STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna1220 wrote:Czy produkty na komary normalnie można stosować?
Chyba nigdy jeszcze nie byłam tak pogryziona, koleżanka zasugerowała, że może to być związane z cukrzyca ciążową, że słodka krew... czy to może mieć jakiś związek? Dla mnie to trochę abstrakcja
A jaką masz grupę krwi?
U mnie teraz ostatnio w mieszkaniu też dużo tego paskudztwa wlatuje, muszę pilnować, żeby nie zostawić go w sypialni na noc, bo nie będę miała snu.
Spróbuj może jakiś naturalny, domowy sposób?
np. http://tipy.interia.pl/artykul_13898,domowe-sposoby-na-ukaszenia-komarow,2.html -
angelstw wrote:tylko właśnie nie zauważyłam żeby Jaś był gorzej rozwinięty niż jego rówieśnicy, stąd poruszyłam ten temat. Nie ma żadnych opóźnień, raczkować zaczął o czasie, chodzić też, próbuje mówić po swojemu, jest ciekawy świata etc. I teraz się ciągle zastanawiam dlaczego moja gin mi nic o tym nie mówiła że ten wynik jest za wysoki w ciąży?! Dobrze że już do niej nie wrócę
a tak bardzo wtedy dbała o mnie i o Jasia, wszelkie możliwe badania zlecała żeby tylko z ciążą było wszystko ok...czuję się zawiedziona.
-
Cześć Dziewczyny. Nie było mnie juz u Was bardzo dawno, niestety nie zdołam Was już nadrobić. U mnie wiele sie działo. Wczoraj bylam na usg. Ciąża bliźniacza sie porwierdzila...
Dzidziuś nr 1 ma sie dobrze, rozwija sie prawidlowo z usg wynika ze ma 8t i 3d. Serduszko bije, ma eleganckie ciałko żółte i ma juz kształty dzidziusiowe
Dzidziuś nr 2 obraz rozmyty, w dalszym ciagu brak serduszka, brak kształtów dzidziusiowych, przypomina mała przeźroczysta chmurke, ma własne ciałko żółte. rozmiar z usg to 7t i 4d. Dobra wiadomość jest taka ze chyba juz nie rośnie i puchnie, bo poprzednio byl kilkakrotnie większy o dzidziusia z serduszkiem, a teraz jest mniejszy. Powinien sie wchłonąć, niewiadomo kiedy to nastapi i czy nie zagraza tamtemu dzisiusiowi. Nadal trzeba czekac. Nastepna wizyta za 2 tyg.
Kasha, Morgiana, wariatka3 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ale naprodukowałyście dzisiaj ho ho
Ja też po wizycie, na nfz, pierwszy i ostatni raz:D
Lekarz dramat, zero wywiadu, naet nie zapytał jakie mam cykle, od razu do usg, ktore trwało z 10 min! Dobrze, że byłam tydzień temu u swojego lekarza bo bym się stresowała, że nic tam nie maPowiedział tylko że początek albo koniec 7 tyg
nie wyznaczył mi terminu porodu, nie zauważył cysty, która w ubiegłą środę miała 5,4 cm !! Nie zauważył odklejania kosmówki, nic. Nie powiedział też nic na temat dziecka oprócz tego, że serce jest :)Według niego wszystko ok więc o L4 po które poszłam nie było sensu walczyć. Dostałam tylko skierowanie na opb, mocz, glukoza i hcv więc chociaż te kilka złotych odpadnie do płacenia
Oczywiście kolejka straszna, godzine czekałam...
Na prawdę doceniłam swojego lekarza:D
Co do planowania ciąży.
My planowaliśmy drugie szybko po pierwszym, zamysł był, żeby w lipcu sierpniu jak przejdę do nowej pracy. Danego dnia powiedziałam mojemu uwaga mam dni płodne, a on na to no to dobrze robimy teraz synkaUdało się za pierwszym razem tak jak z córą
Gratuluje serduszek dziewczyny
Nobelka podziwiam Cię za nastawienie:) ja nie wyobrażam sobie mieć bliźniaków, nie dałabym sobie rady i podziwiam wszystki mamy podwójneWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 21:11
[/url]
-
Ja bardzo chciałam mieć biźniaki, bo ogólnie chce mieć troje dzieci, fajnie gdyby to trzecie bylo za jedenym zamachem razem z drugim
No ale niestety popomimo ciąży bliźniaczej i tak teraz bedzie tylko jeden dzidzius. Ale i tak sie bardzo ciesze, pomimo ze tak sie stalo
U nas wszystkie dzieci jak dotad zaplanowane. 3 dzidzius tez juz w planach w niedalekiej przyszłości
Dziewczyny naprodukowalyśie 100 STRON jak mnie nie bylo. Jestescie nie do pobicia normalnie!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 21:20
Kasha lubi tę wiadomość
-
justyna1220 wrote:Czy produkty na komary normalnie można stosować?
Chyba nigdy jeszcze nie byłam tak pogryziona, koleżanka zasugerowała, że może to być związane z cukrzyca ciążową, że słodka krew... czy to może mieć jakiś związek? Dla mnie to trochę abstrakcja -
No dziewczyny pilnuj cie się bo cukrzyca to straszne obciążenie. Ja juz w tym momencie biorę tyle insuliny na noc co w 3 trymestrze w pierwszej ciazy. Nie wiem co to będzie strasznie się martwię. Jutro mam wizytę u diabetologa i gina tylko bardzo późno. Wiec trzymajcie kciukasy az będziecie kłaść się spać.
Witam wszystkie mamy które wróciły po nieobecności i te nowe również. Kolorowych znów ciężarówki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 21:26
-
Hej dziewczyny:)
Ale dzisiaj naprodukowalyscie, że nie dam rady wszystkiego przeczytać. Gratuluje dzisiaj udanych wizyt :*
Co do plamien, to ja w 1 ciazy plamilam z 4 razy na brązowo, położyli mnie nawet do szpitala, ale nie znaleźli przyczyny i miałam się nie martwić.
Dzisiaj byłam tez na wizycie u ginekologa na NFZ i jestem załamana jakaścia sprzętu, dzisiaj widziałam rozmazana plamę dosłownie ;p ale badania wszystkie mam za darmo wiec tyle dobrego:) i kompetencje tej lekarki pozostawiają wiele do życzenia, ale o tym wiedziałam juz wcześniej, dlatego na NFZ tylko po badania i prosto z mostu powiedziałam to lekarce
Co do ciąży , to pierwsza i druga była planowana. Pierwsza w 6cs, jak podeszlismy do tego na luzie to od razu wyszło. A teraz w 2cs. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/234ca693c50b.jpg
Dziewczyny to moja fasolanajadałam się strachu dzisiaj przez nią
ma 7 mm i lekarz obliczył że to 6 tydzień 4 dzień.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f0ba635a41a.jpg
Ale niestety oprócz niej są 2 torbiele wielkości prawie 4 cm. muszę baaaardzo z nimi uważać. Czy któraś z Was miała torbiele w ciąży? "Jak to się je?" Czy znikną?wariatka3 lubi tę wiadomość
Co ma być to będzie...
-
Sis wrote:a lekarz coś powiedział o tych torbielach? one gdzieś na jajniku są czy w macicy?
są obok fasolki, mam luteinę 3x2 więc to też na to jest, mówił, że się wchłonie. Tylko jak byłam ostatnio to była jedna ,a teraz są dwie.Co ma być to będzie...
-
nick nieaktualnyDziewczyny i ja po wizycie
bardzo szybkiej bo byla zalatwiana wczoraj a dzis termin. Chyba lekarka wcisnela mnie między pacjentki, ale widzialam jak bilo serduszko i wszystko jest ok, za tydzien nastepna wizyta juz z mężem. Na pierwszą nie byl zaproszony.
U mnie nic sie nie dzieje poza bolem brzucha i piersi. Od wczoraj dopada mnie straszny głód ale dziwne uczucie gdyz nie mam na nic apetytu.Banany wchodzą, jabłka i marchew ale po chwili znów jestem strasznie glodna. Tez tak macie?Karolina1234 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie byly ginekolog wykryl torbiel wielkosci 1,7cm na jajniku i powiedzial ze to dermoid.Bylam zalamana gdyz proponowal mi tylko operacje na podstawie jednego usg.Na szczescie zmienilam tego idiote ze tak powiem bo zepsul mi pare miesięcy
życia. Dziś byłam na wizycie u innego i okazalo sie ze zadnej torbieli nie mam. Takze warto iść do innego lekarza chociaz dla swojego spokoju.