WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Może coś w tym jest, ja probiotyk biorę od połowy ciąży jakoś a teraz szczególnie pilnuję, bo miałam antybiotyk podany przy porodzie. A syn skłamałabym gdybym napisala, że ma kolki. Boli go brzuszek - wiadomo, ale popręży się chwilkę, poplacze maks 30 minut i tyle. Także ja biorę sama i daję jemu.
    P.S. teraz obudziła mnie starsza córka (poszła spać o 19), młody jadł ostatnio koło 21:00 i śpi ;)

Jaki bierzesz?

• Aenu Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    U mnie aktualnie -12.. wychodzicie nawet w takie mrozy popołudniami z maluchami?
    Nie.

• annaki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje od 2 tyg życia. Najpierw miałam floractin, teraz mam acidolac baby, mam.jesscze w zapasie multilac. W de nie ma za duże to wyboru ale też i cenowo są dużo droższe niż w pl więc zawsze robię zapas albo ktoś mi przywozi. Musi coś pomagać bo starsza córka najpierw miała katar potem przeszła grypę teraz też smarka a mała nic nie złapała mimo że na 2 pokojach ciężko je odizolować

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Calza dzięki za info, dzisiaj na spacerze kupię probiotyk i dla mnie. Jaki probiotyk polecacie dla kobiet karmiących?
    Najlepsze to ponoć vivomixx i sanprobi - nie dla karmiących tylko dla każdego, ale śmiało możemy brać.

natki89 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Jaki bierzesz?
    W tej chwili sanprobi barier, wcześniej sanprobi super formuła, zmieniam co 2-3 miesiace

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest poniżej -9 to już nie powinno się wychodzić z takimi maluszkami.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stasiowi daję biogaię, potem zmienię na vivomixx w kropelkach.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas -8 i zaraz pakujemy się na spacer, ale przy takich temperaturach to max 30 minut. Spędziłam trochę czasu na Islandii i nasłuchałam się, że z noworodkami powinno się normalnie spacerować jeśli tylko na dworze jest cieplej niż -20, ale jakoś nie mam odwagi. :)

Młoda na razie dwa razy miała kolkę, po 1,5h każda. Pomagało robienie przysiadów i bujaczek z wibracjami antykolkowymi.

Gosiak lubi tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U+ nas rano było -15, teraz jest -9, odczuwalna -13. Chyba wyślę męża po obiedzie na 30 minut z wózkiem a sama spędzę ten czas sam na sam ze starszą córką.

annaki lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do nasivinu dla takich maluszków jak nasze, w szpitalu mówili, że absolutnie nie podawać jeszcze, że dopiero od 3 miesiąca tak jak na ulotce. Więc radzimy sobie bez.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie, że te probiotyki dla Was mogą nie pomóc od razu, trzeba znaleźć odpowiedni dla siebie szczep bakterii.

Powiem Wam, że mi ta wizyta laktacyjnej baaardzo się przydała! Co prawda nie wykryto żadnych nieprawidłowości (mówiłam, że za duża panika wokół dziecka i moich piersi? mówiłam!), ale warto było wydać 100zł, dużo ciekawych rzeczy powiedziała, których się normalnie nie wie, no bo wiedza nie pojawia się po porodzie sama z siebie. Warto było się z nią umówić tak po prostu.

Mamy po CC mm pytanie. Bardzo mnie boli i ciągnie blizna, z prawej strony ból ciągnie się aż na biodro! Mam problemy z wstawaniem z łóżka, zwłaszcza jak leżę. Czasem tak mocno mnie boli, że nieruchomieję w bezruchu, najgorzej jak mam małego na rękach :/ czy Wy też tak macie? Boli Was mocniej z jednej strony? Muszę się umówić do mojego ginka, bo okropnie cierpię z tego powodu....

I jeszcze jedno! Kiedy wracacie do ćwiczeń fizycznych? Bardzo mi brakuje ruchu, chciałabym już zacząć chociaż trochę się ruszać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2018, 11:53

Krokodylica lubi tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza to lepiej to sprawdzić może to zrosty albo co. Mnie nie bolało nic w zasadzie zaraz funkcjonowałam normalnie. Może jakoś po 2 tyg coś mnie zabolało ale na wysokości pępka ale to było od jelit. Wydaje mi się że 4 tyg po to nie powinno boleć ale może się mylę

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama biore multilac na zmiane z dicoflorem. Dla małego mam dicoflor30 i zaczełam podawac od dzisiaj. Na dwór nie wychodze jeszcze. U nas jest teraz -8. Do tej pory wietrzyłam Kube na balkonie ale od wczoraj tak pizga że nie wietrze. Zobaczymy jak nie bedzie wialo to pod koniec tyg wyjde na chwilkę.

W nocy mały pospał troszke a nastawiłam sie na wiszenie na cycu całą noc. Ale od rana powtórka z rozrywki. Nie wiem o co chodzi i nieoslładalny sie zrobił. Na rekach zaśnie ale tylko jak odlożę to 5min i koniec spania. Teraz udało mi sie jakoa wcisnac smoczek i śpi już półh. Troche mleka sie zbierze to moze na dluzej sie naje...ehhhh dziecko mi sie popsuło.

Ale powiem wam ze przyjemnie jest na dworze. W koncu zimowa aura. Podobno tak ma byc do konca tyg. Może wybije te wszystkie zarazki....

makasa lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, może trafił Ci się po prostu high need baby - poczytaj. Moja starsza taka była.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale do czwartku było ok. Popsuło sie w piatek wieczorem

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na początku też tylko spała i jadła ;)

Polaj lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Pamiętajcie, że te probiotyki dla Was mogą nie pomóc od razu, trzeba znaleźć odpowiedni dla siebie szczep bakterii.

Powiem Wam, że mi ta wizyta laktacyjnej baaardzo się przydała! Co prawda nie wykryto żadnych nieprawidłowości (mówiłam, że za duża panika wokół dziecka i moich piersi? mówiłam!), ale warto było wydać 100zł, dużo ciekawych rzeczy powiedziała, których się normalnie nie wie, no bo wiedza nie pojawia się po porodzie sama z siebie. Warto było się z nią umówić tak po prostu.

Mamy po CC mm pytanie. Bardzo mnie boli i ciągnie blizna, z prawej strony ból ciągnie się aż na biodro! Mam problemy z wstawaniem z łóżka, zwłaszcza jak leżę. Czasem tak mocno mnie boli, że nieruchomieję w bezruchu, najgorzej jak mam małego na rękach :/ czy Wy też tak macie? Boli Was mocniej z jednej strony? Muszę się umówić do mojego ginka, bo okropnie cierpię z tego powodu....

I jeszcze jedno! Kiedy wracacie do ćwiczeń fizycznych? Bardzo mi brakuje ruchu, chciałabym już zacząć chociaż trochę się ruszać.
    Ja bym chetnie zaczela cwiczyc ale ja zawsze cwiczylam kolo 21 a teraz padam po calym dniu. Dam sobie jeszcze miesiac.

Mnie ciaglo z jednej strony - prawej. Jak pociaglo to wstac z lozka nie moglam. Minelo mi to po 4 tyg. Teraz jest ok.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:

Mnie boli mocniej z prawej - tam jest ponoć supełek, a jeszcze mi się szwy nie rozpuściły. Na youtube jest filmik Eweliny Tyszko-Bury jak pracować nad blizną po cc. Pomaga. Ja wracam do ćwiczeń jak tylko dostanę zielone światło od fizjoterapeuty, że mi się żadne mięśnie nie porozchodziły, jutro mam wizytę. Obawiam się tylko, że się jednak rozeszły, bo mam przerwę większą niż dwa palce tam gdzie idzie kresa biała. No ale niech to specjalista oceni.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:

Calza poczekaj jeszcze z ćwiczeniami.Dopiero po zakończeniu połogu można zacAc coś robić.Czyli te 6 tygodni lepiej odczekać.za szybkie rozpocZecie ćwiczeń może przynieść więcej szkody niż pożytku.I tu mowa o sn a po CC to wg mnie konieczna jest przerwa wręcz.Jak przyspieszysz to jeszcze ci się mięśnie brzucha rozejdą czy coś...To jednak operacja była i wszystko masz pozszywane.Daj się brzuchowi spokojnie zagoić.Najlepiej poradź się jakiegos lekarza kiedy i od jakich ćwiczeń rozpocząć.Albo fizjoterapeuty.
    Spokojnie wrócisz do formy.

Ja już też b trochę chciała się rozruszać bo po drugim porodzie kg jakoś nie lecą w dół jak szalone ;) Ale wiek tez robi swoje bo przy 36 latach trudno oczekiwać cudów :P
    Z jednej strony mam więc checi i motywacje bo w kwietniu na wesele idziemy a z drugiej zero sił na cokolwiek poza obsługa mojej dwójki urwisów i męża j domu ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie z chudnieciem tez slabo. Mam jeszcze 5kg na plusie. Uda kak słupy pod pieklo i wałki po bokach. My idziemy na slub w maju wiec chwila jest

‹‹ 1149 1150 1151 1152 1153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ