X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dziewczyny jak jest z karmienien dziecia w pierwszej dobie po porodzie,tez karmi sie co 3 godziny?

Mnie mówiono że w pierwszej dobie, a szczególnie w pierwszych 12 h życia dziecko może wcale nie chcieć jeść, bo zalegają mu jeszcze wody płodowe i nie jest głodne. U mnie mały pierwszy raz pocycał sobie chyba jakieś 6-7h po, ale właściwie tylko do spania ;). Po pierwszej dobie kiedy już waga spadła zrobił się głodny i wtedy faktycznie jadłby co chwilę.

ana167 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się dossał z kolei zaraz po porodzie i tak mu zostało ;) leżymy sobie razem w łóżku i je kiedy chce - bufet ma wystawiony ;)

ana167, Mama-Ali, Eklerka13579, Polaj, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak pochwal się bo Twoim synkiem nooooo, może być na fb.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.Melduję się w niecalej dobie po operacji.Dumna jestem z siebie bo zawzielam się aby jak najszybciej dojść do siebie.U nas w szpitalu pionizacja po 12 h,picie wody po 6h. Teraz jestem już na chodzie i nawet sama byłam pod prysznicem.Bałam się.pierwszego siusiu po, bo pamiętam po.pierwszym cc ból przeszywajacy.Tym razem o niebo lepiej.

Nie pisałam wam ale moja siostra jest pielęgniarka w innym szpitalu.Okazało się ze zna anaestezjolog które.mnie wczoraj znieczulala i zadzwoniła do niej przed zabiegiem.Pod czas operacji mialam komfort.Jaktylko zaczynało robić mi się słabo lub nie dobrze to dokladali mi kroplowki.Od razu była poprawa. Także nie bójcie się mówić że wam źle nawet podczas operacji..

Gosiak, Szmaragdowa, kasha86, Krokodylica lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia,to mały leży cały czas przy piersi ale jeszcze mam brak pokarmu niestet:/

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Co do karmienia,to mały leży cały czas przy piersi ale jeszcze mam brak pokarmu niestet:/

Makasa, daj mu ciągnąć cyca to szybko pokarm się pojawi, a jak będzie bardzo źle, to zawsze możesz dokarmić mieszanką. Nas położna uspokajała ze dokarmianie dziecka nawet przez całą noc nie spowoduje że nie będzie chciał cyca.
    Ja podawałąm tylko jedna pierś zeby choć tej siary pojadł, ale juz po powrocie do domu, w 3 dobie zaczął się nawał.

Gosiak, makasa, kasha86 lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem własnie po wizycie położnej środowiskowej.
    Wszystko super, wczoraj odpadł nam pepęk :), mały ładnie przybiera i rośnie! Po 2 tygodniach półśpiochy i pajacyki 56 ida w odstawkę. Nawet położna zauważyła ze sie wyciagnał przez te 8 dni ;).
    No i mój chłopak kończy dziś 2 tygodnie!
    Z tej okazji i ja dostałam prezent w postaci wyspania się :D. Mąż ogarniał małego od świtu, zawiózł młoda do przedszkola i dalej zajmował się małym, zamknął mi sypialnię i kazał odpoczywać ;), taki kochany mąż :)

Gosiak, makasa, natki89, calza, Karmelova, helagazela, Szmaragdowa, Pooziomka, Lagostina, annaki, Eklerka13579, Vilu, Polaj, kasha86, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Makasa ja juz bylam przekonana ze pokarmu po cc miec nie bede bo nic nie lecialo,a tu nagle na 4 dobe obudzilam sie z takim nawalem,ze moglam pol oddzialu wykarmic

Gosiak, makasa lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie na szybko melduję, że Marcel już jest z nami :) Urodzony przez cc, 3210g, 51cm, 10pkt.

Później nadrobię, teraz za dużo się dzieje :D

ana167, FreshMm, Oublier, mitonia, natki89, Didi_85, Aenu, calza, makasa, Paula_29, Karmelova, helagazela, Szmaragdowa, Bubu93, Pooziomka, Lagostina, Morwa, Angela*, annaki, Eklerka13579, kate88:), Vilu, wronka, Polaj, Andzia87, kasha86, Krokodylica lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję świeżo upieczonym Mamom :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerald gratulacje!

emerald_m lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Na razie na szybko melduję, że Marcel już jest z nami :) Urodzony przez cc, 3210g, 51cm, 10pkt.

Później nadrobię, teraz za dużo się dzieje :D
    Gratulacje ;)

• Aenu Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po wizycie. Szyjkę mam zgładzona , rozwarcie między 3, a 4 cm. Kolejna wizyta 15 stycznia, jeżeli nie urodze. A i mała ma około 3000-3200g.

.aś., Muska, helagazela, Szmaragdowa, Lagostina, ana167, Angela*, kate88:), natki89, emerald_m, Krokodylica lubią tę wiadomość

• calza Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerald gratki! :)

Mamy, jaki laktator elektryczny wybrałyście?

mjvyi09k1yghelay.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) przedwczoraj wyszłyśmy ze szpitala, więc szybciutko oznajmiam, że 21.12.2017 o 22:05 SN urodziła się nasza Izunia. Miałyśmy trochę przejść, ale teraz staram sie nas ogarnąć w domu więc nie bardzo mam czas opisać.
    Mała ważyła 2400 (nie 2700 jak mówil lekarz) i 49 cm. Poród był ekspresowy ale niestety zabiegowy bo malutkiej tętno zanikało, potem trafiła na długi czas do inkubatora, ale już jest :)

Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za oczekujące na rozwiązanie.
    Nie3 wiem czy Was nadrobię

Aenu, calza, moniczko., Oublier, Muska, Paula_29, Karmelova, helagazela, Szmaragdowa, Bubu93, Lagostina, Morwa, Angela*, annaki, Andzia87, Eklerka13579, Didi_85, Mama-Ali, kate88:), natki89, Polaj, emerald_m, kasha86, Krokodylica lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam medelę mini electric z córką - przydał się tylko w szpitalu potem już bezpośrednio z piersi córka jadła, nie tolerowała butelek. Sprawdziła się. Teraz nie kupowałam.

calza lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@, czekałam na wiadomość od Ciebie. Serdeczne gratulacje i wszystkiego dobrego dla Ciebie i córeczki :*!

Trzymam kciuki za dzisiejsze mamusie i gratuluję tym, które już mają dzidziunie przy sobie :)

Karmelova, co powiedzieli w szpitalu? Przyjęli Cię?
    Ja dziś dzwoniłam do położnej z Oleśnicy i 8 dobra po terminie do szpitala, jeżeli nic nie zacznie się dziać.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Hej :) przedwczoraj wyszłyśmy ze szpitala, więc szybciutko oznajmiam, że 21.12.2017 o 22:05 SN urodziła się nasza Izunia. Miałyśmy trochę przejść, ale teraz staram sie nas ogarnąć w domu więc nie bardzo mam czas opisać.
    Mała ważyła 2400 (nie 2700 jak mówil lekarz) i 49 cm. Poród był ekspresowy ale niestety zabiegowy bo malutkiej tętno zanikało, potem trafiła na długi czas do inkubatora, ale już jest :)

Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za oczekujące na rozwiązanie.
    Nie3 wiem czy Was nadrobię
    Gratulacje;)

Ja również zadzwoniłam do mojej położnej i każe mi zaciągnąć męża pod kolderke hehe. I w poniedziałek mam do niej zadzwonić o 6.30 rano.

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już rozpakowane - gratuluję! Myszka cieszę się, że już u Was wszystko ok :)

Co do mnie to spędziliśmy wczoraj na izbie 8 godzin. 2 razy zrobili mi ktg, raz usg i badanie gin. Na ktg zapisały się 2 skurcze, na usg mała waży 3900g, ogólnie u mnie wszystko pozamykane, szyjka zgładzona ale baz rozwarcia. Z powodu cukrzycy powinni mnie przyjąć na oddział ale z braku miejsc odesłali do domu. Tzn znaleźli mi miejsce ale w Piasecznie pod Warszawą :) Dzisiaj o 16:00 robię drugie podejście żeby mnie przyjęli bo na dyżurze ma być mój lekarz i może z racji piątku będą jakieś wypisy.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, emerald, gratulacje! Same dobre wiesci dzisiaj!
    Czekamy na kolejne :-)

Moniczko, 8 dób po TP szybko przeleci, zwłaszcza, ze widziałam na suwaczku, ze juz jedna z głowy ;-)
    No i moze dziecko zdecyduje sie wcześniej... U mnie w szpitalu powiedzieli mi 10 dób, a ze termin miałam we wtorek, to wypadałoby chyba piatek za tydzien. Dzis drugie KTG, miałam zeeeeeero skurczy. Trochę sie waham czy nie namawiać lekarza na wywołanie wcześniej, ale z drugiej strony bez żadnych powodów, tylko z racji własnej wygody... Moze zacisnę zeby i poczekam tych kilka dni dłużej.

ijpbj48a4iy2absw.png
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ