X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Hej. Miałam się jutro pokazać, ale nie wytrzymałam. Musiałam sprawdzić co słychać :) Inez przykra historia, naprawdę szkoda tej małej. Rodzice bez serca skoro tak postąpili. Mikuśka co z Tobą? Co do zgagi pamiętam, że w ciąży z córcią lekarz mówił, że na spokojnie można brać Rennie.
    Jagodowa jak się czujesz?

Rennie - tak, też to słyszałam, że można ale jakoś tak.... trochę się obawiam mimo wszystko.

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam od 5 miesiąca ciąży i córci nic nie jest :) ogólnie czuje się bardzo dobrze, krwawienie niestety nie ustało. Objawy ciążowe są, chociażby duże i mega obolałe piersi. Ale już chyba się pogodziłam z tym, że może nastąpić najgorsze. Bardzo chcę dziecka i cieszyłam się, że udało mi się zajść 'z marszu', bo powiedziałam sobie będę w ciąży i byłam. Cokolwiek by się nie wydarzyło kolejne cykle przede mną.

Ruda_ann, natki89 lubią tę wiadomość

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwię się, bo przez kilka dni miałam takie mdłości, że umierałam, wczoraj słabsze, a dziś nie mam wcale... Z objawów tylko brak sił, zmęczenie i wrażliwe piersi zostały... Mam nadzieję, że maluszek dobrze się ma, byle do wtorku do wizyty.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zgagi mojej znajomej pomagał napar z melisy czy mięty, chociaż wiadomo każdy organizm inny. :)

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Martwię się, bo przez kilka dni miałam takie mdłości, że umierałam, wczoraj słabsze, a dziś nie mam wcale... Z objawów tylko brak sił, zmęczenie i wrażliwe piersi zostały... Mam nadzieję, że maluszek dobrze się ma, byle do wtorku do wizyty.

Nie martw się, przecież nie co dzień musi Cię mulić. Ciesz się, że chociaż dziś możesz od tego odpocząć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 18:04

Melevis90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi właśnie mięta pomaga :) melisy nie lubię :D

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    No mi właśnie mięta pomaga :) melisy nie lubię :D
    Ewentualnie jogurt naturalny też ponoć jest ok. :)

A teraz pytanie z innej beczki, myślicie, że powinnam odstawić duphaston już teraz czy brać i czekać do jutra na wyniki bety? Czy jak odstawie tak z dnia na dzień nic mi nie będzie? Nigdy nie brałam, nie wiem jaki ma dokładnie wpływ na organizm.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jogurtach i innych produktach mlecznych, które zakwaszają organizm dodatkowo, to zgaga jest jeszcze większa :)
    Za to zdecydowanie pomagają jogurty na wypróżnianie :P z doświadczenia, a nie z książek to wiem :P więc coś za coś...

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie coś źle do mnie dotarło z tym jogurtem ;)

Ruda_ann lubi tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Nie ma się co martwić :) już u siebie zaobserwowałam, że potrafię mieć dni bez mdłości zupełnie. Teraz od 4 mam tak, że mdli mnie tylko tak do 12:00-14:00 potem przestaje i się czuję jakbym w ogóle w ciąży nie była. :) i ani razu nie wymiotowałam, ot takie mulenie

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakby któraś wiedziała coś o tym duphastonie dajcie mi znać, jakiekolwiek info będzie dla mnie przydatne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Dziewczyny jakby któraś wiedziała coś o tym duphastonie dajcie mi znać, jakiekolwiek info będzie dla mnie przydatne.
    Jagodowa... ja bym spytała lekarza a nie doświadczała się w internetach...
    To nie jakieś tam suplementy diety czy ziółka, które krzywdy Ci nie zrobią niezależnie od tego czy posłuchasz tych za czy tych przeciw. To lek.
    A z tego co się zorientowałam żadna z nas nie jest po medycynie ;)

Another lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja własnie zrobiłam sobie pomidorówkę :D aaaale pyszna!
    Kwaśna, ale i słona, i czosnkowa, i lekko słodkawa... :D
    Mniam mniam :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    A ja własnie zrobiłam sobie pomidorówkę :D aaaale pyszna!
    Kwaśna, ale i słona, i czosnkowa, i lekko słodkawa... :D
    Mniam mniam :D
    Ja też właśnie zajadam :D smacznego ;)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Jagodowa... ja bym spytała lekarza a nie doświadczała się w internetach...
    To nie jakieś tam suplementy diety czy ziółka, które krzywdy Ci nie zrobią niezależnie od tego czy posłuchasz tych za czy tych przeciw. To lek.
    A z tego co się zorientowałam żadna z nas nie jest po medycynie ;)

Wiem , rozumiem o co Ci chodzi. Tylko co po niektóre może mogły by mi coś pod powiedzieć, bo mają więcej 'doświadczenia'. A co do lekarza fakt powinnam się zapytać, ale wczoraj w tym stresie wypadło mi to z głowy. Kolejna wizyta dopiero 26..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 18:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Wiem , rozumiem o co Ci chodzi. Tylko co po niektóre może mogły by mi coś pod powiedzieć, bo mają więcej 'doświadczenia'. A co do lekarza fakt powinnam się zapytać, ale wczoraj w tym stresie wypadło mi to z głowy. Kolejna wizyta dopiero 26..
    A nie możesz zadzwonić do lekarza? hmm
    W sumie jeśli Ci nie kazał odstawić to ja bym dalej brała.

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    A nie możesz zadzwonić do lekarza? hmm
    W sumie jeśli Ci nie kazał odstawić to ja bym dalej brała.

W końcu uzna mnie za wariatkę, bo od poniedziałku 'siedzę' mu na głowie. ;) Ale fakt ogarne jutro tą betę, jeśli dalej spadek dzwonie do ginka. Masz racje. Chyba przez całą tą sytuacje nie do końca myślę logicznie. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uzna Cię a wariatkę, na pewno :) nawet tak nie myśl :)

jagodowa91 lubi tę wiadomość

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

ja już po wizycie. Dzisiaj 5t+2d, oczywiście serduszka jeszcze nie było, ale jest widoczny pęcherzyk ciążowy w jamie macicy.
    Serduszko chyba jako ostatnia tutaj zobaczę, bo Pani doktor chciała mnie zobaczyć za 2 tygodnie, ale niestety jest wtedy na urlopie, więc kolejna wizyta dopiero za równe 3 tygodnie... buuuu... będę ćwiczyć cierpliwość.
    Aha, i jak to Pani doktor stwierdziła: sprawcą tego wszystkiego jest lewy jajnik (i prawda, lewy jajnik mnie bolał podczas owulacji :D).

jagodowa91, Agniechaaaa, agulineczka, Morwa, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje ktosiowa ;) teraz niech się wszystko pięknie rozwija. <3

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ