Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję za wsparcie i pomysły! Będę kombinować z dietą, chociaż zobaczyny jak to się uda. O laktoferynie nie słyszałam, więc wprowadzę! Na zaparcia pomaga mi lactulosum, już jest o niebo lepiej.
Werox wrote:Dziewczyny, a macie coś do polecenia na rozstępy? Mam skórę skłonną niestety do rozstępów więc chcę się zacząć wcześniej przygotowywać. Słyszałam polecajki o bio-oil ale ciągle się wacham😊
Obie poprzednie ciąże smarowałam brzuch Elancylem, nie mam rozstępów, a brzuch w drugiej był ogromny! I to nie tak, że genetycznie nie mam skłonności, bo na udach, pośladkach mam. Ale nie po ciąży tylko po prostu.
Werox lubi tę wiadomość
09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -
U mnie tsh 1,25 kamień z serca i o jeden stres mniej 😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:32
Anettt90, Werox, BillieJean, dori, Iza., Esbe, Aga_92, tosiekk lubią tę wiadomość
🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Ja używam w każdej ciąży krem i olejek Mustela i rozstępów mam może ze dwa na brzuchu po dwóch ciążach.Werox wrote:Dziewczyny, a macie coś do polecenia na rozstępy? Mam skórę skłonną niestety do rozstępów więc chcę się zacząć wcześniej przygotowywać. Słyszałam polecajki o bio-oil ale ciągle się wacham😊
Werox lubi tę wiadomość
Rocznik 92
🩷Córka 08.2022 (1cs)
🩵Syn 03.2025 (12cs)
🧑🧑🧒🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻
Maj 2026 ⏸️ 🙏 -
Werox wrote:Dziewczyny, a macie coś do polecenia na rozstępy? Mam skórę skłonną niestety do rozstępów więc chcę się zacząć wcześniej przygotowywać. Słyszałam polecajki o bio-oil ale ciągle się wacham😊
Ja w pierwszej ciąży używałam oliwki na rozstępy babydream z rosmana na noc i na dzień balsam z palmersa. Ma tendencje do rozstępów i na szczęście udało mi się ochronić brzuszek tym duetem.
Werox, BillieJean lubią tę wiadomość
-
Ja nie smarowałam się niczym i żadnego rozstępu nie miałam 😂
Byłam dziś na wizycie jest 1 cm fasolki i wszystko w porządku.
Dostałam skierowania na badania i zapomniałam że tego jest aż tyle 😂 Boje się tylko że plamić będę bo cytologię miałam. Ogólnie wrażenie super były dwie miłe, młode babeczki wyjaśniły wszystko od a do z. Jeszcze na nas czekały bo byliśmy prawie 20 po 17, a wizytę miałam na 17. Takie korki że to masakra, jechaliśmy ponad godzinę a to jedno miasto. Dramat, ale wszystko się udało. Dzidzia na razie rozwija się dobrze. Rozmiar się różni o jakieś 2 dni, więc też niewiele.
Werox, Olinka1329, _Dysia_, dori, Margareetka, yecikowa, Aga_92 lubią tę wiadomość
👩🏼29&30👨🏻
🐈⬛🐈
🩷 - 08.2024
⏸️ - 05.2026 -
A u kogo byłaś ? Jak coś możesz na priv napisać jeśli nie chcesz tutaj. Ja właśnie w poniedziałek też byłam u takiego z dobrymi opiniami ale nie kliknęło 😃Olinka1329 wrote:Ten lekarz z wczoraj ma bardzo dobre opinie, ale hmmm jakoś tak nie poczułam, że to jest to... tak czy siak mam jeszcze 2 tygodnie do namysłu
?
-
Zagadka919 wrote:A u kogo byłaś ? Jak coś możesz na priv napisać jeśli nie chcesz tutaj. Ja właśnie w poniedziałek też byłam u takiego z dobrymi opiniami ale nie kliknęło 😃
U dr. Ślusarskiego. Chyba moge napisac publicznie 😁 bo tak naprawde nie sądzę, ze jest zlym lekarzem czy ze cos zrobil nie tak. Wizyta byla krociutka, wywiad bardzo podstawowy, ale moze myslal ze i tak musze wrocic za 2 tygodnie... nie wiem ale jakos tak nie jestem przekonana. Plus taki ze chyba tam maja dosyc nowy sprzet bo niedawno remontowali ta przychodnie.
Co do zelaza i zakwasu - ja z calego serca polecam zakwasik z olini. Jak probowalam takie zwykle zakwasy z biedry to nie dalam rady przelknac. A ten jest bardzo fajny, nie ma ziemistego posmaku. Troche kosztuje ale mysle ze warto, sobie chyba tez kupie bo i tak musze zamowic u nich kwasy omega dla dzieciakow
💁🏼♀️36 💁🏼36
2021♀️
2023 2x cb
2024♂️
Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻
14.05 II
15.05 beta 39,5
18.05 beta 177 -
Co do rozstępów to ja w pierwszej ciąży miałam ich sporo na brzuchu pomimo codziennego smarowania kremem a pod koniec ciąży oliwka z babydream. W tej ciąży kupiłam na razie mustelę, zobaczymy. Jutro mam wizytę myślę że serduszko już będzie bo to będzie 6+4. Lekki stres jest, mam ostatnie kilka dni jakieś głupie myśli że co jak to będą bliźniaki i będę mieć trójkę małych dzieci w domu😅. Jutro się dowiem 😅.03/2024 syn
04/2026 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
05/2026 ⏸️ -