Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Karola_90 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    A teraz wszyscy razem:

"Jadą, jadą misie hop siup tralala
    Śmieją im się pysie ha ha hahaha" 😂😂😂😂

Żarty, żartami teraz jest coraz więcej zabawek z redukcją głośności chociaż 2 poziomy. Syn nawet szumisia dostał, gdzie poziom dźwięku był też do zmiany.

Pierwsze co robi Szwagierka na wszystkich imprezach urodzinowych dzieci/ Świętach to wyciąga taśmę i zakleja głosniki w prezentach, żeby było nieco ciszej.

Ja pracując w domu mam ciszę absolutną, kazdy dzwięk mnie denerwuje, założe się że mam jakąś postać mizofoni, bo jak mój mąż czasem sobie bębni palcami o coś to wszystkie żyłki mi w mózgu drgają i sam się śmieje że mam słuch jak nietoperz, więc mnie nawet turbo ciche melodyjki będą przeszkadzać 😱

Chociaż my z naszej strony zawsze kupujemy głownie przydatne rzeczy lub edukacyjne, także mam nadzieję, że przy swoim utrzymamy ten trend (aczkolwiej mój mąż uwielbia mnie wkurzać, więc kto wie czy nie skończe w wariatkowie lub więzieniu 😅🤣)

monii00 lubi tę wiadomość

• Esbe Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczyny, dziekuje za wszystkie kciuki i pozytywne wiadomości. Niestety nie zrobili amnio ze względu na zbyt cienka ścianę lozyska (?) Chyba tak.

Mialam bardzo szczegółowe, obszerne usg. Z dwiema lekarkami na raz o.O usg wyglada idealnie. Nerki, serce, przepływy. Wszystkie pomiary. Rączki miał rozlozone, widzielismy 5 paluszków, stopy proste. Serce jak na ten etap wyglada dobrze, slyszelismy bicie.
    Nic nie wskazuje na trisomie. W dokumentach napisali, ze poprawny obraz usg moze wskazywać na fałszywie dodatni wynik nipt. Widzieli pierwsze zdjecie z usg, ale mówili, ze nie wygląda na blizniaka tylko na duży pęcherzyk zoltkowy. Wiec dalej uznaja ciaze od początku pojedyncza, ale z podejrzeniem, ze to łożysko + 4% szans na fałszywie dodatni wynik.

Przełożyli mi termin na następny wtorek, ale nie namawiają na amnio. Moja decyzja. Musimy sie z mężem zastanowić powaznie.

Synuś nie ma w sobie ani grama nieśmiałości, dumnie prezentował przyrodzenie 😅😅

Kinia197, tosiekk, Haven, Aga_92, monii00, _Dysia_, yecikowa, molierowa, Werox, jaskra, Rosiek, Jusia92, Zagadka919, Karola_90, baby33, BillieJean, Iza. lubią tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    Beta 3570->10370 (przyrost 191%)
    16/5/2026 Mamy ❤️
    202701102743.png
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    Hejo dziewczyny, dziekuje za wszystkie kciuki i pozytywne wiadomości. Niestety nie zrobili amnio ze względu na zbyt cienka ścianę lozyska (?) Chyba tak.

Mialam bardzo szczegółowe, obszerne usg. Z dwiema lekarkami na raz o.O usg wyglada idealnie. Nerki, serce, przepływy. Wszystkie pomiary. Rączki miał rozlozone, widzielismy 5 paluszków, stopy proste. Serce jak na ten etap wyglada dobrze, slyszelismy bicie.
    Nic nie wskazuje na trisomie. W dokumentach napisali, ze poprawny obraz usg moze wskazywać na fałszywie dodatni wynik nipt. Widzieli pierwsze zdjecie z usg, ale mówili, ze nie wygląda na blizniaka tylko na duży pęcherzyk zoltkowy. Wiec dalej uznaja ciaze od początku pojedyncza, ale z podejrzeniem, ze to łożysko + 4% szans na fałszywie dodatni wynik.

Przełożyli mi termin na następny wtorek, ale nie namawiają na amnio. Moja decyzja. Musimy sie z mężem zastanowić powaznie.

To wszystko brzmi tak bardzo optymistycznie… 🥹 na tym etapie ciąży przy trisomii faktycznie obraz usg powinien już budzić wątpliwości, tak się cieszę, że wszystko wygląda książkowo. Każdy NIPT może się pomylić, wszystko wskazuje na to, że po prostu nieszczęśliwie trafiło na Was. Wierzę, że synuś będzie się zdrowo rozwijał 💙

Esbe lubi tę wiadomość

♀96’ ♂ 88’
    2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    22.05▫️mamy serduszko 💕
    28.05▫️prawie 6mm człowieczka
    03.06▫️1,44 cm 🫐
    18.06▫️3,06 cm 🍓
    Nifty - zdrowy synek 🩵🩵
    09.07▫️prenatalne, 7 cm 🍋

preg.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:

Jezu jakie cudowne wiadomości 🥰 Mam nadzieję, że chociaż troszkę odetchnęliście i już w miarę spokojnie będziecie cieszyć się ciaza bez względu na to jaką decyzję podejmiecie odnośnie amnio, bo każda będzie właściwa

Esbe lubi tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe bardzo ciesze sie ze wszystko wyglada dobrze i oby juz tak zostalo 🥰 a nipt to tylko pomylka

Esbe lubi tę wiadomość

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram, nasienie, wymazy ✅️
    Amh: 1,440

Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
    Cykle owulacyjne ✅️

Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️

w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
    25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
    7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
    21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
    9.06 4cm FHR 169 🍓
    25.06 prenatalne ok, 6.82 cm szczęścia 🧸

preg.png
  • yecikowa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:

Jak dobrze się czyta tą wiadomość!
    Cudownie, że usg wyszło idealnie i to pod nadzorem 2 lekarzy.
    Mam nadzieję, że to zdjęło z Was trochę stresu.
    Oby teraz już tylko takie dobre wiadomości do Was trafiały.

Esbe, Karola_90 lubią tę wiadomość

'89 👷‍♀️ & 👷'88

💓👶2023, cc

⏸️ 11.2025
    💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
    💔 03.2026 cb

⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
    9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56

06.05 jest ❤️
    15.05 1,1cm 🧡
    29.05 2,33cm 💛
    12.06 4,74cm 💚
    NIPT - niskie ryzyka i 🩷
    23.06 7,06cm ❤️ prenatalne, wszystko ok
    10.07 119g 🧡

✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
    ⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G

preg.png
  • Rosiek Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola_90 wrote:
    Esbe, wszystkie myślami jesteśmy z Tobą, byle do piątku i pierwszych z grubsza wyników 🤞

Jaskra Ciebie też bardzo wspieramy, stara krew musi się ewakuować, najważniejsze, że nowe krwawienia się nie pojawiąją, po szpitalu zdecydowanie wolniejsze obroty i odpoczywaj jak najwięcej.

Ja dziś dostaje szału przy tych testach syren alarmowych, nienawidzę wysokich dzwięków, i świdruje mi wszystko w mózgu 😵‍💫

Klusek nie będzie miał żadnych elektronicznych zabawek 🤣 jak sobie przypomnę u Szwagierki "Hulę Kulę" czy jak jej tam było to aż mam ciarki, a piosenka o "Tyciutkim pajączku" wbiła mi się w mózg i śniła po nocach 🙈

Także najbardziej zacofane technologicznie w Polsce dziecko to będzie mój syn 😅🤣

Oj zdecydowanie my z mężem też jesteśmy przeciwnikami grających zabawek, nasz syn takich nie zn i nie uważam, że czegoś mu przez to brakuje.

• Rosiek Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:

Esbe cudowne wiadomości ❤️ przykro mi, że tyle stresu wywołał w Was wynik NIPT. 2 lekarzy oceniło obraz z USG na prawidłowy to musi być wszystko dobrze!

Esbe lubi tę wiadomość

• Jusia92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:

Cudowne wiadomości! ❤️ Ale ja od początku czułam, że to tylko niepotrzebny stres i dzidzia jest zdrowa ☺️ również mam nadzieję, że zdjęło to z was sporo stresu! Daj znać czy sie będziecie decydować na amnio

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

26.05.26 ⏸️
    27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
    29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
    1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
    Szczęściu trwaj ❤️🌈

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo

preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe cudowne wieści 🥹 oby teraz już tylko takie

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • May-girl Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wszystkie tu wierzyłyśmy, że będzie dobrze, oby to już był koniec stresów!
    A może, tak teraz pomyślałam, zrobić jeszcze jeden nipt…? Sama już nie wiem, co bym zrobiła!

Swoją drogą to to jest okropne ile każda z nas musi przejść stresów, zanim się okaże, że jednak jest ok, ktoś się pomylił albo wynik był fałszywy… jakoś tego nie wkalkulowałam w tę imprezę 😂

👧86
    👨84

3 cs naturals
    3.02. pozytywny test
    4.02. Beta 236
    6.02. Beta 615
    19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
    11.03 stwierdzono poronienie zatrzymane w 8+1

20.05 pozytywny test
    23.05 beta 103
    25.05 beta 266
    27.05 beta 766
    30.05 beta 2627
    3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
    11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
    22.06 crl 1.78, OM 8+3, USG 8+2
    1.07 crl 2.8, OM 9+5, USG 9+4
    09.07 crl 4,01 OM 10+6, USG 11+0

preg.png
  • Karola_90 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe, od początku powinnaś mieć takie usg prenatalne a nie dopiero po wywołanych przez lekarzy stresach 🤬

Ale najważniejsze, że odetchnęliśmy tu z ulgą i super, że młody ślicznie się prezentuje 😍

Amnio przemyślcie na spokojnie, skoro były "problemy techniczne" z łożyskiem, to może to ryzyko poronienia być większe u was, i nie zmieni się to magicznie przez tydzień, a zaś niewiadomo czy wtedy będzie równie ostrożnie lekarz do tego podchodził....
    Z drugiej strony to kopalnia wiedzy genetycznej i róznych chorobach w późniejszym wieku (np mukowizcydoza) O ILE u was przeprowadzają takie szerokie badanie, a nie zaś znów same podstawowe trisomnie 🫣

• Werox Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe, wspaniałe wieści kochana❤️❤️

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗
    08.07 6,97 cm 💗

preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola_90 wiem jak to jest mam też wrażliwy słuch, słyszę wszystko a nawet jak dziecko w łóżeczku przekręca się w nocy. Mój mąż pyta zawsze jak ty to słyszysz przecież śpisz, mam to po tacie może też masz po kimś z rodziny. Kiedyś byliśmy na weselu i była tak fatalna akustyka przez co to jedyne wesele z którego wyszliśmy o 22 nie dałam rady wytrzymać 🙈 ciężko Ci będzie znieść płacz dziecka z bólu albo choroby, potem pewnie się przyzwyczaisz

Esebe super wiadomości, to już Wasza decyzja podejmiecie najlepszą dla Was ❤️

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - 2,2cm 🍒
    27.07.2026 - badania prenatalne 🧬

👶🏻💙
    👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe cieszę się Kochana ! Mocno czułam , że ten wynik NIPT to była pomyłka i Twój synek jest zdrowy ❤️

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Iza. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! 😊 Jestem już po badaniach prenatalnych. Wyszło że jest to 13+1, a termin porodu został wyznaczony na 25.01 mamy się już tego trzymać więc w końcu mam jasność
    Wszystkie parametry są w porządku. Nie ma już śladu po krwawieniach. Narządy, kończyny, żołądek, przezierność karkowa i przepływy wszystko wygląda bardzo dobrze. Szyjka ma 4,8 cm więc chyba w końcu zaczyna do mnie to docierać z jestem w ciąży
    Do tej pory było mi naprawdę ciężko cieszyć się tą ciążą. Zupełnie inaczej niż za pierwszym razem. Wtedy od razu wszystkim powiedzieliśmy wszystkim i od początku żyłam tą ciążą. Teraz nikt jeszcze o niej nie wie, a do mnie samej to jakoś nie docierało. Dopiero po dzisiejszych prenatalnych poczułam większy spokój i mam nadzieję, że teraz w końcu będę mogła naprawdę cieszyć się tym czasem. ❤️

Annette. lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2023
    22.04 .2024⏸️
    23.04 beta 204.55
    25.04 beta 522.39 prg 19.1
    29.04 beta 3430.91
    2.05 pęcherzyk w macicy
    6.05 beta 27601.65 prg 31.2
    20.05 jest ❤️
    30.12.2024 Witaj synku 🩵
    Starania od września 2025
    20.05.2026 ⏸️
    10.06 mamy ❤️
  • Annette. Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe, całe szczęście że jest wszystko dobrze, na USG na pewno by zobaczyli jakby było coś źle. ☺️

Co do rozmiaru piersi, ja mam duże ale nie powiększają mi się w ciąży o dziwo, w poprzedniej ciąży miałam ten sam rozmiar co przed ciążą.
    A jeśli chodzi o zabawki grające to mi wybitnie nie przeszkadzają, wiadomo w granicach rozsądku ale nie mam nic przeciwko żeby np 5 takich zabawek w domu mieć. Dziecko i tak pobawi się 10 min i się znudzi. A sen mam właśnie taki że każdy szmer mnie budzi ale grające zabawki są ok dla mnie. 😄

03/2024 syn
    preg.png
‹‹ 143 144 145 146 147
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ