Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Justynko 1220
    ja mam propozycję aby w pierwszym wpidie dodać informację o Aniołkowych Mamach, ze pamietamy i myslimy o nich i o ich Aniołkach.

jak najbardziej popieram!! To bardzo ważne!

AnnaMaja, haneczka89 lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc Dziewczyny. Mam pytanie, czy ból na samym dole pleców promieniujący nawet na nogi może być spowodowany ciążą?
    I czy ból głowy trzecią dobę właściwie bez przerwy?
    Wykończe się.

• angelstw Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    Hej Dziewczynki :*

Pamiętacie? Na ostatniej wizycie w 7tc usłyszałam, że serduszko bije słabo, bo 79, a norma 120-160, ale ciąża rozwija się prawidłowo i rośnie...
    Dzisiaj usłyszałam, że serduszko zatrzymało się na 5tc i zarodek przestał rosnąć na tamtym etapie :(

Niestety tym razem nam się nie udało, ale będziemy nadal się starać.

Mam pytanie do tych, które mają swoje Aniołki. Czy czekałyście na samoistne krwawienie, czy miałyście łyżeczkowanie?
    Mam te dwie opcje do wyboru. Po samoistnym poronieniu mogę starać się o dzidziusia bez czekania, po łyżeczkowaniu mam czekać 3 cykle.

Kochane moje Stycznióweczki! Życzę Wam zdrowych i szczęśliwych miesięcy oczekiwania na największy cud świata. Jestem z Wami całym serduszkiem i myślami. Trzymajcie się Skarbeczki moje :*

Kochana bardzo mi przykro. Nie na taką wiadomość czekałam cały wieczór :( pamiętaj Kochana najważniejsze to nie poddać się!! Trzeba walczyć bo nikt za nas tego nie zrobi...

Co do poronienia. U mnie to była już późna ciąża więc u mnie się bez zabiegu nie obeszło ale wcześniej dostałam tabletki po których przyszły skurcze, urodziłam mojego Aniołka później mnie uśpili i był zabieg. I najważniejsze!! Lekarze zalecają odczekać po zabiegu 3 cykle ale tak naprawdę to Twój organizm wie kiedy jest gotów na kolejną ciążę! Ja dostałam zielone światło już po pierwszej @ od zabiegu! Udało się w pierwszym cyklu! 1,5 miesiąca po stracie Zuzi byłam znów w ciąży z której mam cudownego zdrowego i pełnego energii Synka!! Także Kochana myślę, że te 3 miesiące to bardziej dla psychiki niż organizmu, bo przecież gdyby mój organizm nie był gotowy tak szybko na ciążę to zwyczajnie nie przyjąłby jej bądź ją odrzucił lub po prostu nie zaszłabym w nią. Życzę Ci dużo siły i wytrwałości i oczywiście wróć do nas z cudowną wiadomością jak najszybciej!!

AnnaMaja lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Cześc Dziewczyny. Mam pytanie, czy ból na samym dole pleców promieniujący nawet na nogi może być spowodowany ciążą?
    I czy ból głowy trzecią dobę właściwie bez przerwy?
    Wykończe się.

mnie też ostatnio właśnie bolało w krzyżu :/ nie wiem z czego...w sumie macicy jeszcze jakaś duża nie jest, co innego gdyby to była zaawansowana ciąża to zdarza się że macica uciska na jakiś nerw i pojawia się ból.

A ból głowy zdarza się w ciąży...pijesz dużo wody? Czytałam kiedyś że powinno się dużo płynów wypijać przy bólu głowy. A jeśli nie potrafisz już wytrzymać to paracetamol.

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    mnie też ostatnio właśnie bolało w krzyżu :/ nie wiem z czego...w sumie macicy jeszcze jakaś duża nie jest, co innego gdyby to była zaawansowana ciąża to zdarza się że macica uciska na jakiś nerw i pojawia się ból.

A ból głowy zdarza się w ciąży...pijesz dużo wody? Czytałam kiedyś że powinno się dużo płynów wypijać przy bólu głowy. A jeśli nie potrafisz już wytrzymać to paracetamol.
    Dzięki
    Spakowałam do pracy paracetamol, jak będzie kiepsko to wezmę.
    Ide dziś badanie ogólne moczu zrobić, morfologię i tarczyce, i muszę być na czczo, więc nawet kawy nie mogłam wypić, a po kawie zawsze głowa mniej bolała...

• angelstw Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    Dzięki
    Spakowałam do pracy paracetamol, jak będzie kiepsko to wezmę.
    Ide dziś badanie ogólne moczu zrobić, morfologię i tarczyce, i muszę być na czczo, więc nawet kawy nie mogłam wypić, a po kawie zawsze głowa mniej bolała...

ja też jestem kawosz. Na dzień dobry pierwsze co robię to kieruję się w stronę ekspresu :)
    pamiętaj dużo wody - 2l to tak lekko ;)

ojejku lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• madzi2506 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj w szpitalu. Od rana zaczęłam plamić delikatnie, bladobrązowe. Po konsultacji z ginekologia pojechałam na oddział. Niestety jeszcze za wcześnie i nic nie było widać na usg. Pobrali mi krew na betę. Lekarz powiedział że mam się nie nastawiać :-( nawet nie powiedzieli jaki był wynik. Kazali czekać do soboty aż powtórzą betę i będą mogli porównać.
    Strasznie się boję. Staram się nie denerwować i być dobrej myśli.
    Trzymajcie kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 07:03

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Ja od wczoraj w szpitalu. Od rana zaczęłam plamić delikatnie, bladobrązowe. Po konsultacji z ginekologia pojechałam na oddział. Niestety jeszcze za wcześnie i nic nie było widać na usg. Pobrali mi krew na betę. Lekarz powiedział że mam się nie nastawiać :-( nawet nie powiedzieli jaki był wynik. Kazali czekać do soboty aż powtórzą betę i będą mogli porównać.
    Trzymajcie kciuki

trzymaj się dzielnie Kochana!! A Ty Kropku walcz!
    Swoją drogą lekarze potrafią być bezduszni...ja wiem że nie chcą nam dawać nadziei ale czasem lepiej byłoby nic nie powiedzieć niż słowa żeby się nie nastawiać :(
    Kochana który tc u Ciebie?

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Trzymajcie kciuki
    Kochana trzymam mocno kciuki !!! Będzie dobrze. Musi być. Co do lekarza...czasami mogli by zamknąć swoje buźki bo chyba nie zdają sobie sprawy jaki ból sprawiają kobiecie. Przecież nadzieja i wiara to połowa sukcesu.

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja bardzo mi przykro :( Byłam pewna, że''przyjdziesz'' do nas z dobrymi nowinami :( Trzymaj się kochana i czekamy tu na Ciebie :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Justynko 1220
    ja mam propozycję aby w pierwszym wpidie dodać informację o Aniołkowych Mamach, ze pamietamy i myslimy o nich i o ich Aniołkach.

Nie dodawałam takiej listy, tylko dlatego, że nie wiedziałam czy mamy Aniołkowe by tego chciały ... Jeśli mamy aprobatę to biorę się do tego :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 07:26

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    O mamusiu. Wiecej postów się nie dało? ;)

Justyna ustawiłam tabelkę tak że każda może edytować i oglądać.

Z tymi beta jesteście pokręcone. :) Nie wystarczy testów vkilka sztuk i czekać na potwierdzenie, tylko się nakręcac przyrostem? Przyznaję się bez bicia że jestem zielona w tym temacie.

Witam wszystkie nowe mamusie. I gratuluję wizyt. Trzymam kciuki za jutrzejsze.

Emilka zobaczysz ile rzeczy do zrobienia się znajdzie. Zabraknie Ci czasu na wszystko. Zacznie się od mycia podłóg, a zakończy na tapecie do pokoiku i innych dekoracjach ;)

Jak zrobiłaś to, że każdy może edytować?? Tą wyprawkową tez bym zrobiła ogólnodostępną, ale jestem w tym temacie zielona ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Justynko 1220

Kochana nie wydaje mi się, żeby był to najlepszy pomysł. Wy tutaj macie cieszyć się, wzajemnie wspierać i trwać razem aż do stycznia, a nawet dłużej. Od utraconych Aniołków są inne fora. Niech złe wiadomości nie wiszą nad nowymi Mamusiami. Takie informacje wzbudzają tylko strach i głupie myślenie. Takie jest tylko moje skromne zdanie.

Marcza Staruszko masz pilnować, żeby już żaden Skarbek mi stąd nie uciekł :*

200602021762.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi trzymam kciuki. A w którym jesteś tygodniu?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to 4t3d. Udało mi się podejrzeć wynik bety na karcie 306,2. Pozostaje mi czekać na wyniki jutrzejszego badania i mieć nadzieję że ładnie wzrośnie :-)

Junioer, ojejku lubią tę wiadomość

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Karolina1234 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja strasznie mi przykro :( Trzymaj się i czekamy na Ciebie na fioletowej stronie :*

• Kasha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz kliknąć w udostępnienie w prawym górnym rogu

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • anettte Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna maja bardzo mi przykro. Ja pierwsz poroniłam sama nawet mimo tabletek na podtrzymanie. W drugiej sama zdecydowałam się na zabieg. Chciałam żeby juz było po wszystkim. Lekarz dał ki zielone światło po 2@ i się udało;) trzymam kciuki kochana

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • Karolina1234 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Jest to 4t3d. Udało mi się podejrzeć wynik bety na karcie 306,2. Pozostaje mi czekać na wyniki jutrzejszego badania i mieć nadzieję że ładnie wzrośnie :-)

Madzi mam nadzieje ze wszystko będzie ok ;) ja w pierwszej ciazy tez plamilam na brązowo, 5 dni po spodziewanej miesiączce i byłam na chorwacji wtedy to wogole miałam stresa, ale jak wróciłam zaś plamilam i położyli mnie na 3 dni i nie wiedzieli dlaczego planie. I wszystko było ok, mam nadzieję, że u Ciebie tez tak będzie.

• Emilka27 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi Będzie rosło, zobaczysz :-) daj znać ;-)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ