X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayas wrote:

U mnie nic sie nie dzieje poza bolem brzucha i piersi. Od wczoraj dopada mnie straszny głód ale dziwne uczucie gdyz nie mam na nic apetytu.Banany wchodzą, jabłka i marchew ale po chwili znów jestem strasznie glodna. Tez tak macie?
    ja bym ciągle jadła. Otwieram co chwile lodówkę, szafki, ale nic tam dla siebie nie znajduję, chociaż pelno jedzenia leży. No ale to nie TO. Sama nie wiem co bym zjadła. Strasznie irytujace uczucie.
    Dzisiaj zrobilam placucha, spód zmodyfikowane brownie, masa budyniowa, truskawki i galaretka. To mogłabym jeść pół blachy na raz, ale zdrowy rozsądek kazał mi się ograniczyć do jednego kawałka. Jutro muszę część mamie zanieść żeby nie kusiło za bardzo:)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • mayka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poza pobolewaniem podbrzusza brak objawów no może poza tym, że jestem nerwowa. We wcześniejszych ciążach myślałam , że piersi to mi rozsadzi a teraz nic. Każda ciąża jest inna :)

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi bola ale tylko rano i wieczorem po zdjęciu stanika. A co do tego jedzenia to wolalabym juz te zachcianki niz glod i brak apetytu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialyscie pierwsza wizyte z usg w obecnosci ginekologa i asystentki? Ja dzis bylam tak badana. Na koniec usg gwałtownie chciałam zejsc z fotela ale ginekolog kazała powoli zejsc moze u niektórych wystepuja omdlenia dlatego ta asystentka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 22:48

• Kasha Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór.

No więc zacznę od wieści iż Prevomit u mnie działa. Normalnie nie mogę w to uwierzyć. W końcu przejdę ciążę bez mdłości huuurrraaaa !!!!
    Pozostał tzw "kapeć" i nie muszę podjadać, by mdłości przeszły. Nie jest drogi, sprobojcie i dajcie znać jak u Was działa. Jest bezpieczny, bo to witaminy i imbir :)

Justynka, jak będę miała chwilę to napiszę. Co do przemieszczania się smyka... Ja swoją córcię zachęciłam do pomocy w kuchni i dzięki temu nie plącze mi się pod nogami. Np, wyrzucanie coś do kosza na śmieci, obieranie ziemniaków (oczywiście obieramy na moich kolanach. Ona bawi się obierkami i wrzuca ziemniaki do garnka, a ja obieram) itp. Jest mega dumna :)

solana jeśli jeszcze czytasz, to ogromnie mi przykro. Mam nadzieję że szybko wrócisz na BBf.

Co do tego testu na płeć. Chętnie bym kupiła jako ciekawostkę i dla sprawdzenia. Ale nie za 130zł.

never give up. Wygrałaś w totka? Takie badanie to majątek. Nie lepiej po prostu prenatalne? Masz fajnego gina że tak szczegółowo Ci powiedział co i jak :)

Natalina, cycusie tak mają. Jak zaczną Ci się nagle powiększać pod koniec ciąży to byś umierała z bólu. Tam się wszystko powoli szykuje. Nie masz co wariować :*
    To wszystko jest sprawa hormonów. Piersi się szykują do karmienia dziecka. Muszą się uformować kanaliki, nabrać trochę tłuszczyku itp. Zmaleją i przestanie boleć nawet całkowicie prawie do końca ciąży, a tuż przed zacznie się produkować mleko dla maluszka. Ja miałam w pierwszej ciąży "flaczki" do 7 miesiąca, a potem ciekło mi do porodu jak z kranu. A po porodzie ... mleko znikło. Musiałam się namęczyć, by laktację poruszyć.

Gochta.
    U mnie zależy jak spojrzeć. Z mojej strony planowana, od strony mojego A to wpadka :D
    Nie wszytko musi wiedzieć hihihi

Rosana to o czym piszesz to tłuszczyk.
    Macica o "tej porze" nie dotyka nawet linii początku łona gdzie robi się cc. :)

justyna1220 lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • agi354 Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam stycznióweczki :)
    Termin mam na 05.01. Druga wizyta u ginekologa już w piątek. Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej lekkie obawy są. To moja pierwsza ciąża i mam nadzieję, że wszystko w porządku. Drogie mamusie, powiedzcie proszę, czy ból jak na miesiączkę jest normalny? Zaraz 10 tydzień się zacznie, a ten ból ostatnio się nasilił i występuje praktycznie codziennie. Dodatkowo poza mdłościami, obolałymi piersiami, częstym oddawaniem moczu i ostatnio kłuciem w podbrzuszu nic więcej mi nie dolega.

Kasha, justyna1220, wszamanka, wariatka3 lubią tę wiadomość

hchy3e3kgiyrnayd.png[/url]
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agi przejdzie. Wez sobie nospe i odpoczywaj.
    Tam wszystko się powoli szykuje do noszenia ciężarka :)

A no i witam wszystkie nowe mamcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 23:28

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie kilka godzin, a tu tyle czytania:-) Ale aż miło czytać tyle dobrych wieści:-) Gratuluję Wszystkim serduszek, udanych wizyt i cudownych wzruszeń.

Jeśli chodzi o ciąże, to u mnie I była zupełnie nieplanowana, zupełne zaskoczenie, chwila zapomnienia (w dni niepłodne, 4 dni po okresie). Czyli wpadka, chociaż mówią, że w małżeństwie nie ma wpadek;p Niestety w 12tc okazało się, że ciąża nie rozwija się od 8tc. Pobyt w szpitalu, tabletki poronne, zabieg i wielka pustka. Gdyby nie mąż nie wiem jakbym to przetrwała. 2 mce później zaczęliśmy się starać, udało się w 4cyklu i mamy nasze Szczęście:-) Nie chcieliśmy czekać długo z kolejnym dzieckiem, mieliśmy zacząć starać się lipiec-sierpień. Ale doszliśmy do wniosku, że zaczniemy wcześniej bo mało prawdopodobne żeby się za pierwszym razem udało (wśród znajomych mamy bardzo dużo par, które się starają i b.długo nawet kilkanaście miesięcy już) A tu niespodzianka:-) Na początku byłam przerażona, że tylko 20 mcy różnicy. Teraz się bardzo,bardzo cieszę, i jedyne o czym myślę, to żeby było dobrze i żeby było zdrowe:-)

Kasha lubi tę wiadomość

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana wszystkie mamy.
    Trzymam kciuki za wizyty i fasolki.

My dziś także do lekarza z córką. Ech ... nie chce mi się.
    Miłego dnia

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z rana ale w nie najlepszym nastroju :(

Kasha test jest faktycznie drogi ale ja o pieniądzach i polityce nie rozmawiam ;)

Tu info dla dziewczyn z Wa-wy. Lekarz który tak szczegółowo wykonuje i opisuje USG ciąży to dr. Katarzyna Przygoda ( Luxmed - budynek Mariott).

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 1 czerwca 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka wpisz mnie pls na 11.01 :)

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 1 czerwca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam fajną stronkę :)

dziecko.haczewski.pl

Wszystko jak na dłoni :)

relghdgenv7rm5nv.png
  • natalina86 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kasha za słowa otuchy. Na 14:30 idę do lekarza i boję się strasznie. Nie wiem jak wysiedze w pracy do tego czasu. Od samego rana mam same kiepskie myśli.

34bw43r8r3764uge.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka torbiela co prawda jednego miałam i ja w poprzedniej ciąży i sam sie po czasie wchłonął :)

Never ale przeskok z 20.01 na 11.01! ;) Ogólnie 11 stycznia jest jak narazie najbardziej obleganym dniem :P
    Dlaczego w nie najlepszym nastroju? Co się dzieje?

Właśnie nasmarowałam się cytryną ( według zaleceń wujka google ;) ) Zobaczymy czy coś pomoże, puki co rzeczywiście nie drapię, na obu rekach naliczyłam ponad 40 ukąszeń i są to porządne bąble... w poprzedniej ciąży komary mnie w ogóle nie tykały a teraz nie wiem co się dzieje ;)

A tak ap ropo wczorajszego pisania o cukrzycy w zasadzie to od jakiej normy jest stwierdzana cukrzyca ciążowa?

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalina trzymam kciuki. Będzie dobrze.

Na czczo powyżej 90 justynko. I po posiłku powyżej 120mg/dl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 07:25

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka ja też oczy wielkie robię ale tak wyliczyli :) Wracaj do zdrowia kochana.

Natalina będzie dobrze, wszystkie tu za Ciebie mocno kciukamy. Nie zamartwiaj się.

Ja torbielki nie mam ale oprócz maleństwa rośnie nieopodal mięśniak 26mm x 22mm. Nikt się nim nie przejmuj bo nie daje objawów i nie zagraża ciąży. Zajmiemy się nim po porodzie.

Ok, pędzę oddać krew na progesteron.

Do później :)

relghdgenv7rm5nv.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:) u mnie dzisiaj dzien zaczął się znienacka, nie oczekiwałam budzika tak szybko:( a wczoraj już leżałam w łóżku, jak nagle zrozumialam, ze jeszcze kibelek muszę poprzytulac:( dla mnie umyć zęby to prawdziwe wyzwanie...masakra.
    A teraz jechałam do pracy pociagiem i stała, to myślałam że zemdleję...w głowie się kręciło...
    Nie podobają mi sie takie zachowania organizmu:(

Tak że życzę wam lepszego poranku i udanego dnia:)

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Natalina trzymam kciuki. Będzie dobrze.

Na czczo powyżej 90 justynko. I po posiłku powyżej 120mg/dl

Tak właśnie miałam w normach laboratorium, a mi wykazało na czczo 93 ginek mnie nie skierowała nigdzie, a ja nie wiem czemu wtedy nie pytałam. Może to zbyt niski poziom pomimo wszystko, żeby stwierdzić cukrzycę?

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tak sie zastanawiam.co po co chwile prosicie o zmiane terminu? Podczas kazdego badania usg moze wyjsc inny termin ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jest ktoś tu kto korzysta z enel med? Mam z pracy wykupiony pakiet, ale nie prowadzę tam ciąży, i nie wiem czy mogę sama tylko pójść na badania potrzebne mojemu ginowi bez skierowania lekarza stąd?

2nn3vfxmntpmdpv2.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ