Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Olinka1329 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem po wizycie. Jest pecherzyk z pecherzykiem zoltkowym i mega malym zalążkiem zarodka. Mam sie zglosic za 2 tygodnie. No i wyzyta byla poprawna ale nie wiem, czegos mi chyba brakowalo. Nie mialam zrobionych zadnych pomiarow... moze to za wczesnie.... nie mialam tez wywiadu tylko w drodze do lazienki powiedzialam ze to 5 ciaza... no musze do jutro pomyslec o tym prowadzacym i cos zdecydowac.

Iza. Rozumiem Twoj niepokoj bo ja jadac na ta wizyte bylam cala w nerwach... ale jak zobaczylam ten pęcherzyk...

I juz prawie na koniec dnia, ale chyba nie pisalam: wszystkiego dobrego w Dniu Matki! 💕

_Dysia_, Margareetka, tosiekk, dori, Iza., Nayshea, BillieJean, Werox, yecikowa, Szept_Flory lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️36 💁🏼36
    2021♀️
    2023 2x cb
    2024♂️

Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻

14.05 II
    15.05 beta 39,5
    18.05 beta 177
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jak ja wam zazdroszczę, że jesteście już po wizytach i w większości już widziałyście serduszko. Ja do czwartku to chyba padnę na zawał, tak strasznie się boję 😔 Jutro wybieram się do labu pobrać krew na tarczycę, bo jakby coś było nie tak to w czwartek może dostanę skierowanie do endo na cito.

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Anettt90 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka1329 - fasolka rośnie, oby tak dalej !

FiFi wrote:
    Cześć dziewczyny,

Nieśmiało się witam.
    Wczoraj robiłam betę I jest 144,9. Według aplikacji 4w 3d i termin na 29.01
    Byłam u lekarza, i oczywiście nic jeszcze nie widać, ale endometrium grubiutkie.

Zaczynam panikować, więc w czwartek powtórzę betę, bo może to 144 ti za nisko?

Hejka ! Mamy ten sam termin i chyba ten sam początek ciąży (plus minus 2 dni). Musimy wierzyć, że będzie dobrze a będzie na pewno ! Jutro leć na betke i zobaczysz przyrost☺️

Dziewczyny czy miałyście problem z tłustymi włosami ? Nigdy nie miałam problemu, co 3 dzień myłam. A od kilku dni muszę myć codziennie bo co rano wstaje to smalec na głowie🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:51

• FiFi Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettt90 wrote:
    Olinka1329 - fasolka rośnie, oby tak dalej !

Hejka ! Mamy ten sam termin i chyba ten sam początek ciąży (plus minus 2 dni). Musimy wierzyć, że będzie dobrze a będzie na pewno ! Jutro leć na betke i zobaczysz przyrost☺️

Dziewczyny czy miałyście problem z tłustymi włosami ? Nigdy nie miałam problemu, co 3 dzień myłam. A od kilku dni muszę myć codziennie bo co rano wstaje to smalec na głowie🙈

O! To super zbieg okoliczności z terminem :D

Ja nie wiem jak u mnie z włosami, musze się co rano myć cała, bo się budzę zalana potem jakbym przebiegła maraton. Kilka razy nawet wstawałam się w nocy przebrać.

• Iza. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka1329 wrote:
    Ja juz jestem po wizycie. Jest pecherzyk z pecherzykiem zoltkowym i mega malym zalążkiem zarodka. Mam sie zglosic za 2 tygodnie. No i wyzyta byla poprawna ale nie wiem, czegos mi chyba brakowalo. Nie mialam zrobionych zadnych pomiarow... moze to za wczesnie.... nie mialam tez wywiadu tylko w drodze do lazienki powiedzialam ze to 5 ciaza... no musze do jutro pomyslec o tym prowadzacym i cos zdecydowac.

Iza. Rozumiem Twoj niepokoj bo ja jadac na ta wizyte bylam cala w nerwach... ale jak zobaczylam ten pęcherzyk...

I juz prawie na koniec dnia, ale chyba nie pisalam: wszystkiego dobrego w Dniu Matki! 💕
    To bardzo dobra wiadomość mam nadzieję że fasolka się rozgości i będzie rosła zdrowa 😍
    A co do włosów to teraz jeszcze nie widzę różnicy a w pierwszej ciąży miałam na odwrót tak jak zawsze musiałam mieć codziennie tak w ciąży myłam co drugi nawet trzeci dzień

Starania od stycznia 2023
    22.04 .2024⏸️
    23.04 beta 204.55
    25.04 beta 522.39 prg 19.1
    29.04 beta 3430.91
    2.05 pęcherzyk w macicy
    6.05 beta 27601.65 prg 31.2
    20.05 jest ❤️
    30.12.2024 Witaj synku 🩵
    Starania od września 2025
    20.05.2026 ⏸️
  • Anettt90 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FiFi wrote:
    O! To super zbieg okoliczności z terminem :D

Ja nie wiem jak u mnie z włosami, musze się co rano myć cała, bo się budzę zalana potem jakbym przebiegła maraton. Kilka razy nawet wstawałam się w nocy przebrać.

Czytałam gdzieś, że pocenie to efekt uboczny podwyższonego progesteronu. Może to samo jest z włosami..🙈 a ogólnie jak się czujesz ?

• Nayshea Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka1329 wrote:

U mnie też na pierwszej wizycie nic nie zmierzyli a było widać to samo co u Ciebie na USG, chyba takie procedury mają

Olinka1329 lubi tę wiadomość

👩🏻 00’ (25l) pcos,io (56kg),niedoczynność tarczycy, kariotyp ✅
    Trombofilia ✅
    KIR AA (brak implantacyjnych) ❌
    🧔🏻‍♂️ 00’ (26l) Oligoteratozoospermia 3mln, morfologia 0%.
    USG ✅
    Kariotyp ✅
    Gen CFTR,AZF ✅
    2019-2021 starania naturalne ❌
    04.2021-10.2021 cykle stymulowane+ovitrelle ❌
    CZECHY EUROFERTIL 05.2023
    1 procedura, 6 zapłodnionych, 2 zarodki ❄️❄️
    FET 08.2023 5AA ❌
    FET 12.2023 5AB ❌
    GRAVIDA PŁOCK 11.2024
    2 procedura 9 zapłodnionych, 1 zarodek ❄️
    FET 01.2025 4BC z 7 doby ❌
    3 procedura 5 zapłodnionych, 2 zarodki ❄️❄️
    ET 04.2025
    7dpt 20mlu
    9dpt 53mlu
    11dpt 104mlu
    14dpt 90mlu 💔
    06.2025 HISTEROSKOPIA
    CD138 ✅, CD56 ❌
    FET 07.2025 ❌
    5 dni przed transferem wlew z accofilu
    GAMETA RZGÓW dr. Banach 09.2025 Start 4 procedury 10.02.2026
    Punkcja 21.02.2026 | 14 komórek, 12 zapłodnionych, 8 zarodków ❄️❤️
    FET 22.04
    Zalecenia dr Jarosz do transferu:
    Accofil, prograf, encorton, acard, wlew z smoflipid.
  • FiFi Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettt90 wrote:
    Czytałam gdzieś, że pocenie to efekt uboczny podwyższonego progesteronu. Może to samo jest z włosami..🙈 a ogólnie jak się czujesz ?

Fizycznie bardzo dobrze, czasem jedynie marzę o drzemce w ciągu dnia, ale mam świadomość, że objawy jeszcze nie uderzyły. Za to psychicznie zaczęłam się bardzo stresować, bo miałam czoraj plamienie po badaniu, nawet doktor zauważyła w trakcie i przepisała mi progesteron.

A u Ciebie jak samopoczucie?

• BillieJean Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:
    Nawet nie wiecie jak ja wam zazdroszczę, że jesteście już po wizytach i w większości już widziałyście serduszko. Ja do czwartku to chyba padnę na zawał, tak strasznie się boję 😔 Jutro wybieram się do labu pobrać krew na tarczycę, bo jakby coś było nie tak to w czwartek może dostanę skierowanie do endo na cito.

Dysiu mam podobnie, zobaczysz szybko zleci do czwartku ❤️

Ja dla sportu codziennie sobie robię test ciążowy bo nakupiłam ich mnóstwo myśląc, że znów będziemy się starać ileś cykli 😁😅 i dziś pierwszy raz trafilam na pinka który był wadliwy tzn zrobiłam wszystko jak trzeba a pasek nie zaczął się zabarwiać. Nie było ani jednej kreski i weź tu nie miej chwilowego zawału 😅

_Dysia_ lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏
  • jaskra Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Iza. dla pocieszenia powiem Ci, że w pierwszą ciążę 11 lat temu prawie, zaszłam w cyklu który trwał 90 dni! Mam tak nieregularne cykle. Tak naprawdę poszłam wówczas do gina, bo chciałam otrzyma leki na wywołanie miesiączki bo chcieliśmy zacząć poważne starania a gin stwierdził, że jestem kilka dni po owulacji. TP miałam oszacowany mniej więcej tylko, głównie na podstawie USG. Gdy lekarze na wizytach pytali o datę miesiączki podawałam nieprawdziwa, bo przy podaniu prawidłowej ciąża wychodziła ponad 2 miesiące starsza niż w rzeczywistości... I była to naprawdę bezproblemowa ciąża, czego i Tobie życzę 💐🤗

Iza. lubi tę wiadomość

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB 💔

2026 3 x IUI ❌❌❌

5.2026- kwalifikacja do programu in vitro ➡️ start zaplanowany na koniec maja

23.05.2026- dodatni test ciążowy ⏸️
    23.05 beta 11,3
    25.05 beta 36,3; progesteron 41,7
  • Anettt90 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FiFi wrote:
    Fizycznie bardzo dobrze, czasem jedynie marzę o drzemce w ciągu dnia, ale mam świadomość, że objawy jeszcze nie uderzyły. Za to psychicznie zaczęłam się bardzo stresować, bo miałam czoraj plamienie po badaniu, nawet doktor zauważyła w trakcie i przepisała mi progesteron.

A u Ciebie jak samopoczucie?

Oprócz tego, że odcina mi prąd po 17 to dobrze 😆 dosłownie - nie jestem w stanie funkcjonować po południu bo taka śpiączka i niemoc mnie bierze...Moje siostry przechodziły ciąże bezobjawowo wiec mam nadzieję, że będzie ze mną tak samo🙈
    Co do psychiki to wczoraj miałam taki podły dzień przez ginekolożke. Ale przespałam się z tym i zapisałam się do innej na przyszły tydzień. Jutro znowu idę na betke, do tego muszę zrobić tarczycowe badania i tego się boje najbardziej bo od 3 miesięcy moja tarczyca bardzo skacze. Żeby tylko nie wyszło za wysoko 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:54

• FiFi Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anettt90 wrote:
    Oprócz tego, że odcina mi prąd po 17 to dobrze 😆 dosłownie - nie jestem w stanie funkcjonować po południu bo taka śpiączka i niemoc mnie bierze...Moje siostry przechodziły ciąże bezobjawowo wiec mam nadzieję, że będzie ze mną tak samo🙈
    Co do psychiki to wczoraj miałam taki podły dzień przez ginekolożke. Ale przespałam się z tym i zapisałam się do innej na przyszły tydzień. Jutro znowu idę na betke, do tego muszę zrobić tarczycowe badania i tego się boje najbardziej bo od 3 miesięcy moja tarczyca bardzo skacze. Żeby tylko nie wyszło za wysoko 😔

Trzymam kciuki, że będzie bezobjawowo i za dobre wyniki tarczycy.

Też już zamówiłam betę, pójdę jutro albo w czwartek, chociaż pani doktor mi powiedziała, że już mam nie testować, bo się za bardzo tym przejmuję 😅

Ja zmęczenia i "odcinania prądu" boję się bardziej niż mdłości, bo normalnie przy zmianie ciśnienia potrafię zasnąć na stojąco. Jak zacznę odczuwać senność bardziej to nie wiem jak będę w pracy funkcjonować.

Anettt90 lubi tę wiadomość

• dori Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Dysiu mam podobnie, zobaczysz szybko zleci do czwartku ❤️

Ja dla sportu codziennie sobie robię test ciążowy bo nakupiłam ich mnóstwo myśląc, że znów będziemy się starać ileś cykli 😁😅 i dziś pierwszy raz trafilam na pinka który był wadliwy tzn zrobiłam wszystko jak trzeba a pasek nie zaczął się zabarwiać. Nie było ani jednej kreski i weź tu nie miej chwilowego zawału 😅
    Mój pierwszy test tym razem też był pink i też się w ogóle nie zabarwił. Dobrze, że miałam w domu drugi i mąż mnie namówił na zrobienie, bo pewnie bym się dołowała że znów się nie udało 🙆

Co do wizyt to ja mam dopiero 03.06 i mam nadzieję, że będzie już serduszko 🤞 bo to czekanie jest najgorsze 🫨

31.10.2022 💔
    25.05.2023 💔
    13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
    15.11.2023 beta 223,65
    22.11.2023 beta 4193 🤞
    27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
    11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
    22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
    09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
    19.02.2024 18+1 232g ❤️
    05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
    14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍

Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖

age.png

18.05 beta 85,3
    20.05 beta 253

preg.png
  • Anettt90 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FiFi wrote:
    Trzymam kciuki, że będzie bezobjawowo i za dobre wyniki tarczycy.

Też już zamówiłam betę, pójdę jutro albo w czwartek, chociaż pani doktor mi powiedziała, że już mam nie testować, bo się za bardzo tym przejmuję 😅

Ja zmęczenia i "odcinania prądu" boję się bardziej niż mdłości, bo normalnie przy zmianie ciśnienia potrafię zasnąć na stojąco. Jak zacznę odczuwać senność bardziej to nie wiem jak będę w pracy funkcjonować.

Za bardzo się przejmujesz ale jak nie zrobisz betki to przejmujesz się bardziej ? 😉 Ja to robię dla świętego spokoju własnego. Rób to co podpowiada Ci serce😉😉

• Werox Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Dysia_ wrote:

Ja też czekam do 02.06 na serduszko i totalnie Cię rozumiem!

U mnie wyniki morfologi i tsh wyszły super, robiłam też już grupę krwi i te wszystkie choroby typu różyczka, toksoplazmoza itp. Wydają mi się być ok, ale zobaczymy po wizycie u lekarza.
    Mi bardzo trudno ukrywać ciążę w pracy, dzisiaj zaliczyłam pierwsze wymioty. Mam wspólną toaletę pracowniczą i dosłownie jak zwymiotowałam to do toalety wszedł dyrektor🫣 milion komentarzy od koleżanek z pracy że wyglądam blado i na zmęczona, więc tłumaczę się pracą magisterką.
    Studia i magisterka też dają mi w kość, muszę działać pomimo zmęczenia ale pocieszam się tym że już mało zostało🤭

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27

05.05 ⏸️
    18.05 1,7 mm CRL
  • jaskra Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do testów. W tym cyklu pierwszy raz robiłam facelle strumieniowy i wyłapał 2 kreski przy becie 11. W tym samym dniu zrobiłam też z ciekawości pink i ujemny... 2 dni później zrobiłam pink o czułości 20 iu i wyszła naprawdę prawie niewidoczna kreska a beta wyszła w tym dniu 37... Wcześniej poległam tylko na pinkach, w październiku wcześnie wylapalam punkieem ciążę a teraz klops..

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB 💔

2026 3 x IUI ❌❌❌

5.2026- kwalifikacja do programu in vitro ➡️ start zaplanowany na koniec maja

23.05.2026- dodatni test ciążowy ⏸️
    23.05 beta 11,3
    25.05 beta 36,3; progesteron 41,7
‹‹ 23 24 25 26 27
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ