Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 10 września, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładne zdjęcie esbe 😊

Ja zdjęć sobie nie robię, bo uważam, że wyglądam jak kartofel 😅 Także sesja odpada, a z moim mężem to by mi było ogólnie super dziwnie robić zdjęcia, bo przez ponad 8 lat wspólnych zdjęć mamy z 5 🫣

Co do przemyśleń ma temat sesji pozowanych studyjnych też jestem negatywnie nastawiona, jakoś strasznie mnie krindżują, wyglądają mega sztucznie. Takie naturalne, jeszcze w plenerze wyglądają fajnie ale no jak mówiłam to nie dla mnie.

Myślę że tak w 30+ tygodniu powiem tylko mężowi żeby instaxem mi zrobił zdjęcia brzuszka, bo robię sobie taki ciążowy zeszyt żeby kiedyś pokazać mojemu synowi i tam wklejam zdjęcia usg itp. Taki trochę pamiętnik ciążowy 🥰

Esbe, MamaWPlanach, yecikowa, Karola_90, BillieJean, Werox, Jusia92, Rosiek, Margareetka lubią tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
    9.06 1,67cm 🫐
    23.06 3,66cm🍓
    Nifty - czekamy na synka 💙
    7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
    14.07 - 106g 🍋
    4.08 - 164g 🥑
    25.08 - 342g 🥭
    1.09 - połówkowe ✅️
    15.09 - 554g 🌽

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 10 września, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przyjaciółki zrobiły małe baby shower w 1 ciąży, tak ok miesiąc przed porodem, ale to była niespodzianka, sama do końca nie wiedziałam czy robić czy nie 😂
    Sesje w 1 ciąży robiliśmy studyjna, bo przez pobyty na patologii ciąży już było nieciekawie z pogoda na plener. Bardzo się bałam jak to wyjdzie, bo też właśnie nie lubię takich pozwanych sztucznie. Ale zasługa dobrego fotografa i mamy super pamiątkę. Teraz też bym chciała jakieś zdjęcia z córeczką i synkiem w brzuchu, ale czuję się w tej ciąży jak klucha 😂 więc nie wiem czy się zdecydujemy.
    Mój ginekolog też zaleca postępowanie dietetyczne dopóki hemoglobina jest w normie, ale czuję że na następnej wizycie już dostanę żelazo, bo kiepsko mi idzie z dietą

Esbe, MamaWPlanach, Werox, monii00 lubią tę wiadomość

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • Werox Autorytet

Wysłany: 10 września, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u gina prywatnie, wszystko w porządku. Mała waży 500g i jest bardzo ruchliwa. Zdjęć w 5D się znowu nie udało zrobić bo uparciucha mała się wcisnęła w okolice pęcherza i za nic nie chciała wyjść, a próbowaliśmy różnych akrobacji. Widziałam jak sobie ssie paluszki i jak rusza języczkiem🥹
    Co do niedoboru żelaza i niskiej ferrytyny to dostałam większą dawkę żelaza bo lekarz mówił że może być tak że dzidzia zużywa wszystko co suplementuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 14:11

MamaWPlanach, _Dysia_, yecikowa, Karola_90, Aga_92, Esbe, ANIELKA, molierowa, Jusia92, monii00, Iza., Annette., Zagadka919, KarolinaAnastazja, BillieJean, May-girl, Rosiek, Margareetka, Haven, dori lubią tę wiadomość

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗
    08.07 6,97 cm 💗
    30.07 155g💗
    12.08 220g💗
    27.08 387g 💗
    preg.png
  • xKlaudix Koleżanka

Wysłany: 11 września, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    wracam do was po badaniach połówkowych 😂
    z bobasem jest wszystko w porządku, waży już 390g 🩵 jest tylko jeden mały problem, naszej wymarzonej Hani urosła trzecia noga i okazała się Henrykiem 🥰🙈😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 07:11

yecikowa, molierowa, Zagadka919, tosiekk, KarolinaAnastazja, MamaWPlanach, Werox, _Dysia_, monii00, BillieJean, May-girl, Karola_90, Esbe, asiajoanna, Aga_92, Kinia197, Iza., ANIELKA, Jusia92, Rosiek, Margareetka, jaskra, Haven, dori lubią tę wiadomość

♀99’ ♂ 98’

preg.png
  • yecikowa Ekspertka

Wysłany: 11 września, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudix wrote:
    Cześć dziewczyny,
    z bobasem jest wszystko w porządku, waży już 390g 🩵 jest tylko jeden mały problem, naszej wymarzonej Hani urosła trzecia noga i okazała się Henrykiem 🥰🙈😂

A to ci niespodzianka! 🤭
    Dobrze się ukrywał przez cały ten czas ;)

xKlaudix lubi tę wiadomość

'89 👷‍♀️ & 👷'88

💓👶2023, cc

⏸️ 11.2025
    💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
    💔 03.2026 cb

⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
    9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56

06.05 jest ❤️
    15.05 1,1cm 🧡
    29.05 2,33cm 💛
    12.06 4,74cm 💚
    NIPT - niskie ryzyka i 🩷
    23.06 7,06cm ❤️ prenatalne, wszystko ok
    10.07 119g 🧡
    31.07 215g 💛
    20.08 386g 💚 II prenatalne, wszystko ok
    04.09 551g 🩵

✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
    ⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G

preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: 11 września, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudix wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Ale niespodzianka 😳 gratulacje synka 🥰

xKlaudix, Karola_90 lubią tę wiadomość

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 11 września, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    Ja mam koleżankę fotografa, wiec jesteśmy wlasnie po sesji sobotniej w plenerze, możliwe, ze byl to ostatni ładny weekend w tym roku (sesja o zachodzie slonca), ale nasz świadek zs ślubu również jest fotografem i sam sie oferuje zrobic sesje w prezencie, wiec za kilka tygodni sesja w bardziej jesiennej odsłonie:)

Sama tez sobie cykam fotki, mam jeszcze kilka pomysłów jakie chce zdjecia :)

https://ibb.co/CppbsVWD

Mam taką sesje czarno-białą z starszakiem 😊

Karola_90, Esbe lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 29lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 31lat
    ▪️ C1

💙Baby B 2024

Czekamy na Ciebie 🩵
    preg.png

Wysłany: 11 września, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 ciazy miałam sesje w studio. Teraz tez zrobimy brzuszkową, a ze synek z końca roku to bedzie dodatkowo to sesja swiateczno-urodzinowa 😊

Baby shower nie miałam, nie robię i nie planuje. U Nas w rodzinie nie organizuje sie. A dodatkowo wszyscy płeć znają 😜

Esbe lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 29lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 31lat
    ▪️ C1

💙Baby B 2024

Czekamy na Ciebie 🩵
    preg.png

Wysłany: 11 września, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, ze moje wizyty co 5 tyg to mi sie teraz strasznie dłużą....😂

4 tyg temu wyniki miałam w normie, bede w przyszłym tygodniu robić to zobaczę🤣

👱‍♀️ 29lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 31lat
    ▪️ C1

💙Baby B 2024

Czekamy na Ciebie 🩵
    preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 11 września, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudix gratulacje Synka 💙 cóż, czasem coś urośnie 😂

My mieliśmy sesję świąteczno-ciążową, po roku z przebojami powtarzaliśmy z synkiem.. tak zaczął płakać jak nie on, chyba lampy się przestraszył. Ogólnie super pamiątka teraz syn pokazuje na zdjęcia wiszące na ścianie i mówi "Dzidzi" 🤭
    To już Wasza decyzja, są też teraz sesje w domu noworodkowe bardzo piękne i naturalne.

Niestety u nas się dzieje, wokół naszego placu chodzi wilk i to w porannych porach. Wczoraj nagrali z domu dalej jak chodzi, potem poszedł do nas. Na polu obok zjadł trochę sarny, dzisiaj wrócił trochę znów zjadł. Nie wychodzę wgl z synem. Kiedyś mi się tak wydawało, że widziałam szybko uciekał w wysokich trawach do lasu tylko po długości łap oraz kolorze sierści skojarzyłam z wilkiem. Zgłoszony jest bo biega sobie obok domów więc jest niebezpieczny. Jeszcze podjazd i garaż nie mamy ogrodzony rano chyba z teściem będę wychodziła.

xKlaudix, Werox lubią tę wiadomość

2x💔 poronienia samoistne
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - 2,2cm 🍒
    27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
    24.08.2026 - prawdopodobnie 🩷
    28.09.2026 - 439g Cukiereczka 🍬🩷

👶🏻💙
    👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • Esbe Autorytet

Wysłany: 11 września, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudix wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Ojaaa, ale jaja 🤭🤭🤭

Nasz to juz w 15 tyg czarno na białym sie obnażał, lepiej, zeby tam mu nic nie zniknęło, bo większość wyprawki juz mamy 🙊🙊

Aga_92, xKlaudix lubią tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    Beta 3570->10370 (przyrost 191%)
    16/5/2026 Mamy ❤️
    Zespół Edwardsa? Amniopunkcja: zdrowy syn 💙

preg.png
  • asiajoanna Koleżanka

Wysłany: 11 września, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werox wrote:
    Aktualnie mam 10,7, ale to się waha z miesiąca na miesiąc, bo raz 10,7, a raz 11. U mnie akurat od początku ciąży było wiadome że suplementacja będzie musiała być wdrożona bo leciała ferrytyna wraz z pogarszaniem morfologii, tylko przez skurcze odłożyliśmy to do 16 tc. Wiem o nadciśnieniu dlatego wraz z suplementacją dostałam zalecenie codziennego monitorowania ciśnienia, ale u mnie od początku suplementacji ciśnienie utrzymuje się niskie około 90/60. Dieta jak widać nie pomaga :/

Werox, walczyłam kilka miesięcy o poprawienie ferrytyny przed próba zajścia w ciążę, miałam ok 20 a teraz 65. Niby byłam w normie ale czytałam, że warto mieć ferrytyne w granicach swojej wagi. Żelazo było ok. Jeśli nie jest to spowodowane jakąś chorobą i może pomóc dieta tak jak u mnie, to polecam koktajle. Blendowalam gotowany burak, szpinak, seler naciowy + owoce dla posłodzenia + Wit C naturalna w proszku z kapusty (dostępna na Allegro). Oczywiście do tego więcej ryb, do pracy robiłam sobie sałatkę ze szpinaku, buraków, pestek dyni, orzechów i fety + olej lniany.

Werox, Jusia92 lubią tę wiadomość

• Annette. Ekspertka

Wysłany: 11 września, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xklaudix to musiało być duże zaskoczenie, podejrzewam, że twój ginekolog mógł mieć gorszy sprzęt i niewiele tam widział. U mnie w pierwszej ciąży lekarka też się długo wahała i dopiero na prenatalnych wiedziałam na 100 % co to będzie.

Esbe, nie wiem czy zauważyłaś ale twój suwaczek stoi w miejscu. A to już ponad połowa ciąży. 😄

monii00 współczuję stresu z wilkiem. Ja jestem z miasta to takich problemów nie mam. Mam nadzieję że sytuacja zostanie szybko opanowana.

Ja sesji zdjęciowej profesjonalnej nie planuję, nie moje klimaty, ale mąż w domu zrobił mi ładne zdjęcie w 20 tygodniu ciąży i potem jeszcze na pewno zrobię jak brzuszek się powiększy. W pierwszej ciąży robił mi zdjęcia co miesiąc i ostanie zdjęcie z bobasem na rękach tydzień po porodzie. Jest to fajna pamiątka. 😃

03/2024 syn
    preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 11 września, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po prenatalnych :) synek dalej jest synkiem i wszystko u niego w porządku, dał się zmierzyć z każdej strony i nawet mamy ładne zdjęcie 3D, waży już 450 g.
    Spotkałam w szpitalu położna, która była przy moim pierwszym porodzie i było to tak miłe spotkanie, że nie mogłam się uspokoić i przy mierzeniu ciśnienia ciągle wychodziło mi za wysokie 😅😅😂🤪

Werox, Kinia197, yecikowa, Iza., _Dysia_, Aga_92, xKlaudix, monii00, MamaWPlanach, Karola_90, Jusia92, Esbe, May-girl, Rosiek, tosiekk, Margareetka, Haven, dori lubią tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 11 września, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xklaudix ale musieliście mieć niespodziankę 😂 Jak nastawienie? Cieszycie się czy jeszcze trawicie tą informacje?

Zaktualizowałam grafiki uwzględniając zmianę u XKlaudix tam gdzie podawałyście imiona też uwzględniłam, zerknijcie sobie czy wszystko jest ok. Jak będziecie mieć daty trzecich prenatalnych to też będę aktualizować 🥰

Co do sesji to może rodzinna świąteczna zrobimy czy coś. Nie zastanawiałam się w sumie jeszcze nad tym 😂
    Z wyprawki też nie mam prawie nic, miałam listę zrobić, ale cały tydzień z córą siedzę w domu z powodu kataru. Jacyś nieodpowiedzialni rodzice przyprowadzili w zeszłym tygodniu dziecko z katarem, kaszlem i podwyższoną temperaturą. Dzisiaj na fotkach widziałam że jest 6 dzieci na 15. Więc drugi tydzień września owocny 😂 Stwierdziłam że wolę żeby się doleczyła, mimo że chłopa mojego też w domu nie ma tydzień (praca) i siedzę z nią całkowicie sama. Podziwiam samotne mamy najbardziej na świecie. Pocieszające jest to że śpi już 2h

Werox lubi tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024

preg.png
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 11 września, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was szarpnęła się na przewijak leander? Bo niby w necie super zachwalany ale nie powiem, cena wyrzuciła mnie z kapci i zastanawiam się czy faktycznie warto zainwestować 😅

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
    9.06 1,67cm 🫐
    23.06 3,66cm🍓
    Nifty - czekamy na synka 💙
    7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
    14.07 - 106g 🍋
    4.08 - 164g 🥑
    25.08 - 342g 🥭
    1.09 - połówkowe ✅️
    15.09 - 554g 🌽

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

preg.png
  • xKlaudix Koleżanka

Wysłany: 11 września, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annette. wrote:
    xklaudix to musiało być duże zaskoczenie, podejrzewam, że twój ginekolog mógł mieć gorszy sprzęt i niewiele tam widział. U mnie w pierwszej ciąży lekarka też się długo wahała i dopiero na prenatalnych wiedziałam na 100 % co to będzie.

Esbe, nie wiem czy zauważyłaś ale twój suwaczek stoi w miejscu. A to już ponad połowa ciąży. 😄

monii00 współczuję stresu z wilkiem. Ja jestem z miasta to takich problemów nie mam. Mam nadzieję że sytuacja zostanie szybko opanowana.

Ja sesji zdjęciowej profesjonalnej nie planuję, nie moje klimaty, ale mąż w domu zrobił mi ładne zdjęcie w 20 tygodniu ciąży i potem jeszcze na pewno zrobię jak brzuszek się powiększy. W pierwszej ciąży robił mi zdjęcia co miesiąc i ostanie zdjęcie z bobasem na rękach tydzień po porodzie. Jest to fajna pamiątka. 😃

Jak nam ginekolog powiedział, że będzie dziewczynka to ogromnie się cieszyliśmy, mój vinted był cały w falbankach, kokardkach, koronkach :D
    A wczoraj jak leżałam na tej leżance i jak Pani mi pokazała te wielkie klejnoty to dostałam takiego szoku, że jednocześnie się cieszyłam i płakałam :D

Kinia197 lubi tę wiadomość

♀99’ ♂ 98’

preg.png
  • xKlaudix Koleżanka

Wysłany: 11 września, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was szarpnęła się na przewijak leander? Bo niby w necie super zachwalany ale nie powiem, cena wyrzuciła mnie z kapci i zastanawiam się czy faktycznie warto zainwestować 😅

Też zastanawialiśmy się nad jego kupnem, ale nasi znajomi kupili zwykły na allegro za 60zł, używali go chwilę a teraz przebierają młodego wszędzie gdzie popadnie, więc stwierdziliśmy, że nie ma sensu :D

_Dysia_ lubi tę wiadomość

♀99’ ♂ 98’

preg.png
  • Annette. Ekspertka

Wysłany: 11 września, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudix wrote:
    Jak nam ginekolog powiedział, że będzie dziewczynka to ogromnie się cieszyliśmy, mój vinted był cały w falbankach, kokardkach, koronkach :D
    A wczoraj jak leżałam na tej leżance i jak Pani mi pokazała te wielkie klejnoty to dostałam takiego szoku, że jednocześnie się cieszyłam i płakałam :D

Mam nadzieję, że jeszcze nic nie kupiłaś z tego Vinted. 😅No musiał to być szok ogromny, domyślam się. 🫣 Ogólnie fajnie jest być mamą chłopca, polecam. 😀 Mojemu 2,5 latkowi niewiele do szczęścia potrzeba. Ma swoją kolekcję autek, klocki, książeczki, trochę przytulasów i zabawy z mamą lub tatą i cały dzień mu mija. Potrzebuje się czasem wybiegać to biega w domu po pokoju od ściany do ściany przez 10 minut i potem jest git. 😄

xKlaudix, Karola_90 lubią tę wiadomość

03/2024 syn
    preg.png
  • ANIELKA Autorytet

Wysłany: 11 września, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) ja się sobie nie podobam jak wyglądam i raczej nie zdecyduje się na zadną sesję, moze zrobimy sobie coś tak tylko dla siebie kiedyś na pamiątkę.

Ja jestem po prenatalnych, u nas synek wciąż pozostaje synkiem🩵 waży 377g, na usg wszystko w porządku, miesci się w 55 percentylu. Do tego łożysko się podniosło🙂

Dodatkowo byłam na kontroli u fizjoterapeutki uroginekologicznej, myslałam ze wyjdę z jakimiś postawionymi diagnozami, ale okazało się że jest wszystko jak ma być😅 oczywiście dostałam zalecenia, ćwiczenia itp, mam nadzieję że fakycznie będe ćwiczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 19:31

Werox, MamaWPlanach, _Dysia_, Karola_90, Iza., yecikowa, molierowa, Jusia92, Esbe, monii00, tosiekk, Margareetka, Aga_92, Haven, dori lubią tę wiadomość

94' 👱‍♀️ 92'👱‍♂️

Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
    Początek starań - lipiec 2024

09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
    05.2025 💔👼♀️ H. 18tc

05.2025 ⏸6 cykl starań
    Beta 108->380->1080 ->2500....

09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
    16.06 💛 crl 1,6 cm
    23.06 💚 crl 2,27 cm
    30.06 💜 crl 3,34 cm
    08.07 🤎 crl 4,56 cm
    14.07 I usg prenatalne 🩵 będzie chłopczyk🩵 160 U/min, crl 5,6 cm, niskie ryzyka
    11.09. II usg prenatalne 377g🩵

💊Pueria duo active, Hydroksychlorochina, Neoparin, Acard, Omega 3, Cyclogest, Biosteron

preg.png
‹‹ ‹ 202 203 204 205 206 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ