Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo ładne zdjęcie esbe 😊
Ja zdjęć sobie nie robię, bo uważam, że wyglądam jak kartofel 😅 Także sesja odpada, a z moim mężem to by mi było ogólnie super dziwnie robić zdjęcia, bo przez ponad 8 lat wspólnych zdjęć mamy z 5 🫣
Co do przemyśleń ma temat sesji pozowanych studyjnych też jestem negatywnie nastawiona, jakoś strasznie mnie krindżują, wyglądają mega sztucznie. Takie naturalne, jeszcze w plenerze wyglądają fajnie ale no jak mówiłam to nie dla mnie.
Myślę że tak w 30+ tygodniu powiem tylko mężowi żeby instaxem mi zrobił zdjęcia brzuszka, bo robię sobie taki ciążowy zeszyt żeby kiedyś pokazać mojemu synowi i tam wklejam zdjęcia usg itp. Taki trochę pamiętnik ciążowy 🥰
Esbe, MamaWPlanach, yecikowa, Karola_90, BillieJean, Werox, Jusia92, Rosiek, Margareetka lubią tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
9.06 1,67cm 🫐
23.06 3,66cm🍓
Nifty - czekamy na synka 💙
7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
14.07 - 106g 🍋
4.08 - 164g 🥑
25.08 - 342g 🥭
1.09 - połówkowe ✅️
15.09 - 554g 🌽
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

-
Mi przyjaciółki zrobiły małe baby shower w 1 ciąży, tak ok miesiąc przed porodem, ale to była niespodzianka, sama do końca nie wiedziałam czy robić czy nie 😂
Sesje w 1 ciąży robiliśmy studyjna, bo przez pobyty na patologii ciąży już było nieciekawie z pogoda na plener. Bardzo się bałam jak to wyjdzie, bo też właśnie nie lubię takich pozwanych sztucznie. Ale zasługa dobrego fotografa i mamy super pamiątkę. Teraz też bym chciała jakieś zdjęcia z córeczką i synkiem w brzuchu, ale czuję się w tej ciąży jak klucha 😂 więc nie wiem czy się zdecydujemy.
Mój ginekolog też zaleca postępowanie dietetyczne dopóki hemoglobina jest w normie, ale czuję że na następnej wizycie już dostanę żelazo, bo kiepsko mi idzie z dietą
Esbe, MamaWPlanach, Werox, monii00 lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie u gina prywatnie, wszystko w porządku. Mała waży 500g i jest bardzo ruchliwa. Zdjęć w 5D się znowu nie udało zrobić bo uparciucha mała się wcisnęła w okolice pęcherza i za nic nie chciała wyjść, a próbowaliśmy różnych akrobacji. Widziałam jak sobie ssie paluszki i jak rusza języczkiem🥹
Co do niedoboru żelaza i niskiej ferrytyny to dostałam większą dawkę żelaza bo lekarz mówił że może być tak że dzidzia zużywa wszystko co suplementuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 14:11
MamaWPlanach, _Dysia_, yecikowa, Karola_90, Aga_92, Esbe, ANIELKA, molierowa, Jusia92, monii00, Iza., Annette., Zagadka919, KarolinaAnastazja, BillieJean, May-girl, Rosiek, Margareetka, Haven, dori lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
wracam do was po badaniach połówkowych 😂
z bobasem jest wszystko w porządku, waży już 390g 🩵 jest tylko jeden mały problem, naszej wymarzonej Hani urosła trzecia noga i okazała się Henrykiem 🥰🙈😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 07:11
yecikowa, molierowa, Zagadka919, tosiekk, KarolinaAnastazja, MamaWPlanach, Werox, _Dysia_, monii00, BillieJean, May-girl, Karola_90, Esbe, asiajoanna, Aga_92, Kinia197, Iza., ANIELKA, Jusia92, Rosiek, Margareetka, jaskra, Haven, dori lubią tę wiadomość
-
xKlaudix wrote:Cześć dziewczyny,
z bobasem jest wszystko w porządku, waży już 390g 🩵 jest tylko jeden mały problem, naszej wymarzonej Hani urosła trzecia noga i okazała się Henrykiem 🥰🙈😂
A to ci niespodzianka! 🤭
Dobrze się ukrywał przez cały ten czas
xKlaudix lubi tę wiadomość
'89 👷♀️ & 👷'88
💓👶2023, cc
⏸️ 11.2025
💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
💔 03.2026 cb
⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2; 30dpo beta 60560,56
06.05 jest ❤️
15.05 1,1cm 🧡
29.05 2,33cm 💛
12.06 4,74cm 💚
NIPT - niskie ryzyka i 🩷
23.06 7,06cm ❤️ prenatalne, wszystko ok
10.07 119g 🧡
31.07 215g 💛
20.08 386g 💚 II prenatalne, wszystko ok
04.09 551g 🩵
✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G

-
Ale niespodzianka 😳 gratulacje synka 🥰xKlaudix wrote:Cześć dziewczyny,
z bobasem jest wszystko w porządku, waży już 390g 🩵 jest tylko jeden mały problem, naszej wymarzonej Hani urosła trzecia noga i okazała się Henrykiem 🥰🙈😂
xKlaudix, Karola_90 lubią tę wiadomość
-
Esbe wrote:Ja mam koleżankę fotografa, wiec jesteśmy wlasnie po sesji sobotniej w plenerze, możliwe, ze byl to ostatni ładny weekend w tym roku (sesja o zachodzie slonca), ale nasz świadek zs ślubu również jest fotografem i sam sie oferuje zrobic sesje w prezencie, wiec za kilka tygodni sesja w bardziej jesiennej odsłonie:)
Sama tez sobie cykam fotki, mam jeszcze kilka pomysłów jakie chce zdjecia
https://ibb.co/CppbsVWD
Mam taką sesje czarno-białą z starszakiem 😊
Karola_90, Esbe lubią tę wiadomość
-
Ja w 1 ciazy miałam sesje w studio. Teraz tez zrobimy brzuszkową, a ze synek z końca roku to bedzie dodatkowo to sesja swiateczno-urodzinowa 😊
Baby shower nie miałam, nie robię i nie planuje. U Nas w rodzinie nie organizuje sie. A dodatkowo wszyscy płeć znają 😜
Esbe lubi tę wiadomość
-
xKlaudix gratulacje Synka 💙 cóż, czasem coś urośnie 😂
My mieliśmy sesję świąteczno-ciążową, po roku z przebojami powtarzaliśmy z synkiem.. tak zaczął płakać jak nie on, chyba lampy się przestraszył. Ogólnie super pamiątka teraz syn pokazuje na zdjęcia wiszące na ścianie i mówi "Dzidzi" 🤭
To już Wasza decyzja, są też teraz sesje w domu noworodkowe bardzo piękne i naturalne.
Niestety u nas się dzieje, wokół naszego placu chodzi wilk i to w porannych porach. Wczoraj nagrali z domu dalej jak chodzi, potem poszedł do nas. Na polu obok zjadł trochę sarny, dzisiaj wrócił trochę znów zjadł. Nie wychodzę wgl z synem. Kiedyś mi się tak wydawało, że widziałam szybko uciekał w wysokich trawach do lasu tylko po długości łap oraz kolorze sierści skojarzyłam z wilkiem. Zgłoszony jest bo biega sobie obok domów więc jest niebezpieczny. Jeszcze podjazd i garaż nie mamy ogrodzony rano chyba z teściem będę wychodziła.
xKlaudix, Werox lubią tę wiadomość
2x💔 poronienia samoistne
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
13.07.2026 - 2,2cm 🍒
27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
24.08.2026 - prawdopodobnie 🩷
28.09.2026 - 439g Cukiereczka 🍬🩷
👶🏻💙
👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
Ojaaa, ale jaja 🤭🤭🤭xKlaudix wrote:Cześć dziewczyny,
Nasz to juz w 15 tyg czarno na białym sie obnażał, lepiej, zeby tam mu nic nie zniknęło, bo większość wyprawki juz mamy 🙊🙊
Aga_92, xKlaudix lubią tę wiadomość
-
Werox wrote:Aktualnie mam 10,7, ale to się waha z miesiąca na miesiąc, bo raz 10,7, a raz 11. U mnie akurat od początku ciąży było wiadome że suplementacja będzie musiała być wdrożona bo leciała ferrytyna wraz z pogarszaniem morfologii, tylko przez skurcze odłożyliśmy to do 16 tc. Wiem o nadciśnieniu dlatego wraz z suplementacją dostałam zalecenie codziennego monitorowania ciśnienia, ale u mnie od początku suplementacji ciśnienie utrzymuje się niskie około 90/60. Dieta jak widać nie pomaga

Werox, walczyłam kilka miesięcy o poprawienie ferrytyny przed próba zajścia w ciążę, miałam ok 20 a teraz 65. Niby byłam w normie ale czytałam, że warto mieć ferrytyne w granicach swojej wagi. Żelazo było ok. Jeśli nie jest to spowodowane jakąś chorobą i może pomóc dieta tak jak u mnie, to polecam koktajle. Blendowalam gotowany burak, szpinak, seler naciowy + owoce dla posłodzenia + Wit C naturalna w proszku z kapusty (dostępna na Allegro). Oczywiście do tego więcej ryb, do pracy robiłam sobie sałatkę ze szpinaku, buraków, pestek dyni, orzechów i fety + olej lniany.
Werox, Jusia92 lubią tę wiadomość
-
xklaudix to musiało być duże zaskoczenie, podejrzewam, że twój ginekolog mógł mieć gorszy sprzęt i niewiele tam widział. U mnie w pierwszej ciąży lekarka też się długo wahała i dopiero na prenatalnych wiedziałam na 100 % co to będzie.
Esbe, nie wiem czy zauważyłaś ale twój suwaczek stoi w miejscu. A to już ponad połowa ciąży. 😄
monii00 współczuję stresu z wilkiem. Ja jestem z miasta to takich problemów nie mam. Mam nadzieję że sytuacja zostanie szybko opanowana.
Ja sesji zdjęciowej profesjonalnej nie planuję, nie moje klimaty, ale mąż w domu zrobił mi ładne zdjęcie w 20 tygodniu ciąży i potem jeszcze na pewno zrobię jak brzuszek się powiększy. W pierwszej ciąży robił mi zdjęcia co miesiąc i ostanie zdjęcie z bobasem na rękach tydzień po porodzie. Jest to fajna pamiątka. 😃 -
Melduję się po prenatalnych
synek dalej jest synkiem i wszystko u niego w porządku, dał się zmierzyć z każdej strony i nawet mamy ładne zdjęcie 3D, waży już 450 g.
Spotkałam w szpitalu położna, która była przy moim pierwszym porodzie i było to tak miłe spotkanie, że nie mogłam się uspokoić i przy mierzeniu ciśnienia ciągle wychodziło mi za wysokie 😅😅😂🤪
Werox, Kinia197, yecikowa, Iza., _Dysia_, Aga_92, xKlaudix, monii00, MamaWPlanach, Karola_90, Jusia92, Esbe, May-girl, Rosiek, tosiekk, Margareetka, Haven, dori lubią tę wiadomość
-
Xklaudix ale musieliście mieć niespodziankę 😂 Jak nastawienie? Cieszycie się czy jeszcze trawicie tą informacje?
Zaktualizowałam grafiki uwzględniając zmianę u XKlaudix tam gdzie podawałyście imiona też uwzględniłam, zerknijcie sobie czy wszystko jest ok. Jak będziecie mieć daty trzecich prenatalnych to też będę aktualizować 🥰
Co do sesji to może rodzinna świąteczna zrobimy czy coś. Nie zastanawiałam się w sumie jeszcze nad tym 😂
Z wyprawki też nie mam prawie nic, miałam listę zrobić, ale cały tydzień z córą siedzę w domu z powodu kataru. Jacyś nieodpowiedzialni rodzice przyprowadzili w zeszłym tygodniu dziecko z katarem, kaszlem i podwyższoną temperaturą. Dzisiaj na fotkach widziałam że jest 6 dzieci na 15. Więc drugi tydzień września owocny 😂 Stwierdziłam że wolę żeby się doleczyła, mimo że chłopa mojego też w domu nie ma tydzień (praca) i siedzę z nią całkowicie sama. Podziwiam samotne mamy najbardziej na świecie. Pocieszające jest to że śpi już 2h
Werox lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z was szarpnęła się na przewijak leander? Bo niby w necie super zachwalany ale nie powiem, cena wyrzuciła mnie z kapci i zastanawiam się czy faktycznie warto zainwestować 😅🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
9.06 1,67cm 🫐
23.06 3,66cm🍓
Nifty - czekamy na synka 💙
7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
14.07 - 106g 🍋
4.08 - 164g 🥑
25.08 - 342g 🥭
1.09 - połówkowe ✅️
15.09 - 554g 🌽
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

-
Annette. wrote:xklaudix to musiało być duże zaskoczenie, podejrzewam, że twój ginekolog mógł mieć gorszy sprzęt i niewiele tam widział. U mnie w pierwszej ciąży lekarka też się długo wahała i dopiero na prenatalnych wiedziałam na 100 % co to będzie.
Esbe, nie wiem czy zauważyłaś ale twój suwaczek stoi w miejscu. A to już ponad połowa ciąży. 😄
monii00 współczuję stresu z wilkiem. Ja jestem z miasta to takich problemów nie mam. Mam nadzieję że sytuacja zostanie szybko opanowana.
Ja sesji zdjęciowej profesjonalnej nie planuję, nie moje klimaty, ale mąż w domu zrobił mi ładne zdjęcie w 20 tygodniu ciąży i potem jeszcze na pewno zrobię jak brzuszek się powiększy. W pierwszej ciąży robił mi zdjęcia co miesiąc i ostanie zdjęcie z bobasem na rękach tydzień po porodzie. Jest to fajna pamiątka. 😃
Jak nam ginekolog powiedział, że będzie dziewczynka to ogromnie się cieszyliśmy, mój vinted był cały w falbankach, kokardkach, koronkach
A wczoraj jak leżałam na tej leżance i jak Pani mi pokazała te wielkie klejnoty to dostałam takiego szoku, że jednocześnie się cieszyłam i płakałam
Kinia197 lubi tę wiadomość
-
_Dysia_ wrote:Dziewczyny czy któraś z was szarpnęła się na przewijak leander? Bo niby w necie super zachwalany ale nie powiem, cena wyrzuciła mnie z kapci i zastanawiam się czy faktycznie warto zainwestować 😅
Też zastanawialiśmy się nad jego kupnem, ale nasi znajomi kupili zwykły na allegro za 60zł, używali go chwilę a teraz przebierają młodego wszędzie gdzie popadnie, więc stwierdziliśmy, że nie ma sensu
_Dysia_ lubi tę wiadomość
-
xKlaudix wrote:Jak nam ginekolog powiedział, że będzie dziewczynka to ogromnie się cieszyliśmy, mój vinted był cały w falbankach, kokardkach, koronkach

A wczoraj jak leżałam na tej leżance i jak Pani mi pokazała te wielkie klejnoty to dostałam takiego szoku, że jednocześnie się cieszyłam i płakałam
Mam nadzieję, że jeszcze nic nie kupiłaś z tego Vinted. 😅No musiał to być szok ogromny, domyślam się. 🫣 Ogólnie fajnie jest być mamą chłopca, polecam. 😀 Mojemu 2,5 latkowi niewiele do szczęścia potrzeba. Ma swoją kolekcję autek, klocki, książeczki, trochę przytulasów i zabawy z mamą lub tatą i cały dzień mu mija. Potrzebuje się czasem wybiegać to biega w domu po pokoju od ściany do ściany przez 10 minut i potem jest git. 😄
xKlaudix, Karola_90 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
ja się sobie nie podobam jak wyglądam i raczej nie zdecyduje się na zadną sesję, moze zrobimy sobie coś tak tylko dla siebie kiedyś na pamiątkę.
Ja jestem po prenatalnych, u nas synek wciąż pozostaje synkiem🩵 waży 377g, na usg wszystko w porządku, miesci się w 55 percentylu. Do tego łożysko się podniosło🙂
Dodatkowo byłam na kontroli u fizjoterapeutki uroginekologicznej, myslałam ze wyjdę z jakimiś postawionymi diagnozami, ale okazało się że jest wszystko jak ma być😅 oczywiście dostałam zalecenia, ćwiczenia itp, mam nadzieję że fakycznie będe ćwiczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 19:31
Werox, MamaWPlanach, _Dysia_, Karola_90, Iza., yecikowa, molierowa, Jusia92, Esbe, monii00, tosiekk, Margareetka, Aga_92, Haven, dori lubią tę wiadomość
94' 👱♀️ 92'👱♂️
Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
05.2025 💔👼♀️ H. 18tc
05.2025 ⏸6 cykl starań
Beta 108->380->1080 ->2500....
09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
16.06 💛 crl 1,6 cm
23.06 💚 crl 2,27 cm
30.06 💜 crl 3,34 cm
08.07 🤎 crl 4,56 cm
14.07 I usg prenatalne 🩵 będzie chłopczyk🩵 160 U/min, crl 5,6 cm, niskie ryzyka
11.09. II usg prenatalne 377g🩵
💊Pueria duo active, Hydroksychlorochina, Neoparin, Acard, Omega 3, Cyclogest, Biosteron