X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Hej- jestem po,było koszmarnie.... Rodziłam naturalnie,miałam ładne okropnie bolesne skurcze doszłam do 10 cm rozwarcia i okazało się że jest za wąski kanał rodny dla wcześniaka i nie było skurczy partych więc po kilku godzinach zrobili cc. Z Małą chtba wszystko ok, dostała 9 pkt,oddycha samodzielnie ale leży w cieplarce na wcześniakach... Tylko mąż ją widział. Waży 2390 długości nie znam i jest śliczna.
    Wg lekarzy urodziła się w 35t6d

Emi wielkie gratulacje i duzo zdrówka i siły dla Ciebie!

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi gratuluję ♡♡ przykro mi ze się tak musiałaś umeczyc ale malutka Ci to wynagrodzi :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Emi bylas dzielna, ale ogromnie wspolczuje to najgorsza chyba opcja porodu, miec 10cm rozwarcia i pojsc na cesarke:( Ale juz po, teraz nowy etap w Twoim zyciu, wykuruj sie szybko i pokaz nam swoje Malenstwo!

Kroko, Makasa, Morwa ogromne gratulacje, duzo zdrowia i wytrwalosci dla Was:)

Ja wczoraj bylam na wizycie, dzidzi wazy 3300 i wszystko zamkniete na 4 spusty, Przez swieta nic nie przytylam, a nawet schudlam 0,5 kg. Dzidzia za to przez 4 tyg urosla 800gram:) Zastanawiam sie nad zakupem probiotykow (polecaja Biogaia) i wit C. (Cebion) Sa tutaj mamy ktore planuja podawanie w/w lekow od pierwszych dni zycia?

Od 1 dni życia podajesz wit d i probiotyk.
    Cebion absolutnie nie.

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa, dzięki :)

Eklerka, ja będę podawać probiotyk, ale wybrałam Dicoflor. Witaminy C na razie nie planuję. Przy starszym synku Dicoflor poleciła nam położna na patronażu i bardzo się sprawdził. Do dziś jest zawsze w domu, a synek lubi jego smak :)

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu Cebion nie? O Vit D wiem...

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, każdej rozpakowanej gratuluję z całego serca i życzę szybkiego powrotu ze szpitala, bo co w domu to jednak w domu :)
    Ja póki co na oddziale, nie wiem nic szczególnego. Oprócz tego, że wód jest tak jak było mało, ordynator powiedział, że potrzymać Kubę jeszcze z tydzień i rozwiązać ciążę. Także wszystko wskazuje na to, że w przyszłym tygodniu zostanę mamą :) KTG jak do tej pory ok, tak mi się przynajmniej wydaje, bo nikt nie powiedział słowa, że jest coś źle. Pytanie tylko czy wypuszczą mnie jeszcze przed CC do domu, bo i tak nie mają miejsc. Rano czekałam 2 godziny na wolne łóżko. No już tak się wku*wiłam, że nie pytajcie.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że już truje ta moja szkołą, aleeee napisałam właśnie ostatnie zdanie! :D oficjalnie mogę powiedzieć - córko, wychodź natychmiast bo matka nie ma co robić :D a tak serio to jutro leżę, spaceruję, czytam książkę i full relax :D

Ja będę podawała Wit D. O probiotyki nic mi nie wiadomo a podpytam najwyżej w szpitalu albo położną na wizycie :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, Makasa i Emi! Ogromne gratulacje! Uściski dla Was i maluszków! :) :*

Za dziewczyny czekające na cc zaciśnięte oba kciuki! :)

Ja po wizycie - wg usg waga 2990 (wg OM 37+6, a tak dzidziuś tydzień młodszy;p), wszystko pozamykane, pozaklejane i gin. już teraz przebąkiwała, że prawdopodobnie mała nie będzie się spieszyć i 7 dni po tp mam się zgłosić do szpitala na wywołanie. No ale może jednak niespodziewanie w najmniej oczekiwanym momencie zdecyduje się na wyskok, będzie szybka akcja i przytulę swojego maluszka.

kasha86, Marzycielka111192, Szmaragdowa, helagazela, Polaj, kate88:), Krokodylica, Morwa lubią tę wiadomość

XyZ
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny !!!! Super, że wszystko dobrze !!
    Makasa wróciło Ci już czucie w nogach i wszystko jest ok??

Emerald, Marzycielka to my we 3 jutro !!
    Ja wstępnie jestem zapisana na 7:30 !!!! Jak nie będzie nagłych przypadków. Dziś chyba nie zasnę. Jakoś ten jeden dodatkowy dzień w szpitalu zleciał także jest Ok. Stres mam duży, jutro chyba na trzęsących nogach pójdę na tą salę - oby wszystko było ok !!
    Trzymam za Was / za Nas kciuki !! :)

Marzycielka111192, Szmaragdowa, helagazela, Polaj lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Gratulacje dziewczyny !!!! Super, że wszystko dobrze !!
    Makasa wróciło Ci już czucie w nogach i wszystko jest ok??

Emerald, Marzycielka to my we 3 jutro !!
    Ja wstępnie jestem zapisana na 7:30 !!!! Jak nie będzie nagłych przypadków. Dziś chyba nie zasnę. Jakoś ten jeden dodatkowy dzień w szpitalu zleciał także jest Ok. Stres mam duży, jutro chyba na trzęsących nogach pójdę na tą salę - oby wszystko było ok !!
    Trzymam za Was / za Nas kciuki !! :)
    Bedzie dobrze! Dobre nastawienie i damy radę :) ja już w łóżku i spróbuje usnąć, chociaż wiem jak to wyglądało wczoraj...
    Pewnie rano już się nie odezwę bo na 6:15 W szpitalu ale trzymajcie kciuki i ja też trzymam kciuki :*

helagazela, kasha86, Polaj lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kciuki z całych sił!!!
    My jak dobrze pójdzie, jutro wyjdziemy do domu. Trzymajcie kciuki!

Szmaragdowa, helagazela, kasha86, Marzycielka111192, Polaj, Aenu lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Morwa a Ty mialas cc z powodu wagi czy braku akcji?
    Akcja postępował bardzo ładnie , szyjka gotowa , skurcze krzyżowe dawały nieźle popalić.. próbowałam siłami natury ale nie "posowałyśmy do siebie z córką" . Lekarze zadecydowali więc o cc aby nie ryzykować, a ja musiałam się zgodzić.. i nie żałuję :)
    Mała według każdego usg (tego z 28.12 i tego z dzisiaj -badało mnie dwóch lekarzy) ważyła ponad 4 kg , dzisiaj około 4300 a urodziła się 3900 .

moniczko., Szmaragdowa, Paula_29, helagazela, Polaj, Aenu, emerald_m lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak rodzilas w wojewódzkim? Kto odbieral porod? Tzn jaki lekarz?

• Morwa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Morwa gratulacje!!!
    A ile wychodziła waga na ostatnim USG?
    Dzisiaj rano na usg mała miała mieć około 4300. No ale lekarz odrazu mówił ,że ciężko z pomiarem bo Mała głowę ma już bardzo nisko i nie dało rady zmierzyć..

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Gosiak rodzilas w wojewódzkim? Kto odbieral porod? Tzn jaki lekarz?
    Tak, w Wojewódzkim. Ojej, zapomniałam jego nazwiska - taki starszy w okularach, ale nie ordynator. Jak sobie przypomnę, to napiszę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Hej- jestem po,było koszmarnie.... Rodziłam naturalnie,miałam ładne okropnie bolesne skurcze doszłam do 10 cm rozwarcia i okazało się że jest za wąski kanał rodny dla wcześniaka i nie było skurczy partych więc po kilku godzinach zrobili cc. Z Małą chtba wszystko ok, dostała 9 pkt,oddycha samodzielnie ale leży w cieplarce na wcześniakach... Tylko mąż ją widział. Waży 2390 długości nie znam i jest śliczna.
    Wg lekarzy urodziła się w 35t6d
    Gratulacje :* u nas tez było podobnie. Swoje się wycierpiałyśmy i jeszcze nacierpimy ale najważniejsze ,że dzieciaczki są juz z nami :) moja jest ciągłe u położnych od kiedy mąż pojechał do domu, jutro mają mi ją dopiero oddać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Tak, w Wojewódzkim. Ojej, zapomniałam jego nazwiska - taki starszy w okularach, ale nie ordynator. Jak sobie przypomnę, to napiszę.

Ok to daj znac bo sie zastanawiam nad wojewódzkim. Mojnlekarz tam pracuje. Ja sie musze wyrobić do 27go bo pozniej moj gin hedzie na narty

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Ok to daj znac bo sie zastanawiam nad wojewódzkim. Mojnlekarz tam pracuje. Ja sie musze wyrobić do 27go bo pozniej moj gin hedzie na narty
    A jak ma na nazwisko?
    Powiem Ci, ze trafiłam na mega super położne tym razem. Załapałam się na dwie zmiany ;) do rana wszystkie 3 zaglądały do mnie i naprawdę się troszczyły, potem przejęła mnie P. Ania i jestem jej mega wdzięczna. Nie ma porównania do tego co było 3 lata temu. Opieka poporodowa super.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mną przy porodzie był dr. Tylicki

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin to Nitkowski. Cos mi sie obilo o uszy to nazwisko.....

‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ