Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza mieszkamy blisko siebie do centrum G-c mam 10km :D

Ja to dzis czuje sie i wyglądam jak zombie :D

MarCza lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam zbytnio wielu objawów, chyba bym chciała by mnie chociaż raz zmuliło w domu ;-) nie wiem czy mam się cieszyć czy martwić? ;-) następna wizyta 4.06. Mam nadzieję że już Zobaczę serduszko :-)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbadałam betę 3 raz
    przyrost o 127%, rewelacja. chyba naprawde będę miała to dziecko, chociaż nadal ciężko w to uwierzyc :)

Kamila ;), angelstw, justyna1220, madziara0080, merida17, wszamanka, boróweczka, Karmelowa, haneczka89, Amy_ lubią tę wiadomość

• Ana. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się dziewczyny, że u Was na razie wszystko dobrze :)
    Też tli mi się w głowie ogromny lęk o Maleństwo, ale chyba powoli pozawalam sobie się cieszyć tą ciążą :))

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    zbadałam betę 3 raz
    przyrost o 127%, rewelacja. chyba naprawde będę miała to dziecko, chociaż nadal ciężko w to uwierzyc :)

Uwierz! To się dzieję na prawdę ! :D <3

ojejku, AnnaMaja lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka wrote:
    Marcza to rzeczywiście nieźle :P ciekawe co doktor powie ;) wspolczuje Wam tego otępienia, ją dzisiaj tylko śpiąca jestem i jakąś taką rozdygotana. Babeczka nie potrafiła mi pobrać krwi bo na jednej ręce mam siniaka z tej bety jeszcze z przed 1,5 tygodnia a w drugiej nie mam widocznych zyl... dwie igły na mnie zuzyla ale się udało... ech. I głodna jestem ciągle :P nawet już mnie nie mdli w sumie. Tylko na zapachy intensywne.

O Boże... nie nawidzę igieł, jakby mi się tak babka wkuwała to bym ja tam zjechała chyba :P
    Najważniejsze, że masz to już za sobą ;)

boróweczka lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie kusi sprawdzic znowu przyrost bety:p. Ja swoja bete widzialam tylko w ilosci 78 i marzy mi sie zobaczyc w tysiacach;p ale szkoda troche kasy ^^

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• MarCza Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze córa marudzila mi o frytki wiec zrobilam i sama zjadlam cala miske... w międzyczasie synek nabil sobie pierwszego guza w swym krótkim życiu ;-) wiadomo chłopak! Siedzial sobie optoczony poduszkami i zanurkowal centralnie na czoło w zabawki... juz widze ta jazde bez trzymanki z trójką i w tym rok po roku ;-)

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie po spacerku, przepiękna pogoda! :)

Jeśli chodzi o zachcianki to mnie naszło jedynie na rosół, zjadłam, ale mam chęć na coś jeszcze innego jednak :P ;)

Aaa no i przyszła już do mnie część ciuszków ciążowych i zdecydowanie polecam jeansy z pasem ciążowym, jak dla mnie świetne, tak jakbym miała na tyłku legginsy :D

merida17 lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Blackclouds Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam się przywitać po dłuższej nieobecności ;). Nie jestem w stanie Was nadrobić... Co zdołam przeczytać i chcę skomentować, to zaraz muszę coś zrobić i znów okazuje się, Ze nadrobienie Was to mission impossible ;), a do tego miałam jakiegoś irracjonalnego psychicznego doła przez klilka dni... Chyba to te hormony.

Gratuluję mamom serduszek i nowym mamusiom pozytywnych testów! <3

Dziewczyny kiedy powstanie grupa na fb? Tam bedzie łatwiej wszystko ogarnąć ;)

merida17 lubi tę wiadomość

7u223e3k836sfqk5.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    O Boże... nie nawidzę igieł, jakby mi się tak babka wkuwała to bym ja tam zjechała chyba :P
    Najważniejsze, że masz to już za sobą ;)
    Justyna to powiem ci ze ja mam masakre zawsze bo podobno jestem bezzylna tzn nie da sie poszukac i wkluc... ostatnio w szpitalu pieregniarki modlily sie zeby nie mialy dyzuru jak bede miala cc bo sa takie wymogi ze do operacji trzeba miec welflon na nadgarstku i tylko taka starsza pigula to zrobila i wytrzymal tylko jeden dzien bo zrobila mi sie bula a wczesniej mieli mi podawac antybiotyk dozylnie bo mialam paciorkowca to zmienili na tabletki ... kuli mnie wtedy chyba z 15 razy by spr czy przeplywa i jeszcze wszczykiwali sol fizjologiczna do zyl i to jest dopiero bol... nikomu nie życzę. .. teraz jak sobie pomysle ze znowu mam przez to przechodzic to mam ciarki na plecach... ciaza rok temu w lato i te upaly wiec zapamietam to do konca zycia chyba.... wszyscy grilowalli a ja chowalam sie w domu szukajac wytchnienia... ciekawe jak teraz bedzie zycze sobie chlodniejdzego lata

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam przez całą ciążę codziennie zastrzyk w brzuch, z heparyny, sama robię, ale igły niestety clexane ma tępe i nieprzyjemne to jest trochę...

• Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam nowe mamy. Gratuluję serduszek i pozytywnych testów. U mnie mdłości dalej trzymają hehe taki urok. No i jadę dziś na wizytę, miałam jutro ale mi nie pasuje. Zobaczymy czy krwiak odpuścił i jak sie ma fasolka :) strach mnie obleciał na maxa. Życzę miłego popołudnia a teraz lecę lekcje z synem zrobić i trzeba wygolić co nieco :)

boróweczka lubi tę wiadomość

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, co robicie z tymi cholernymi mdłościami? Musi być na to jakiś sposób, żeby pomagał choć trochę... :/

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj rano zauważyłam brązowe plamienie, mam nadzieję, że wszystko ok.

Pojechałam na wszelki wypadek kolejny raz zrobić betę, żeby sprawdzić, czy nadal przyrasta. Wystraszyłam się bardzo.

Stwierdziłam, że na usg nie ma sensu iść, bo byłam 2 dni temu, a przy takim malutkim pęcherzyku i tak nie będzie precycyjnie sprawdzić różnicy.

Wyniki bety będę miała pewnie ok. 17, mam nadzieję, że wytrzymam do tego czasu. Jeśli utrzymają się moje dotychczasowe przyrosty to powinno być ok. 16 000. Jeśli tempo przyrostu spadło (ale nadal jest prawidłowe) to ok. 6000. Spore widełki, mam nadzieję, że będzie ok.

W przyszłym tygodniu wyjeżdżam za granicę, więc dla pewności jeszcze jutro zrobię betę, żeby widzieć, że przyrasta - nie będę biegała po obcym mieście szukając laboratorium ;)

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Kobitki, co robicie z tymi cholernymi mdłościami? Musi być na to jakiś sposób, żeby pomagał choć trochę... :/

Z doświadczenia wiem, ze nic nie działa!
    Przetrwać!! ;) kiedyś sie skończą ;)

• lula88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    mnie pomaga pepsi albo gumy miętowe.. ale najlepiej coś małego przekąsić jak tylko mdli, gorzej jak nie dobrze się robi po posiłku wtedy pepsiak wiem nie zdrowy ale mnie pomaga

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    zbadałam betę 3 raz

Oczywiście, ze będziesz miała ;)
    Juz sie nie wykrecisz ;)
    Gratuluje!

• anettte Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:

Ja staram się jeść tak co 2 godz jakaś mała przekąskę, ale i to nie zawsze pomaga
    Taki urok

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    A ja nie mam zbytnio wielu objawów, chyba bym chciała by mnie chociaż raz zmuliło w domu ;-) nie wiem czy mam się cieszyć czy martwić? ;-) następna wizyta 4.06. Mam nadzieję że już Zobaczę serduszko :-)

Emilka, ja mam to samo, prawie nic i po pierwszej ciazy- strasznie to dziwne dla mnie. Moze jeszcze za wczesnie na objawy?
    Wczoraj az sobie zrobiłam test, by sprawdzić, czy grubsza kreska jest i tlusciutka piękna- to chyba jestem zaciazona ;)
    Cierpliwie czekam na swoją wizytacje ;)

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ