Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki :*

Witaj zicka :*

Pierwszy raz przeglądam forum z pc. No normalnie lepiej Was widzę niż z telefonu ;)
    Przy okazji komputerowego logowania trafiłam na inne mamusie ze stycznia:

https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/styczniowki-2017,10289.html

Dziewczyny nie marudźcie na mdłości. Ja dwa dni nic nie odczuwałam i już myślałam o najgorszym :( Wolne serduszko, zanik mdłości, myślałam , że szału dostanę. Dzisiaj znowu wszystko mi śmierdzi, piersi bolą, brzuch wydęty jak po wigilii :D

Kochane moje trzymajcie za nas kciuki dzisiaj. Liczę na serduszko jak dzwon i ostre przyspieszenie :)
    Buziaki dla Was, miłego popołudnia i wieczoru :*

zicka, boróweczka, Lali, merida17, Beata1987 lubią tę wiadomość

200602021762.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcza mój małż był na wszystkich wizytach w pierwszej ciąży, teraz to pewnie się nie uda, nie chcę małej ciągać za każdym razem ze sobą, a nie mam jej z kim zostawić. Ale mam nadzieję, że chociaż raz się ze mną wybierze, na prenatalne ;)

Nie wiem dokładnie jak to się stało, ale moja córcia właśnie zasnęła i to chyba sen nocny :D Jutro czeka mnie pobudka o 3? :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    Hej Laseczki :*

Witaj zicka :*

Pierwszy raz przeglądam forum z pc. No normalnie lepiej Was widzę niż z telefonu ;)
    Przy okazji komputerowego logowania trafiłam na inne mamusie ze stycznia:

https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/styczniowki-2017,10289.html

Dziewczyny nie marudźcie na mdłości. Ja dwa dni nic nie odczuwałam i już myślałam o najgorszym :( Wolne serduszko, zanik mdłości, myślałam , że szału dostanę. Dzisiaj znowu wszystko mi śmierdzi, piersi bolą, brzuch wydęty jak po wigilii :D

Kochane moje trzymajcie za nas kciuki dzisiaj. Liczę na serduszko jak dzwon i ostre przyspieszenie :)
    Buziaki dla Was, miłego popołudnia i wieczoru :*

O której wizyta?? Czekam na same dobre wieści <3

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja trzymam kciuki :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam termin u gina 03.06 jednak.Jednego patalacha odwolalam i z tego wzgledu ze mieszkam w Niemczech i trudno tu o termin u dobrego lekarza musiałam isc do przychodni rodzinnej by tam mnie umowili i się udało :)

• zicka Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja - pisz jak tylko wrócicie z wizyty jak serduszko pięknie puka!! :)

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim :)

justyna1220, merida17 lubią tę wiadomość

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jesteśmy po wizycie....krwiak zmniejszył się o ponad połowę!!!!!! :) fasolka rośnie co najważniejsze. :) co prawda ciąża nadal zagrożona ale doktorek mówił że powinno być ok i byle do 12 tygodnia a z usg wyszło że jestem w 7 tyg. Za miesiąc dostane skierowanie na prenatalne i ogólnie cieszę sie jak wariatka że ten krwiak sie zmniejszył:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 18:27

zicka, PeggySue, Emilka27, Kamila ;), merida17, Astonia, haneczka89, Junioer, boróweczka, wszamanka, Blackclouds, Kasha lubią tę wiadomość

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mersiak :)

Beata wspaniałe wieści! :D Oby tak dalej :*

Beata1987 lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    No i jesteśmy po wizycie....krwiak zmniejszył się o ponad połowę!!!!!! :) fasolka rośnie co najważniejsze. :) co prawda ciąża nadal zagrożona ale doktorek mówił że powinno być ok i byle do 12 tygodnia a z usg wyszło że jestem w 7 tyg. Za miesiąc dostane skierowanie na prenatalne i ogólnie cieszę sie jak wariatka że ten krwiak sie zmniejszył:)

Ciesze się jak wariatka razem z Toba!:) To juzbteraz będzie tylko lepiej !;)

A ja dzisiaj zaczynam znowu swirowac.
    Rano mialam jakies chwilowe ogolne oslabienie, nie wiem czy mialo cos wspolnego z ciaza czy ogolnie.
    Oprocz tego od rana zadnych innych objawow. Nawet bol brzucha ktory mnie nie opuszczal od czasu w sumie gdy sie dowiedzialam ze zostane mama zwyczajnie zanikł. Nie mam żadnych objawów. Nic. Kompletnie. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 18:43

Beata1987 lubi tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata super wieści :)

Co do wizyt to chodzę sama. Mąż zostanie z małym. A poród oczywiście z mężem. Tak jak w pierwszej ciąży. Widział jak główka wychodzi. Nie ma obrzydzenia ani nic. Zresztą ja w makijażu nie sypiam więc luz ;)

merida17, Astonia, Beata1987 lubią tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka wrote:
    TSH 3 generacji ; 4,440 mIU/ml

Tyle co ja... Dostałam letrox bo teraz rozwija się mózg i trzeba to tsh zbić by wszystko było dobrze. I będzie dobrze :-) Także idź do lekarza i da leki ;-)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś odebralam wyniki i dupa. Toksoplazmoza ddodatnia glukoza zawyżona ale chyba moja wina ze tak wyszło. Lekarz kazał powtórzyć wyniki i przyjść je skonsultować umowiona jestem za tydzień z wynikami. TSH w normie morfologia tez. USG ciut się różni od poniedzialkowej ale jest w terminie i tak naradzie zostajemy. Kartę ciąży juz mam założona badania wpisane. Serduszko bije 136 tętno jak dobrze zrozumialam tu mam się cieszyć i być spokojna. Toksplazmoze miałam przy drugiej córce wiec i tym razem wyszła awidnosc 70zl bo robię prywatnie. Ojj bola mnie zatoki jakiś mały katar i strasznie boli głową.
    Witam nowe mamusie z nami.

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Merida, a kiedy masz wizytę, bo zapomniałam i który to tydzień? Jednak sowaczki ułatwiają wiele, sama sobie założę jak będę po kolejnej wizycie bo już lekarza przycisne o więcej szczegółów :-)

Mój suwaczek jest na oko, po wizycie go usprawnie ;)

Mam bardzo zakrecone cykle i nie wiem, ktory to tydz.
    Test tydz temu pokazał 3-4 tydz (to mamy 4-5 teraz), a belly mowi, ze 4t4d.

Wizyta 30.05.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Świeży imbir do herbatki :D

Imbir feeeeeeee ;)

Kocham herbatę, ale dwa razy w życiu nie przeszła mi przez usta! W pierwszej ciazy i teraz znów sie mijamy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Nowe Mamusie!

AnnaMaja kciukam za serduszko!!! Ma bić, jak dzwon ;)

Beata piękne wieści!!!! Po prostu, zajefajne!!!!!! ;)

U mnie Luby był na wszystkich wizytach i przy porodzie. Trzymał za rękę i mocno dopingowal, wspierał, wiec na drugi tez go zabieram ;) a widział wszystko! Teraz tez tak bedzie i Zoja na wizytach, bo nie mam co z nią zrobić ;)
    Plus, ja mam 100 km do szpitala i 100 do ginka- w druga stronę ;)

• venne Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 'jeszcze' laski! ;)

Chyba jestem w ciąży, 3 testy pozytywne z 2 bladymi kreskami, betaHCG prawie 74 (73,9). ostatnia @@@ 18.04 i... czekanie... jutro wyniki drugiej bety. Ginekolog miał być 30 maja, a już przesunięcie na 3 czerwca - do tego czasu chyba zniosę jajko! :O Nawet nie kojarzę kiedy mogłabym zajść, komputer mi liczy że 5 tydzień, ja obstawiam że 4 ale nie mam pojęcia, jest nadzieja jak sobie totalnie olałam sprawę zajścia w ciążę :O - uwolniłam psychikę! Boję się, że beta jest niska :/ ktoś miał z was podobny wynik?

merida17 lubi tę wiadomość

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:
    Hej 'jeszcze' laski! ;)

Chyba jestem w ciąży, 3 testy pozytywne z 2 bladymi kreskami, betaHCG prawie 74 (73,9). ostatnia @@@ 18.04 i... czekanie... jutro wyniki drugiej bety. Ginekolog miał być 30 maja, a już przesunięcie na 3 czerwca - do tego czasu chyba zniosę jajko! :O Nawet nie kojarzę kiedy mogłabym zajść, komputer mi liczy że 5 tydzień, ja obstawiam że 4 ale nie mam pojęcia, jest nadzieja jak sobie totalnie olałam sprawę zajścia w ciążę :O - uwolniłam psychikę! Boję się, że beta jest niska :/ ktoś miał z was podobny wynik?

Witaj, ważne jaki przyrost będzie po 48 godzinach. Ważne że beta pokazuje ciążę=) Bądź dobrej myśli=))

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:
    Hej 'jeszcze' laski! ;)

Witaj :)
    Moja pierwsza beta w 11dpo byla 18,55 druga beta wynosiła 13dpo 69,55. Masz taki wynik bo zrobiłaś szybko bete :) tak sadze ;)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to powinnam zamieszkać w Diagnostyce ;)
    Beta z dzisiaj ponad 7000, trochę się uspokoiłam.
    Brzuch nadal mnie boli, jakbym okres miała dostać I jest mi cholernie niedobrze. Najgorzej, jak jestem głodna :(

Ale nas dużo na ten styczeń!

merida17, Beata1987 lubią tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ