STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, dzisiaj znowu byłam na USG, bo miałam prywatną wizytę u mojej docelowej ginekolog, która ma prowadzić ciążę. Widziałam moje dwa serduszka, niestety Dr nie chciała mi dać posłuchać, bo powiedziała, że wtedy trzeba podwójnie je naświetlać i nie będziemy ich męczyć, ale po 12 tyg już będę mogła je podsłuchać
Super uczucie, dół mi już przeszedł i dopiero teraz uwierzyłam, że mam dwójkę dzieci
Niesamowite, że w piątek były ledwo widoczne i miały po 2 mm dzisiaj już mają prawie po 8mm i serca biją jak dzwony
Poza tym w piątek tamta ginekolog mówiła, że na jej gust to 5 tydzień, a dzisiaj usłyszałam, że druga połowa 7 i mam już kartę ciąży. Zgłupieć można
Termin mam na 17.01, a nie 15.01 ja belly podpowiadało.
merida17, venne, angelstw, Karolina1234, anettte, Ana., Amy_, justyna1220, wszamanka, Basia90, Karolcia88, Sis, cati lubią tę wiadomość
-
nikaaa_87 wrote:Hej
ja mam termin na 14.01. Właśnie wyszłam z psem na spacer I tak mi niedobrze...A tu do pracy na 12 H.
Hejja też już na nogach i też już mnie mdłości dopadają. Kurczę ledwo wstanę a one jakby na mnie czekały
O rety nikaaa, naprawdę musisz 12h pracować. Jejku sporo -
Dziewczyny naprodukowalyscie od wczoraj rana tak dużo ze nie wiem czy was nadrobie
Witam wszystkie nowe mamusie, gratuluje udanych eizyt i serduszek
Ja wczoraj zjadłam pizze z mężem na obiadi było mi tak zle do wieczora...muliło mnie a to byly tylko dwa kawalki!! Także wczoraj czułam ze w ciąży jestem
a no i zasnelam wieczór przed 21,
zmęczenie daje się we znaki
-
A mi położna zabrobila jeść fast-foodow,słodyczy ,tłustych mięs...Mam nie przytyć, bo waze 49,5 kg. Jutro moja przyjaciółka ma cesarzem.41 tc, syn waży 4,5 kg. U mnie w pracy jeszcze nie wiedzą,ale oglosze chyba po następnej wizycie U gin. Przynajmniej nocek nie będę musiała robić,bo one mnie wyznaczają teraz. 2 dni po I ja nie mogę dojść do siebie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 06:16
nikaaa_87 -
andziutka wrote:Dziewczyny, dzisiaj znowu byłam na USG, bo miałam prywatną wizytę u mojej docelowej ginekolog, która ma prowadzić ciążę. Widziałam moje dwa serduszka, niestety Dr nie chciała mi dać posłuchać, bo powiedziała, że wtedy trzeba podwójnie je naświetlać i nie będziemy ich męczyć, ale po 12 tyg już będę mogła je podsłuchać
Super uczucie, dół mi już przeszedł i dopiero teraz uwierzyłam, że mam dwójkę dzieci
Niesamowite, że w piątek były ledwo widoczne i miały po 2 mm dzisiaj już mają prawie po 8mm i serca biją jak dzwony
Poza tym w piątek tamta ginekolog mówiła, że na jej gust to 5 tydzień, a dzisiaj usłyszałam, że druga połowa 7 i mam już kartę ciąży. Zgłupieć można
Termin mam na 17.01, a nie 15.01 ja belly podpowiadało.
andziutka lubi tę wiadomość
Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
andziutka super.
Niestety musisz zacząć szybciej niż by szykować wszystko dla dzieci. Ciąża bliźniacza sporadycznie jest w terminie. Zwykle dzieci rodzą się szybciej bo po prostu w brzuszku nie ma tyle miejsca
Myślałam że tylko ja tak mam. Udało mi się wejść dziś do łazienki bez tej paniki. Dziwne, ale nie mam słodkich zapachów w łazience. Zawsze jest przewiew.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 06:41
-
Dzien dobry. A mnie od rana mdli. Masakra. Zreszta obudzilam sie o 4:00 i spac nie moge. Boli mnie podbrzusze. A chyba z encortonu bola mnie stawy i miesnie. Nie czuje sie najlepiej.
A od kilku dni kroluje u mnie kapusta kiszona!!!! Slodkie mnie zabija i powoduje mdlosci. Och.Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
nikaaa_87 wrote:A mi położna zabrobila jeść fast-foodow,słodyczy ,tłustych mięs...Mam nie przytyć, bo waze 49,5 kg. Jutro moja przyjaciółka ma cesarzem.41 tc, syn waży 4,5 kg. U mnie w pracy jeszcze nie wiedzą,ale oglosze chyba po następnej wizycie U gin. Przynajmniej nocek nie będę musiała robić,bo one mnie wyznaczają teraz. 2 dni po I ja nie mogę dojść do siebie.
nie rozumiem położna zabroniła ci jest fast foodów bo ważysz 49,5kg?
Przecież bardzo niewiele ważysz...ja dla porównania 16kg więcej i nie widzę nic złego w tym żeby raz na jakiś czas pozwolić sobie na pizzęnikt nie mówi o ciągłym żywieniu się fast foodami przez całą ciążę
sporego synka rodzi twoja koleżankaoby wszystko poszło jak należy
-
Hej dziewczyny
Nie powiem, miło mi się zrobiło, że powstała lista Aniołków, ale mam nadzieje, że nie dane mi będzie ponownie na takiej zagościć
Fajnie się czyta u Was o kolejnych udanych wizytach, serduszkach, nawet podwójnych
Niestety nie jestem zbytnio na bieżąco z forum, sezon truskawkowy u nas w pełni, mamy troszkę przyspieszonych, no będą się kończyć to i te nie przykrywane się zaczną, a w sumie to trochę nałożą
Ja na start w ciąży z córka ważyłam 56kg przy wzroście 170cm, przybyło mi uwaga - 25 kgPół roku po ciąży byłam nawet na minusie względem wagi z przed ciąży
Raz na 2 tygodnie gdzieś zjadałam kebaba, a tak to fast-foodów nie jadłam, cukrzycy nie miałam, grunt, że waga zleciała
Musiała mi się nieźle woda zatrzymywać, bo w pierwszym trymestrze może nie wymiotowałam, ale przez mdłości zaczynałam jeść od południa dopiero i to też normalnie jak przed ciążą, a mimo to do 12 tygodnia było +4kg
Trzymam kciuki za kolejne wizytujące i nowe serduszka12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Andziutka mi tez doktorka nie dała posłuchać z tego samego powodu. Stwierdziła ze niepotrzebnie go sie tylko podgrzeje, ale zmierzyła jakoś bezpiecznie bez doplera. Musimy poczekać na ten piękny dźwięk;) gratuluje podwójnego szczęścia;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 07:19
andziutka lubi tę wiadomość
Hashimotka,
Oluś27.12.2016❤️
Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016 -
Nika ja tez nie rozumiem, ważysz 49 i masz nie przytyć ? Ja tez wazę 49 przy 170cm i pozwalam sobie na wiele w ciąży i bez ciąży
przecież to mało a w ciąży i tak przytyjesz niezależnie od tego czy raz za czas zjesz fast fooda :
Ja wczoraj skusiłem sie na kebaba i o Tak mnie zmuliło, ze szok. Poprzednio tez mogłam jeść wszystko oprócz kebaba aż skończyłam karmic mała
Dziś wizyta, zaczynam wysiadywać moje jajkozicka lubi tę wiadomość
[/url]
-
Kamila ;) wrote:Co lekarz Ci mówił o Acard, jest napewno bezpiczny? dlaczego masz go brac?
Ja biore dupka tabl 2x1 i luteine dopochwowo 2x1 plus mam brac acard 75mg raz dziennie.
z badan mam: morfologie, mocz, glukoza, toksoplazmoza, hiv, usr, coombs? (ciezko przeczytac) tsh.
Gr krwi mi odpuscil bo znam grupke, ale hiv i kiłe mógł mi odpuścic? robiłam te badania pol roku temu, wyniki prawidlowe.
jestem w 6t5dc, a Ty?
Kamila, chodzi o dobrą rzadką krew, by do dziecka dobrze dopływałajest takie badanie badające krzepliwość krwi, nazywa się d dimery, robiłaś może? ja jestem licząc od daty ostatniej miesiączki to w 7t3d, ale to się raczej zmieni, bo owulacja w 24dc, więc mam troszkę później wszystko.
Co ma być to będzie...
-
A ja odkryłam zależność, już któryś dzień z rzędu. Mdłości osiągają apogeum wieczorem - 20, 21, 22 - jak wyjdzie. W nocy jest tragedia, trochę śpię, trochę wiszę nad muszlą, telepie mnie i w ogóle nie mogę oddychać. Rano jak się dobudzę i wcisnę w siebie śniadanie robi się o połowę lepiej i tak trzyma przez dzień. Zadziwia mnie to, wiecie?
Powodzenia dla wszystkich wizytujących dzisiajzicka lubi tę wiadomość
-
Nika z twoją wagą to bym się wcale nie przejmowała zakazem pani doktor. Ja startowałam z wagą 62,5 kg przy 170 wzrostu i ginek nie ma nic przeciwko zjedzeniu pizzy czy kebaba. Skoro ma się na to ochotę to trzeba zjeść.
ciekawe ile ja przytyje w ciąży bo w poprzedniej aż 4 kg i praktycznie nie było nawet widać że jestem w ciąży.
Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
Witamy się
my na nogach od 5.20 jestem nieżywa. Mdli mnie odkąd oczy otworzyłam
Syn juz marudny bo juz troszkę śpiący. Zazdroszczę wam tych wizyt. Moja druga wizyta dopiero pod koniec czerwca. Wtedy będę już w 11 tygodniu. A wg usg to już będzie 12. Jak tu tyle wytrzymać?
juz się w sumie musze zapisywać na badania w 12 tyg bo to wtedy kość nosowa do mierzenia itp. Ech czas ucieka. Korci mnie zeby jakoś zaliczyć między czasie jakąś wizytę. Ale może wytrzymam
-
Beata1987 wrote:Nika z twoją wagą to bym się wcale nie przejmowała zakazem pani doktor. Ja startowałam z wagą 62,5 kg przy 170 wzrostu i ginek nie ma nic przeciwko zjedzeniu pizzy czy kebaba. Skoro ma się na to ochotę to trzeba zjeść.
ciekawe ile ja przytyje w ciąży bo w poprzedniej aż 4 kg i praktycznie nie było nawet widać że jestem w ciąży.
Beata 4 kg w caaaaałej ciąży?