Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • tosiekk Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molierowa wrote:
    Przyszly wyniki z toxo i cytomegalii, opryszczki i różyczki. Wszystkie IgM ujemne czyli nie ma aktualnie świeżego zakażenia.

Teraz przez weekend musimy się zastanowić co zrobić z tą mukowiscydozą.

Super, że te wyniki są ujemne, kroczek do przodu w diagnostyce. Rozumiem w 100% Wasza potrzebę działania i sprawdzenia wszystkich scenariuszy tylko pytanie czy wydanie kilku tysięcy na badanie genu CFTR u Was obojga da Wam jakąkolwiek odpowiedź na tym etapie? Nawet gdybyście oboje mieli mutacje to nie znaczy, że bobas jest chory, może być zupełnie zdrowy a hiperechogeniczność może być na tym etapie po prostu wariantem jego normy, czego Wam życzę z całego serca 🫶🏻 przykro mi, że musicie się z tym mierzyć, wierzę mocno, że będziecie po tej szczęśliwszej (i zdecydowanie większej) części statystyki i do kolejnych prenatalnych wszystko będzie w porządku 🫂

molierowa lubi tę wiadomość

♀ 96’ ▫️♂ 88’
    2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️ beta 5 dpt - 2,65 | 7 dpt - 37,3 | 10 dpt - 170,0 | 12 dpt - 401,1 | 23 dpt jest ❤️
    Nifty - czekamy na synka 🩵

12+6 || I prenatalne, wszystkie ryzyka niskie🤍
    20+1 || II prenatalne - 344g szczęścia💙

preg.png
  • ANIELKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodzianka wrote:
    Molierowa trzymajcie się! Czekamy na dobre wieści.

Dziewczyny czy któraś z Was w ciąży leczyła zęby ze znieczuleniem? Obawiam się tego bardzo bo to jednak znieczulenie co prawda miejscowe a nie ogólne alee .. mogę też poczekać do końca ciąży i zrobić po porodzie bo nie jest to bólowy ząb ale jednak próchnica się robi przez uszczerbek starej plomby. :(

Ja byłam wczoraj u dentysty, mialam początek prochnicy, dostałam pol ampulki znieczulenia, ale dentystka mowiła że spokojnie możemu dodać znieczulenie jakby coś bolało :)

U nas też sezon chorobowy, ale jakos na szczęscie łagodnie przechodzi, ja na razie ok, ale od początku ciąży pije sobie rumianek, a teraz profilaktycznie syrop prenalen :)

94' 👱‍♀️ 92'👱‍♂️

Ch. Hashimoto, ANA dodatnie, Kir Bx, Immunologia👎🥺
    Początek starań - lipiec 2024

09.2024 💔👼♀️ A. 9tc
    05.2025 💔👼♀️ H. 18tc

05.2025 ⏸6 cykl starań
    Beta 108->380->1080 ->2500....

09.06 - jest ❤️ crl 0,92 cm
    16.06 💛 crl 1,6 cm
    23.06 💚 crl 2,27 cm
    30.06 💜 crl 3,34 cm
    08.07 🤎 crl 4,56 cm
    14.07 I usg prenatalne 🩵 będzie chłopczyk🩵 160 U/min, crl 5,6 cm, niskie ryzyka
    11.09. II usg prenatalne 377g🩵

💊Pueria duo active, Hydroksychlorochina, Neoparin, Acard, Omega 3, Cyclogest, Biosteron

preg.png
‹‹ 205 206 207 208 209
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ