X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • andziutka Debiutantka

Wysłany: 24 maja 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj znowu byłam na USG, bo miałam prywatną wizytę u mojej docelowej ginekolog, która ma prowadzić ciążę. Widziałam moje dwa serduszka, niestety Dr nie chciała mi dać posłuchać, bo powiedziała, że wtedy trzeba podwójnie je naświetlać i nie będziemy ich męczyć, ale po 12 tyg już będę mogła je podsłuchać :) Super uczucie, dół mi już przeszedł i dopiero teraz uwierzyłam, że mam dwójkę dzieci :) Niesamowite, że w piątek były ledwo widoczne i miały po 2 mm dzisiaj już mają prawie po 8mm i serca biją jak dzwony :) Poza tym w piątek tamta ginekolog mówiła, że na jej gust to 5 tydzień, a dzisiaj usłyszałam, że druga połowa 7 i mam już kartę ciąży. Zgłupieć można :P Termin mam na 17.01, a nie 15.01 ja belly podpowiadało.

merida17, venne, angelstw, Karolina1234, anettte, Ana., Amy_, justyna1220, wszamanka, Basia90, Karolcia88, Sis, cati lubią tę wiadomość

• nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2016, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Hej nikaaa. Mamy bardzo podobne wyniki :) U mnie też 6 tyd, 4,1mm i tętno 125.

Termin mam póki co na 20.01 :)
    Hej :) ja mam termin na 14.01. Właśnie wyszłam z psem na spacer I tak mi niedobrze...A tu do pracy na 12 H.

nikaaa_87
  • never give up Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikaaa_87 wrote:
    Hej :) ja mam termin na 14.01. Właśnie wyszłam z psem na spacer I tak mi niedobrze...A tu do pracy na 12 H.

Hej :) ja też już na nogach i też już mnie mdłości dopadają. Kurczę ledwo wstanę a one jakby na mnie czekały ;)

O rety nikaaa, naprawdę musisz 12h pracować. Jejku sporo :(

relghdgenv7rm5nv.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naprodukowalyscie od wczoraj rana tak dużo ze nie wiem czy was nadrobie :-P
    Witam wszystkie nowe mamusie, gratuluje udanych eizyt i serduszek ;-)
    Ja wczoraj zjadłam pizze z mężem na obiad :-P i było mi tak zle do wieczora...muliło mnie a to byly tylko dwa kawalki!! Także wczoraj czułam ze w ciąży jestem :-P a no i zasnelam wieczór przed 21, :-) zmęczenie daje się we znaki

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi położna zabrobila jeść fast-foodow,słodyczy ,tłustych mięs...Mam nie przytyć, bo waze 49,5 kg. Jutro moja przyjaciółka ma cesarzem.41 tc, syn waży 4,5 kg. U mnie w pracy jeszcze nie wiedzą,ale oglosze chyba po następnej wizycie U gin. Przynajmniej nocek nie będę musiała robić,bo one mnie wyznaczają teraz. 2 dni po I ja nie mogę dojść do siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 06:16

nikaaa_87
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andziutka wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj znowu byłam na USG, bo miałam prywatną wizytę u mojej docelowej ginekolog, która ma prowadzić ciążę. Widziałam moje dwa serduszka, niestety Dr nie chciała mi dać posłuchać, bo powiedziała, że wtedy trzeba podwójnie je naświetlać i nie będziemy ich męczyć, ale po 12 tyg już będę mogła je podsłuchać :) Super uczucie, dół mi już przeszedł i dopiero teraz uwierzyłam, że mam dwójkę dzieci :) Niesamowite, że w piątek były ledwo widoczne i miały po 2 mm dzisiaj już mają prawie po 8mm i serca biją jak dzwony :) Poza tym w piątek tamta ginekolog mówiła, że na jej gust to 5 tydzień, a dzisiaj usłyszałam, że druga połowa 7 i mam już kartę ciąży. Zgłupieć można :P Termin mam na 17.01, a nie 15.01 ja belly podpowiadało.
    Gratuluję. !!! Super wieści. :*

andziutka lubi tę wiadomość

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andziutka super.

Niestety musisz zacząć szybciej niż by szykować wszystko dla dzieci. Ciąża bliźniacza sporadycznie jest w terminie. Zwykle dzieci rodzą się szybciej bo po prostu w brzuszku nie ma tyle miejsca :)

Myślałam że tylko ja tak mam. Udało mi się wejść dziś do łazienki bez tej paniki. Dziwne, ale nie mam słodkich zapachów w łazience. Zawsze jest przewiew.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 06:41

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • zicka Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miłego dnia i trzymajcie kciuki dzisiaj na naszych wizytach tez :)
    Jak tu przetrwac w pracy, kiedy za parę godzin pierwsze w życiu spotkanie z malenstwem?!! ;)

Coconue, merida17, wszamanka lubią tę wiadomość

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. A mnie od rana mdli. Masakra. Zreszta obudzilam sie o 4:00 i spac nie moge. Boli mnie podbrzusze. A chyba z encortonu bola mnie stawy i miesnie. Nie czuje sie najlepiej.

A od kilku dni kroluje u mnie kapusta kiszona!!!! Slodkie mnie zabija i powoduje mdlosci. Och.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikaaa_87 wrote:
    A mi położna zabrobila jeść fast-foodow,słodyczy ,tłustych mięs...Mam nie przytyć, bo waze 49,5 kg. Jutro moja przyjaciółka ma cesarzem.41 tc, syn waży 4,5 kg. U mnie w pracy jeszcze nie wiedzą,ale oglosze chyba po następnej wizycie U gin. Przynajmniej nocek nie będę musiała robić,bo one mnie wyznaczają teraz. 2 dni po I ja nie mogę dojść do siebie.

nie rozumiem położna zabroniła ci jest fast foodów bo ważysz 49,5kg?
    Przecież bardzo niewiele ważysz...ja dla porównania 16kg więcej i nie widzę nic złego w tym żeby raz na jakiś czas pozwolić sobie na pizzę ;) nikt nie mówi o ciągłym żywieniu się fast foodami przez całą ciążę ;)

sporego synka rodzi twoja koleżanka ;) oby wszystko poszło jak należy ;)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zicka ;) kciuki są :P potrójne razy dwa :D ode mnie, Jasia i Skrzacika w brzuchu :P

która jeszcze dziś wizytuje?

zicka lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Nie powiem, miło mi się zrobiło, że powstała lista Aniołków, ale mam nadzieje, że nie dane mi będzie ponownie na takiej zagościć ;)

Fajnie się czyta u Was o kolejnych udanych wizytach, serduszkach, nawet podwójnych :) :)

Niestety nie jestem zbytnio na bieżąco z forum, sezon truskawkowy u nas w pełni, mamy troszkę przyspieszonych, no będą się kończyć to i te nie przykrywane się zaczną, a w sumie to trochę nałożą ;)

Ja na start w ciąży z córka ważyłam 56kg przy wzroście 170cm, przybyło mi uwaga - 25 kg :P Pół roku po ciąży byłam nawet na minusie względem wagi z przed ciąży ;) Raz na 2 tygodnie gdzieś zjadałam kebaba, a tak to fast-foodów nie jadłam, cukrzycy nie miałam, grunt, że waga zleciała :P Musiała mi się nieźle woda zatrzymywać, bo w pierwszym trymestrze może nie wymiotowałam, ale przez mdłości zaczynałam jeść od południa dopiero i to też normalnie jak przed ciążą, a mimo to do 12 tygodnia było +4kg ;)

Trzymam kciuki za kolejne wizytujące i nowe serduszka :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • anettte Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziutka mi tez doktorka nie dała posłuchać z tego samego powodu. Stwierdziła ze niepotrzebnie go sie tylko podgrzeje, ale zmierzyła jakoś bezpiecznie bez doplera. Musimy poczekać na ten piękny dźwięk;) gratuluje podwójnego szczęścia;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 07:19

andziutka lubi tę wiadomość

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja tez nie rozumiem, ważysz 49 i masz nie przytyć ? Ja tez wazę 49 przy 170cm i pozwalam sobie na wiele w ciąży i bez ciąży :) przecież to mało a w ciąży i tak przytyjesz niezależnie od tego czy raz za czas zjesz fast fooda :
    Ja wczoraj skusiłem sie na kebaba i o Tak mnie zmuliło, ze szok. Poprzednio tez mogłam jeść wszystko oprócz kebaba aż skończyłam karmic mała :)

Dziś wizyta, zaczynam wysiadywać moje jajko :D

zicka lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Co lekarz Ci mówił o Acard, jest napewno bezpiczny? dlaczego masz go brac?
    Ja biore dupka tabl 2x1 i luteine dopochwowo 2x1 plus mam brac acard 75mg raz dziennie.

z badan mam: morfologie, mocz, glukoza, toksoplazmoza, hiv, usr, coombs? (ciezko przeczytac :D) tsh.
    Gr krwi mi odpuscil bo znam grupke, ale hiv i kiłe mógł mi odpuścic? robiłam te badania pol roku temu, wyniki prawidlowe.

jestem w 6t5dc, a Ty?

Kamila, chodzi o dobrą rzadką krew, by do dziecka dobrze dopływała :) jest takie badanie badające krzepliwość krwi, nazywa się d dimery, robiłaś może? ja jestem licząc od daty ostatniej miesiączki to w 7t3d, ale to się raczej zmieni, bo owulacja w 24dc, więc mam troszkę później wszystko. :)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odkryłam zależność, już któryś dzień z rzędu. Mdłości osiągają apogeum wieczorem - 20, 21, 22 - jak wyjdzie. W nocy jest tragedia, trochę śpię, trochę wiszę nad muszlą, telepie mnie i w ogóle nie mogę oddychać. Rano jak się dobudzę i wcisnę w siebie śniadanie robi się o połowę lepiej i tak trzyma przez dzień. Zadziwia mnie to, wiecie?

Powodzenia dla wszystkich wizytujących dzisiaj :)

zicka lubi tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peggu sue, to dzisiaj wizyta serduszkowa? :)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika z twoją wagą to bym się wcale nie przejmowała zakazem pani doktor. Ja startowałam z wagą 62,5 kg przy 170 wzrostu i ginek nie ma nic przeciwko zjedzeniu pizzy czy kebaba. Skoro ma się na to ochotę to trzeba zjeść. :) ciekawe ile ja przytyje w ciąży bo w poprzedniej aż 4 kg i praktycznie nie było nawet widać że jestem w ciąży. :)

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się :) my na nogach od 5.20 jestem nieżywa. Mdli mnie odkąd oczy otworzyłam :/ Syn juz marudny bo juz troszkę śpiący. Zazdroszczę wam tych wizyt. Moja druga wizyta dopiero pod koniec czerwca. Wtedy będę już w 11 tygodniu. A wg usg to już będzie 12. Jak tu tyle wytrzymać? :/ juz się w sumie musze zapisywać na badania w 12 tyg bo to wtedy kość nosowa do mierzenia itp. Ech czas ucieka. Korci mnie zeby jakoś zaliczyć między czasie jakąś wizytę. Ale może wytrzymam

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    Nika z twoją wagą to bym się wcale nie przejmowała zakazem pani doktor. Ja startowałam z wagą 62,5 kg przy 170 wzrostu i ginek nie ma nic przeciwko zjedzeniu pizzy czy kebaba. Skoro ma się na to ochotę to trzeba zjeść. :) ciekawe ile ja przytyje w ciąży bo w poprzedniej aż 4 kg i praktycznie nie było nawet widać że jestem w ciąży. :)

Beata 4 kg w caaaaałej ciąży?

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ