)

To się rozpisałam 🫣

Buburuza, Nayshea lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Werox Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burburuza, Ja też już kupiłam kombinezon engela na Vinted, upolowałam za 140 zł a nawet po 300 widziałam w jesieni, ale na spacery zimowe średnio się nadaje Engel bo nie jest aż tak ciepły, więc na pewno zaopatrzymy się jeszcze w jeden grubszy typowo na spacerki!

My decydujemy się na forever bo mamy małe mieszkanie a zanim się wybudujemy to dziecko do ok 2 lat będzie spało z nami w pokoju🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 19:33

Buburuza lubi tę wiadomość

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗
    08.07 6,97 cm 💗

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Burburuza, Ja też już kupiłam kombinezon engela na Vinted, upolowałam za 140 zł a jnawet po 300, ale na spacery zimowe średnio się nadaje Engel bo nie jest aż tak ciepły, więc na pewno zaopatrzymy się jeszcze w jeden grubszy typowo na spacerki!

Ja mojego woziłam całą zimę w engelu póki jeździł w gondoli. Dopiero jak przesiedlismy się w połowie stycznia całkowicie na spacerówkę to kupiłam taki puchowy kombinezon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 19:25

preg.png

age.png
  • Werox Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja mojego woziłam całą zimę w engelu póki jeździł w gondoli. Dopiero jak przesiedlismy się w połowie stycznia całkowicie na spacerówkę to kupiłam taki puchowy kombinezon.

Wiem, ja właśnie słyszałam dużo różnych negatywnych opinii o Engelu i dlatego chyba nie jestem przekonana . Moja chrześnica też miała w zeszłym roku na zimę i nie do końca się sprawdził w te bardzo zimne dni. Ale zobaczymy, może mi się coś odmieni🫣

🙎‍♀️25
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗
    08.07 6,97 cm 💗

preg.png
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Help to jaki rozmiar ubranek najlepiej kupić na początek 😅 Bo no nie wiadomo jak duży waflokruszek się urodzi a jednak dobrze by było żeby ubranka starczyły na trochę dłużej niż tydzień.

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
    9.06 1,67cm 🫐
    23.06 3,66cm🍓
    Nifty - czekamy na synka 💙
    7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
    14.07 - 106g 🍋

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

preg.png
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam ostatnio tak intensywny czas, że zupełnie nie daję rady tu do Was zajrzeć 😔

Ale dorzucę od siebie, że jak ktoś się boi ceny Engel, to polecam od siebie kombinezon merino od Tchibo. Tańsza półka, a fantastyczna jakość. Mam 2 rozmiary (bo dziecko letnie i dziecko zimowe) i oba kocham, nie oddalam, zamierzam dalej używać. Polecam 😉

A z chust bardzo polecam elastyczne, coś cudownego na pierwsze 3-4 miesiące. Łatwo się to wiąże (ja uczyłam się z yt), a drzemki kontaktowe przestają paraliżować na kanapie.

Ściskam Was ciepło i myślę o Was codziennie ❤️ Wybaczcie tę nieobecność

👩🏼 33 🧑🏻 30

07.2023 - 🩵 Syn (po 22cs)
    01.2025 - 🩷 Córka (2cs)
    05.2026 - 🤰🏼Nowy Kropek na pokładzie (3cs)
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez wyprawke bedziemy kompletowac od 0, nie mamy tez nikogo po kim bysmy cos dostali. Tak mysle ze szybciej niz w pazdzierniku to sie nie odwaze nic kupowac 🙈

Tez jestem ciekawa czy jakies dziewczynki tutaj jeszcze dojda :) my sobie miesiac teraz poczekamy,ale najwazniejsze dla nas jest to ze wszystko jest dobrze 😍 no i jestem ciekawa czy i w tym przypadku u mnie intuicja okaze sie taka wszechpotezna 😁

Karola_90 lubi tę wiadomość

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram, nasienie, wymazy ✅️
    Amh: 1,440

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
    Cykle owulacyjne ✅️

Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️

w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
    25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
    7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
    21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
    9.06 4cm FHR 169 🍓
    25.06 prenatalne ok, 6.82 cm szczęścia 🧸

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    Help to jaki rozmiar ubranek najlepiej kupić na początek 😅 Bo no nie wiadomo jak duży waflokruszek się urodzi a jednak dobrze by było żeby ubranka starczyły na trochę dłużej niż tydzień.

Ja miałam na początek 56-62. Po porodzie jak wyszliśmy ze szpitala to mąż jeździł szukać i kupować 50 😅 62 z H&M zaczął nosić jak miał 3 miesiące, a są dzieci które od razu po porodzie noszą ten rozmiar. Także tu nie ma reguły, najlepiej mieć kilka sztuk 56 i potem 62. Czasem jest tak, że w danym rozmiarze dziecko autentycznie pochodzi tydzień i nagle w ciągu nocy urośnie i wszystko za małe 🙈 my tak przeskoczyliśmy rozmiar 68, dosłownie kilka dni i już zaczelam mu zakładać 74.

baby33, Werox, _Dysia_, Jusia92 lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas bodziaki kopertowe totalnie się nie sprawdzili cierpliwość traciliśmy przy tych guzikach. Pajacyki na zamek must have bardzo lubię te z NEXT całym sercem. I też 56 używaliśmy na samym początku córka się urodziła 54 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca, 20:29

Werox lubi tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • Werox Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    A u nas bodziaki kopertowe totalnie się nie sprawdzili cierpliwość traciliśmy przy tych guzikach. Pajacyki na zamek must have bardzo lubię te z NEXT całym sercem. I też 56 używaliśmy na samym początku córka się urodziła 54 cm

Ja polecam pajacyków z NEXT szukać na lumpie, ostatnio złowiłam 2 z metka za 6 zł🫣

Margareetka, Buburuza lubią tę wiadomość

🙎‍♀️25
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗
    08.07 6,97 cm 💗

preg.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Ja polecam pajacyków z NEXT szukać na lumpie, ostatnio złowiłam 2 z metka za 6 zł🫣

Ja kupiłam kiedyś sweterek dla małej z metką z jakiejś też angielskiej marki i to ulubiony sweter mojej córki. Niestety we wrocku ciężko o dobre lumpeksy a jak są to na końcu miasta. Strasznie żałuję że bliżej nie mam fajnego lumpeksu z ciuchami dla dzieci

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • baby33 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które są w trzeciej ciąży lub kolejnej. Pamiętacie może, w którym tyg poczułyście ruchy dziecka w drugiej ciąży? Ja pamiętam, że w pierwszej poczułam dokładnie w 20+0. Slyszalam, że w drugiej może być to troszkę szybciej i zastanawiam się czy o tydzień, dwa czy jak to jest. Wiem że to też zależy od ułożenia dziecka czy tkanki tłuszczowej

18.11.2023 ⏸️
    07.2024 👧🏻 🩷

01.2026 ⏸️
    02.2026 🕊️💔

08.05.2026 ⏸️

preg.png
  • Wiara Nadzieja Miłość Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby33 u mnie w 1 ciąży jak u Ciebie, a w drugiej już od 17 tyg 😉 Myślę, że to też kwestia tego, że za kolejnym razem wiesz jaki to ruch, umiesz rozpoznać. Bo dla „nieprawionego”, to delikatnie pływanie/pukniecie rybki może być spokojnie pomylone z przemieszczaniem się jedzenia przez jelita 😅

Buburuza, baby33 lubią tę wiadomość

👩🏼 33 🧑🏻 30

07.2023 - 🩵 Syn (po 22cs)
    01.2025 - 🩷 Córka (2cs)
    05.2026 - 🤰🏼Nowy Kropek na pokładzie (3cs)
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:

O kurcze to mamy totalnie różne preferencje 😅 dlatego właśnie każdy musi sobie dopasować do siebie i dzidziusia 😊

Kinia197 lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Jusia92 Autorytet

Wysłany: 15 lipca, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za wszystkie polecajki, wszystko sobie spisuje, bo dla nas to również będzie wyprawka od zera. Wiem, że jakiś czas temu jeszcze rodzina trzymała co nieco dla nas, ale nie wiem czy cokolwiek się skapnie, bo jednak trochę czasu minęło, więc nastawiam się na kupowanie wszystkiego. Powiem, że jak tak czytam wasze wiadomości, to chyba nie miałam pojęcia, że tyle tego jest 🙈 ale podejrzewam że jak już mi odejdzie praca, to wpadnę w ten szał kompletowania wyprawki 😊

Karola_90 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo

preg.png
  • xKlaudix Znajoma

Wysłany: 15 lipca, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mogę się doczekać aż zacznę wszystko kupować 🥺 jedyne co mnie martwi to, to, że wpadnę w jakiś szał i nakupię wszystkiego za dużo bo będzie mi się wydawało „że może się przydać” 😂
    Dlatego im więcej podpowiecie tym moja pierwsza wyprawka będzie rozsądniejsza 😂

Buburuza, Nayshea, Jusia92, Margareetka lubią tę wiadomość

♀99’ ♂ 98’

preg.png
‹‹ 132 133 134 135 136
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ