Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
tosiekk wrote:Jak czytam u Was, że macie już jakieś początki mini laktacji… czy jeśli u mnie się to nie pojawia to zły znak? Że mogę mieć problemy z rozkręceniem np po porodzie? 🫣
Wedle czata siara powinna się pojawić między 16 a 22 tygodniem. Zaufam mu, bo u mnie też się nic jeszcze nie dzieje, a nie chce dawac sobie kolejnego powodu do stresu 😅
tosiekk, Jusia92 lubią tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
9.06 1,67cm 🫐
23.06 3,66cm🍓
Nifty - czekamy na synka 💙
7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
14.07 - 106g 🍋
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

-
Lekarz mi mówił że może się pojawić na przestrzeni całej ciąży albo nie pojawić się wcale i że żadnych z tych rzeczy nie jest gwarancja udanej laktacji🫣 i że nawet jak się nie pojawi to też nie jest zły znak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 14:46
_Dysia_, tosiekk, Karola_90, Iza., baby33, Zagadka919, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
tosiekk wrote:
Jak czytam u Was, że macie już jakieś początki mini laktacji… czy jeśli u mnie się to nie pojawia to zły znak? Że mogę mieć problemy z rozkręceniem np po porodzie? 🫣
Ja w pierwszej ciazy przez te 9 miesięcy tez nie miałam żadnych objawów laktacji. Po.porodzie bez problemu sie rozkręciła.
Więc na spokojnie
tosiekk, Karola_90, Jusia92 lubią tę wiadomość
'89 👷♀️ & 👷'88
💓👶2023, cc
⏸️ 11.2025
💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
💔 03.2026 cb
⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56
06.05 jest ❤️
15.05 1,1cm 🧡
29.05 2,33cm 💛
12.06 4,74cm 💚
NIPT - niskie ryzyka i 🩷
23.06 7,06cm ❤️ prenatalne, wszystko ok
10.07 119g 🧡
✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G

-
Wyszłam właśnie z prenatalnych!
Zdrowy siur ! 🤣
Esbe, _Dysia_, molierowa, Karola_90, monii00, Kinia197, yecikowa, Werox, Rosiek, tosiekk, baby33, May-girl, dori, Buburuza, Jusia92, jaskra, ANIELKA lubią tę wiadomość
-
U mnie na razie całkowicie sucho, w pierwszej ciąży też nic mi nie leciało, dosłownie raz miałam plamę na staniku i koniec. Po porodzie miałam mało mleka ale syn miał zaburzony odruch ssania i nie wiem na ile był problem że mi nie pobudził tej laktacji czy ogólnie mam tendencję do produkcji małej ilości mleka, zobaczę jak będzie po tej ciąży.
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, może to faktycznie zbieg okoliczności

Odsypiałam dziś trochę w ciągu dnia.
Miałam e-wizytę u endokrynologa, mając niecałe 10 minut do telefonu z przychodni udało mi się zasnąć 🫣 potem przełożyłam calla i miałam prawilną 1.5h drzemkę 🙈 muszę rozważyć to l4, ale obiecałam, że zostanę do konca września (w tym 2 tygodnie urlopu) 😱
Pamiętam, że któraś z was na początku napisała zdanie które bardzo zapadło mi w pamięć:
"Kobieta w ciąży jest jak Bugatti, od 0 do ryku w 3 sekundy"
I też kilkukrotnie mi się to zdarzyło i też z mega błachych powodów - zdecydowanie hormony! -
Jaskra cieszę się, że dzieciątku nic nie jest, trzymam kciuki żeby krwawienie przeszło i żebyś szybko wróciła do domu ❤️
Ja nie miałam żadnych objawów laktacji przed porodem w pierwszej ciazy a pozniej karmiłam piersią aż do połowy kolejnej ciąży 😅 teraz tez karmie wiec laktacja trwa w najlepsze, ale na szczęście bez mokrych bluzek.
Ataków płaczu i wzruszeń nie doświadczam w tej ciąży, ale jestem bardziej nerwowa 😅 mam krótszy lont niż zazwyczaj.
Za to sny mam powalone … jakieś sceny zazdrości wobec męża i wkurzenie na maxa po obudzeniu, kompletne głupoty mi się śnią 🤯
jaskra lubi tę wiadomość
-
Chyba czuję już ruchy dziecka przyłożyłam rękę i poczułam takie leciutkie puknięcie do tego takie przelewanie jakby dziecko się kręciło. Od dwóch dni tak mam i to nie jelita. Jestem w szoku że tak szybko
baby33, Haven, Werox, Buburuza, tosiekk, Karola_90, Aga_92, Jusia92, BillieJean, jaskra, _Dysia_, yecikowa, ANIELKA lubią tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży dopiero na końcówce miałam siarę. A karmiłam córkę 14 msc ponad, nigdy nawet nie spróbowała mm, miałam też 9 litrów mleka zamrożonego więc to, że narazie nie mamy siary o niczym nie świadczy 😊
Haven, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam szybko w ciąży, ale ja musiałam mieć coś rozwalone z hormonami. Mleko leciało mi ponad rok po skończeniu karmienia. Co ciekawe przestało jak zaszłam w 2 ciążę.
Wpisy o plakusianiu polajkowam w ramach wsparcia. Trochę mi lżej że nie jestem z tym sama. Tule mocno 🫂
Karola_90 lubi tę wiadomość
-
U mnie dokładnie to samo w pierwszej ciąży. Ani kropli nie było całą ciążę, a po porodzie od razu rzeka mleka 😂yecikowa wrote:Ja w pierwszej ciazy przez te 9 miesięcy tez nie miałam żadnych objawów laktacji. Po.porodzie bez problemu sie rozkręciła.
Więc na spokojnie
Jusia92, Haven, yecikowa lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj 15+2 i tez czasem czuje jakies delikatne pęknięcia. Tak jakbym gotowała sos i on nieraz tak pyrknie lekko jak bańka, tak sie czuje. Ale bardzo lekko. Dziwne. Nie chce mówić, ze to ruchy juz, ale to uczucie jest inne niż wszystko dotychczac. I delikatne uczucie jakby fali tez.. ale to bardzo wcześnie chyba.
-
Jaskra trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!!! 🍀🍀
Buburuza ja z miesiac temu tak kilka razy mialam ze tez zaczynalam plakac bez powodow ale to kilka razy tylko i przeszlo 🙈
Mi tez lekarka mowila ze to nie ma reguly i nawet jak w ciazy mleko nie leci to nic zlego to nie oznacza. U mnie sucho, chodze bez stanika bo mi cycki to z dobre 2 rozmiary urosly bo juz nawet sukienki i bluzki ubrane bez stanika sa przyciasne 🙈 z ruchow tez totalnie nic nie czuje jeszcze ale mam lozysko na przedniej scianie
Buburuza lubi tę wiadomość
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram, nasienie, wymazy ✅️
Amh: 1,440
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
9.06 4cm FHR 169 🍓
25.06 prenatalne ok, 6.82 cm szczęścia 🧸

-
Esbe wrote:Ja dzisiaj 15+2 i tez czasem czuje jakies delikatne pęknięcia. Tak jakbym gotowała sos i on nieraz tak pyrknie lekko jak bańka, tak sie czuje. Ale bardzo lekko. Dziwne. Nie chce mówić, ze to ruchy juz, ale to uczucie jest inne niż wszystko dotychczac. I delikatne uczucie jakby fali tez.. ale to bardzo wcześnie chyba.
Chat gpt mówi że to możliwe ja ewidentnie czułam dziecko i kopnięcia albo rączką i też takie dziwne fale
Haven lubi tę wiadomość
-
Ja wychodzę z założenia, że ciąża to naturalny stan, ale bardzo wyjątkowy i ma swoje prawa. Więc jeśli któraś z was czuję, że to są już pyrkniecia dzidziusia to choćby było to lekko delulu to śmiało podkarmiajcie tą myśl i cieszcie się chwilą ❤️ a uważam że 16 tydzień to tak akurat na pyrknięcia bobcia ❤️
Moja psiapsi mówiła mi, że ma brzuch ciążowy już w 6 tygodniu i osobiście uważam, że jeśli ona tak czuła to niech się tym cieszy ❤️
Kinia197 lubi tę wiadomość
-
O rany dziewczyny, to czucie ruchów musi być niesamowite 🤩 już się nie mogę doczekać, aż i do mnie przyjdzie ☺️
Co do wrażliwości, to ja też jestem trochę bardziej rozchwiana. Wczoraj na mszy jak organista zaczął grać na wejście, to musiałam przestać śpiewać, bo mi się oczy zaszkliły 😳 ostatnio jak oglądałam jakiś serial, to też przez połowę odcinka mi się płakać chciało. Nie jest to jakieś mega częste, ale no zdarza się. A i w pracy muszę uważać co mówię, bo jakoś łatwo się odpalam, gdzie zawsze w pracy byłam oaza spokoju 🙈
Buburuza, Kinia197 lubią tę wiadomość
-
Trochę mi spokojniej jak leżę w szpitalu.. mimo że mam świadomość, że jak coś ma się spitolić, to się szpitalu- czy to będzie w szpitalu czy w domu... Po prostu jest to taki moment, na który nie ma się wpływu. Planowałam pracować jeszcze we wrześniu, a tu raczej już przejdę na zwolnienie- nawet jak wszystko będzie dobrze... Bo bym sobie nie wybaczyła gdyby coś było nie tak a nadal bym pracowała... Ciężko się w takiej sytuacji nie obwiniać, nawet jeśli negatywny wpływ pracy nie jest wcale udowodniony... Nie chciałabym sobie później nic wyrzucać.. sporo brązowej krwi teraz ze mnie wyleciało a już myślałam, że koniec...
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za wsparcie!
@Esbe- kiedy masz amniopunkcję? Dobrze kojarzę, że jutro?
-
🌸jaskra, jesli miałaś dzis rano krwawienie, to ta brązowa krew pewnie będzie jeszcze z Ciebie leciała, bo musi wylecieć. Jest ciemniejsza, więc już się utleniła = jest stara, no ale jednak musi gdzieś znaleźć ujście. Przynajmniej tak czytałam przy okazji swoich „przygód”. Może to organizm daje znać, że mamy wyluzować i odpuścić.👧86
👨84
3 cs naturals
3.02. pozytywny test
4.02. Beta 236
6.02. Beta 615
19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
11.03 stwierdzono poronienie zatrzymane w 8+1
20.05 pozytywny test
23.05 beta 103
25.05 beta 266
27.05 beta 766
30.05 beta 2627
3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
22.06 crl 1.78, OM 8+3, USG 8+2
1.07 crl 2.8, OM 9+5, USG 9+4
09.07 crl 4,01 OM 10+6, USG 11+0

-
Tak Esbe mówiła o wtorku. Trzymamy kciukasy mocno za Ciebie. Ja dalej wierzę że bobas jest całkowicie zdrowy 🥰
Jaskra a ty leć na zwolnienie medalu za pracę nikt ci nie uda. A zaoszczędzisz sobie przede wszystkim stresu. Odpoczniesz i w pełni będziesz mogła cieszyć się ciążą 🥰
Ja mam wizytę w środę i mam nadzieję że potwierdzą mi że w brzuchu mam chłopca to powoli się będę brała za wyprawkę 🥹