Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Werox Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze tu z Wami być, mam w sobie dużo euforii pomieszanej z lękiem, nie wiem jak dotrwam do usg. Mam bardzo silne skurcze i kłucia przy zmianach pozycji albo wstawaniu z kucka, wczoraj aż mnie wybudził taki skurcz. Czasami mam taki skurcz że aż muszę się położyć. Oczywiście skontaktowałam się z ginem (cieszę się że mam taką możliwość przed wizytą) i powiedział że przy endometriozie to normalne i że będę bardziej odczuwała takie rzeczy.

Od wczoraj budzę się ok 3 w nocy z ogromnym głodem, muszę sobie chyba jakoś przeorganizować jedzenie posiłków. Pojawił się też ból piersi.

A jak u Was objawy ?

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27
  • Kathrine32 Ekspertka

Wysłany: 9 maja, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie same objawy jak w poprzednich ciążach. Brzuch mnie bolał przez 3 dni(chyba implantacja) teraz już nie boli, tylko czasami coś zakłuje. Czuję takie napięcie w dole brzucha. Piersi też mam większe i bardzo wrażliwe. No i jakieś zmęczenie mi się włącza, wczoraj w pracy myślałam, że zasnę 🫣 Oby tylko mdłości się nie obudziły, bo będzie nie ciekawie 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 12:29

Werox lubi tę wiadomość

2018 Córka 🩷
    2022 Syn 🩵

05.2026 ⏸️ 🙏
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła..."
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 9 maja, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch też już teraz tylko czasami pobolewa albo zakłuje, cycki mnie raz nie bolą, a raz bolą tylko lekko. Głównie jest mi mega ciepło, trochę bardziej jestem zmęczona i mega głodna co chwila 😑

Werox lubi tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • PaulaZ Nowa

Wysłany: 9 maja, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciągle delikatnie boli podbrzusze, jak przy miesiączce. Zaczęło się już tydzień przed terminem okresu. W pierwszej ciąży miałam dokładnie tak samo i trwało to kilka tygodni.

I od wczoraj u mnie senność. O 19 jestem już ogromnie zmęczona. 😴

Ciekawe, że każda z nas ma inne objawy. Ciało kobiety jest niesamowite. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 08:38

Werox lubi tę wiadomość

• Kinia197 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    Kinia197, ja też mam córkę z sierpnia 2024. Przy drugiej ciąży miało być właśnie bardziej na luzie, ale chyba hormony robią już swoje, bo wcale na luzie nie jest.

Co ty gadasz? 😂 I co mała zdrowa wszystko w porządku?

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024
    Starania od 04.2026
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie może trochę bardziej zmęczona jestem. Strasznie mi się odbija szczególnie jak jestem głodna i wzdęcia mi dokuczają. Poczekam jeszcze trochę i mam nadzieję że bez mdłości się obejdzie ale jak na razie to czuję się bardzo dobrze. W ciąży z córką umierałam od 7 tygodnia i rzygalam cały pierwszy trymestr. Mam wrażenie że ta ciążę przechodzę lepiej ale zobaczymy co będzie dalej.

Czekam jeszcze na wyniki z bety dziś i mam nadzieję że w porządku będzie

PaulaZ, yecikowa, Kathrine32 lubią tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024
    Starania od 04.2026
  • yecikowa Koleżanka

Wysłany: 9 maja, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie natomiast są na zmianę uderzenia zimna i gorąca. Bóle i ciągnięcie w podbrzuszu. Piersi zaboli, ale to raczej sporadycznie. Od jakichś dwóch dni mam do tego takie dziwne uczucie, że z jednej strony jest mi trochę niedobrze a z drugiej bym mogła cały czas jeść. I do tego zmęczenie. Wczoraj na spotkaniu przyłapałam się, ze kilka razy musiałam chyba przysnął, bo przebudziłam sie przy opadającej glowie, tak sie zerwałam. Dobrze, ze spotkanie online i obraz w miarę ciemny był🙈
    No i cały czas mam sucho w ustach i mogłabym pić i pić.
    Jakiekolwiek by to objawy nie były, przyjmuję na klatę, bo przynajmniej wiem, że coś się tam dzieje ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 10:20

Kinia197 lubi tę wiadomość

'89 👷‍♀️ & 👷'88

💓👶2023, cc

⏸️ 11.2025
    💔 12.2025 poronienie samoistne 10tc / (6+4)
    💔 03.2026 cb

⏸️ 20.04.2026 🌱🌈 + 💉 Neoparin
    9dpo beta 23,27; 11dpo beta 103,54; 14dpo beta 566,3; 16dpo beta 1133,25; 18dpo beta 2414,7; 24dpo beta 17682,2

06.05 jest ❤️

✅️ tsh, zespół antyfosfolipidowy
    ⚠️ trombofilia, mutacje MTHFR (hetero), V-Leiden, PAI-1 4G/5G
  • Annette. Znajoma

Wysłany: 9 maja, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie jedynie fale gorąca i pojedyncze zakłucia w brzuchu. Na razie tak jak jest mogło by zostać. 😅

Kinia197, Kathrine32 lubią tę wiadomość

03/2024 syn
    04/2026 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    05/2026 ⏸️
  • Szept_Flory Nowa

Wysłany: 9 maja, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    Co ty gadasz? 😂 I co mała zdrowa wszystko w porządku?

Dziękuję, że pytasz. U córy wszystko dobrze, zdrowa, bardzo pogodna z niej dziewczynka. U Twojej mam nadzieję, że też wszystko ok?

Z dolegliwości, to mi przytrafiają się zawroty głowy. Może nie są jakoś bardzo uciążliwe, ale zdążają się dość często.

• Esbe Ekspertka

Wysłany: 9 maja, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta z dzisiaj 3570, to 4 tydzień 6 dzien. A progesteron tylko 16.6. Chyba muszę ogarnąć receptę, bo trochę mnie zmartwił. Mimo, ze nie mam żadnych objawów, plamienia. Powtórzę w poniedziałek, muszę zobaczyć przyrost.

Kinia197, Werox, Szept_Flory lubią tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szept_Flory wrote:
    Dziękuję, że pytasz. U córy wszystko dobrze, zdrowa, bardzo pogodna z niej dziewczynka. U Twojej mam nadzieję, że też wszystko ok?

Z dolegliwości, to mi przytrafiają się zawroty głowy. Może nie są jakoś bardzo uciążliwe, ale zdążają się dość często.

Tak, super się rozwija 😊

Szept_Flory lubi tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024
    Starania od 04.2026
  • Werox Przyjaciółka

Wysłany: 9 maja, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esbe wrote:
    Moja beta z dzisiaj 3570, to 4 tydzień 6 dzien. A progesteron tylko 16.6. Chyba muszę ogarnąć receptę, bo trochę mnie zmartwił. Mimo, ze nie mam żadnych objawów, plamienia. Powtórzę w poniedziałek, muszę zobaczyć przyrost.

Piękna beta!
    Ja właśnie już sama nie wiem jak to jest z progiem. Ja mam proga 15,6 i gin narazie stwierdził że jest ok, ale co czytam to wszyscy piszą że nisko…

Esbe lubi tę wiadomość

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 9 maja, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta 1396,00

Werox, PaulaZ, Szept_Flory, Esbe, yecikowa lubią tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024
    Starania od 04.2026
  • Axana Autorytet

Wysłany: 9 maja, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 4+3 wczoraj beta 114.
    Podbrzusze pobolewa ale mniej niż przed datą spodziewanej miesiączki. Czuje się zmęczona i ciągle mi zimno 🙈 powtorze bete jeszcze w środe, bo teraz jesteśmy na wyjeździe.

Wizytę umówiłam na 6+5, czyli 25.05. Czekam na prawdę z niecierpliwością, mimo że to już trzeci raz 😍

Szept_Flory, Esbe, Werox, _Dysia_, PaulaZ, Kinia197 lubią tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ