SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Esbe Autorytet

Wysłany: 11 września, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annette. wrote:
    Esbe, nie wiem czy zauważyłaś ale twój suwaczek stoi w miejscu. A to już ponad połowa ciąży. 😄

Nie zauważyłam 🙊🙊 dzięki, juz naprawione 😊😊

Annette. lubi tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    Beta 3570->10370 (przyrost 191%)
    16/5/2026 Mamy ❤️
    Zespół Edwardsa? Amniopunkcja: zdrowy syn 💙

preg.png
  • Rosiek Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje sesję ciążową w listopadzie ale to będzie taka ciążowa-świąteczna z naszym synkiem. Mamy z pierwszej ciąży sesję i bardzo lubię te zdjęcia. Nie jestem też fanką tych sukienek stricte na sesję, ja mam swoją w ogrodniczkach i jakimś luźnych lnianym komplecie. Teraz też planuje jakich zwykły strój.
    Co do przewijaka to my też mieliśmy zwykły z allegro ale po niedługim czasie pękł i trzeba było zmienić, kolejny to samo więc kupiliśmy z lionelo, coś w stylu leander. Młody ma już rok ale my cały czas robimy pielęgnację i przewijamy go na przewijaku, nogi wystają ale nam je wy tak wygodnie. Postanowiliśmy zapłacić troszkę więcej ale nie zmieniać co chwilę. Nas też wymiary interesowały, bo sami robiliśmy nakładkę na komodę pod przewijak i chyba z leander był minimalnie za mały i by nam się przesuwał. Ten mam już miesiąc i jestem zadowolona.

monii00, _Dysia_ lubią tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygooglowałam ten przewijak Leander i nie kumam tej ceny 🫪
    Z młodą prawie wcale nie używaliśmy przewijaka i teraz też raczej nie będziemy kupować. Chyba, że tylko taki piankowy, ale nie ten Leander 😂
    My dostaliśmy kosz Mojżesza i muszę dokupić stelaż, to na dole będziemy używać kosza przez te pierwsze miesiące. Nie robiłam żadnego researchu co do wózków i w ogóle jakichkolwiek akcesoriów... Wiem tylko, że laktator podwójny kupię i nie będę tu oszczędzać. Łóżeczko chyba Chicco Next to nie forever..

Co do ruchów, to mnie nasz syncio kopie dość mocno, czasem w pęcherz- aż mnie prąd przechodI, ale złapać ruchy jest trudno, mąż dopiero z 2-3 razy poczuł by dostaje kopy po całym brzuchu 🤷 a czuję ruchy od niecałych dwóch tygodni..

Swoją drogą brzuch to mi rośnie skokowo. Ostatnio kładłam się spać z niedużym brzusiem a wstałam z jakąś wielką piłka 😂

monii00, _Dysia_ lubią tę wiadomość

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB 💔

2026 3 x IUI ❌❌❌

5.2026- kwalifikacja do programu in vitro ➡️ start zaplanowany na koniec maja

23.05.2026- dodatni test ciążowy ⏸️
    23.05 beta 11,3
    25.05 beta 36,3; progesteron 41,7
    29.05 beta 264 (ostrożna nadzieja 🙏)
    31.05 beta 694 🍀🍀🍀
    3.06 beta 2600 🍾

preg.png
  • Annette. Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem też ten przewijak jest trochę za drogi, ale ogólnie taki typ przewijaka jest fajny w sensie taki jakby skórzany. Też taki mam z Amazona za chyba niecałe 200 zł. My przewijaka sporadycznie używamy do dziś z 2,5 latkiem bo na noc i na drzemkę ma jeszcze pieluchę, więc jak najbardziej polecam zainteresować w cos porządnego żeby starczyło na długo.

_Dysia_ lubi tę wiadomość

03/2024 syn
    preg.png
‹‹ 201 202 203 204 205
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ