Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dziewczyny były szczepione na ospę, obie pierwszą dawką i obie przeszły ospę. Łucja z dwiema krostkami.
U Łucji zaczęła się teraz jakaś masakra z gryzieniem, wszystkich gryzie, mnie wczoraj w rękę i nogę, Zuzię w brzuch i to do krwi. No kuźwa nic nie dociera do niej, gryzie i jeszcze się śmieje. Idą jej dwie górne czwórki na raz i takie akcje. -
Ja na ospę nie szczepiłam, za tydzień czeka mnie szczepienie dwójki na raz... mlody pierwsze szczepienia i młoda zgodnie z planem... już się boję zbiorowego lamentu, małż bierze urlop z tej okazji. Kroko, jak Ty sobie radzisz ze szczepieniami?
Małżowinka a są pierwsze typy płci? Czy nie pytaliście? ja w sumie na tym pierwszym nie pytałam, dopiero na połówkowym. Super że możesz być spokojniejsza, a jak samopoczucie?
Ana, co Cię niepokoi w związku z mową? -
Dawid też bardzo mało mówi. A dużo do niego mówię, sporo razy powtarzam różne słówka i nic....Tak się zastanawiałam, czy to już czas wybrać się z nim do logopedy właśnie.
W ogóle przeprowadzamy się za jakieś 2 tygodnie i to na 4 piętro o dziwo. Zawsze myślałam, że jak zmienimy mieszkanie to na niżej....ale to mi się bardzo spodobało. No i w końcu będę miała balkon i przy okazji pytanie do Was, tych z balkonem i na wyższych piętrach. Jak zabezpieczałyście balkon? Jakieś specjalne barierki? Ja się jakoś obawiam, że będzie strasznie mi się pchać na ten balkon. A pozwalacie bawić się dzieciom na balkonach? Dla mnie balkon plus dziecko to zupełna nowość. -
Gino ostatnio pytał mnie kto siedzi w środku to mówię że chłopak, a on mi że jemu bardziej na dziewczynkę wygląda ale żeby się nie przywiązywać bo to jeszcze wcześnie. A samopoczucie kiepsko, co chwilę choruje i mam duży problem z plecami, no ale lepiej nie będzie
Megiii ja mam piaskownicę na balkonie i chwilami zostawiam tam małą, ale ja mieszkam na parterze i zawsze mam pod kontrolą co robi, nigdy bym nie zostawiła i poszła np. na kawkę, bardziej kwestia że coś przyniosę albo jestem tuż za drzwiami i mogę zerkać albo wszystko słyszę. Co prawda to parter ale i tak bym nie chciała żeby mi z niego wyleciała.
L -
Moje dzieciaki na ospe nie sa szczepione.
Malzowinka... zdrowka i sily na cala, spokojna i szczesliwa ciaze
Magiii... ja balkonu nie mam ale na wiosne bedziemy musieli w oknach wstawic zabezpieczenia bo jak zacznie sie jes otwierac na caly dzien, to lepiej zeby mlody z nich nie wypadl. Co prawda balkonu nie mam ale mam ogrod otoczony woda, plot jest ale przy skarpie nie ma i bedziemy musieli tam wstawic zabezpieczenie tzn taka metalowa siatke... ogolnie to mlody popyla po ogrodku, wrzuca kamyki do wody, teraz liscie ale trzeba go miec na okuWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 11:46
małżowinka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Ja po długiej przerwie przeszło 2 lata wróciłam wczoraj do pracy. Jutro zapowiada się ciekawie bo muszę dwójkę rano odprawić i po południu też sama z nimi jestem.
I do pracy też muszę zdążyć na czas- najgorzej że żłobek w innym kierunku niż moja praca przez co 20 minut więcej czasu na dojazd do pracy potrzebuje.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Dziewczyny Olka ma braciszka dzisiaj o 6.05 na swiat przyszedl Antoś, 4290 gram i 58 cm. Poród nawet szybki bo o 1.30 zaczelam miec bóle
Pozdrawiam WasWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 17:08
Megiiii, ana167, małżowinka, Asasa, Polaj, Myszk@, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
lena198808 wrote:Dziewczyny Olka ma braciszka dzisiaj o 6.05 na swiat przyszedl Antoś, 4290 gram i 58 cm. Poród nawet szybki bo o 1.30 zaczelam miec bóle
Pozdrawiam Was
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
Już zamówiłam blokowane klamki i wszędzie je zamontuje, bo tu okna są bardzo niskie. Nie to, co w kamienicy. To samo z balkonem.
Trochę mam cykora przez ten balkon, ale mam nadzieję, że blokowana klamka zda egzamin. -
Lena gratulacje :*
Ana i jak tam z mową? Mieliście już konsultacje z logopedą?
Megiii, ja też się bałam zostawić młodą samą na balkonie, ale siedziałam z nią, oglądałśmy książeczki, mieliśmy pomidorki koktajlowe to je sama sobie zrywała, ogólnie nie zabraniałam ale byłyśmy razem -
nick nieaktualnyMyszk@ mloda miala mieć logopede w zlobku, ale panie zapomnialy ja zapisac. Ciut wiecej mowi. chyba pojde z nia gdzies prywatnie,bo w zlobku sie nie doczekam.
Edit miala badanie logopedyczne. Mieści się w normach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 09:36
małżowinka, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny