Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja juz jestem po wizycie. Jest pecherzyk z pecherzykiem zoltkowym i mega malym zalążkiem zarodka. Mam sie zglosic za 2 tygodnie. No i wyzyta byla poprawna ale nie wiem, czegos mi chyba brakowalo. Nie mialam zrobionych zadnych pomiarow... moze to za wczesnie.... nie mialam tez wywiadu tylko w drodze do lazienki powiedzialam ze to 5 ciaza... no musze do jutro pomyslec o tym prowadzacym i cos zdecydowac.
Iza. Rozumiem Twoj niepokoj bo ja jadac na ta wizyte bylam cala w nerwach... ale jak zobaczylam ten pęcherzyk...
I juz prawie na koniec dnia, ale chyba nie pisalam: wszystkiego dobrego w Dniu Matki! 💕
_Dysia_, Margareetka, tosiekk, dori, Iza., Nayshea, BillieJean, Werox, yecikowa, Szept_Flory lubią tę wiadomość
💁🏼♀️36 💁🏼36
2021♀️
2023 2x cb
2024♂️
Początek starań o bobo nr 3 10.2025 🤞🏻
14.05 II
15.05 beta 39,5
18.05 beta 177 -
Nawet nie wiecie jak ja wam zazdroszczę, że jesteście już po wizytach i w większości już widziałyście serduszko. Ja do czwartku to chyba padnę na zawał, tak strasznie się boję 😔 Jutro wybieram się do labu pobrać krew na tarczycę, bo jakby coś było nie tak to w czwartek może dostanę skierowanie do endo na cito.🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱
⏸️ 11.2025
💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
Powrót do starań od 02.2026 🍀
⏸️ 05.2026 🤞🌈
🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈 -
Olinka1329 - fasolka rośnie, oby tak dalej !
FiFi wrote:Cześć dziewczyny,
Nieśmiało się witam.
Wczoraj robiłam betę I jest 144,9. Według aplikacji 4w 3d i termin na 29.01
Byłam u lekarza, i oczywiście nic jeszcze nie widać, ale endometrium grubiutkie.
Zaczynam panikować, więc w czwartek powtórzę betę, bo może to 144 ti za nisko?
Hejka ! Mamy ten sam termin i chyba ten sam początek ciąży (plus minus 2 dni). Musimy wierzyć, że będzie dobrze a będzie na pewno ! Jutro leć na betke i zobaczysz przyrost☺️
Dziewczyny czy miałyście problem z tłustymi włosami ? Nigdy nie miałam problemu, co 3 dzień myłam. A od kilku dni muszę myć codziennie bo co rano wstaje to smalec na głowie🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:51
-
Anettt90 wrote:Olinka1329 - fasolka rośnie, oby tak dalej !
Hejka ! Mamy ten sam termin i chyba ten sam początek ciąży (plus minus 2 dni). Musimy wierzyć, że będzie dobrze a będzie na pewno ! Jutro leć na betke i zobaczysz przyrost☺️
Dziewczyny czy miałyście problem z tłustymi włosami ? Nigdy nie miałam problemu, co 3 dzień myłam. A od kilku dni muszę myć codziennie bo co rano wstaje to smalec na głowie🙈
O! To super zbieg okoliczności z terminem
Ja nie wiem jak u mnie z włosami, musze się co rano myć cała, bo się budzę zalana potem jakbym przebiegła maraton. Kilka razy nawet wstawałam się w nocy przebrać. -
To bardzo dobra wiadomość mam nadzieję że fasolka się rozgości i będzie rosła zdrowa 😍Olinka1329 wrote:Ja juz jestem po wizycie. Jest pecherzyk z pecherzykiem zoltkowym i mega malym zalążkiem zarodka. Mam sie zglosic za 2 tygodnie. No i wyzyta byla poprawna ale nie wiem, czegos mi chyba brakowalo. Nie mialam zrobionych zadnych pomiarow... moze to za wczesnie.... nie mialam tez wywiadu tylko w drodze do lazienki powiedzialam ze to 5 ciaza... no musze do jutro pomyslec o tym prowadzacym i cos zdecydowac.
Iza. Rozumiem Twoj niepokoj bo ja jadac na ta wizyte bylam cala w nerwach... ale jak zobaczylam ten pęcherzyk...
I juz prawie na koniec dnia, ale chyba nie pisalam: wszystkiego dobrego w Dniu Matki! 💕
A co do włosów to teraz jeszcze nie widzę różnicy a w pierwszej ciąży miałam na odwrót tak jak zawsze musiałam mieć codziennie tak w ciąży myłam co drugi nawet trzeci dzień
Starania od stycznia 2023
22.04 .2024⏸️
23.04 beta 204.55
25.04 beta 522.39 prg 19.1
29.04 beta 3430.91
2.05 pęcherzyk w macicy
6.05 beta 27601.65 prg 31.2
20.05 jest ❤️
30.12.2024 Witaj synku 🩵
Starania od września 2025
20.05.2026 ⏸️ -
FiFi wrote:O! To super zbieg okoliczności z terminem

Ja nie wiem jak u mnie z włosami, musze się co rano myć cała, bo się budzę zalana potem jakbym przebiegła maraton. Kilka razy nawet wstawałam się w nocy przebrać.
Czytałam gdzieś, że pocenie to efekt uboczny podwyższonego progesteronu. Może to samo jest z włosami..🙈 a ogólnie jak się czujesz ? -
U mnie też na pierwszej wizycie nic nie zmierzyli a było widać to samo co u Ciebie na USG, chyba takie procedury mająOlinka1329 wrote:Ja juz jestem po wizycie. Jest pecherzyk z pecherzykiem zoltkowym i mega malym zalążkiem zarodka. Mam sie zglosic za 2 tygodnie. No i wyzyta byla poprawna ale nie wiem, czegos mi chyba brakowalo. Nie mialam zrobionych zadnych pomiarow... moze to za wczesnie.... nie mialam tez wywiadu tylko w drodze do lazienki powiedzialam ze to 5 ciaza... no musze do jutro pomyslec o tym prowadzacym i cos zdecydowac.
Olinka1329 lubi tę wiadomość
👩🏻 00’ (25l) pcos,io (56kg),niedoczynność tarczycy, kariotyp ✅
Trombofilia ✅
KIR AA (brak implantacyjnych) ❌
🧔🏻♂️ 00’ (26l) Oligoteratozoospermia 3mln, morfologia 0%.
USG ✅
Kariotyp ✅
Gen CFTR,AZF ✅
2019-2021 starania naturalne ❌
04.2021-10.2021 cykle stymulowane+ovitrelle ❌
CZECHY EUROFERTIL 05.2023
1 procedura, 6 zapłodnionych, 2 zarodki ❄️❄️
FET 08.2023 5AA ❌
FET 12.2023 5AB ❌
GRAVIDA PŁOCK 11.2024
2 procedura 9 zapłodnionych, 1 zarodek ❄️
FET 01.2025 4BC z 7 doby ❌
3 procedura 5 zapłodnionych, 2 zarodki ❄️❄️
ET 04.2025
7dpt 20mlu
9dpt 53mlu
11dpt 104mlu
14dpt 90mlu 💔
06.2025 HISTEROSKOPIA
CD138 ✅, CD56 ❌
FET 07.2025 ❌
5 dni przed transferem wlew z accofilu
GAMETA RZGÓW dr. Banach 09.2025 Start 4 procedury 10.02.2026
Punkcja 21.02.2026 | 14 komórek, 12 zapłodnionych, 8 zarodków ❄️❤️
FET 22.04
Zalecenia dr Jarosz do transferu:
Accofil, prograf, encorton, acard, wlew z smoflipid. -
Anettt90 wrote:Czytałam gdzieś, że pocenie to efekt uboczny podwyższonego progesteronu. Może to samo jest z włosami..🙈 a ogólnie jak się czujesz ?
Fizycznie bardzo dobrze, czasem jedynie marzę o drzemce w ciągu dnia, ale mam świadomość, że objawy jeszcze nie uderzyły. Za to psychicznie zaczęłam się bardzo stresować, bo miałam czoraj plamienie po badaniu, nawet doktor zauważyła w trakcie i przepisała mi progesteron.
A u Ciebie jak samopoczucie? -
_Dysia_ wrote:Nawet nie wiecie jak ja wam zazdroszczę, że jesteście już po wizytach i w większości już widziałyście serduszko. Ja do czwartku to chyba padnę na zawał, tak strasznie się boję 😔 Jutro wybieram się do labu pobrać krew na tarczycę, bo jakby coś było nie tak to w czwartek może dostanę skierowanie do endo na cito.
Dysiu mam podobnie, zobaczysz szybko zleci do czwartku ❤️
Ja dla sportu codziennie sobie robię test ciążowy bo nakupiłam ich mnóstwo myśląc, że znów będziemy się starać ileś cykli 😁😅 i dziś pierwszy raz trafilam na pinka który był wadliwy tzn zrobiłam wszystko jak trzeba a pasek nie zaczął się zabarwiać. Nie było ani jednej kreski i weź tu nie miej chwilowego zawału 😅
_Dysia_ lubi tę wiadomość
Rocznik 92
🩷Córka 08.2022 (1cs)
🩵Syn 03.2025 (12cs)
🧑🧑🧒🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻
Maj 2026 ⏸️ 🙏 -
@Iza. dla pocieszenia powiem Ci, że w pierwszą ciążę 11 lat temu prawie, zaszłam w cyklu który trwał 90 dni! Mam tak nieregularne cykle. Tak naprawdę poszłam wówczas do gina, bo chciałam otrzyma leki na wywołanie miesiączki bo chcieliśmy zacząć poważne starania a gin stwierdził, że jestem kilka dni po owulacji. TP miałam oszacowany mniej więcej tylko, głównie na podstawie USG. Gdy lekarze na wizytach pytali o datę miesiączki podawałam nieprawdziwa, bo przy podaniu prawidłowej ciąża wychodziła ponad 2 miesiące starsza niż w rzeczywistości... I była to naprawdę bezproblemowa ciąża, czego i Tobie życzę 💐🤗
Iza. lubi tę wiadomość
2016 💗 Marysia
10.2025 CB 💔
2026 3 x IUI ❌❌❌
5.2026- kwalifikacja do programu in vitro ➡️ start zaplanowany na koniec maja
23.05.2026- dodatni test ciążowy ⏸️
23.05 beta 11,3
25.05 beta 36,3; progesteron 41,7 -
FiFi wrote:Fizycznie bardzo dobrze, czasem jedynie marzę o drzemce w ciągu dnia, ale mam świadomość, że objawy jeszcze nie uderzyły. Za to psychicznie zaczęłam się bardzo stresować, bo miałam czoraj plamienie po badaniu, nawet doktor zauważyła w trakcie i przepisała mi progesteron.
A u Ciebie jak samopoczucie?
Oprócz tego, że odcina mi prąd po 17 to dobrze 😆 dosłownie - nie jestem w stanie funkcjonować po południu bo taka śpiączka i niemoc mnie bierze...Moje siostry przechodziły ciąże bezobjawowo wiec mam nadzieję, że będzie ze mną tak samo🙈
Co do psychiki to wczoraj miałam taki podły dzień przez ginekolożke. Ale przespałam się z tym i zapisałam się do innej na przyszły tydzień. Jutro znowu idę na betke, do tego muszę zrobić tarczycowe badania i tego się boje najbardziej bo od 3 miesięcy moja tarczyca bardzo skacze. Żeby tylko nie wyszło za wysoko 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:54
-
Anettt90 wrote:Oprócz tego, że odcina mi prąd po 17 to dobrze 😆 dosłownie - nie jestem w stanie funkcjonować po południu bo taka śpiączka i niemoc mnie bierze...Moje siostry przechodziły ciąże bezobjawowo wiec mam nadzieję, że będzie ze mną tak samo🙈
Co do psychiki to wczoraj miałam taki podły dzień przez ginekolożke. Ale przespałam się z tym i zapisałam się do innej na przyszły tydzień. Jutro znowu idę na betke, do tego muszę zrobić tarczycowe badania i tego się boje najbardziej bo od 3 miesięcy moja tarczyca bardzo skacze. Żeby tylko nie wyszło za wysoko 😔
Trzymam kciuki, że będzie bezobjawowo i za dobre wyniki tarczycy.
Też już zamówiłam betę, pójdę jutro albo w czwartek, chociaż pani doktor mi powiedziała, że już mam nie testować, bo się za bardzo tym przejmuję 😅
Ja zmęczenia i "odcinania prądu" boję się bardziej niż mdłości, bo normalnie przy zmianie ciśnienia potrafię zasnąć na stojąco. Jak zacznę odczuwać senność bardziej to nie wiem jak będę w pracy funkcjonować.
Anettt90 lubi tę wiadomość
-
Mój pierwszy test tym razem też był pink i też się w ogóle nie zabarwił. Dobrze, że miałam w domu drugi i mąż mnie namówił na zrobienie, bo pewnie bym się dołowała że znów się nie udało 🙆BillieJean wrote:Dysiu mam podobnie, zobaczysz szybko zleci do czwartku ❤️
Ja dla sportu codziennie sobie robię test ciążowy bo nakupiłam ich mnóstwo myśląc, że znów będziemy się starać ileś cykli 😁😅 i dziś pierwszy raz trafilam na pinka który był wadliwy tzn zrobiłam wszystko jak trzeba a pasek nie zaczął się zabarwiać. Nie było ani jednej kreski i weź tu nie miej chwilowego zawału 😅
Co do wizyt to ja mam dopiero 03.06 i mam nadzieję, że będzie już serduszko 🤞 bo to czekanie jest najgorsze 🫨31.10.2022 💔
25.05.2023 💔
13.11.2023 ⏸️ beta 93,81
15.11.2023 beta 223,65
22.11.2023 beta 4193 🤞
27.11.2023 6+1 2,6 mm ❤️ USG 5+6
11.12.2023 8+1 1,39cm ❤️ USG 7+5
22.12.2023 9+5 2,58cm ❤️ USG 9+3
09.01.2024 12+2 5,79cm USG 12+2. Prenatalne idealnie 😍
19.02.2024 18+1 232g ❤️
05.03.2024 20+2 II prenatalne, 340g i pierwsze kopniaki 😍
14.05.2024 30+2 III prenatalne, 1750g 😍
Iga 🥰🥰 30.07.2024 22:51 😍 ⚖️3635g 📏56cm 💖

18.05 beta 85,3
20.05 beta 253

-
FiFi wrote:Trzymam kciuki, że będzie bezobjawowo i za dobre wyniki tarczycy.
Też już zamówiłam betę, pójdę jutro albo w czwartek, chociaż pani doktor mi powiedziała, że już mam nie testować, bo się za bardzo tym przejmuję 😅
Ja zmęczenia i "odcinania prądu" boję się bardziej niż mdłości, bo normalnie przy zmianie ciśnienia potrafię zasnąć na stojąco. Jak zacznę odczuwać senność bardziej to nie wiem jak będę w pracy funkcjonować.
Za bardzo się przejmujesz ale jak nie zrobisz betki to przejmujesz się bardziej ? 😉 Ja to robię dla świętego spokoju własnego. Rób to co podpowiada Ci serce😉😉 -
_Dysia_ wrote:Nawet nie wiecie jak ja wam zazdroszczę, że jesteście już po wizytach i w większości już widziałyście serduszko. Ja do czwartku to chyba padnę na zawał, tak strasznie się boję 😔 Jutro wybieram się do labu pobrać krew na tarczycę, bo jakby coś było nie tak to w czwartek może dostanę skierowanie do endo na cito.
Ja też czekam do 02.06 na serduszko i totalnie Cię rozumiem!
U mnie wyniki morfologi i tsh wyszły super, robiłam też już grupę krwi i te wszystkie choroby typu różyczka, toksoplazmoza itp. Wydają mi się być ok, ale zobaczymy po wizycie u lekarza.
Mi bardzo trudno ukrywać ciążę w pracy, dzisiaj zaliczyłam pierwsze wymioty. Mam wspólną toaletę pracowniczą i dosłownie jak zwymiotowałam to do toalety wszedł dyrektor🫣 milion komentarzy od koleżanek z pracy że wyglądam blado i na zmęczona, więc tłumaczę się pracą magisterką.
Studia i magisterka też dają mi w kość, muszę działać pomimo zmęczenia ale pocieszam się tym że już mało zostało🤭🙎♀️25
Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
👨💼27
05.05 ⏸️
18.05 1,7 mm CRL -
Co do testów. W tym cyklu pierwszy raz robiłam facelle strumieniowy i wyłapał 2 kreski przy becie 11. W tym samym dniu zrobiłam też z ciekawości pink i ujemny... 2 dni później zrobiłam pink o czułości 20 iu i wyszła naprawdę prawie niewidoczna kreska a beta wyszła w tym dniu 37... Wcześniej poległam tylko na pinkach, w październiku wcześnie wylapalam punkieem ciążę a teraz klops..2016 💗 Marysia
10.2025 CB 💔
2026 3 x IUI ❌❌❌
5.2026- kwalifikacja do programu in vitro ➡️ start zaplanowany na koniec maja
23.05.2026- dodatni test ciążowy ⏸️
23.05 beta 11,3
25.05 beta 36,3; progesteron 41,7 -