X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki :*

Witaj zicka :*

Pierwszy raz przeglądam forum z pc. No normalnie lepiej Was widzę niż z telefonu ;)
    Przy okazji komputerowego logowania trafiłam na inne mamusie ze stycznia:

https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/styczniowki-2017,10289.html

Dziewczyny nie marudźcie na mdłości. Ja dwa dni nic nie odczuwałam i już myślałam o najgorszym :( Wolne serduszko, zanik mdłości, myślałam , że szału dostanę. Dzisiaj znowu wszystko mi śmierdzi, piersi bolą, brzuch wydęty jak po wigilii :D

Kochane moje trzymajcie za nas kciuki dzisiaj. Liczę na serduszko jak dzwon i ostre przyspieszenie :)
    Buziaki dla Was, miłego popołudnia i wieczoru :*

zicka, boróweczka, Lali, merida17, Beata1987 lubią tę wiadomość

200602021762.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcza mój małż był na wszystkich wizytach w pierwszej ciąży, teraz to pewnie się nie uda, nie chcę małej ciągać za każdym razem ze sobą, a nie mam jej z kim zostawić. Ale mam nadzieję, że chociaż raz się ze mną wybierze, na prenatalne ;)

Nie wiem dokładnie jak to się stało, ale moja córcia właśnie zasnęła i to chyba sen nocny :D Jutro czeka mnie pobudka o 3? :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    Hej Laseczki :*

Witaj zicka :*

Pierwszy raz przeglądam forum z pc. No normalnie lepiej Was widzę niż z telefonu ;)
    Przy okazji komputerowego logowania trafiłam na inne mamusie ze stycznia:

https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/styczniowki-2017,10289.html

Dziewczyny nie marudźcie na mdłości. Ja dwa dni nic nie odczuwałam i już myślałam o najgorszym :( Wolne serduszko, zanik mdłości, myślałam , że szału dostanę. Dzisiaj znowu wszystko mi śmierdzi, piersi bolą, brzuch wydęty jak po wigilii :D

Kochane moje trzymajcie za nas kciuki dzisiaj. Liczę na serduszko jak dzwon i ostre przyspieszenie :)
    Buziaki dla Was, miłego popołudnia i wieczoru :*

O której wizyta?? Czekam na same dobre wieści <3

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja trzymam kciuki :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam termin u gina 03.06 jednak.Jednego patalacha odwolalam i z tego wzgledu ze mieszkam w Niemczech i trudno tu o termin u dobrego lekarza musiałam isc do przychodni rodzinnej by tam mnie umowili i się udało :)

• zicka Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja - pisz jak tylko wrócicie z wizyty jak serduszko pięknie puka!! :)

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim :)

justyna1220, merida17 lubią tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jesteśmy po wizycie....krwiak zmniejszył się o ponad połowę!!!!!! :) fasolka rośnie co najważniejsze. :) co prawda ciąża nadal zagrożona ale doktorek mówił że powinno być ok i byle do 12 tygodnia a z usg wyszło że jestem w 7 tyg. Za miesiąc dostane skierowanie na prenatalne i ogólnie cieszę sie jak wariatka że ten krwiak sie zmniejszył:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 18:27

zicka, PeggySue, Emilka27, Kamila ;), merida17, Astonia, haneczka89, Junioer, boróweczka, wszamanka, Blackclouds, Kasha lubią tę wiadomość

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mersiak :)

Beata wspaniałe wieści! :D Oby tak dalej :*

Beata1987 lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    No i jesteśmy po wizycie....krwiak zmniejszył się o ponad połowę!!!!!! :) fasolka rośnie co najważniejsze. :) co prawda ciąża nadal zagrożona ale doktorek mówił że powinno być ok i byle do 12 tygodnia a z usg wyszło że jestem w 7 tyg. Za miesiąc dostane skierowanie na prenatalne i ogólnie cieszę sie jak wariatka że ten krwiak sie zmniejszył:)

Ciesze się jak wariatka razem z Toba!:) To juzbteraz będzie tylko lepiej !;)

A ja dzisiaj zaczynam znowu swirowac.
    Rano mialam jakies chwilowe ogolne oslabienie, nie wiem czy mialo cos wspolnego z ciaza czy ogolnie.
    Oprocz tego od rana zadnych innych objawow. Nawet bol brzucha ktory mnie nie opuszczal od czasu w sumie gdy sie dowiedzialam ze zostane mama zwyczajnie zanikł. Nie mam żadnych objawów. Nic. Kompletnie. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 18:43

Beata1987 lubi tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata super wieści :)

Co do wizyt to chodzę sama. Mąż zostanie z małym. A poród oczywiście z mężem. Tak jak w pierwszej ciąży. Widział jak główka wychodzi. Nie ma obrzydzenia ani nic. Zresztą ja w makijażu nie sypiam więc luz ;)

merida17, Astonia, Beata1987 lubią tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka wrote:
    TSH 3 generacji ; 4,440 mIU/ml

Tyle co ja... Dostałam letrox bo teraz rozwija się mózg i trzeba to tsh zbić by wszystko było dobrze. I będzie dobrze :-) Także idź do lekarza i da leki ;-)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś odebralam wyniki i dupa. Toksoplazmoza ddodatnia glukoza zawyżona ale chyba moja wina ze tak wyszło. Lekarz kazał powtórzyć wyniki i przyjść je skonsultować umowiona jestem za tydzień z wynikami. TSH w normie morfologia tez. USG ciut się różni od poniedzialkowej ale jest w terminie i tak naradzie zostajemy. Kartę ciąży juz mam założona badania wpisane. Serduszko bije 136 tętno jak dobrze zrozumialam tu mam się cieszyć i być spokojna. Toksplazmoze miałam przy drugiej córce wiec i tym razem wyszła awidnosc 70zl bo robię prywatnie. Ojj bola mnie zatoki jakiś mały katar i strasznie boli głową.
    Witam nowe mamusie z nami.

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Merida, a kiedy masz wizytę, bo zapomniałam i który to tydzień? Jednak sowaczki ułatwiają wiele, sama sobie założę jak będę po kolejnej wizycie bo już lekarza przycisne o więcej szczegółów :-)

Mój suwaczek jest na oko, po wizycie go usprawnie ;)

Mam bardzo zakrecone cykle i nie wiem, ktory to tydz.
    Test tydz temu pokazał 3-4 tydz (to mamy 4-5 teraz), a belly mowi, ze 4t4d.

Wizyta 30.05.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Świeży imbir do herbatki :D

Imbir feeeeeeee ;)

Kocham herbatę, ale dwa razy w życiu nie przeszła mi przez usta! W pierwszej ciazy i teraz znów sie mijamy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Nowe Mamusie!

AnnaMaja kciukam za serduszko!!! Ma bić, jak dzwon ;)

Beata piękne wieści!!!! Po prostu, zajefajne!!!!!! ;)

U mnie Luby był na wszystkich wizytach i przy porodzie. Trzymał za rękę i mocno dopingowal, wspierał, wiec na drugi tez go zabieram ;) a widział wszystko! Teraz tez tak bedzie i Zoja na wizytach, bo nie mam co z nią zrobić ;)
    Plus, ja mam 100 km do szpitala i 100 do ginka- w druga stronę ;)

• venne Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 'jeszcze' laski! ;)

Chyba jestem w ciąży, 3 testy pozytywne z 2 bladymi kreskami, betaHCG prawie 74 (73,9). ostatnia @@@ 18.04 i... czekanie... jutro wyniki drugiej bety. Ginekolog miał być 30 maja, a już przesunięcie na 3 czerwca - do tego czasu chyba zniosę jajko! :O Nawet nie kojarzę kiedy mogłabym zajść, komputer mi liczy że 5 tydzień, ja obstawiam że 4 ale nie mam pojęcia, jest nadzieja jak sobie totalnie olałam sprawę zajścia w ciążę :O - uwolniłam psychikę! Boję się, że beta jest niska :/ ktoś miał z was podobny wynik?

merida17 lubi tę wiadomość

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:
    Hej 'jeszcze' laski! ;)

Chyba jestem w ciąży, 3 testy pozytywne z 2 bladymi kreskami, betaHCG prawie 74 (73,9). ostatnia @@@ 18.04 i... czekanie... jutro wyniki drugiej bety. Ginekolog miał być 30 maja, a już przesunięcie na 3 czerwca - do tego czasu chyba zniosę jajko! :O Nawet nie kojarzę kiedy mogłabym zajść, komputer mi liczy że 5 tydzień, ja obstawiam że 4 ale nie mam pojęcia, jest nadzieja jak sobie totalnie olałam sprawę zajścia w ciążę :O - uwolniłam psychikę! Boję się, że beta jest niska :/ ktoś miał z was podobny wynik?

Witaj, ważne jaki przyrost będzie po 48 godzinach. Ważne że beta pokazuje ciążę=) Bądź dobrej myśli=))

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:
    Hej 'jeszcze' laski! ;)

Witaj :)
    Moja pierwsza beta w 11dpo byla 18,55 druga beta wynosiła 13dpo 69,55. Masz taki wynik bo zrobiłaś szybko bete :) tak sadze ;)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to powinnam zamieszkać w Diagnostyce ;)
    Beta z dzisiaj ponad 7000, trochę się uspokoiłam.
    Brzuch nadal mnie boli, jakbym okres miała dostać I jest mi cholernie niedobrze. Najgorzej, jak jestem głodna :(

Ale nas dużo na ten styczeń!

merida17, Beata1987 lubią tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ