Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annette. wrote:Mój jest tydzień do przodu ale nikt mi daty porodu nie zmieniał. To chyba dobrze bo zawsze mam tak jakby „tydzień w gratisie”.W tej ciąży nie spieszy mi się żeby szybko urodzić i bardzo chciałabym uniknąć indukcji porodu z powodu moich doświadczeń z pierwszej ciąży.
Infekcje w ciąży są niestety częste, współczuję.
Jak badasz glukozę na czczo, glukometrem czy w laboratorium? Ja badam glukometrem i mam wyniki około 95😐. Pytanie ile on zawyża ale chyba nie zmieszczę się w limicie poniżej 92. 😕
Kilka razy badałam glukometrem i się zdziwiłam,
bo miałam wyniki 88-90 czyli już dość wysoko. A w labie zawsze mam nisko 78-82. Raz zmierzyłam glukometrem przed wyjściem do labu i pokazał 87, a wynik z labu 81 😅 także w moim przypadku całkiem spore przekłamanie.
-
No z tymi glukometrami to wiem że bywa różnie właśnie. Ja w pierwszej ciąży używałam najpierw takiego co mega zawyżał, potem takiego co troszkę zawyżał a teraz mam taki co niby pokazuje prawie zgodnie z laboratorium. Tylko raz to sprawdzałam i faktycznie pokazał 91 a miałam 90. Więc powoli nastawiam się na cukrzycę no chyba że wyniki mi sie magicznie obniża bo już miałam takie tygodnie że jadłam to co zawsze a wyniki były ok. Ogólnie jakby któraś z Was miała cukrzycę ciążową to wynikami do 95 na czczo nie musicie się przejmować bo dla wielu diabetologów jest to jeszcze norma, insulinę włącza się dopiero powyżej 95. Ale znajdą się też tacy co powyżej 90 już każą brać insulinę.
-
tosiekk wrote:A lekarz zleca Ci profilaktycznie wymaz z pochwy? Że wychwyciliście drożdżaki? 🤔
Właśnie na tej wizycie mieliśmy to zrobić, ponoć "badanie czystości pochwy" jest standardem na tym etapie.
Ale wyszly mi drozdze w moczu (wynik 39), i lekarka powiedziała, że skoro nie mam problemów z układem moczowym zapewne wzięły się z pochwy, zerkneła i mówi, że to się ledwo co dopiero zaczeło rozwijać.
Także teraz leczenie, a wymaz na kolejnej wizycie.
Ja glukoze badam w labie, nie mam glukometru, lekarka mi zleca co wizytę, poki co ani razu nie zbliżyłam się do 90, a dietka w dniu poprzedzającym bywała różna 😅🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września, 13:31
-
Karola90 super, że Klusek się ładnie rozwija! 🤩 mam nadzieję, że szybko sobie poradzisz z tymi drożdżakami 🤞🏻 dobrze, że wyłapane na początku!
Dziewczyny, a czy trenujecie coś w ciąży? Ja do tej pory głównie spacerowałam, czasami jakaś joga/pilates, ale bardzo nieregularnie. Teraz czuję siłę i chęci na powrót na siłownię, bo przed ciążą przez wiele lat trenowałam siłowo, no może poza ostatnim rokiem 🙈
Karola_90 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
26.05.26 ⏸️
27.05.26 bhcg 189 mIU/ml; prog 31,2 ng/ml
29.05.26 bhcg 448 mIU/ml
1.06.26 bhcg 2108 mIU/ml
07.26 - I prenatalne - ryzyka niskie
08.26 🩷
09.26 - połówkowe - wszystko idealnie 🩷
Szczęściu trwaj ❤️🌈
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo

-
Kusia 92, u mnie głównie spacery, co 2 tygodnie chodzę do fizjo uro na zajęcia przygotowujące do porodu gdzie ćwiczymy też siłowo i dodatkowo raz w tygodniu na pilates dla kobiet w ciąży. W domu to ciężko bywa z regularnością, ale staram się ćwiczyć też trochę siłowo to co ćwiczę u fizjo ☺️
Jusia92 lubi tę wiadomość
-