Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczeń 2027 ❄️
Odpowiedz

Styczeń 2027 ❄️

Oceń ten wątek:
  • Dita88 Nowa

Wysłany: 13 maja, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Od kilku dni podczytuje, dzisiaj postanowiłam się przywitać.
    Zaczynam 5tc, i oczywiście w mojej głowie masa wątpliwości. Jestem po pierwszej wizycie u lekarza, na usg było widać pęcherzyk, na resztę za wcześnie. Kolejna wizyta 22 maja.
    Beta w piątek 8.05 - 145, w poniedziałek 11.05 - 664. Dalej nie badałam.
    Do wczoraj dużo objawów, mdłości, zmęczenie, brak apetytu. A dzisiaj czuje się super. I oczywiście już się boję że coś jest nie tak.
    Cały czas mam stres że zrobię coś nie tak, że nieświadomie zaszkodzę.
    Dodam że to moja pierwsza ciąża, a mam już 38 lat. Udało się w drugim cyklu starań, pierwszym z testami owulacyjnymi. Coś mam przeczucie że za łatwo poszło.

Jak sobie radzicie z tym stresem?

Annette., Kinia197, Kathrine32, baby33 lubią tę wiadomość

• Annette. Koleżanka

Wysłany: 13 maja, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dita88 wrote:
    Zaczynam 5tc, i oczywiście w mojej głowie masa wątpliwości. Jestem po pierwszej wizycie u lekarza, na usg było widać pęcherzyk, na resztę za wcześnie. Kolejna wizyta 22 maja.
    Do wczoraj dużo objawów, mdłości, zmęczenie, brak apetytu. A dzisiaj czuje się super. I oczywiście już się boję że coś jest nie tak.
    Dodam że to moja pierwsza ciąża, a mam już 38 lat. Udało się w drugim cyklu starań, pierwszym z testami owulacyjnymi. Coś mam przeczucie że za łatwo poszło.

Witaj😘fajnie że szybko Ci poszło z zajściem w ciążę, takie czekanie jest męczące szczególnie jak goni wiek. Beta rośnie to wszystko jest ok 👍. Z objawami ciążowymi to może tak być że jeden dzień jest lepiej a drugi gorzej. Co do stresu to powiem Ci że ja w pierwszej ciąży też się wszystkim stresowałam, że coś zjem czego nie mogę, że się położę na brzuchu albo że będę za długo leżeć na plecach i dziecku się coś stanie, pamiętam że nawet na basen się bałam iść bo co jak złapię infekcję. Stresowałam sie jeszcze ze za szybko urodzę, że dziecko będzie chore itd. I finalnie tą infekcję której się bałam i tak złapałam, a w 36 tygodniu ciąży upadłam na chodniku potykając się o krawężnik ale nic się nie stało. Dziecko urodziło się zdrowe, w terminie. W tej ciąży zamierzam podejść już na luzie do wszystkiego, bo stres nic nie daje tylko pogarsza zdrowie psychiczne, które jest bardzo ważne. Mi jest już łatwiej bo to moja druga ciąża ale myślę że nawet w pierwszej da się wyluzować, trzeba uwierzyć, że ciało wie co robi i trzeba pamiętać że nie jest tak łatwo zaszkodzić dziecku w brzuchu bo ono jest tam dobrze chronione. 😄

Kinia197 lubi tę wiadomość

03/2024 syn
    04/2026 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    05/2026 ⏸️
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dita88 wrote:

W pierwszej ciąży cały pierwszy trymestr nikomu nie powiedziałam bo bałam się straty. Teraz większość znajomych wie, że jestem w ciąży ale bez szczegółów. Myślę że teraz podchodzę bardziej na luzie mając z tyłu głowy że zawsze może coś się wydarzyć ale się nie fiksuje na tym. Stres też jest szkodliwy w ciąży. Z córką zaszłam w trzecim cyklu urodziła się zdrowa, teraz zaszłam w pierwszym i mam nadzieję że też będzie w porządku. Życzę wszystkim żeby nasze ciąże były bezproblemowe i super się rozwijały 🥰

👩🏼29&30👨🏻
    🐈‍⬛🐈
    🩷 - 08.2024
    Starania od 04.2026
  • Werox Ekspertka

Wysłany: 13 maja, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się stresuje, staram uspokaja mnie to że mam objawy. Zdecydowaliśmy mężem że rodzicom i dziadkom powiemy po USG serduszkowym. W razie jakby coś poszło nie tak to wole mieć wsparcie moich bliskich

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27
  • Axana Autorytet

Wysłany: 13 maja, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też stresuję, mimo że to moja 3cia ciąża. Jakoś chyba mam najwięcej lęków z jednej strony, a z drugiej nie lece od razu do lekarza w 5tc bo i tak nic widać nie będzie tylko czekamy do 7tc :)

Zastanawiam się też, kiedy powiedzieć rodzinie. Na pewno nie wcześniej niż zobaczymy ❤️, ale że mamy już 2 całkiem rozumnych dzieci, chcę żeby dowiedzieli się pierwsi - a tu już planowałam zaczekać na po prenatanych pierwszych 🤭😅 chyba, że zacznie mi wybijać brzuch... sama nie wiem kiedy będzie najlepszy czas żeby powiedzieć dzieciom 🙈

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️
  • Axana Autorytet

Wysłany: 13 maja, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annette. wrote:
    Ja mam dwuletniego chłopca już i teraz liczę na dziewczynkę. U mnie w pierwszej ciąży poprawa skóry i włosów a teraz pogorszenie cery i wahania nastrojów. Czyżby dziewczynka ? 😄

Ja mam dwóch chłopców i marzę o tym, żeby teraz była dziewczynka 🩷🩷🩷🩷 czy czuję się inaczej? Nie wiem, bo chyba już nie pamiętam jak było w tamtych ciążach 😅

Kinia197, Margareetka, Kathrine32 lubią tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 13 maja, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Ja się też stresuję, mimo że to moja 3cia ciąża. Jakoś chyba mam najwięcej lęków z jednej strony, a z drugiej nie lece od razu do lekarza w 5tc bo i tak nic widać nie będzie tylko czekamy do 7tc :)

Z tym stresem mam tak samo. Bardziej się stresuje tymi pierwszymi tygodniami, bo po prostu jestem chyba bardziej świadoma 😅 w pierwszej ciąży powiedzieliśmy w 6tygodniu, teraz chcemy czekać dłużej.

age.png
  • Kathrine32 Ekspertka

Wysłany: 13 maja, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już trochę schizy mam, bo mało objawów, brak mdłości i już rozmyślam, czy wszystko dobrze ech.. czyli już się zaczna🙈 Nie wiem jak wytrzymam 2tyg do wizyty. Znając mnie to chyba wcześniej pójdę🫣

2018 Córka 🩷
    2022 Syn 🩵

05.2026 ⏸️ 🙏
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła..."
  • Werox Ekspertka

Wysłany: 13 maja, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dziś o ciąży powiedziałam rodzicom dziewczynki u której pracuje jako niania, dorywczo chodzę do nich na wieczory i musiałam im pwoedzidc żeby już się rozglądali za nową nianią.
    I powiem Wam, że jak na codzień to do mnie nie docierało, tak pierwszy raz jak wypowiedziałam te słowa to do mnie dotarło… niesamowite to jest 🥺

Annette., Margareetka, Kinia197 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️25
    Endometrioza, adenomioza, pcos, anemia, hashimoto
    👨‍💼27
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ