Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia gratuluję :)

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• amelik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzma w sumie przeprowadzka udana to teraz tez czekasz. Dla dziecka kacik tez juz daliscie rade zorganizowac?
    Jak wyprawka i zakupy? Bo mysmy pranko robily to sie jeszcze za nami byłaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 19:13

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia ogromne gratulacje! Super że udało się sn! Brawo za wytrwałość ☺ jesteś dzielna mamusia! I najważniejsze że już po ☺
    Tul teraz swoją kochana córeczkę ☺

Za resztę trzymam kciuki! Amelik ma mieć cc ktoś jeszcze ma planowaną cc?

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo wszystkim :*

Ja tez trzymam kciuki za mamusie jeszcze w dwupaku. Szybkiego rozwiazania kochane.

Kamila ;) lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rozpakowanych :-) całuski dla dzieciaczkow :-)

Ja dalej sie mecze z bólem krocza, mialam pecha trafiając na tego lekarza. Dalej sie rana goi...:-(

Tosia w dzien lubi spać, a nocą ma apetyt i tryp I love cycus a ja jestem jak zombie :-D wyszla mi anemia mam nadzieje ze szybko wrócę do formy Karmię piersią oby tak zostało :-)

Ja bardzo duzo chodziłam, kucalam wiecznie w ruchu pewnie dlatego tak szybko u mnie poszło. Nawet w sobotę czujac skurcze od 6 rano jechałam na zakupy m.in po biustonosz do karmienia :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 17:46

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia oby szybkiego bo zadrapie sie na smierc chyba

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi nie zrobili w końcu testu oct bo zaczęły pojawiać się skurcze. Godzinę temu miałam ktg i znowu są skurcze. Osiągały nawet 99. Najlepsze jest to,że ja odczuwam je tylko jako stawianie się brzucha. Myślałam, ze mam wzdęcia, a to skurcze :) Teraz lekarz mnie badał i powiedział, ze jest bardzo dobrze i szyjka się skraca :)

nikaaa_87
  • amelik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa to super ze sie rozkreca.
    No ja leze pod ktg. Moj doktor jest w piatek i wstepnie wtedy cc. Jutro mi powiedza jeszcze. Tak planowane to maz bedzie mogl byc ze mna.
    Chodze po oddziale patrze na te dzidziusie i juz marze o moim. Tylko jak patrze na dziewczyny po cc boje sie coraz bardziej, ale poboli i przestanie. Tylko nie moge sie rozczulac potem nad soba.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila szybkiego dojscia do siebie.

Dodinka ogromnie Ci wspolczuje, kurcze ze tez nic nie mozna z tym teraz zrobic.

Nika super wiesci! Duzo chodz i masuj sutki a rozkreci sie jeszcze lepiej. Trzymam kciuki.

Amelik to trzymam kciuki za piatek i za szybkie dojscie do siebie po cc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila poj sok z burakow, okropny ale mi na zelazo pomagaly buraki, mieso wolowe, szpinak, pietruszka jako dodatek do wszystkiego. Anemia tez z powodu utrwty krwi przy porodzie?

Dodinka jeszcze troche...

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia moje serdeczne gratulacje.

Nikaa szybkości i bezbolesności życzę. U nas wyprawka gotowa. Mąż musi jeszcze tylko złożyć łóżeczko. Torbę do szpitala spakowała dzień przed przeprowadzką, a 5 chłopa do pomocy przy noszeniu mebli śmiało się, że jak coś to oni mnie zawiozą. Dopiero byśmy wyglądali, jakbyśmy taką ekipa wpadli na porodówkę :-).

Dzisiaj była u mnie na kawce położna środowiskowa, żebyśmy się poznały. Super babka. Przejrzałyśmy razem torbę, sprawdziła tętno młodego. Jestem bardzo zadowolona z tej wizyty. Widać, że kobieta faktycznie się opiekuje swoimi pacjentkami:-)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Pebbles Znajoma

Wysłany: 18 stycznia 2017, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych i powodzenia dla tych, które jeszcze czekają :) Na pocieszenie mogę powiedzieć, że jestem żywym dowodem na to, że rzeczywiście poród może rozkręcić się w każdej chwili. Ja tutaj narzekałam, że nie mam żadnych objawów, no i po prostu pewnego dnia się obudziłam i odeszły mi wody, a dalej już jakoś poszło :) Tak że chyba wcale nie trzeba mieć skurczów przepowiadających ani nic takiego :) Rodziłam sn, na sali porodowej byliśmy o 8 rano, a Alicja przyszła na świat o 13.07, tak że nawet szybko poszło :) Miałam fantastyczną opiekę w szpitalu - wszystkim takiej życzę. No i wsparcie męża nieocenione :) A Malutka jest fantastyczna. Szybko załapała o co chodzi z cycusiem, śpi jak aniołek, a jak akurat nie śpi to patrzy na nas takimi wielkimi oczami :)

dodinka lubi tę wiadomość

839ab16f5e.png
  • bergamotka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mieć cc, 25.01. Z jednej strony wolałabym poczekać, aż samo się zacznie, a z drugiej- do szpitala mam 22 km, droga fatalna i chyba wolałabym nie czekać do ostatniej chwili. Z trzeciej strony już się absolutnie nacieszyłam ciążą, żeby nie napisać- mam jej serdecznie dość od dwóch tygodni. A rodzina mnie :)

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikaaa_87 wrote:
    A mi nie zrobili w końcu testu oct bo zaczęły pojawiać się skurcze. Godzinę temu miałam ktg i znowu są skurcze. Osiągały nawet 99. Najlepsze jest to,że ja odczuwam je tylko jako stawianie się brzucha. Myślałam, ze mam wzdęcia, a to skurcze :) Teraz lekarz mnie badał i powiedział, ze jest bardzo dobrze i szyjka się skraca :)
    To widzisz a v mnie odwrotnie. Ja czułam mega skurcze a na ktg malutkie ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelik wrote:
    Nikaa to super ze sie rozkreca.
    No ja leze pod ktg. Moj doktor jest w piatek i wstepnie wtedy cc. Jutro mi powiedza jeszcze. Tak planowane to maz bedzie mogl byc ze mna.
    Chodze po oddziale patrze na te dzidziusie i juz marze o moim. Tylko jak patrze na dziewczyny po cc boje sie coraz bardziej, ale poboli i przestanie. Tylko nie moge sie rozczulac potem nad soba.
    Trzymam mocno kciuki za cc piątek już tak blisko ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Kamila szybkiego dojscia do siebie.

Dodinka ogromnie Ci wspolczuje, kurcze ze tez nic nie mozna z tym teraz zrobic.

Nika super wiesci! Duzo chodz i masuj sutki a rozkreci sie jeszcze lepiej. Trzymam kciuki.

Amelik to trzymam kciuki za piatek i za szybkie dojscie do siebie po cc.
    Jak malutka? ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bergamotka wrote:
    Ja też mam mieć cc, 25.01. Z jednej strony wolałabym poczekać, aż samo się zacznie, a z drugiej- do szpitala mam 22 km, droga fatalna i chyba wolałabym nie czekać do ostatniej chwili. Z trzeciej strony już się absolutnie nacieszyłam ciążą, żeby nie napisać- mam jej serdecznie dość od dwóch tygodni. A rodzina mnie :)
    Z wypowiedzi innych wiem że lepiej iść na zimno. Bo tak to zanim decyzja zapadnie to czasami człowieka wymęczą i przechodzi się przez dwa porody.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Jak malutka? ☺

Malutka super. Ciagnie cyca pieknie, czasem przy jednym karmieniu daje obie na raz bo jeszcze chce ssac. Duzo spi a najlepiej jej sie spi jak jest wtulona w mamusie. Ja korzystam i duzo spie z mala, laduje batrie przed powrotem do domu.

A jak Kornelka? I jak brat sie sprawuje?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia u nas też dobrze ☺ mała spokojna. Choć czasami też da głosik . Lubi się nosić ☺ ale ogólnie śpi sporo i lubi jeść ☺
    Brat odebrał ja naprawdę super! Tak jakby tu mieszkała od zawsze ☺ no i co chwilę do niej zagląda i ja pilnuje i całuje ☺ słodkie to ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja spaceruje po oddziale, ogladam maluszki od dziewczyn ktore urodzily i juz marze o naszym
    maz tez zerka do tych wózeczków z maluchami, ciekawy
    starszy syn dziś pojechal do tesciow, wlasnie rozmawialam z nimi przez tel i Kuba tam spiewa koledy, wiec zadowolony
    dzielny kawaler :) dumna z niego jestem i wszyscy chwala ze jest bardzo grzeczny
    a moj lekarz tu tak zabiegal by sam mi cc robic, chyba chce szczesliwie do konca dopilnowac i poprowadzic z uwagi na moje poronienia, strach i to ze taka miekka jestem, fajnie, kazdy kto tu chodzi na wizyte to zaraz ze pacjentka takiego i takiego doktora wiec chyba dlatego ze tak zastrzegal ze sam by chcial mi cc robic hehe

‹‹ ‹ 537 538 539 540 541 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ