Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Annette. Ekspertka

Wysłany: 2 października, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudix wrote:
    Odebrałam dziś wyniki swojej krzywej cukrowej:

glukoza na czczo 65 mg/dL
    po 1h wynik 179 mg/dL
    po 2h wynik 169 mg/dL

Czy któraś z was miała styczność w ciąży z cukrzycą?

Tak, ja miałam w pierwszej ciąży i w drugiej też mam.
    Moje wyniki 86-195-135. Jeśli masz jakieś pytania to pytaj śmiało, mam trochę wiedzy na ten temat. Nie jest to duży problem w sensie że nie zagraża to dziecku ani matce ale jednak jest to upierdliwe pilnowanie każdego kęsa i mierzenie cukru kilka razy dziennie. 😐

xKlaudix lubi tę wiadomość

03/2024 syn
    preg.png
  • xKlaudix Koleżanka

Wysłany: 2 października, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annette. wrote:
    Tak, ja miałam w pierwszej ciąży i w drugiej też mam.
    Moje wyniki 86-195-135. Jeśli masz jakieś pytania to pytaj śmiało, mam trochę wiedzy na ten temat. Nie jest to duży problem w sensie że nie zagraża to dziecku ani matce ale jednak jest to upierdliwe pilnowanie każdego kęsa i mierzenie cukru kilka razy dziennie. 😐

Dodałam Cię do przyjaciółek 🥺
    Na ten moment to jestem przerażona bo zawsze wszystkie wyniki były prawidłowe, cukier nawet po kawie miałam książkowy..

♀99’ ♂ 98’

preg.png
  • Annette. Ekspertka

Wysłany: 2 października, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudix wrote:
    Dodałam Cię do przyjaciółek 🥺
    Na ten moment to jestem przerażona bo zawsze wszystkie wyniki były prawidłowe, cukier nawet po kawie miałam książkowy..

Ja miałam pierwszą krzywą w 8 tygodniu ciąży i już miałam wyniki na styk i spodziewałam się że czym dalej w ciążę tym wyniki pewnie się pogorszą i tak niestety też było.Też za pierwszym razem byłam przerażona ale dziecko urodziło się zdrowe, z wagą 3,5 kg. Zaraz Cię dodam do przyjaciółek. ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 19:58

03/2024 syn
    preg.png
  • Werox Autorytet

Wysłany: 2 października, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Na szczęście toxo wynik negatywny, ale też zero przeciwciał. Zobaczymy co powie gin na tą morfologię, pewnie żelazo dostanę. Już pakuje nasiona dyni, słonecznika i sezamu gdzie się da. Nie kojarzycie gdzie stacjonarnie dostanę mąkę jaglaną? Ostatnio kupowałam przez allegro przy rozszerzeniu diety syna a nie widziałam nigdzie w sklepie. Chyba jeszcze Rossmann, ale mam daleko akurat.

Ja kupuję zawsze w Auchan i czasem uda się w Lidlu dorwać ale to bardzo rzadko

monii00 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗
    08.07 6,97 cm 💗
    30.07 155g💗
    12.08 220g💗
    27.08 387g 💗
    preg.png
  • May-girl Ekspertka

Wysłany: 2 października, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molierowa, jak tam po badaniach?

👧86
    👨84

3 cs naturals
    3.02. pozytywny test
    4.02. Beta 236
    6.02. Beta 615
    19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
    11.03 poronienie zatrzymane 9+1(8+1)

20.05 pozytywny test
    23.05 beta 103> 25.05: 266 > 27.05: 766 > 30.05: 2627
    3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
    11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
    22.06 crl 1.78, OM 8+3, USG 8+2
    1.07 crl 2.8, OM 9+5, USG 9+4
    09.07 crl 4,01 OM 10+6, USG 11+0
    17.07 crl 5,58 OM 12+0, USG 12+0
    I prenatalne ryzyka niskie, Felia test ryzyka niskie, baby girl🩷

preg.png
  • Annette. Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam u Ciebie, Bakallia?

03/2024 syn
    preg.png
  • jagodzianka Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po krzywej teraz tylko czekać na wyniki! 🙏🏼

molierowa, Annette., Werox lubią tę wiadomość

• molierowa Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    May-girl wrote:
    Molierowa, jak tam po badaniach?

Hej, wczoraj już nie miałam sił pisać.

Ogólnie na usg lekarz stwierdził, że nie widzi żeby świeciły te jelita. Też ściemnił obraz i faktycznie kości były jaśniejsze a reszty widać nie było. Jest szansa że na prenatalnych faktycznie napił się tych wód i stąd tak świeciły. Zalecił nam oczywiście zapisać się na 3 prenatalne.

Lekarz też mówił, że czasem dzieciaczki z takimi jelitami nie przybierają prawidłowo. Ja wczoraj byłam 24+1 a z wagi wychodziło 23+5 więc dużej różnicy nie ma i lekarz uspokajał nas, że wszystko wygląda w porządku.

Szyjkę mam długą, ilość wód prawidłowa, reszta pomiarów głowki, brzuszka też. Także no nic nie wskazuje na to, że jest coś nie tak.

Mamy też zdjęcie 3D gdzie widać buzię, nosek. Wszystko jest na miejscu.

Co do wyników krzywej to u mnie w porządku, 87, 158, 126. Henoglobina 11.8, hematorykt i czerwone krwinki obnizone tez ale lekarz powiedział ze nie ma tragedii i mam brać dalej zelazo z wit c do 2 dni, że by też te jelitka oszczędzić. Toxo, mocz w porządku.

Jedynie TSH mi skoczyło do 2.7 a mialam w okolocsch 1.5 a biore letrox 25. Lekarz stwierdzil ze norma jest do 3 wiec w porządku. Któraś z Was zbijała taką wartość większą dawką leków czy jest ok faktycznie?

Dziękuję za wszystkie kciuki❤️ na tę chwile myślę, że możemy odetchnąć z ulgą.

_Dysia_, Annette., tosiekk, Werox, monii00 lubią tę wiadomość

• _Dysia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ma może listę wyprawkową na której są tylko niezbędne rzeczy i się podzieli? Bo jak przeglądam te listy internetowe to tam jest milion rzeczy, a szkoda mi wydawać pieniądze na coś czego w życiu nie użyję 😑 Bo jednak już październik, zaczyna się robić trochę przypałowo, a ja wesoło dopiero będę się zaczynać rozglądać na poważnie 😅

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈
    28.05 0.58cm człowieczka z serduszkiem 💖
    9.06 1,67cm 🫐
    23.06 3,66cm🍓
    Nifty - czekamy na synka 💙
    7.07 - 6,45cm 🥝, prenatalne ok 🍀
    14.07 - 106g 🍋
    4.08 - 164g 🥑
    25.08 - 342g 🥭
    1.09 - połówkowe ✅️
    15.09 - 554g 🌽

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈

preg.png
  • Werox Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molierowa wrote:
    Hej, wczoraj już nie miałam sił pisać.

Ogólnie na usg lekarz stwierdził, że nie widzi żeby świeciły te jelita. Też ściemnił obraz i faktycznie kości były jaśniejsze a reszty widać nie było. Jest szansa że na prenatalnych faktycznie napił się tych wód i stąd tak świeciły. Zalecił nam oczywiście zapisać się na 3 prenatalne.

Lekarz też mówił, że czasem dzieciaczki z takimi jelitami nie przybierają prawidłowo. Ja wczoraj byłam 24+1 a z wagi wychodziło 23+5 więc dużej różnicy nie ma i lekarz uspokajał nas, że wszystko wygląda w porządku.

Szyjkę mam długą, ilość wód prawidłowa, reszta pomiarów głowki, brzuszka też. Także no nic nie wskazuje na to, że jest coś nie tak.

Mamy też zdjęcie 3D gdzie widać buzię, nosek. Wszystko jest na miejscu.

Co do wyników krzywej to u mnie w porządku, 87, 158, 126. Henoglobina 11.8, hematorykt i czerwone krwinki obnizone tez ale lekarz powiedział ze nie ma tragedii i mam brać dalej zelazo z wit c do 2 dni, że by też te jelitka oszczędzić. Toxo, mocz w porządku.

Jedynie TSH mi skoczyło do 2.7 a mialam w okolocsch 1.5 a biore letrox 25. Lekarz stwierdzil ze norma jest do 3 wiec w porządku. Któraś z Was zbijała taką wartość większą dawką leków czy jest ok faktycznie?

Dziękuję za wszystkie kciuki❤️ na tę chwile myślę, że możemy odetchnąć z ulgą.

Cieszę się z dobrych wieści❤️
    Ja też biorę letrox 25, miałam schodzić jak tsh będzie się ładnie utrzymywało, ale miałam takie wahania raz 1,1 a raz 1,3 i ciągle jestem na 25, jakby skoczyło do 2 to byśmy zwiększali dawkę. Moja endokrynolog chyba jest przewrażliwiona bo gin z kolei mówił że byłby za tym żebym już schodziła z leków, więc ciężko powiedzieć.

Dysia, któraś z dziewczyn wrzucała tu listę wyprawkowa i jest w tym pierwszym poście link do niej 😊

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    02.06 1,62 cm z ❤️
    29.06 5,31 cm 💗
    08.07 6,97 cm 💗
    30.07 155g💗
    12.08 220g💗
    27.08 387g 💗
    preg.png
‹‹ ‹ 211 212 213 214 215
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ