Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakalia 🫂 leż i odpoczywaj dużo.

Mi się udało zrobić krzywą, jestem szalona i poszłam po 6 żeby jak najszybciej coś zjeść 😅 No ale obawiam się najgorszego, bo przed pobraniem krwi z żyły pani mi pobrała z palca i wyszło 96 🫣 No ale zobaczymy, widziałam na internecie, że niby te różnice z palca i żyły mogą się dużo różnić także pozostaje mi żyć nadzieją 😔

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
    9.06 1,67cm 🫐
    23.06 3,66cm🍓
    Nifty - czekamy na synka 💙
    7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
    14.07 - 106g 🍋
    4.08 - 164g 🥑
    25.08 - 342g 🥭
    1.09 - połówkowe ✅️
    15.09 - 554g 🌽

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

preg.png
  • Werox Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakalia, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Daje znać jakie działania są planowane 🫂

Rosiek, super że u bobasa wszystko dobrze. Ja też moczu ciągle zapominam, u mnie na szczęście jest opcja doniesienia kolejnego dnia. Kciuki za krzywą 🤞

Dysia, ja też miałam sporą różnicę pomiędzy glukometrem a z krwi, więc na razie spokojnie, zobaczysz jak będziesz miała wyniki. Trzymam kciuki żeby było dobrze, super że masz to już za sobą 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:32

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗
    08.07 6,97 cm 💗
    30.07 155g💗
    12.08 220g💗
    27.08 387g 💗
    preg.png
  • Rosiek Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa jaka będzie różnica z krwi, a z glukometru. Mi z palca wyszło zawrotne 71.

• Zagadka919 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakalia a dużo się skróciła szyjka? Brałaś progesteron? Na tym etapie już mogą szwu nie założyć w razie czego. Ale chcę Cię pocieszyć że w 1 ciąży skracała mi się od 16/17tc i teraz jakoś od 19tc w obu ciążach jedynie leczenie progesteronem bez szwów i pessarow, córkę urodziłam w 39tc, teraz też jestem nastawiona na pozytywne zakończenie 🙂

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean Ty to wariatka jesteś, ziemniaki zbierać w zaawansowanej ciąży 😂 nie wiem jak Ty to zrobiłaś ale szacun bo u mnie każde schylenie i podnoszenie syna to koszmar jakby mi ktoś walnął poduszką w głowę 🙈

Bakallia współczuję, trzymam kciuki żeby szyjka przestała się skracać ✊️🍀 no właśnie z rodziny ma założony pessar od miesiąca bo przesadziła z aktywnością. Jesteście pod opieką to najważniejsze

Rosiek super wieści, wiadomo każda z nas ma różne sprawy

Kciuki za wyniki, ja też dzisiaj pojechałam bo wczoraj w nocy tak mi się siku chciało, że nie mogłam spać nie wytrzymałabym do rana 🙈

2x💔 poronienia samoistne
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - 2,2cm 🍒
    27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
    24.08.2026 - prawdopodobnie 🩷
    28.09.2026 - 439g Cukiereczka 🍬🩷

👶🏻💙
    👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • Zagadka919 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia kciuki żeby z żyły był dobry wynik i nie wyszła cukrzyca 🙂

_Dysia_ lubi tę wiadomość

4.05.2026 niespodzianka ⏸️

preg.png

🧚🩷 nasz cud po 5 latach starań ❤️

age.png
  • molierowa Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś byłam na krzywej. Także spora grupka się nas nazbierała🤭

Mi z palca wyszło 89.. chyba 😅

Niewdzięcznie jest wciskać się w kolejkę. Przyszłam na otwarcie laboru a już byłam 6 w kolejce. Umówiłam się z Panią, że jak do 8 nie przyjdzie moja kolej to wejdę bez kolejki. Tyle, że nie mówiłam, że jestem w ciąży.

Po chwili przyszła druga Pani w ciąży na krzywą i weszła przede mną w celu też zapytania i finalnie pobrane miała przede mną. Także no tak to wygląda. Człowiek chce być miły i uczciwy a i tak dostanie po tyłku😅

Niestety ta druga Pani zwymiotowała po drugim pobraniu i musi powtarzać całość. Oczywiście toalety zamknięte w przychodni na klucz i wszystko poszło na podłoge w korytarzu. Jeszcze nikt z rejestracji jej nie pomógł sprzątać tylko dali jej ręczniki papierowe. Straszna ta znieczulica.

Jestem ciekawa jak wyjdzie moja morfologia bo też miałam kiepskie wyniki już ostatnie jeśli chodzi o hemoglobine.

🌼Bakalia trzymamy wszystkie kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:56

‹‹ ‹ 210 211 212 213 214
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ