STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie leci 7my tydzień i nadal nie wierzę, że "jakaś" ciąża się przytrafiła
bo jedyne co to tylko wiem, że nie mogę brać leków a jestem chora i leczę się domowymi sposobami. Zero zero zero mdłości póki co - tfu tfu tfu, oby tak dalej
Wy to chociaż jesteście upewniane przez wiele oznak, że coś jednak jest
u mnie cisza!
-
Blackclouds wrote:Mam do Was pytanie. Bierzecie magnez? Jeśli tak to w jakiej formie i jaka dawka i czy po konsultacji z lekarzem? Do tej pory brałam, ale zaczynam mieć wątpliwości, czy oby dobrze robię :p
ja biorę, zaczęłam opakowanie jeszcze przed ciążą, piłam dużo kawy i zaczęłam odczuwać brak magnezu. A jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to kontynuowałam, brzuch w okolicy @ dość mocno mnie bolał a magnez podobno pomaga. Teraz biorę 1 tabletkę dziennie z zalecanych na opakowaniu 1-2. Jakiś z witaminą B6, a jaka jego forma to nie wiem, nigdy na to nie zwracałam uwagi czy to helan czy cytrynian czy jakiś inny.
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Ja zamówiłam w aptece magnez w proszku (cytrynian) , który pokrywa 100% dziennego zapotrzebowania na magnez. W składzie jest sam magnez bez dodatku witaminy b6 i teraz zastanawiam sie, czy oby przypadkiem nie za dużo? Właśnie przed ciążą też miałam objawy niedoboru i wcześniej zaczęłam uzupełniać.
Edit: u mnie ból brzucha minął, ale nie wiem na ile to zasługa magnezu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 14:39
Kamila ;) lubi tę wiadomość
-
A ja becie nie wierze. Mam zle doswiadczenia i nie chce sie stresowac i dolowac. U mnie w poprzednich ciazach przyrost byl idealny.
Dzisiaj smigam do lekarza, mam nadzieje ze pecherzyk bedzie. A jak nie to bede czekac na ciaze biochemiczna. Serio dziewczyny, nie chce sie nastawiac. Tak strasznie sie boje. A bol brzucha jest koszmarny.boróweczka lubi tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
MarCza wrote:Justyna to powiem ci ze ja mam masakre zawsze bo podobno jestem bezzylna tzn nie da sie poszukac i wkluc... ostatnio w szpitalu pieregniarki modlily sie zeby nie mialy dyzuru jak bede miala cc bo sa takie wymogi ze do operacji trzeba miec welflon na nadgarstku i tylko taka starsza pigula to zrobila i wytrzymal tylko jeden dzien bo zrobila mi sie bula a wczesniej mieli mi podawac antybiotyk dozylnie bo mialam paciorkowca to zmienili na tabletki ... kuli mnie wtedy chyba z 15 razy by spr czy przeplywa i jeszcze wszczykiwali sol fizjologiczna do zyl i to jest dopiero bol... nikomu nie życzę. .. teraz jak sobie pomysle ze znowu mam przez to przechodzic to mam ciarki na plecach... ciaza rok temu w lato i te upaly wiec zapamietam to do konca zycia chyba.... wszyscy grilowalli a ja chowalam sie w domu szukajac wytchnienia... ciekawe jak teraz bedzie zycze sobie chlodniejdzego lata
Ojj to Ci współczuje z tymi żyłami, u mnie kiedyś był problem jak byłam szczuplutka, teraz jest już lżej
Co do ciąży w lato, rodziłam we wrześniu także wiem o czym mówisz, oby to lato było dla nas łaskawsze
-
Coconue wrote:A ja becie nie wierze. Mam zle doswiadczenia i nie chce sie stresowac i dolowac. U mnie w poprzednich ciazach przyrost byl idealny.
Dzisiaj smigam do lekarza, mam nadzieje ze pecherzyk bedzie. A jak nie to bede czekac na ciaze biochemiczna. Serio dziewczyny, nie chce sie nastawiac. Tak strasznie sie boje. A bol brzucha jest koszmarny.
Czekam na wieści z wizyty!Trzymam kciuki :*** I pamiętaj no stress -
Coconue wrote:A ja becie nie wierze. Mam zle doswiadczenia i nie chce sie stresowac i dolowac. U mnie w poprzednich ciazach przyrost byl idealny.
Doskonale Cię rozumiem. .. u mnie tez przyrost byl idealny jak zostalam aniolkową mamą w 9 tc takze tez becie nie wierzę. .. szkoda kasy teraz w ogole nie robilam bety jutro dowiem sie co i jak. Powodzenia na wizycie i czekamy na dobre wiadomości -
Pisalyscie wcześniej o tym czy maz będzie czy nie na wizycie. A wiec moj malzonek stwierdził ze skoro byl przy zaplodnieniu to musi byc na wizytach i porodach wiec tak ustawiamy wizyty zeby mu zmiana pasowala i serio serio żadnej wizyty nie opuscil... nawet tej najgorszej gdy okazalo sie ze serduszka nie ma... a potem byl ze mna caly czas przed zabiegiem i po i to dopiero jest wsparcie... rozumiem dziewczyny po stracie bo sama to niedawno przechodzilam i bedac w ciazy drzalam o wszystko nie czytalam niczego a usg zamiast byc przyjemnością bylo dla mnie koszmarem bo tak sie balam ale doczekalam sie synka i teraz wiem ze nie warto sie tak denerwowac i teraz juz inaczej do tego podchodze ale rozumiem Was doskonale... takze jutro wizyta nie tylko z mezem ale i synem bo nie mamy z nim co zrobić a cora jeszcze nie wie... moze pojedziemy cala drużyną w II trymestrze
-
Ja juz delikatnie podpytalam lubego czy chcialby byc przy porodzie. Powiedzial ze pewnie by zemdlał :p
No i całe szczęście że nie chce bo ja też chyba nie chce zeby na to patrzyl;) No i tez inaczej bo on wie ze nic zlego mi sie stac nie moze bo bede rodzic w szpitalu gdzie pracuje jego mama i na 100% wszystkiego dopilnuje
Co do wizyt to powiedzial ze chcialby isc posluchac serduszka, ale u mojego lekarza lezanka jest tak ulozona ze niestety nie ma szans zeby stanal za glowa. Jedynie prosto we "wlot"wiec pewnie zamiast skupic sie na monitorze to bedzie sie ciekawil co mi tam lekarz wtyka
. Więc juz sama nie wiem czy go zabierac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 17:24
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Hej dziewczyny!!
Przyłączam się do Wam z terminem na 18.01.2017)) Z tego co widziałam w pierwszym wpisie jeszcze jest "do obsadzenia"
Za tydzień pirwsze USG, oby szczęśliwe!
Ciążą pierwsza, objawy - nieustanna senność, czasami duszności. Póki co na szczęscie jednak bez mdłościjustyna1220, Amy_, merida17, wszamanka lubią tę wiadomość
zicka