X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznać się która popsuła listę. Idę ogarniać ten bałagan..

Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, proponuje pozostawic do edycji parę pól, bez możliwosci zmiany kolejnosci kolumn i sortowania. Już myslałam że całkiem wyleciałam z listy ale jestem gdzies tam na dole.

Zaraz focha walnę i sobie stad pójdę :p

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa - widzę, że jesteś też po przejściach. Ja o pierwszą ciążę też starałam się ponad 3 lat. O drugą ponad rok.
    Z całego serducha Ci życzę, abyś w styczniu urodziła pięknego dzidziusia.

Morwa lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • chabrowa Znajoma

Wysłany: 18 maja 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Chciałabym starać się "aż 4 cykle" :) ja niestety musiałam czekać 3 lata i 4 miesiące. Udało nam się w 36 cs ;) to moja 6 ciąża i nie mam żadnego dziecka tu na ziemi, ale ogromnie się cieszę ,że jesteśmy tu wszystkie razem :) Ważne jest to,że każda z nas osiągnęła "już" taki sukces jakim jest ciąża :) niezależnie jaką trasa do niego zmierzaliśmy, ważna aby każda z nas dotrwała do Stycznia i szczęśliwie urodziła :) witaj na pokładzie Styczniowych Mamusiek :D

Nawet nie chce sobie wyobrażać co czułaś co czujesz i jak musiało być Ci ciężko, ja z tych mega niecierpliwych co wszystko chciałabym mieć teraz, już, zaraz..wiem, że tak się nie da, więc staram się uzbroić w cierpliwość. Trzymam kciuki za nas wszystkie i dziękuję za miłe powitanie. Póki co żegnam się i lecę po mojego starszaka do szkoły :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Przyznać się która popsuła listę. Idę ogarniać ten bałagan..

A co to sie tam podziało :O

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa twoje sny są najlepsze! Uśmiałam się do łez:D

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    be_aduska wrote:
    Spacerki też są super, dzięki nim dzidzia super się dotlenia :)

Hihi moja starsza "dzidzia" się dotlenia a ta w brzuszku przy okazji. :)
    W tamtą sobotę zrobiłam z córką w wózku 9km ;)

be_aduska lubi tę wiadomość

• chabrowa Znajoma

Wysłany: 18 maja 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 test ciążowy zrobiony. Inna firma (zamówiłam ich 20!! ) druga kreska blada :)

FreshMm, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabrowa witaj. Jak jest kreska to jest i ciąża. ;)

Sorry dziewczyny bo dla Was to nie jest śmieszne ale ja uśmiałam się z Waszych snów. :)

Kufa poczułam że muszę zjeść śledzia, pobiegłam do sklepu i zeżarłam całe opakowanie! I teraz mi niedobrze. Yhh

Ruda_ann lubi tę wiadomość

• chabrowa Znajoma

Wysłany: 18 maja 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Chabrowa witaj. Jak jest kreska to jest i ciąża. ;)Yhh

No niby tak mówią, ale wiesz ja pierwszy test robiłam 6 dni przed okresem-taka niecierpliwa jestem...no ale chyba 7 testów nie może kłamać??

A u Ciebie już takie smaki?? chocaż w sumie ja sledzie lubię i do tego ciąża nie potrzebna żeby ochota naszła :)

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam w ogóle Wasze smaki? :) Ja wczoraj zobaczyłam reklamę nutelli i zapragnełam kanapki, ale niestety lipa bo sklepy były pozamykane ;) za to dzisiaj mam ochotę na ciasto czekoladowe i barszcz biały ;)

dqpri09k8v8ti207.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Dziewczyny a ja trochę z innej beczki. Przyjmujecie już na tym etapie jakieś suplementy dla ciężarnych? Ja oprócz leków które mam zlecone dodatkowo biorę Pregna Plus i Pragna DHA i tak się zastanawiam czy to jest ok.
    Mi w ciąży z córką moja ginka nic nie polecała brać do końca I trym. Tym razem ta sama zaleciła Prenatal Uno.

Co do lotu samolotem - nigdzie bym nie leciała do końca I trymestru. Lecieliśmy na wakacje we wrześniu 2016 dzień po pozytywnym teście, w Hiszpanii poroniłam, nie wiem z jakiego powodu, ale obstawiam, że lot nie pomógł niestety.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio miałam smaki na kwasne rzeczy. Dziś na słodkie.

Ale denerwuje mnie to,że co chwile jestem głodna. 15 minut od zjedzenia obiadu... włącza mi się ssanie i znów myślę co by tu zjeść. Jak tak dalej pójdzie to nie zmieszcze się niedługo w futryne :P

Gosiak, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny ja mam dzis takie mdłości, że aż mnie naciaga ... Ostatnio tez mialam , ale nie aż takie ...
    Jak sobie radzicie z mdlosciami? Ja Leze caly czas wstaje tylko siku :) ale dl moich serduszek wszystko :) <3
    Od slodyczy mnie odrzuciło całkowicie, nie moge pic ani wachac nawet sokow...
    Maz mi robi swiezo wyciskane , ale kwaśne :)
    Ja też mam okropne mdłości. Ale znalazłam sposób, muszę często jeść :P Tym sposobem prawie cały czas coś jem. A najbardziej mi teraz wchodzą kanapki z serem i grubo pokrojonym pomidorem malinowym. W ciąży z córką też tak miałam, ciekawe czy będzie druga dziewczynka ;)

Ruda_ann lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zjadłam 1kanapke... apetytu całkowicie brak, mam rosołek (który uwielbiam) ale teraz nic mi sie "wchodzi"

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja też mam okropne mdłości. Ale znalazłam sposób, muszę często jeść :P Tym sposobem prawie cały czas coś jem. A najbardziej mi teraz wchodzą kanapki z serem i grubo pokrojonym pomidorem malinowym. W ciąży z córką też tak miałam, ciekawe czy będzie druga dziewczynka ;)

O to to ! Też mi wchodzi buleczka z pomidorkiem i z żółtym serem. I z córką też mi bardzo smakowała. I też zastanawiam się czy będzie druga dziewczynka :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• chabrowa Znajoma

Wysłany: 18 maja 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:

Co do lotu samolotem - nigdzie bym nie leciała do końca I trymestru. Lecieliśmy na wakacje we wrześniu 2016 dzień po pozytywnym teście, w Hiszpanii poroniłam, nie wiem z jakiego powodu, ale obstawiam, że lot nie pomógł niestety.

Też mamy zaplanowany lot na 25 lipca...ale tak jak czytałam, jak ma się coś złego przytrafić to się przytrafi nie ma co popadać w paranoję.

Jeśli nic złego się nie dzieje i lekarz nie widzi przeciwwskazań to czemu nie :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w poprzedniej ciazy zanim sie o niej dowiedziałam odrzuciło od chleba i jadłam tylko pomidorową :p

Teraz jest całkiem inaczej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 16:08

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Mnie w poprzedniej ciazy zanim sie o niej dowiedziałam odrzuciło od chleba i jadłam tylko pomidorową :p

Teraz jest całkiem inaczej :)
    O pomidorowa! Dzięki za pomysł na zupke ;) wyciagnelam mięsko, mam warzywka i tak szukałam jaką zupkę zrobić ale już mam :)

Agniechaaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Inez87 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak polecę, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, ale nie mam serca zostawić mojej chrześnicy samej w dzień jej Komunii. Niestety nie będzie na niej ani jej matki ani ojca ani chrzestnego, nie ma nawet kto z dzieckiem stanąć do błogosławieńswa, jeszcze jak ja bym nawaliła to już w ogóle. To córka mojej teraz już byłej koleżanki. Nawet nie chce myśleć jakby by się czuła gdyby totalnie nikt nie przyszedł poza babcią i dziadkiem, którzy ją wychowują.

Krokodylica, Paula_29 lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ