Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
emi2016 wrote:Hej- jestem po,było koszmarnie.... Rodziłam naturalnie,miałam ładne okropnie bolesne skurcze doszłam do 10 cm rozwarcia i okazało się że jest za wąski kanał rodny dla wcześniaka i nie było skurczy partych więc po kilku godzinach zrobili cc. Z Małą chtba wszystko ok, dostała 9 pkt,oddycha samodzielnie ale leży w cieplarce na wcześniakach... Tylko mąż ją widział. Waży 2390 długości nie znam i jest śliczna.
Wg lekarzy urodziła się w 35t6d
Emi wielkie gratulacje i duzo zdrówka i siły dla Ciebie! -
Eklerka13579 wrote:Emi bylas dzielna, ale ogromnie wspolczuje to najgorsza chyba opcja porodu, miec 10cm rozwarcia i pojsc na cesarke:( Ale juz po, teraz nowy etap w Twoim zyciu, wykuruj sie szybko i pokaz nam swoje Malenstwo!
Kroko, Makasa, Morwa ogromne gratulacje, duzo zdrowia i wytrwalosci dla Was:)
Ja wczoraj bylam na wizycie, dzidzi wazy 3300 i wszystko zamkniete na 4 spusty, Przez swieta nic nie przytylam, a nawet schudlam 0,5 kg. Dzidzia za to przez 4 tyg urosla 800gram:) Zastanawiam sie nad zakupem probiotykow (polecaja Biogaia) i wit C. (Cebion) Sa tutaj mamy ktore planuja podawanie w/w lekow od pierwszych dni zycia?
Od 1 dni życia podajesz wit d i probiotyk.
Cebion absolutnie nie. -
Szmaragdowa, dzięki
Eklerka, ja będę podawać probiotyk, ale wybrałam Dicoflor. Witaminy C na razie nie planuję. Przy starszym synku Dicoflor poleciła nam położna na patronażu i bardzo się sprawdził. Do dziś jest zawsze w domu, a synek lubi jego smak21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Dziewczyny, każdej rozpakowanej gratuluję z całego serca i życzę szybkiego powrotu ze szpitala, bo co w domu to jednak w domu
Ja póki co na oddziale, nie wiem nic szczególnego. Oprócz tego, że wód jest tak jak było mało, ordynator powiedział, że potrzymać Kubę jeszcze z tydzień i rozwiązać ciążę. Także wszystko wskazuje na to, że w przyszłym tygodniu zostanę mamąKTG jak do tej pory ok, tak mi się przynajmniej wydaje, bo nikt nie powiedział słowa, że jest coś źle. Pytanie tylko czy wypuszczą mnie jeszcze przed CC do domu, bo i tak nie mają miejsc. Rano czekałam 2 godziny na wolne łóżko. No już tak się wku*wiłam, że nie pytajcie.
-
Dziewczyny wiem, że już truje ta moja szkołą, aleeee napisałam właśnie ostatnie zdanie!
oficjalnie mogę powiedzieć - córko, wychodź natychmiast bo matka nie ma co robić
a tak serio to jutro leżę, spaceruję, czytam książkę i full relax
Ja będę podawała Wit D. O probiotyki nic mi nie wiadomo a podpytam najwyżej w szpitalu albo położną na wizycieKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Morwa, Makasa i Emi! Ogromne gratulacje! Uściski dla Was i maluszków!
:*
Za dziewczyny czekające na cc zaciśnięte oba kciuki!
Ja po wizycie - wg usg waga 2990 (wg OM 37+6, a tak dzidziuś tydzień młodszy;p), wszystko pozamykane, pozaklejane i gin. już teraz przebąkiwała, że prawdopodobnie mała nie będzie się spieszyć i 7 dni po tp mam się zgłosić do szpitala na wywołanie. No ale może jednak niespodziewanie w najmniej oczekiwanym momencie zdecyduje się na wyskok, będzie szybka akcja i przytulę swojego maluszka.kasha86, Marzycielka111192, Szmaragdowa, helagazela, Polaj, kate88:), Krokodylica, Morwa lubią tę wiadomość
XyZ
-
Gratulacje dziewczyny !!!! Super, że wszystko dobrze !!
Makasa wróciło Ci już czucie w nogach i wszystko jest ok??
Emerald, Marzycielka to my we 3 jutro !!
Ja wstępnie jestem zapisana na 7:30 !!!! Jak nie będzie nagłych przypadków. Dziś chyba nie zasnę. Jakoś ten jeden dodatkowy dzień w szpitalu zleciał także jest Ok. Stres mam duży, jutro chyba na trzęsących nogach pójdę na tą salę - oby wszystko było ok !!
Trzymam za Was / za Nas kciuki !!Marzycielka111192, Szmaragdowa, helagazela, Polaj lubią tę wiadomość
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:Gratulacje dziewczyny !!!! Super, że wszystko dobrze !!
Makasa wróciło Ci już czucie w nogach i wszystko jest ok??
Emerald, Marzycielka to my we 3 jutro !!
Ja wstępnie jestem zapisana na 7:30 !!!! Jak nie będzie nagłych przypadków. Dziś chyba nie zasnę. Jakoś ten jeden dodatkowy dzień w szpitalu zleciał także jest Ok. Stres mam duży, jutro chyba na trzęsących nogach pójdę na tą salę - oby wszystko było ok !!
Trzymam za Was / za Nas kciuki !!ja już w łóżku i spróbuje usnąć, chociaż wiem jak to wyglądało wczoraj...
Pewnie rano już się nie odezwę bo na 6:15 W szpitalu ale trzymajcie kciuki i ja też trzymam kciuki :*helagazela, kasha86, Polaj lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Morwa a Ty mialas cc z powodu wagi czy braku akcji?
Mała według każdego usg (tego z 28.12 i tego z dzisiaj -badało mnie dwóch lekarzy) ważyła ponad 4 kg , dzisiaj około 4300 a urodziła się 3900 .moniczko., Szmaragdowa, Paula_29, helagazela, Polaj, Aenu, emerald_m lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
emi2016 wrote:Hej- jestem po,było koszmarnie.... Rodziłam naturalnie,miałam ładne okropnie bolesne skurcze doszłam do 10 cm rozwarcia i okazało się że jest za wąski kanał rodny dla wcześniaka i nie było skurczy partych więc po kilku godzinach zrobili cc. Z Małą chtba wszystko ok, dostała 9 pkt,oddycha samodzielnie ale leży w cieplarce na wcześniakach... Tylko mąż ją widział. Waży 2390 długości nie znam i jest śliczna.
Wg lekarzy urodziła się w 35t6dmoja jest ciągłe u położnych od kiedy mąż pojechał do domu, jutro mają mi ją dopiero oddać
-
nick nieaktualnyGosiak wrote:Tak, w Wojewódzkim. Ojej, zapomniałam jego nazwiska - taki starszy w okularach, ale nie ordynator. Jak sobie przypomnę, to napiszę.
Ok to daj znac bo sie zastanawiam nad wojewódzkim. Mojnlekarz tam pracuje. Ja sie musze wyrobić do 27go bo pozniej moj gin hedzie na narty -
*Sylwia wrote:Ok to daj znac bo sie zastanawiam nad wojewódzkim. Mojnlekarz tam pracuje. Ja sie musze wyrobić do 27go bo pozniej moj gin hedzie na narty
Powiem Ci, ze trafiłam na mega super położne tym razem. Załapałam się na dwie zmianydo rana wszystkie 3 zaglądały do mnie i naprawdę się troszczyły, potem przejęła mnie P. Ania i jestem jej mega wdzięczna. Nie ma porównania do tego co było 3 lata temu. Opieka poporodowa super.
-
nick nieaktualny