Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamusiu. Wiecej postów się nie dało? ;)

Justyna ustawiłam tabelkę tak że każda może edytować i oglądać.

Z tymi beta jesteście pokręcone. :) Nie wystarczy testów vkilka sztuk i czekać na potwierdzenie, tylko się nakręcac przyrostem? Przyznaję się bez bicia że jestem zielona w tym temacie.

Witam wszystkie nowe mamusie. I gratuluję wizyt. Trzymam kciuki za jutrzejsze.

Emilka zobaczysz ile rzeczy do zrobienia się znajdzie. Zabraknie Ci czasu na wszystko. Zacznie się od mycia podłóg, a zakończy na tapecie do pokoiku i innych dekoracjach ;)

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :*

Pamiętacie? Na ostatniej wizycie w 7tc usłyszałam, że serduszko bije słabo, bo 79, a norma 120-160, ale ciąża rozwija się prawidłowo i rośnie...
    Dzisiaj usłyszałam, że serduszko zatrzymało się na 5tc i zarodek przestał rosnąć na tamtym etapie :(

Niestety tym razem nam się nie udało, ale będziemy nadal się starać.

Mam pytanie do tych, które mają swoje Aniołki. Czy czekałyście na samoistne krwawienie, czy miałyście łyżeczkowanie?
    Mam te dwie opcje do wyboru. Po samoistnym poronieniu mogę starać się o dzidziusia bez czekania, po łyżeczkowaniu mam czekać 3 cykle.

Kochane moje Stycznióweczki! Życzę Wam zdrowych i szczęśliwych miesięcy oczekiwania na największy cud świata. Jestem z Wami całym serduszkiem i myślami. Trzymajcie się Skarbeczki moje :*

200602021762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Z tymi beta jesteście pokręcone. :) Nie wystarczy testów vkilka sztuk i czekać na potwierdzenie, tylko się nakręcac przyrostem? Przyznaję się bez bicia że jestem zielona w tym temacie.
    mam za sobą dwie ciąże biochemiczne, starałam się o ciążę 1,5 roku, musiałam sprawdzić, czy może tym razem jest cień nadziei. I jest.

AnnaMaja lubi tę wiadomość

• kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annamaja tak mi przykro :(( ja dostalam tabletki w szpitalu bez lyzeczkowania. Ale dobrze ze tak wyszlo bi i tak dlugo staraliamy sie o drugie a jakbym.miala czekac 3 miesiace to nawet pschiatra by mi nie pomogla :((

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja, tulam mocno :( smutno mi..

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    Hej Dziewczynki :*

Pamiętacie? Na ostatniej wizycie w 7tc usłyszałam, że serduszko bije słabo, bo 79, a norma 120-160, ale ciąża rozwija się prawidłowo i rośnie...
    Dzisiaj usłyszałam, że serduszko zatrzymało się na 5tc i zarodek przestał rosnąć na tamtym etapie :(

Niestety tym razem nam się nie udało, ale będziemy nadal się starać.

Mam pytanie do tych, które mają swoje Aniołki. Czy czekałyście na samoistne krwawienie, czy miałyście łyżeczkowanie?
    Mam te dwie opcje do wyboru. Po samoistnym poronieniu mogę starać się o dzidziusia bez czekania, po łyżeczkowaniu mam czekać 3 cykle.

Kochane moje Stycznióweczki! Życzę Wam zdrowych i szczęśliwych miesięcy oczekiwania na największy cud świata. Jestem z Wami całym serduszkiem i myślami. Trzymajcie się Skarbeczki moje :*

AnnaMaja strasznie mi przykro. Tak bardzo liczyłam, że jednak Ci się uda.
    Ja w 2 ciasy tez mialam zatrzymanie rozwoju. Chcialam uniknac lyzeczkowsnia i w koncu uniknelam, ale samoistnie nie zacselam krwawic...mialam mnostwo lekow wlaczonych. Ja walczylam zeby nie isc do szpitala. Eiadomosc o zatrzymaniu byla 21.12 a poronilam 11.01.

Bardz dzielna. Tule Cie bardzo mocno.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja bardzo ci współczuje kochana :( mam nadzieje, ze niedługo do nas wrócisz z dobra wiadomością, będę na ciebie czekać

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też nie chcę iść do szpitala i nie chcę czekać. Chcę jak najszybciej spróbować jeszcze raz. Podobno za drugim razem jest większa szansa na powodzenie.
    Tego będę się trzymała.

200602021762.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    AnnaMaja bardzo ci współczuje kochana :( mam nadzieje, ze niedługo do nas wrócisz z dobra wiadomością, będę na ciebie czekać

Będę Was śledziła :* Bardzo Was polubiłam i żal mi odchodzić. Wszystkie jesteście wspaniałe i każda z osobna. Dajcie mi kilka miesięcy i wpadnę do Was z dwoma krechami. Obiecuję!

PeggySue, Lali lubią tę wiadomość

200602021762.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja - przytulam :* U mnie w szpitalu z automatu jak nie ma plamień a ciąża zatrzymała się w rozwoju to dają tabletki na wywołanie, ale jak zacznie się krwawić to i tak łyżeczkują.

U mnie było trochę inaczej, 2 razy miałam łyżeczkowanie, ale za każdym razem już krwawiłam lekko i nic nie dawali tabletek tylko od razu na zabieg. Pytałam, czy da się uniknąć zabiegu, ale stwierdzili, że nie widać żeby miało się to szybko zakończyć, a ciąża wg OM była u mnie 9/10tc a 8tc wg usg, więc mówili, że to za późno czekać na samoistne tym bardziej, że mnie nic nie boli, krwawię, źródła krwawienia nie widać na usg.

Życzę Ci tłuściutkich II i żeby następnym razem już było wsio ok :) <3

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam dziewczyny, że byłam dziś na wizycie (na NFZ) sprawdzić czy dobrze się oczyściło, choć ciąża była bardzo wczesna i HCG szybko spadło, to jednak miałam jakieś schizy, że może coś nie tak.

Ale lekarz po usg powiedział, że wszystko ładnie wygląda, endo całe 8,34 mm a na lewym jajniku pęcherzyk 21,6 mm. Ehh tak strasznie kusi mnie "spróbować"...

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Tyle co ja... Dostałam letrox bo teraz rozwija się mózg i trzeba to tsh zbić by wszystko było dobrze. I będzie dobrze :-) Także idź do lekarza i da leki ;-)
    A przepisal Ci to ginekolog? Czy endokrynolog?

AnnaMaja tak mi przykro kochana :* trzymaj się i się nie poddawaj!!!

Witam też nowe mamusie :)

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • Madzia1888 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do mam styczniowych ;)
    Termin 10 stycznia jak narazie z OM.
    Obecnie mieszkam w UK ale pochodze ze Szczecina i tam tez wracam na koncowke ciazy ;)

merida17 lubi tę wiadomość

*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***

gannyx8dxw1dmqff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja!!
    Brak mi słów, tak mocno trzymalam za Was kciuki!
    Czekam na II tłuste kreski!!
    Trzymam kciuki za Was i sciskam!!

• dodinka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z wynikiem bety 83,2 w 27dc teraz czekam na wizyte 4 czerwca

merida17, ojejku lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:
    Hej 'jeszcze' laski! ;)

Chyba jestem w ciąży, 3 testy pozytywne z 2 bladymi kreskami, betaHCG prawie 74 (73,9). ostatnia @@@ 18.04 i... czekanie... jutro wyniki drugiej bety. Ginekolog miał być 30 maja, a już przesunięcie na 3 czerwca - do tego czasu chyba zniosę jajko! :O Nawet nie kojarzę kiedy mogłabym zajść, komputer mi liczy że 5 tydzień, ja obstawiam że 4 ale nie mam pojęcia, jest nadzieja jak sobie totalnie olałam sprawę zajścia w ciążę :O - uwolniłam psychikę! Boję się, że beta jest niska :/ ktoś miał z was podobny wynik?

Witaj Venne ja też mam 03.06 pierwszy termin u ginekologa.

• Kasha Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja ogromnie mi przykro. Następnym razem na pewno się uda. Trzymaj się i wracaj na fioletową stronę.

Witam kolejne nowe mamy.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja tak mi przykro. :(
    Będzie nam cię brakowało ale wierzę że szybko zobaczysz dwie kreseczki. Odwiedzaj nas jak najczęściej :*

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja trzymaj się dzielnie, smutna wiadomość. Trzymam za Ciebie kciuki. Będzie dobrze :-)

Boróweczka ja mam ginekologa i endokrynologa w jednej osobie :-) dla mnie mój lekarz to mistrz. Jego gabinet jest obwieszony ramkami zdjęć dzieci, ktore rodzice przynoszą. On jest niepowtarzalny jak dla mnie :-)

boróweczka lubi tę wiadomość

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko 1220
    ja mam propozycję aby w pierwszym wpidie dodać informację o Aniołkowych Mamach, ze pamietamy i myslimy o nich i o ich Aniołkach.

angelstw, merida17, AnnaMaja, justyna1220 lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ