Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja również tak nieśmiało dołączę :)

Wstępny termin mam na 01.01 😅
    W czwartek mam pierwszą wizytę u lekarza i okropnie się stresuje, czy już coś będzie widać i czy w ogóle będzie ok.

Esbe, Werox, Kathrine32, Kinia197, _Dysia_, baby33 lubią tę wiadomość

age.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Hej, ja również tak nieśmiało dołączę :)

Wstępny termin mam na 01.01 😅
    W czwartek mam pierwszą wizytę u lekarza i okropnie się stresuje, czy już coś będzie widać i czy w ogóle będzie ok.

Trzymamy mocno kciukasy, żeby było wszystko w porządku 🥰 I oczywiście czekamy na update po wizycie. Objawy dokuczają?

Margareetka lubi tę wiadomość

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024
    Starania od 04.2026
  • Kathrine32 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie macie zdanie odnośnie l4? Wiem, że ciąza to nie choroba, ale jeśli pracuję w typowo fizycznej pracy po 9-10h dziennie i często muszę podnosić ciężkie rzeczy. Nie ukrywam, że trochę obawiam się tego dźwigania. Chyba poczekam 2tyg do pierwszej wizyty i wtedy zobaczę, bo sama nie wiem co robić🤷‍♀️

2018 Córka 🩷
    2022 Syn 🩵

05.2026 ⏸️ 🙏
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła..."
  • Esbe Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chętnie poszła na l4 jakby byla taka możliwość 😅😅 niestety bede zapierniczać do końca listopada jak nie dłużej..

Kathrine32 lubi tę wiadomość

♀️1994
    ♂️1988

12/2025 💔 5t
    5/2026 ⏸️
    Beta 3570->10370 (przyrost 191%)
  • Kathrine32 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby33 witaj, trzymam kciuki i wierzę, że teraz będzie wszystko dobrze 🤞🍀

Margareetka hej 👋 Trzymam kciuki za wizytę❤️Na pewno wszystko będzie dobrze 🤞

baby33 lubi tę wiadomość

2018 Córka 🩷
    2022 Syn 🩵

05.2026 ⏸️ 🙏
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła..."
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia197 wrote:
    Trzymamy mocno kciukasy, żeby było wszystko w porządku 🥰 I oczywiście czekamy na update po wizycie. Objawy dokuczają?

Z najgorszych objawów póki co to ból piersi. Jestem KP i nie chce jeszcze rezygnować, ale niestety każde przystawienie to zaciskanie zębów u mnie 😓
    A tak to trochę mdłości i zmęczenie, chociaż to drugie było i przed ciąża 😅 mój synek jest typowym hajnidem.

Kinia197 lubi tę wiadomość

age.png
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine32 wrote:
    Dziewczyny a jakie macie zdanie odnośnie l4? Wiem, że ciąza to nie choroba, ale jeśli pracuję w typowo fizycznej pracy po 9-10h dziennie i często muszę podnosić ciężkie rzeczy. Nie ukrywam, że trochę obawiam się tego dźwigania. Chyba poczekam 2tyg do pierwszej wizyty i wtedy zobaczę, bo sama nie wiem co robić🤷‍♀️

Ja w poprzedniej ciąży poszłam od razu na l4, bo też pracuję fizycznie. Tym razem jeśli wszystko będzie dobrze to planuję iść od sierpnia. Ja póki co udaję, że boli mnie kręgosłup żeby nikt się nie czepiał, że robię lżejsze rzeczy 🤣 No ale u mnie też jest taka możliwość żeby było trochę lżej, jakby nie było to bym pewno szła znowu na l4 od razu.

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Werox Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pójdę na 2 tyg pod koniec czerwca, bo u mnie wtedy sajgon w pracy i chce tego uniknąć. A potem na l4 stałe już po obronie magisterki planuję pójść 🤭 pracuje w szkole i z zaleceń przeważnie jest żeby od razu iść ale nie mogę sobie na to pozwolić właśnie przez magisterkę. Zobaczę jeszcze co lekarz powie, bo przy Endometriozie te ciąże są zagrożone 😊

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathrine32 wrote:

Ja jestem zdania że jak nie ta praca to inna, a zdrowie twoje i dziecka jest najważniejsze. W pierwszej ciąży poszłam na l4 w jakimś 9 tygodniu ale rzygalam jak kot a nawet gorzej.

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024
    Starania od 04.2026
‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ