Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Po porodzie użyłam tego czopka bo powiedzieli że wypisu bez 💩 nie będzie 😂 i naprawdę działa._Dysia_ wrote:Dziewczyny używałyście może czopków glicerynowych? Jeśli tak to czy faktycznie działają cuda? Bo picie dużej ilości wody i jedzenie błonnika zupełnie nic nie pomaga i już jestem na krawędzi 😅
_Dysia_ lubi tę wiadomość
-
Jusia u mnie śliwki niestety nie działają, też jem dużo bo uwielbiam, a mój szwagier ma do tego sady. Z tym, że 💩 wgl u mnie po tym nie rusza, za to cuchnące🌪🐝🙈🙊94' 👱♀️ 92'👱♂️
Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
05.2025 💔👼♀️ H. 18tc
05.2025 ⏸6 cykl starań
Beta 108->380->1080 ->2500....
09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
16.06 💛 crl 1,6 cm
23.06 💚 crl 2,27 cm
30.06 💜 crl 3,34 cm
08.07 🤎 crl 4,56 cm
14.07 I usg prenatalne 🩵 będzie chłopczyk🩵 160 U/min, crl 5,6 cm, niskie ryzyka
11.09. II usg prenatalne 377g🩵
💊Pueria duo active, Hydroksychlorochina, Neoparin, Acard, Omega 3, Cyclogest, Biosteron

-
baby33 wrote:Ja z 2h temu i przed chwilą chyba poczułam ruchy 💓 aż ciężko mi w to uwierzyć więc narazie sobie wmawiam że to na pewno nie to, a z drugiej strony myślę że jednak to 😅 a Wy w tej ciąży kiedy dokładnie poczułyście ruchy jeśli pamiętacie?
Tak, to na pewno ruchy dzidziusia ♥️
Ja ruchy poczułam w 14tc. ❤️
Dysia - czopków nie używałam, ale z własnego doświadczenia zadziałały na mnie suszone morele, bo śliwki nic a nic 😄
~ patience -
Ja to samo 😂 pierwszy i ostatni raz i polecam 😂Zagadka919 wrote:Po porodzie użyłam tego czopka bo powiedzieli że wypisu bez 💩 nie będzie 😂 i naprawdę działa.
Teraz juz je kupię na w razie co i przed porodem tez użyje 😊
Aktualnie pije dużo kawy , no nawet trzy dziennie więc wspomagacze mi na szczęscie nie potrzebne .
Mam problemy z niskim ciśnieniem I łączę przyjemne z pożytecznym 😅
Ja juz ruchy czuje bardzo dobrze , nagrac tez juz mam nagrane kopniaczki 😅 teraz zaczyna się stres jak za słabo się rusza albo jak go nie czuje 😂😂😂 więc kolejny etap ciąży 😁
Nie mogę doczekać się wizyty . Zdecydowanie za duze przerwy juz są 🥲 -
🌸yecikowa, dopiero odgrzebałam, że 14.08 miałaś mieć prenatalne, jak po wizycie?
Dziewczyny, odświeżam temat poduszek ciążowych. Czy na tym etapie macie już jakieś nowe spostrzezenia? Dostałam od koleżanki typu C, ja chyba w nią nie umiem… w nocy dużo się kręcę i odwrócenie się z nią przez plecy i zabranie jej ze sobą totalnie mnie wybudza, bardziej z nią się męczę, niż bez niej… zastanawiam się, czy nie kupić U, bo się budzę tak stłamszona że szok 😆👧86
👨84
3 cs naturals
3.02. pozytywny test
4.02. Beta 236
6.02. Beta 615
19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
11.03 poronienie zatrzymane 9+1(8+1)
20.05 pozytywny test
23.05 beta 103> 25.05: 266 > 27.05: 766 > 30.05: 2627
3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
22.06 crl 1.78, OM 8+3, USG 8+2
1.07 crl 2.8, OM 9+5, USG 9+4
09.07 crl 4,01 OM 10+6, USG 11+0
17.07 crl 5,58 OM 12+0, USG 12+0
I prenatalne ryzyka niskie, Felia test ryzyka niskie, baby girl🩷

-
May-girl wrote:🌸yecikowa, dopiero odgrzebałam, że 14.08 miałaś mieć prenatalne, jak po wizycie?
Dziewczyny, odświeżam temat poduszek ciążowych. Czy na tym etapie macie już jakieś nowe spostrzezenia? Dostałam od koleżanki typu C, ja chyba w nią nie umiem… w nocy dużo się kręcę i odwrócenie się z nią przez plecy i zabranie jej ze sobą totalnie mnie wybudza, bardziej z nią się męczę, niż bez niej… zastanawiam się, czy nie kupić U, bo się budzę tak stłamszona że szok 😆
Ja właśnie czekałam na swoją poduchę ciążową typu C po bratowej, ale póki co sprawdza mi się zwykła poduszka między nogami, zobaczymy jak będzie dalej 🤭
-
May-girl wrote:🌸yecikowa, dopiero odgrzebałam, że 14.08 miałaś mieć prenatalne, jak po wizycie?
Dziewczyny, odświeżam temat poduszek ciążowych. Czy na tym etapie macie już jakieś nowe spostrzezenia? Dostałam od koleżanki typu C, ja chyba w nią nie umiem… w nocy dużo się kręcę i odwrócenie się z nią przez plecy i zabranie jej ze sobą totalnie mnie wybudza, bardziej z nią się męczę, niż bez niej… zastanawiam się, czy nie kupić U, bo się budzę tak stłamszona że szok 😆
Ja mam tę typu C, ale ja jej nie przewracam w nocy, bo wydaje mi się to niemożliwe 🙈 jak się przewracam na drugi bok, to mam ta dolna część między nogami i resztę uzupełniam kołdra (bo mamy z mężem osobne, co również polecam 😁) a ta długa część poduszki otula mi plecki i mi się super z nią śpi 😊👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
26.05.26 ⏸️
27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
07.26 - I prenatalne - ryzyka niskie
08.26 🩷
09.26 - połówkowe - wszystko idealnie 🩷
Szczęściu trwaj ❤️🌈
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo

-
Hejka. Zaglądam,
Podczytuję. U nas Okey, ale kongo straszne. Za tydzień wracam do pracy, mieliśmy mieć skończony dom do końca wakacji, a obawiam się, że i do końca września nie skończymy.
Syn zaczyna dzień o 6, o 6:15 jest na trampolinie i nie ma litości. Ostatanio skakał nawet jak padało (dobrze że mam parasol nad trampoliną) piłam kawę stojąc pod dachem….. kuzwa ledwo oczy otworzyły i jeszcze w łóżku usłyszałam „mamuuuuuuciaaaaaa chodz hopsasa” + kto wie ten wie młody postanowił zrezygnować z drzemki…. Ps kiedy gotuje się obiady jak dziecko już nie śpi? Czuję się jak z noworodkiem 😅😅😅
Ja w 1 ciąży próbowałam i C i U i dupa 😅😅😅 teraz tak się polubiłam z takim prostym wałkiem z ikei za 5 dych że jestem w szoku! Mogę przesuwać środek jak chce. Najczęściej górę mam tuż pod brodą (pod głowę mam osobną poduszkę, a resztę wywijam między nogi i jak chce to między uda, a jak inaczej to między łydki + w nocy łatwo się ją przekłada na drugi bok, bo jest lekka. -
Hej Dziewczyny!
Witam się z Wami po urlopie
Tak ciężko było wracać do pracy... Pociesza mnie tylko myśl, że już dużo mi nie zostało 
Starałam się Was nadrobić. Gratuluję wszystkich udanych wizyt! Nie mogę uwierzyć, że w zasadzie już zaraz wszystkie będziemy na półmetku
Mi czas leci szybko i nie mam za bardzo czasu zastanawiać się nad tygodniem, w którym jestem, bo życie pędzi swoim tempem.
Dostałam dzisiaj wyniki NIFTY - wszystkie ryzyka niskie
nie wykryto nieprawidłowości
stresowałam się bardzo i bardzo długo czekałam na wynik (więc nie polecam robić w Medfeminie we Wrocławiu, bo raport jest z 5.08 a oni wysłali mi go dopiero 14.08. Jeszcze dodatkowo, 7.08 dzwoniłam do nich czy już jest wynik to pani w recepcji powiedziała, że jeszcze nie ma...).
Czekamy na Amelię 💕 Czuję już delikatne ruchy, szczególnie jak się położę odpocząć
A co do poduszki ciążowej, to jak narazie mi się super sprawdza zwinięta w rulon kołdra
mogę ją zwijać i rozwijać jak chcę, a jak jakiś bombelek przyjdzie w nocy do naszego łóżka to jest też czym go okryć
Rosiek, Esbe, _Dysia_, Werox, Jusia92, baby33, ANIELKA, Kinia197, Margareetka, tosiekk, Karola_90, MamaWPlanach, Annette., Zagadka919, dori, Haven, Aga_92 lubią tę wiadomość
-
Mój młody zaczyna dzień przed 6 i nie ma litości, od razu siada, wstaje, chętny do zabawy i trzeba się spieszyć ze śniadaniem bo zły, mimo że cyca je zaraz po wstaniu.
Ja mam poduszkę z poprzedniej ciąży, marki poofi (teraz chyba puuki się nazywa). Ja jestem w niej zadowolona. Ogólnie nie zabieram jej na drugi bok ale to też dlatego, że ja staram się dużo spać na lewym boku , na prawym leżę jak karmie młodego więc mam odkrytą klatkę piersiową, a jednocześnie mam podparcie pod głowę i między nogi. -
Widzę ze powoli podajecie imiona dla bobasów, chcecie żebym wrzucała na pierwszą stronę?
Co do poduszki ciążowej to w pierwszej ciąży mi się nie sprawdziła “C”, ale w tej ciąży będę musiała kupić bo bolą mnie więzadła zawsze z jednej strony. Będę musiała w ogóle do fizjo się wybrać -
Kinia197 wrote:Widzę ze powoli podajecie imiona dla bobasów, chcecie żebym wrzucała na pierwszą stronę?
Co do poduszki ciążowej to w pierwszej ciąży mi się nie sprawdziła “C”, ale w tej ciąży będę musiała kupić bo bolą mnie więzadła zawsze z jednej strony. Będę musiała w ogóle do fizjo się wybrać
Kinia czemu Ci się nie sprawdziła?
Widzę, że głosy co do tej C są podzielone i że nie tylko ja mam z nią problem. Zastanawiam się też, czy może w moim przypadku jakieś ubicie się nie dokłada (przyjaciółka, od której ją mam, była dwa razy w ciąży, więc poduszka używana intensywnie). Nawet oglądałam instruktaż jak na tym diabelstwie spać, mnie ta poduszka nie wystarcza do łydek 😆 i najwyraźniej dla tych kręcących się to tylko U…👧86
👨84
3 cs naturals
3.02. pozytywny test
4.02. Beta 236
6.02. Beta 615
19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
11.03 poronienie zatrzymane 9+1(8+1)
20.05 pozytywny test
23.05 beta 103> 25.05: 266 > 27.05: 766 > 30.05: 2627
3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
22.06 crl 1.78, OM 8+3, USG 8+2
1.07 crl 2.8, OM 9+5, USG 9+4
09.07 crl 4,01 OM 10+6, USG 11+0
17.07 crl 5,58 OM 12+0, USG 12+0
I prenatalne ryzyka niskie, Felia test ryzyka niskie, baby girl🩷

-
Rosiek wrote:Mój młody zaczyna dzień przed 6 i nie ma litości, od razu siada, wstaje, chętny do zabawy i trzeba się spieszyć ze śniadaniem bo zły, mimo że cyca je zaraz po wstaniu.
Ja mam poduszkę z poprzedniej ciąży, marki poofi (teraz chyba puuki się nazywa). Ja jestem w niej zadowolona. Ogólnie nie zabieram jej na drugi bok ale to też dlatego, że ja staram się dużo spać na lewym boku , na prawym leżę jak karmie młodego więc mam odkrytą klatkę piersiową, a jednocześnie mam podparcie pod głowę i między nogi.
Też mam tą poduszkę i ją uwielbiam. Pierwsza cześć nocy śpię z nią, a druga służy za odbojnik przy ścianie dla synka, który musi nadal spać z nami 🙈 więc wtedy u mnie między kolana ląduje zwinięta kołdra albo jakiś jasiek.
I mocno podziwiam za kp nadal! W ogóle każda z Was która jeszcze karmi starszaka 🥰
Ja zakończyłam trzy tygodnie temu i nadal przechodzę żałobę po tym. Chyba zniosłam to gorzej niż mały 🥲 -
May-girl wrote:Kinia czemu Ci się nie sprawdziła?
Widzę, że głosy co do tej C są podzielone i że nie tylko ja mam z nią problem. Zastanawiam się też, czy może w moim przypadku jakieś ubicie się nie dokłada (przyjaciółka, od której ją mam, była dwa razy w ciąży, więc poduszka używana intensywnie). Nawet oglądałam instruktaż jak na tym diabelstwie spać, mnie ta poduszka nie wystarcza do łydek 😆 i najwyraźniej dla tych kręcących się to tylko U…
Ja właśnie szukałam informacji o tej poofi, aktualnie puuki to trafiłam informację, że ta nowa wersja jest właśnie dostosowana do wyższych osób. -
Ja mam taką i kocham ją najbardziej na świecie 😍😅
Nie wiem jak mogłam żyć bez niej wcześniej 🤣
Jedyny minus (albo plus), że jest mi w niej dość cieplutko, więc często teraz śpię odkryta. Spokojnie mogę się przewrócić na prawy bok (nie obracam poduszki), jedynie przekładam nogę, albo wywijam poduszkę bo jest dość elastyczna. Jak próbuję się przekręcić na plecy, to też często mam ją pod sobą, więc nie śpię całkiem na płasko
-
Cześć dziewczyny😊
Próbuje wszystko nadrobić, ale po wolnym weekendzie dochodzą nowe strony i ciężki mi to idzie😉
Ja mam poduszkę typu C, używam jej od ponad miesiąca i jak na razie jestem z niej zadowolona. Mam ze strony Flumi.pl
Jedyny jej minus jak dla mnie- jest dla mnie trochę za miękka. Czytałam, że ta z Puuki jest pod tym względem lepsza, bo można regulować jej wypełnienie na poszczególnych częściach. Zasypiam na lewym boku i do pobudki do WC, śpi mi się na niej idealnie. Nie wiem jak będzie przy większym brzuchu, ale na razie jest ok. Z tym, że ja mam 1.58 i układa mi się idealnie pod głową i między kolanami.
Wiele z Was polecało kombinezon merino z firmy Engel. Mam do Was w związku z tym 2 pytania: czy rozmiar 50/56 będzie ok na okres styczeń-kwiecień czy lepiej kupować rozmiar większy? Mam sporo ich w ulubionych na Vinted i zastanawiam się, który wybrać. Ten kombinezon w styczniu będziecie traktować jako ostateczną wierzchnią warstwę czy na to zakładać będziecie jeszcze grubszy kombinezon? Mam sporo letnich dzieci w rodzinie i jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o wyprawkę dla zimowego niemowlaka, a szkołę rodzenia zaczynam dopiero pod koniec listopada, więc obawiam się, że to będzie za późno na szykowanie podstawowej wyprawki😉
👫 39 i 40
AMH 0,26
IO
Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)
1 IVF- listopad 2025:
(Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
3🥚, 2 ❄️
* styczeń 2026- histeroskopia-> polip
* FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
* FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️
2 IVF- maj 2026:
procedura wstrzymana⁉️
Naturalna ciąża🥹
11.05 beta 295, 13.05 beta 609,
15.05 beta 1186, 22.05 beta 14940,
26.05 FHR 143 u/min💓,CRL 3,0 mm
10.06 FHR 167 i/min💓, CRL 19,3 mm
09.07 SANCO niskie ryzyka💙
„Jeszcze będzie dobrze — wierzę w to każdego dnia.”💙

-
MamaWPlanach wrote:Cześć dziewczyny😊
Próbuje wszystko nadrobić, ale po wolnym weekendzie dochodzą nowe strony i ciężki mi to idzie😉
Ja mam poduszkę typu C, używam jej od ponad miesiąca i jak na razie jestem z niej zadowolona. Mam ze strony Flumi.pl
Jedyny jej minus jak dla mnie- jest dla mnie trochę za miękka. Czytałam, że ta z Puuki jest pod tym względem lepsza, bo można regulować jej wypełnienie na poszczególnych częściach. Zasypiam na lewym boku i do pobudki do WC, śpi mi się na niej idealnie. Nie wiem jak będzie przy większym brzuchu, ale na razie jest ok. Z tym, że ja mam 1.58 i układa mi się idealnie pod głową i między kolanami.
Wiele z Was polecało kombinezon merino z firmy Engel. Mam do Was w związku z tym 2 pytania: czy rozmiar 50/56 będzie ok na okres styczeń-kwiecień czy lepiej kupować rozmiar większy? Mam sporo ich w ulubionych na Vinted i zastanawiam się, który wybrać. Ten kombinezon w styczniu będziecie traktować jako ostateczną wierzchnią warstwę czy na to zakładać będziecie jeszcze grubszy kombinezon? Mam sporo letnich dzieci w rodzinie i jestem kompletnie zielona jeśli chodzi o wyprawkę dla zimowego niemowlaka, a szkołę rodzenia zaczynam dopiero pod koniec listopada, więc obawiam się, że to będzie za późno na szykowanie podstawowej wyprawki😉
50/56 w zupełności wystarczy bo jest ogromny
ja będę traktować jako ostateczną warstwę, nie będę już nic zakładać
MamaWPlanach lubi tę wiadomość
-
Werox wrote:50/56 w zupełności wystarczy bo jest ogromny
Właśnie też miałam o to pytać. Taki cienki się ten kombinezon wydaje... Serio ostateczn warstwa?
A macie jakieś polecajki adapterów do pasów samochodowych? Ruchów zazdroszczę. Mimo sporego brzuszka, drugiej ciąży i łożyska na ścianie tylnej nadal nic nie odczuwam a widzę, że część z Was na tym etapie już czuje. -
Werox wrote:50/56 w zupełności wystarczy bo jest ogromny
Dziękuję♥️ Kupiłam właśnie szary na Vinted w super stanie. Mój pierwszy zakup dla synka, mimo 18 tc🙃
Dużo piszecie o pierwszych ruchach.
U mnie wypada dzisiaj 18+3 i nadal nie jestem pewna czy to to. W piątek po przebudzeniu pierwszy raz poczułam takie 2 delikatne kopnięcia, ale poza tym tylko jakieś delikatne falowanie/pływanie/bombelkowanie w brzuchu.
Łożysko mam z tyłu, ale lekarz zapewniał, że niektóre kobiety odczuwają ruchy dopiero około 20 tc.👫 39 i 40
AMH 0,26
IO
Hashimoto/Niedoczynność (Eutyrox 75)
1 IVF- listopad 2025:
(Menopur 150, Rekovelle 12, Orgalutran)
3🥚, 2 ❄️
* styczeń 2026- histeroskopia-> polip
* FET- luty 2026, 3.2.1, beta 27,27⬇️
* FET- marzec 2026, 3.2.2, beta 5,63⬇️
2 IVF- maj 2026:
procedura wstrzymana⁉️
Naturalna ciąża🥹