Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Werox Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tosiekk wrote:
    A macie może jakieś polecajki co można stosować na trądzik w ciąży?
    Co prawda od kilku miesięcy działo mi się już coś z cerą, ale teraz masakrycznie się nasiliło szczególnie w okolicy ust. No i przed ciążą używałam antybiotyków, kwasów, serum, eksperymentowałam i jakoś trzymałam to w ryzach. A teraz boję się czegokolwiek, bo są tak niejasne informacje czy można w ciąży czy nie 🙈

Mi pomaga basiclab krem prebiotyczny wyciszający. Taki zielony. Może nie jest to jakiś spektakularny efekt, ale nic innego nie działa. Poleciła mi go moja koleżanka która w ciąży mierzyła się z okropnym trądzikiem.

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    18.05 1,7 mm CRL
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że można kwas azelainowy w ciąży więc polecam acnederm

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024
    ⏸️ - 05.2026
  • Annette. Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie myję włosy codziennie lub co drugi dzień a w pierwszej ciąży mogłam myć spokojnie co 3 dni. Czekam na ten level jeszcze, chyba że w tej ciąży się nie pojawi 😅.

03/2024 syn
    04/2026 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    05/2026 ⏸️
  • tosiekk Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    Czytałam że można kwas azelainowy w ciąży więc polecam acnederm

Uzywam właśnie, ale właśnie azelainowy słabo mi pomaga :( Fajnie działał kwas salicylowy i Benzacne, ale nie są zalecane w ciąży..

@Werox fajnie składowo wygląda ten krem z Basiclab, spróbuję z nim, dzięki :)

♀96’ ♂ 88’
    2,5 roku starań o pierwsze 🌸

05.2026 ⏸️
    22.05▫️6+0 - mamy serduszko 💕
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z wlosami nic sie nie podzialo poki co, mam suche i nadal takie sa, ale jeszcze przed zrobieniem testu zaczely mi znow wypadac plus bardzo mnie na twarzy wysypalo(wtedy myslalam ze to znow mocny pms bo tak kiedys miewalam🙈) no i to sie do dzis trzyma, mam problem z tradzikiem i wlosy tez troche mi wypadaja, ale byle tylko wszystko bylo ok🙏 to moga sobie wypadac i te wypryski byc 😁

Wszystkim ktore mialy juz wizyty gratuluje !! I bardzo mocno trzymam kciuki za wszystkie ktore dopiero beda mialy! 🍀🍀

U mnie teraz beda prawie 3 tyg przerwy (ciezko wytrzymac, to beda wieki 🙈) 9 czerwca mamy wizyte , wczoraj robilam krew, te wszystkie choroby, grupa krwi itd wszystko ok wyszlo :)

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins, dostinex, symformin, euthyrox
    Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
    Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
    🧑nasienie ✅️
    Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️

w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
    25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
    7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
    21.05 7+6 CRL 1,46 cm FHR 162 bpm 🍀
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaktualizowałam terminy porodów i najbliższe wizyty, jak się tam nie widzicie to znaczy, że prawdopodobnie nie miałam info na forum, dajcie znać uzupełnię. Myślę że fajną opcją byłoby też wrzucić prenatalne na razie info mam tylko od Aga_92. Także jak chcecie to piszcie daty z chęcią zrobię grafikę 😊

dori, Aga_92, Margareetka lubią tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024
    ⏸️ - 05.2026
  • Olinka1329 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_92 wrote:
    U mnie z wlosami nic sie nie podzialo poki co, mam suche i nadal takie sa, ale jeszcze przed zrobieniem testu zaczely mi znow wypadac plus bardzo mnie na twarzy wysypalo(wtedy myslalam ze to znow mocny pms bo tak kiedys miewalam🙈) no i to sie do dzis trzyma, mam problem z tradzikiem i wlosy tez troche mi wypadaja, ale byle tylko wszystko bylo ok🙏 to moga sobie wypadac i te wypryski byc 😁

Wszystkim ktore mialy juz wizyty gratuluje !! I bardzo mocno trzymam kciuki za wszystkie ktore dopiero beda mialy! 🍀🍀

U mnie teraz beda prawie 3 tyg przerwy (ciezko wytrzymac, to beda wieki 🙈) 9 czerwca mamy wizyte , wczoraj robilam krew, te wszystkie choroby, grupa krwi itd wszystko ok wyszlo :)

Też zapisałam się na 9.06 :D Ale na 19, więc caaalutki dzień stresu będzie.
    W ogóle zapisałam się do dra Wurma - Kinia197 pisałaś, że prowadziłaś u niego ciążę i było git, więc może ja też spróbuję :) w ogóle mam tak dużo myśli dot. lekarza prowadzącego. Ten lekarz z wczoraj ma bardzo dobre opinie, ale hmmm jakoś tak nie poczułam, że to jest to... tak czy siak mam jeszcze 2 tygodnie do namysłu :D

A poza tym mam też takie przemyślenia, że te popołudniowe czy nawet wieczorne wizyty są jakieś gorsze niż poranne. Fajnie, że lekarze są dostępni tak długo, ale czy oni już o tej godzinie nie są zmęczeni? czy na pewno ich koncentracja podczas badania jest na 100%? Ja czasem o 19 to jestem wrakiem człowieka XD No nie wiem, co myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:51

💁🏼‍♀️36 💁🏼36
    2021♀️
    2023 2x cb
    2024♂️

Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻

14.05 II
    15.05 beta 39,5
    18.05 beta 177
  • Iza. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie ogólnie nic konkretnego jeszcze się za bardzo nie dowiedziałam, wychodzi na to, że to bardzo wczesna ciąża, coś około 4 tc. Ciężko jeszcze dokładnie określić, bo widać tylko malutki pęcherzyk. Ale i tak jestem bardzo zadowolona jeśli chodzi o smageo lekarza . Obejrzał moją poprzednią kartę ciąży i śmiał się, że wszystkie tamte problemy to bardziej przez to, że tamten lekarz źle na mnie działał 🤣 Bardzo dodał mi otuchy, powiedział, że wszystko będzie dobrze. Wytłumaczył też, że bardzo rzadko historia się powtarza i że teraz to jest druga ciąża, na której trzeba się skupić i nie ma co porównywać .Lekarz się śmiał że kolejny raz za szybko wyłapuje ciążę 😅
    Naprawdę uspokoił mnie i nastawił bardzo pozytywnie. Za dwa tygodnie, 10 czerwca, mam kolejną wizytę i powinno być już widać serduszko ❤️ Także zostaje mi cierpliwie czekać

dori, Werox, Kinia197 lubią tę wiadomość

Starania od stycznia 2023
    22.04 .2024⏸️
    23.04 beta 204.55
    25.04 beta 522.39 prg 19.1
    29.04 beta 3430.91
    2.05 pęcherzyk w macicy
    6.05 beta 27601.65 prg 31.2
    20.05 jest ❤️
    30.12.2024 Witaj synku 🩵
    Starania od września 2025
    20.05.2026 ⏸️
  • jaskra Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    Dziewczyny, zaktualizowałam terminy porodów i najbliższe wizyty, jak się tam nie widzicie to znaczy, że prawdopodobnie nie miałam info na forum, dajcie znać uzupełnię. Myślę że fajną opcją byłoby też wrzucić prenatalne na razie info mam tylko od Aga_92. Także jak chcecie to piszcie daty z chęcią zrobię grafikę 😊

Super, bardzo Ci dziękuję za dopisanie ♥️

Kinia197 lubi tę wiadomość

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB 💔

2026 3 x IUI ❌❌❌

5.2026- kwalifikacja do programu in vitro ➡️ start zaplanowany na koniec maja

23.05.2026- dodatni test ciążowy ⏸️
    23.05 beta 11,3
    25.05 beta 36,3; progesteron 41,7
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka1329 wrote:
    Też zapisałam się na 9.06 :D Ale na 19, więc caaalutki dzień stresu będzie.
    W ogóle zapisałam się do dra Wurma - Kinia197 pisałaś, że prowadziłaś u niego ciążę i było git, więc może ja też spróbuję :) w ogóle mam tak dużo myśli dot. lekarza prowadzącego. Ten lekarz z wczoraj ma bardzo dobre opinie, ale hmmm jakoś tak nie poczułam, że to jest to... tak czy siak mam jeszcze 2 tygodnie do namysłu :D

A poza tym mam też takie przemyślenia, że te popołudniowe czy nawet wieczorne wizyty są jakieś gorsze niż poranne. Fajnie, że lekarze są dostępni tak długo, ale czy oni już o tej godzinie nie są zmęczeni? czy na pewno ich koncentracja podczas badania jest na 100%? Ja czasem o 19 to jestem wrakiem człowieka XD No nie wiem, co myślicie?

Tak byłam zadowolona, ale jak pisałam bezproblemowa ciąża. Nawet więcej zdjęć zawsze nam małej drukował 😊 Jak ja chodziłam to przyjmował w godzinach porannych. Cierpliwy, spokojny. Sam z siebie zawsze mało mówił, ale jak pytaliśmy to zawsze nam odpowiadał. Z l4 też nigdy nie było problemu u niego. No bardzo dobrze wspominam. Leki też przepisywał bezproblemowo. Jakbym miała luxmed to bym znowu do niego chodziła

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024
    ⏸️ - 05.2026
‹‹ 24 25 26 27 28
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ