Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie, bobas zdrowy, o 2 dni starszy na USG niż z om. Po krwiaku nie ma już śladu. Prawdopodobnie chłopiec. 🤯Chyba będę mamą dwóch chłopców. 😄
Co do ruchów to ja czasem też mam wrażenie że coś czuję no ale jest to na tyle słabe, że nie wiem czy to ruchy czy jelita. 😂Więc pewności nie mam, w pierwszej ciąży dopiero około 20 tygodnia już wiedziałam na 100% że to ruchy.
jagodzianka, molierowa, _Dysia_, Esbe, Werox, dori, Zagadka919, Haven, Kinia197, Rosiek, tosiekk, yecikowa, asiajoanna, baby33, Karola_90, Bakallia, Jusia92, Margareetka, ANIELKA, Olinka1329, xKlaudix, Nayshea lubią tę wiadomość
-
Karola_90 wrote:Ja mam w ryzykach
Preeklampsja przed 34 tygodniem 1:36
Preeklamspja przed 37 tygodniem 1:14
Zahamowanie wzrastania plodu przed 37 1:88
Porod przedwczesny przed 34 tygodniem 1:104
Następnie w uwagach mam wpisane jeszcze raz że jest ryzyko i zalecenie Acardu.
Powiedzial ze jak moj prowadzacy sie z sugestia zgodzi to mi wlaczy acard, ze on sie nie bedzie wtracal bo od tego mam swojego lekarza (co ma w sumie sens)
Dzięki! Ja chyba mam jakieś pokopiowane/ powklejane wyniki bo są ze sobą jak dla mnie sprzeczne albo nie rozumiem.
„Wyliczono statystycznie wyższe ryzyko wystąpienia nadciśnienia ciążowego i/lub stanu przedrzucawkowego.
Ryzyko rozwoju nadciśnienia ciążowego i/lub hioptrofii płodu oraz porodu przedwczesnego- wyszło niskie.” I ryzyka 1:341 stan przedrzucawkowy
1:136 przedwczesny poród przed 34tyg
1:499 ograniczenie wzrastania płodu przed 37tyg.
🙅🏼♀️ czekam zatem na wizytę u prowadzącej. -
O gratulacje zdrowego bobasa! Wow dwa chłopaki, jak się z tym czujesz? 😎 to chyba te dziewczynki będą się pojawiać u nas jednak od kolejnego tygodnia na grupie 🫢Annette. wrote:Ja już po wizycie, bobas zdrowy, o 2 dni starszy na USG niż z om. Po krwiaku nie ma już śladu. Prawdopodobnie chłopiec. 🤯Chyba będę mamą dwóch chłopców. 😄
Co do ruchów to ja czasem też mam wrażenie że coś czuję no ale jest to na tyle słabe, że nie wiem czy to ruchy czy jelita. 😂Więc pewności nie mam, w pierwszej ciąży dopiero około 20 tygodnia już wiedziałam na 100% że to ruchy.
Haven, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
Ooo takkk 😎jagodzianka wrote:O gratulacje zdrowego bobasa! Wow dwa chłopaki, jak się z tym czujesz? 😎 to chyba te dziewczynki będą się pojawiać u nas jednak od kolejnego tygodnia na grupie 🫢
Oby juz od poniedziałku 🤪😂
Kinia197, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
Ja mam w środę zwykłą wizytę to poproszę o potwierdzenie płci jak się potwierdzi to mogę ruszać z zakupami. A mam tyle pięknych ubranek dla dziewczynki że to szkoda gadać po mojej córce że aż mi przykro, że ich znów nie wykorzystam 😭
-
Dziewczyny, też już jestem po prenatalnych 🙂 Profesor powiedział, że od jakiegoś czasu nie podaje już informacji o płci dziecka na pierwszych badaniach bo w klinice było ostatnio sporo rodziców, którzy mieli do niego pretensje gdy okazywało się na badaniach połówkowych, że będzie inna płeć niż początkowo zakładał 😅
Nasze dziecko nadal więc pozostaje tajemniczym Bejbikiem vel Bambikiem, najważniejsze, że wszystko mieści się w normie. Kamień spadł nam z serca, coś cudownego zobaczyć takie USG po tylu latach starań, tonie leków, zastrzyków i niedanych transferach ❤️
Wyniki PAPPA będę miała max do 10 dni na mailu. Jeśli będzie coś nie tak, klinika będzie dzwonić.
Nie będę się nakręcać, przywołuje same dobre myśli 😁
Gratuluję nam wszystkim, że dotrwałyśmy do tego momentu i nie zwariowałyśmy.
Chyba zacznę spisywać sobie wasze polecajki bo nie ogarniam niczego 🤪
Zagadka919, Rosiek, _Dysia_, Haven, yecikowa, Karola_90, Esbe, Bakallia, Jusia92, dori, tosiekk, Margareetka, Kinia197, Werox, ANIELKA, MamaWPlanach, xKlaudix lubią tę wiadomość
-
A właśnie zapomniałam powiedzieć. Ja miałam dziś krew na pappe pobrana o 9:30 i o 10:50 mój lekarz miał wyniki -.- nie wiem czemu u was to kilka dni jest. Nie rozumiem
-
Rozumiem Cię doskonale, ja dziś już spakowałam masę pięknych ubranek po córce dla siostrzenicy córki, bo też jeszcze myślałam że się przydadzą. Już nie wspomnę o różowych kocykach, huśtawce, otulaczu 🤡Kinia197 wrote:Ja mam w środę zwykłą wizytę to poproszę o potwierdzenie płci jak się potwierdzi to mogę ruszać z zakupami. A mam tyle pięknych ubranek dla dziewczynki że to szkoda gadać po mojej córce że aż mi przykro, że ich znów nie wykorzystam 😭
Kinia197 lubi tę wiadomość
-
Wracam do was z pięknymi wieściami!
Bobas zdrowiutki jak rybka 🐟
Wszystkie ryzyka niziutkie i żadnych wad anatomicznych 🥺❤️
Jedyne co mnie martwi to ryzyko stanu przedrzucawkowego 1:190 🤔
Termin porodu na 24.01 🤰
II prenatalne 10.09 ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 21:32
Karola_90, Esbe, _Dysia_, May-girl, monii00, dori, Jusia92, tosiekk, asiajoanna, Annette., Margareetka, Kinia197, Werox, ANIELKA, Haven, Zagadka919, Nayshea lubią tę wiadomość
-
Klaudix, Twoje ryzyko jest 5 krotnie niższe niż moje, a mnie się lekarz kazał nie martwić

Jagodzianka, kto nigdy nie użył "kopiuj wklej" niech pierwszy rzuci kamieniem. Ale masz racje, to nie profesjonalne i powinni na to zwrócić uwagę!
Patrząc po wynikach to faktycznie jest to ryzyko niskie i pewnie to samo potwierdzi Ci Twoja doktor
Także na spokojnie
xKlaudix, jagodzianka lubią tę wiadomość
-
jagodzianka wrote:O gratulacje zdrowego bobasa! Wow dwa chłopaki, jak się z tym czujesz? 😎 to chyba te dziewczynki będą się pojawiać u nas jednak od kolejnego tygodnia na grupie 🫢
Wiesz co, w sumie po cichu liczyłam że będzie dziewczynka ale miałam takie przeczucie że może być drugi chłopiec więc powoli też się na to nastawiłam. W sumie widzę w tym też dużo plusów np to że mam dużo ubranek, wózek itd. i też myślę, że dwóch chłopców z w miarę niewielką różnicą wieku będzie się lepiej bawić ze sobą niż chłopiec i dziewczynka, może też w przyszłości będą mieli bliższą relację, zobaczymy. Ogólnie nie jestem jakoś zawiedziona ale wiadomo 20 % niezadowolenia jest. 😂Trzech facetów w domu, aż się boję🙈
jagodzianka lubi tę wiadomość
-
Annette. wrote:Wiesz co, w sumie po cichu liczyłam że będzie dziewczynka ale miałam takie przeczucie że może być drugi chłopiec więc powoli też się na to nastawiłam. W sumie widzę w tym też dużo plusów np to że mam dużo ubranek, wózek itd. i też myślę, że dwóch chłopców z w miarę niewielką różnicą wieku będzie się lepiej bawić ze sobą niż chłopiec i dziewczynka, może też w przyszłości będą mieli bliższą relację, zobaczymy. Ogólnie nie jestem jakoś zawiedziona ale wiadomo 20 % niezadowolenia jest. 😂Trzech facetów w domu, aż się boję🙈
Spójrzałam na to z innej strony. U mnie w rodzinie na sześć kobiet tylko ja mam synów. Tata jeszcze w pierwszej ciąży powiedział: „Weronika na pewno będzie miała syna. Tylko ona swoim charakterem dźwignie chłopca i nie ma szans że podzieli się żeńską energią” 😅
I chyba coś w tym jest. Kocham sport, ruch i ten cały kontrolowany chaos. A do tego mam cudownego męża, który wyznaje zasadę, że szczęśliwa mama to szczęśliwy dom. Bardzo dba o mój czas o swoją relacje z młodym. Zawsze go zabiera na rower i do garażu. Młody ma swoje narzędzia i w każdy weekend spędzają tam po parę godzin.
Mój mąż powienien mieć jak najwięcej synów ❤️
Czy czuję smutek, że to nie dziewczynka? Na myśl, że mogę nigdy nie mieć córki- tak. Ale jestem też pewna, że tęsknię bardziej za swoim wyobrażeniem o córce niż za rzeczywistością. Bo tak naprawdę nikt nie wie, jaka by była i jak potoczyłaby się nasza relacja. Chociaż przyznam, że czasem ta nuta smutku wraca, ale
Tłumaczę to hormonami 😅.
🌸🌸🌸 a z bardziej przyziemnych i mniej nudnych rzeczy. To mam w tej ciąży taką ochotę na sushi…. Oczywiście wiem, że surowego mi nie wolno. Zamówić się bałam, bo w takich lokalach zarażenie się tą bakterią nawet jedząc przetworzony termicznie produkt i tak jest duże. Na szczęście kiedyś rok pracowałam w restauracji sushi i co nieco się potrafi więc robię sobie raz w tygodniu sushi z pieczoną albo gotowana rybcia 🐠🐟
Dziś jadłam z łososiem, ogórkiem, szczypiorkiem, tykwą i lososiem, awokado i mango jezuuuuu jakie to było pyszne dziewczyny …………
xKlaudix, Jusia92, yecikowa, Haven, Zagadka919 lubią tę wiadomość
-
O jeny, za mną też ostatnio chodziło sushi 🤤 a w sumie nie wpadłam, żeby sobie zrobić taką rolkę, także dzięki za pomysł! Mam nadzieję, że starczy mi sił, bo ostatnio czuję się tak wypompowana, że szok 🙈
Jeszcze będę poszukiwać przysmaku świętokrzyskiego, bo mam na niego ochotę od dłuższego czasu 😅
Buburuza lubi tę wiadomość
-
Ścignę męża żeby dał mi proporcje na swoją zaprawkę do ryżu bo jest kozacka i wam podeślę.
O boże krewecia w tempurze. Dziękuję za inspirację ❤️😅 wiem co będę następnym razem robić ❤️❤️❤️
Przysmak świętokrzyski? Wiesz że pierwszy raz słyszę?
EDIT
dobra wypełzłam spod kamienia. Już wiem co to 😅 wygooglowałam. Swoją drogą wiecie że wygooglować podobno jest już tylko dla starych ludzi? Zetki nie googlują. Szukają informacji na tiktoku, chacie i instaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 22:41
-
Nie moglam Was nadrobić! Ja jeszcze nie mam nic z wyprawki, zamierzam zacząć po połówkowych. Ta lista rzeczy mnie kompletnie przeraża, a najgorsze w tym wszystkim jest to, że każde dziecko i organizm matki jest inny, więc tak naprawdę nie wiadomo co się przyda. Mamy dom piętrowy, razem z rodzicami, sypialnie mamy malutką na górze, więc wiem, że dostawka u nas będzie konieczna. Kusi mnie żeby kupić sobie kosz Mojżesza, żeby on był na dole, bo tam mamy kuchnie. Moja siostra ma termin porodu za miesiąc i też będzie miała synka, więc tak do 9 miesięcy będzie mi na bieżąco oddawać ubranka. Mam nadzieję, że jakoś się w tym wszystkim ogarnę...94' 👱♀️ 92'👱♂️
Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
05.2025 💔👼♀️ H. 18tc
05.2025 ⏸6 cykl starań
Beta 108->380->1080 ->2500....
09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
16.06 💛 crl 1,6 cm
23.06 💚 crl 2,27 cm
30.06 💜 crl 3,34 cm
08.07 🤎 crl 4,56 cm
14.07 I usg prenatalne 🩵 będzie chłopczyk🩵
💊Prenatal Uno, Encorton, Hydroksychlorochina, Clexane, Accofil, Acard, Omega 3, Cyclogest, Progesteron besins, Biosteron, Estrofem

-
Haha wczoraj przejezdzałam obok ukochanego sushi i dostałam ślinotoku 😅🤣
Nigdy sushi nie robiłam i bym się nie podjeła ALE znam miejscówkę gdzie po tym jak jest ryba przyrządzona (tempura czy grillowanie) to potem jeszcze raz całą rolkę wrzucają w tłuszcz 😍
Generalnie myślę, że to dodatkowo obniża ryzyko
Także chociaż jeden raz się pewnie skuszę w małych ilościach 🤤
-
Buburuza wrote:Ścignę męża żeby dał mi proporcje na swoją zaprawkę do ryżu bo jest kozacka i wam podeślę.
O boże krewecia w tempurze. Dziękuję za inspirację ❤️😅 wiem co będę następnym razem robić ❤️❤️❤️
Przysmak świętokrzyski? Wiesz że pierwszy raz słyszę?
EDIT
dobra wypełzłam spod kamienia. Już wiem co to 😅 wygooglowałam. Swoją drogą wiecie że wygooglować podobno jest już tylko dla starych ludzi? Zetki nie googlują. Szukają informacji na tiktoku, chacie i insta
Nope tera głównie chat gpt 😂 Chociaz jeśli chodzi o zabawki i polecajki to TikTok. Tak jestem zetka
I też miałam ochotę na sushi. Skusiłam się na to z lokalu z pieczonym łososiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 23:10
-
Kinia197 wrote:Nope tera głównie chat gpt 😂 Chociaz jeśli chodzi o zabawki i polecajki to TikTok. Tak jestem zetka
I też miałam ochotę na sushi. Skusiłam się na to z lokalu z pieczonym łososiem.
Też jestem Zetka. Chociaż mnie wychowali rodzice z 60 rocznika, a moje rodzeństwo ma po 40 lat więc jedna noga stoję tu, a druga tu 😅 i tak chat wymiata, ale recenzje oglądam na tik toku. Mój mąż z 96 nie ma żadnych mediów społecznościowych 😅 recenzje ogląda na yt, a swoj plotki bierze z kanału 0 😅😅
Kinia197 lubi tę wiadomość