STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Coconue wrote:Justynko 1220
ja mam propozycję aby w pierwszym wpidie dodać informację o Aniołkowych Mamach, ze pamietamy i myslimy o nich i o ich Aniołkach.
jak najbardziej popieram!! To bardzo ważne!AnnaMaja, haneczka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AnnaMaja wrote:Hej Dziewczynki :*
Pamiętacie? Na ostatniej wizycie w 7tc usłyszałam, że serduszko bije słabo, bo 79, a norma 120-160, ale ciąża rozwija się prawidłowo i rośnie...
Dzisiaj usłyszałam, że serduszko zatrzymało się na 5tc i zarodek przestał rosnąć na tamtym etapie
Niestety tym razem nam się nie udało, ale będziemy nadal się starać.
Mam pytanie do tych, które mają swoje Aniołki. Czy czekałyście na samoistne krwawienie, czy miałyście łyżeczkowanie?
Mam te dwie opcje do wyboru. Po samoistnym poronieniu mogę starać się o dzidziusia bez czekania, po łyżeczkowaniu mam czekać 3 cykle.
Kochane moje Stycznióweczki! Życzę Wam zdrowych i szczęśliwych miesięcy oczekiwania na największy cud świata. Jestem z Wami całym serduszkiem i myślami. Trzymajcie się Skarbeczki moje :*
Kochana bardzo mi przykro. Nie na taką wiadomość czekałam cały wieczórpamiętaj Kochana najważniejsze to nie poddać się!! Trzeba walczyć bo nikt za nas tego nie zrobi...
Co do poronienia. U mnie to była już późna ciąża więc u mnie się bez zabiegu nie obeszło ale wcześniej dostałam tabletki po których przyszły skurcze, urodziłam mojego Aniołka później mnie uśpili i był zabieg. I najważniejsze!! Lekarze zalecają odczekać po zabiegu 3 cykle ale tak naprawdę to Twój organizm wie kiedy jest gotów na kolejną ciążę! Ja dostałam zielone światło już po pierwszej @ od zabiegu! Udało się w pierwszym cyklu! 1,5 miesiąca po stracie Zuzi byłam znów w ciąży z której mam cudownego zdrowego i pełnego energii Synka!! Także Kochana myślę, że te 3 miesiące to bardziej dla psychiki niż organizmu, bo przecież gdyby mój organizm nie był gotowy tak szybko na ciążę to zwyczajnie nie przyjąłby jej bądź ją odrzucił lub po prostu nie zaszłabym w nią. Życzę Ci dużo siły i wytrwałości i oczywiście wróć do nas z cudowną wiadomością jak najszybciej!!AnnaMaja lubi tę wiadomość
-
ojejku wrote:Cześc Dziewczyny. Mam pytanie, czy ból na samym dole pleców promieniujący nawet na nogi może być spowodowany ciążą?
I czy ból głowy trzecią dobę właściwie bez przerwy?
Wykończe się.
mnie też ostatnio właśnie bolało w krzyżunie wiem z czego...w sumie macicy jeszcze jakaś duża nie jest, co innego gdyby to była zaawansowana ciąża to zdarza się że macica uciska na jakiś nerw i pojawia się ból.
A ból głowy zdarza się w ciąży...pijesz dużo wody? Czytałam kiedyś że powinno się dużo płynów wypijać przy bólu głowy. A jeśli nie potrafisz już wytrzymać to paracetamol. -
nick nieaktualnyangelstw wrote:mnie też ostatnio właśnie bolało w krzyżu
nie wiem z czego...w sumie macicy jeszcze jakaś duża nie jest, co innego gdyby to była zaawansowana ciąża to zdarza się że macica uciska na jakiś nerw i pojawia się ból.
A ból głowy zdarza się w ciąży...pijesz dużo wody? Czytałam kiedyś że powinno się dużo płynów wypijać przy bólu głowy. A jeśli nie potrafisz już wytrzymać to paracetamol.
Spakowałam do pracy paracetamol, jak będzie kiepsko to wezmę.
Ide dziś badanie ogólne moczu zrobić, morfologię i tarczyce, i muszę być na czczo, więc nawet kawy nie mogłam wypić, a po kawie zawsze głowa mniej bolała... -
ojejku wrote:Dzięki
Spakowałam do pracy paracetamol, jak będzie kiepsko to wezmę.
Ide dziś badanie ogólne moczu zrobić, morfologię i tarczyce, i muszę być na czczo, więc nawet kawy nie mogłam wypić, a po kawie zawsze głowa mniej bolała...
ja też jestem kawosz. Na dzień dobry pierwsze co robię to kieruję się w stronę ekspresu
pamiętaj dużo wody - 2l to tak lekkoojejku lubi tę wiadomość
-
Ja od wczoraj w szpitalu. Od rana zaczęłam plamić delikatnie, bladobrązowe. Po konsultacji z ginekologia pojechałam na oddział. Niestety jeszcze za wcześnie i nic nie było widać na usg. Pobrali mi krew na betę. Lekarz powiedział że mam się nie nastawiać
nawet nie powiedzieli jaki był wynik. Kazali czekać do soboty aż powtórzą betę i będą mogli porównać.
Strasznie się boję. Staram się nie denerwować i być dobrej myśli.
Trzymajcie kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 07:03
-
madzi2506 wrote:Ja od wczoraj w szpitalu. Od rana zaczęłam plamić delikatnie, bladobrązowe. Po konsultacji z ginekologia pojechałam na oddział. Niestety jeszcze za wcześnie i nic nie było widać na usg. Pobrali mi krew na betę. Lekarz powiedział że mam się nie nastawiać
nawet nie powiedzieli jaki był wynik. Kazali czekać do soboty aż powtórzą betę i będą mogli porównać.
Trzymajcie kciuki
trzymaj się dzielnie Kochana!! A Ty Kropku walcz!
Swoją drogą lekarze potrafią być bezduszni...ja wiem że nie chcą nam dawać nadziei ale czasem lepiej byłoby nic nie powiedzieć niż słowa żeby się nie nastawiać
Kochana który tc u Ciebie?AnnaMaja lubi tę wiadomość
-
madzi2506 wrote:Ja od wczoraj w szpitalu. Od rana zaczęłam plamić delikatnie, bladobrązowe. Po konsultacji z ginekologia pojechałam na oddział. Niestety jeszcze za wcześnie i nic nie było widać na usg. Pobrali mi krew na betę. Lekarz powiedział że mam się nie nastawiać
Trzymajcie kciukiBartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
ja mam propozycję aby w pierwszym wpidie dodać informację o Aniołkowych Mamach, ze pamietamy i myslimy o nich i o ich Aniołkach.
Nie dodawałam takiej listy, tylko dlatego, że nie wiedziałam czy mamy Aniołkowe by tego chciały ... Jeśli mamy aprobatę to biorę się do tego :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 07:26
-
Kasha wrote:O mamusiu. Wiecej postów się nie dało?
Justyna ustawiłam tabelkę tak że każda może edytować i oglądać.
Z tymi beta jesteście pokręcone.Nie wystarczy testów vkilka sztuk i czekać na potwierdzenie, tylko się nakręcac przyrostem? Przyznaję się bez bicia że jestem zielona w tym temacie.
Witam wszystkie nowe mamusie. I gratuluję wizyt. Trzymam kciuki za jutrzejsze.
Emilka zobaczysz ile rzeczy do zrobienia się znajdzie. Zabraknie Ci czasu na wszystko. Zacznie się od mycia podłóg, a zakończy na tapecie do pokoiku i innych dekoracjach
Jak zrobiłaś to, że każdy może edytować?? Tą wyprawkową tez bym zrobiła ogólnodostępną, ale jestem w tym temacie zielona -
Kochana nie wydaje mi się, żeby był to najlepszy pomysł. Wy tutaj macie cieszyć się, wzajemnie wspierać i trwać razem aż do stycznia, a nawet dłużej. Od utraconych Aniołków są inne fora. Niech złe wiadomości nie wiszą nad nowymi Mamusiami. Takie informacje wzbudzają tylko strach i głupie myślenie. Takie jest tylko moje skromne zdanie.
Marcza Staruszko masz pilnować, żeby już żaden Skarbek mi stąd nie uciekł :* -
Jest to 4t3d. Udało mi się podejrzeć wynik bety na karcie 306,2. Pozostaje mi czekać na wyniki jutrzejszego badania i mieć nadzieję że ładnie wzrośnie
Junioer, ojejku lubią tę wiadomość
-
Anna maja bardzo mi przykro. Ja pierwsz poroniłam sama nawet mimo tabletek na podtrzymanie. W drugiej sama zdecydowałam się na zabieg. Chciałam żeby juz było po wszystkim. Lekarz dał ki zielone światło po 2@ i się udało;) trzymam kciuki kochana
AnnaMaja lubi tę wiadomość
Hashimotka,
Oluś27.12.2016❤️
Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016 -
madzi2506 wrote:Jest to 4t3d. Udało mi się podejrzeć wynik bety na karcie 306,2. Pozostaje mi czekać na wyniki jutrzejszego badania i mieć nadzieję że ładnie wzrośnie
Madzi mam nadzieje ze wszystko będzie okja w pierwszej ciazy tez plamilam na brązowo, 5 dni po spodziewanej miesiączce i byłam na chorwacji wtedy to wogole miałam stresa, ale jak wróciłam zaś plamilam i położyli mnie na 3 dni i nie wiedzieli dlaczego planie. I wszystko było ok, mam nadzieję, że u Ciebie tez tak będzie.