Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Esbe Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was czytam na bieżąco, ale nie mam co pisać. U mnie tez waga ledwo drgnęła, bo na plusie jakies 2,5kg (54,4 160cm), ale nie martwię sie, bo synek na prenatalnych byl w 61 centylu (brzuszek w 90 I nawet sie zaczelam martwic, ale podobno jest okej).

Nie robia mi chyba testu na glukoze, nie wiem. Nie umówili mi wizyty żadnej, ale moze wszystko przede mną.

Zostały mi 43 dni pracy nie licząc sobót 😊😊 nie wiem co ja ze sobą zrobię na macierzyńskim..

Następne usg dopiero 11 grudnia, za 3 tygodnie maja mi mierzyc brzuszek miarką

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    Beta 3570->10370 (przyrost 191%)
    16/5/2026 Mamy ❤️
    Zespół Edwardsa? Amniopunkcja: zdrowy syn 💙

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dłuższej chwili przerwy 🙈 życie z 15miesiecznym bobasem i drugim w brzuchu nie jest lekkie 😅

Ja też dziś już po wizycie, mała waży 985g, usg trwało prawie 20min bo nie dała się zbadać, tak się wierciła i kopała w głowice 🙈🙈
    U mnie też spory ból krocza i zaczęła też mnie boleć blizna po nacięciu, które miałam. Lekarka pooglądała tam wszystko, mówi że wygląda ok i najpewniej jest to po prostu od coraz większej dzidzi w brzuchu i tego że te wszystkie tkanki są bardziej ukrwione.
    I wagowo już prawie +10kg tak jak czytam to raczej więcej niż mniej 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:14

Jusia92, _Dysia_ lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • May-girl Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie, że na razie właściwie u nas wszystkich idzie zgodnie z planem! :) gratuluje udanych wizyt :)

👧86
    👨84

3 cs naturals
    3.02. pozytywny test
    4.02. Beta 236
    6.02. Beta 615
    19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4
    11.03 poronienie zatrzymane 9+1(8+1)

20.05 pozytywny test
    23.05 beta 103> 25.05: 266 > 27.05: 766 > 30.05: 2627
    3.06 pęcherzyk ciążowy 11mm
    11.06 ❤️140, crl 6,4, USG 6+3
    22.06 crl 1.78, OM 8+3, USG 8+2
    1.07 crl 2.8, OM 9+5, USG 9+4
    09.07 crl 4,01 OM 10+6, USG 11+0
    17.07 crl 5,58 OM 12+0, USG 12+0
    I prenatalne ryzyka niskie, Felia test ryzyka niskie, baby girl🩷

preg.png
  • Rosiek Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj miała wizytę, młody 717g i pierwszy raz wyszłam bez zdjęcia. Leżał w poprzek, kręgosłupem do nas. A jak jechałam na wizytę to jeszcze kopał wysoko , więc główką był do dołu ale już w poczekalni ruchy czułam na dole brzucha.

Ja przy okazji zrobiłam sobie jak co roku USG piersi i cytologię, w usg wszystko dobrze, na cytologię wiadomo trzeba poczekać. Lekarz mówił, że jeszcze ważną mam cytologię ale ja od ponad 10 lat robię te 2 badania w październiku i nie byłabym sobą gdybym coś zmieniła.

‹‹ ‹ 214 215 216 217 218
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ