Styczeń 2027 ❄️
-
WIADOMOŚĆ
-
Omg coś jest z tymi snami, mi się śniła moja była przyjaciółka z którą się godziłam w jakimś programie reality show 😂😂😂😂Kinia197 wrote:Ja mam tak, że jak za długo nie zjem to mnie mdli. Mam ochotę na śledzie i ostre jedzenie 😂 I mam mega realistyczne sny. Dzisiaj mi się śniło że na wakacjach byłam nad morzem w hotelu 😂
Kinia197 lubi tę wiadomość
-
Rosaxx33 witaj. Współczuję tych przeżyć😔Wierzę, że teraz będzie wszystko dobrze 🍀🍀🤞
Też mam bardzo realistyczne sny, aż czasami się ich boję 🫣 Mnie dziś pod wieczór zaczęło trochę mulić, dopiero jak zjadłam to przeszło. Coś czuję, że na dniach może się to nasilać, ale godze się na wszystko, oby tylko kropuś dobrze się rozwijał🥺🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja, 21:41
PaulaZ lubi tę wiadomość
2018 Córka 🩷
2022 Syn 🩵
05.2026 ⏸️ 🙏
"Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła..." -
Werox wrote:Dziewczyny czy wy też jesteście takie głodne? ja mogłabym jeść co 2 godziny. Co noc budzę się ok 3 mega głodna i zaczęłam przygotowywać sobie tosta na noc🫣 A i tak z rana budzę się tak głodna że mogłabym zjeść konia z kopytami, mąż już nie nadąża🫢
Taaaaak! Już sie dzisiaj mąż ze mnie śmiał jak zupe pomidorową zagryzłam truskawką, potem 2 danie i jeszcze po dziecku dojadłam na słodko 🙈🙈🙈🙈
I mam taką ochotę na słodkie :o i ciągle mi zimno 🙈
Na razie bez mdłości, chociaż nie wiem sama bo brzuch mi troche dokucza tak jelitowo.09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 -
Dziewczyny, a jakie suple bierzecie? Kończę femibion 0 i chce zamówić coś już na 1 trymestr. W poprzwdnich ciążach brałam chyba prenatal, ale nie jestem pewna a może i coś innego teraz polecane?09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
Axana wrote:Dziewczyny, a jakie suple bierzecie? Kończę femibion 0 i chce zamówić coś już na 1 trymestr. W poprzwdnich ciążach brałam chyba prenatal, ale nie jestem pewna a może i coś innego teraz polecane?
Ja narazie biorę wszystkie które brałam w staraniach czyli Wit d, omega, naturell folian forte, magnez i inozytol.
Planuję się w niedługim czasie przerzucić na little me 1 trymestr i omegame prenatal od healthlabs. -
Ja tez folian, witamina d3, miedz. Rozglądam sie za jakimś gotówce również.
Właśnie oddaje krew na drugą betę 🤞
Werox, Szept_Flory, Kinia197, Kathrine32, _Dysia_ lubią tę wiadomość
-
Ja wlaśnie chxiałabym wszystko w jedbym. Łyknąć raz i tyle 😅 czemu decydujesz się na helthlabscare? Pierwszy raz słyszę o ich suplach ciążowych 😅
Werox lubi tę wiadomość
09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
Axana wrote:Ja wlaśnie chxiałabym wszystko w jedbym. Łyknąć raz i tyle 😅 czemu decydujesz się na helthlabscare? Pierwszy raz słyszę o ich suplach ciążowych 😅
Zawsze korzystałam z supli od healthlabs, wygodna jest dla mnie u nich subskrypcja, dzięki temu nie zapominam o zamawianiu. Ginekolog mi polecił health labs, mają super sklady a little me ma wszystko czego potrzebuje na początku 😊
Axana, Esbe lubią tę wiadomość
-
Esbe wrote:Ja tez folian, witamina d3, miedz. Rozglądam sie za jakimś gotówce również.
Trzymam mocno kciuki❤️
Esbe lubi tę wiadomość
-
Zaciskam kciuki za super wyniki 🤞🤞🍀Esbe wrote:Ja tez folian, witamina d3, miedz. Rozglądam sie za jakimś gotówce również.
Co do suplementów to ja biorę pueria pre, omega z nordic a tak dodatkowo to magnez i pyłek pszczeli. Jedyne czego się boję to suplementacji żelaza, bo w poprzednich ciążach musiałam brać, czułam się fatalnie i tylko problemy z jelitami🙄
Może macie jakieś sposoby aby podbić żelazo bez suplementacji albo jakieś specyfiki, które nie powodują takich skutków ubocznych? Chętnie przyjmę wszystkie rady. Spróbuję też pić zakwas z buraka, może coś pomoże.
Esbe lubi tę wiadomość
2018 Córka 🩷
2022 Syn 🩵
05.2026 ⏸️ 🙏
"Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła..." -
Kathrine32 wrote:Zaciskam kciuki za super wyniki 🤞🤞🍀
Co do suplementów to ja biorę pueria pre, omega z nordic a tak dodatkowo to magnez i pyłek pszczeli. Jedyne czego się boję to suplementacji żelaza, bo w poprzednich ciążach musiałam brać, czułam się fatalnie i tylko problemy z jelitami🙄
Może macie jakieś sposoby aby podbić żelazo bez suplementacji albo jakieś specyfiki, które nie powodują takich skutków ubocznych? Chętnie przyjmę wszystkie rady. Spróbuję też pić zakwas z buraka, może coś pomoże.
A próbowałaś może żelazo obsidan? Jest na receptę, to jedyne żelazo po którym nie czuję się źle i super mi podbiło ferrytyne
Kathrine32 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam drugą betę (po 48h) i nie spodziewałam sie takiego wyniku.
10 370.
2 dni temu 3570
HCG podwaja się co 1 dni 7 godzin (31 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 10370 mlU/ml (190.5%) (w normie).
Niby w normie, ale oczywiscie naczytalam sie, ze bardzo szybki przyrost moze świadczyć o zespole downa.. i oczywiscie stres. 😔😔
Edit: zrobilam tez progesteron, jest troszkę wyższy. Najważniejsze, ze nie spada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja, 16:01
-
Nie próbowałam, ale dziękuję za podpowiedź😘Jak będę u gina to podpytam o to żelazo i zobaczę jak zareaguje organizm👍Werox wrote:A próbowałaś może żelazo obsidan? Jest na receptę, to jedyne żelazo po którym nie czuję się źle i super mi podbiło ferrytyne2018 Córka 🩷
2022 Syn 🩵
05.2026 ⏸️ 🙏
Ja biorę little me z healthlabs, witaminę d3 i omegi 😊
Esbe może to ciąża mnoga 😁 Nie będę Ci mówiła żebyś się nie stresowała, bo to by była super hipokryzja z mojej strony bo ja panikuję o wszystko 🤡 Kiedy masz wizytę?
Esbe, Kathrine32 lubią tę wiadomość
-
W sobotę rano mam usg i serce bije mi szybciej na samą myśl. Na pewno będziemy robić badania genetyczne z krwi w 10. tygodniu. Nie chce sobie wyszukiwać problemów, ale tak ciężko mi uwierzyć, ze wszystko moze sie dobrze potoczyć, po tym jak sie pogodziliśmy z myślą, ze rodzicielstwo moze nam nie być dane.._Dysia_ wrote:Ja biorę little me z healthlabs, witaminę d3 i omegi 😊
Esbe może to ciąża mnoga 😁 Nie będę Ci mówiła żebyś się nie stresowała, bo to by była super hipokryzja z mojej strony bo ja panikuję o wszystko 🤡 Kiedy masz wizytę?
Werox, Kathrine32 lubią tę wiadomość
-
Esbe wrote:W sobotę rano mam usg i serce bije mi szybciej na samą myśl. Na pewno będziemy robić badania genetyczne z krwi w 10. tygodniu. Nie chce sobie wyszukiwać problemów, ale tak ciężko mi uwierzyć, ze wszystko moze sie dobrze potoczyć, po tym jak sie pogodziliśmy z myślą, ze rodzicielstwo moze nam nie być dane..
Esbe jeszcze mocniej zaciskam kciuki❤️
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze!
Esbe lubi tę wiadomość
-
Esbe wrote:W sobotę rano mam usg i serce bije mi szybciej na samą myśl. Na pewno będziemy robić badania genetyczne z krwi w 10. tygodniu. Nie chce sobie wyszukiwać problemów, ale tak ciężko mi uwierzyć, ze wszystko moze sie dobrze potoczyć, po tym jak sie pogodziliśmy z myślą, ze rodzicielstwo moze nam nie być dane..
Rozumiem, ja mam tak samo i też do mnie nie dociera, że może być dobrze. No ale trzeba przyznać, że przyrost masz niesamowity jak na betę w tysiącach. Jeśli dobrze pamiętam to widziałam jak gdzieś pisałaś, że byś chciała bliźniaki. Także zaciskam mocno kciuki za wizytę żeby było dobrze 😊
Esbe lubi tę wiadomość