X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, witam się i ja ;)

dziś odebrana druga beta, w pt 664 w ndz 1134 więc jest nadzieja ;)termin belly wylicza na 24.01.2018, OM 18.04, pierwsza wizyta u gina pod koniec przyszłego tygodnia :)

Jestem mamą 10miesięcznego Axla i jakoś ciężko mi uwierzyć że ta ciąża przyszła mi tak łatwo :D zobaczymy czy na wizycie będzie już widać serducho <3

Pozdrawiam wszystkie i już na wstępie życzę nam wszystkim spokojnych i bezproblemowych ciąż :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 12:12

FreshMm, Raven, Krokodylica, izalika, Magdalenna lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja27 wrote:
    Ana167 to wezmę dzisiaj wieczorem i zobaczę jak będę się czuła. A znacie jakieś domowe sposoby albo dobry syrop na kaszel bo biorę stodol ale mi nie pomaga bo mam mokry kaszel już 3 tygodnie i się trochę boję żeby to nie zaszkodziło fasolke
    Jeżeli chodzi o kurowanie się w ciąży to jestem w tym ekspertem - w poprzedniej ciąży chorowałam co 3 tygodnie :D moim zdaniem najlepszy jest czosnek - ugotuj sobie zupę krem czosnkową gesslerowej, rozgnieć na chlebie i posmaruj majonezem, zjadaj bo najczęściej jak możesz - to naturalny antybiotyk. Mnie osobiście syrop z cebuli nie podchodził, Ale też jest dobry ;) No i polecam prenalen - tak syrop jak i tabletki :*

Patrycja27 lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Hej dziewczynki, witam się i ja ;) dziś odebrana druga beta, w pt 664 w ndz 1134 więc jest nadzieja ;)termin belly wylicza na 24.01.2018, pierwsza wizyta pod koniec przyszłego tygodnia :)

Jestem mamą 10miesięcznego Axla i jakoś ciężko mi uwierzyć że ta ciąża przyszła mi tak łatwo :D zobaczymy czy na wizycie będzie już widać serducho <3

Pozdrawiam wszystkie i już na wstępie życzę nam wszystkim spokojnych i bezproblemowych ciąż :*
    Witaj :* kiedy miałaś OM ? Chętnie dopiszę Cię do listy :)

• Agness12 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja27 wrote:
    Agness12 a ty kiedy idziesz na wizytę?
    Wybiore sie za 2 tygodnie chyba to moze bedzie juz coą widc :) Mysleze wczesniej nie ma sensu bo tylko bede sie stresowala .

Patrycja27 lubi tę wiadomość

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dzięki Ana, dzięki Ruda :) no ja innej opcji nie przewiduje :) musi być dobrze :) z reszta w czwartek wizyta, wszystko zobaczę :)

Ruda, ze spaniem u mnie akurat normalnie. Generalnie nawet wolę spać na prawym boku a najlepiej na brzuchu :) i czasem jak już mnie oba boki zmęcza, to się kula na brzuch chociaż na pół godzinki^^ a mdłości masz jak zasypiasz? :o
    Niestety jak się położę na prawym boku to tak, mdli mnie... w ogóle najczęściej jak mam mdłości cały dzień to bywa że mdli też zanim zasnę :) nie mam mdłości tylko jeśli śpię :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 12:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nam się przy niedzieli powiększyła rodzinka styczniowa :D
    Witam wszystkie nowe mamusie :) i obyśmy wszystkie zostały tu do bezpiecznego rozwiązania w styczniu :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 12:34

☆gwazdka, Marzycielka111192, _analiza, Agness12, kate88:) lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :) u mnie znowu objawów brak :/ chyba już bym wolała mieć te mdłości bo tak to tylko się martwię. U nas dzisiaj piękna pogoda więc wychodzimy z mężem, nie ma co siedzieć w domu i się zamartwiać

☆gwazdka, Agness12, kate88:) lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za rady napewno sobie zrobię jutro syrop z cebuli . Jutro będę musiała się umówić do endokrynologa bo będzie musiał dzwignac eutyrox bo biorę 25 a a muwila że jak znajdę w ciążę to odrazu do niej mam przyjść. Te 2 tygodnie do wizyty to będą najgorsze bo się boję bo w poprzedniej miałam puste jajo płodowe.

eiktskjos217pbgb.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Ja też się chętnie przywitam i mam nadzieję, że zostanę tu już do końca :)
    Ostatnia @ - 18 kwietnia
    dwie kreski - 15 maja
    beta hcg - 1412 - 16dp - 20.05.2017
    kolejna beta - 22.05.2017 - 18dp?
    woj. łódzkie, 35 lat, 4-letni dziedzic w domu, liczymy na siostrzyczkę :)

Ruda ann spanie na lewym boku jest najlepsze, nie tylko w ciąży - zmniejsza mdłości i zgagę :)
    dla ciekawych:
    http://79.170.44.85/polskienowinki.com/spanie-na-lewym-boku-wplynie-korzystniej-na-twoje-zdrowie/
    Hejka kojarzę ciebie z czerwcowek 2017

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 ja też cię pamiętam :) tym razem dotrwamy do końca :) nie ma zmiłuj :)

s1985 lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam na czerwcowkach 2017 , byłam tez na czerwcówkach 2016 i na styczniówkach 2016. Mam szczęście do zachodzenua w ciążę w miesiącach poczęcia , albo w swoim ,albo w męża. Nie w miesiącach naszych urodzin, a w miesiącach kiedy nas zrobiono :p
    Tym razem liczę na to ,że zostanę tu do końca i będę szczęśliwą Styczniową mamą 2018 :D

Marzycielka111192, s1985, Ruda_ann, Raven, alexast lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa tak będzie! Nie inaczej! :) zobaczycie niedługo będziemy wybierać wózki i chwalić się wyprawką :) już nie mogę się doczekać

Morwa lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wygląda wizyta u stomatologa w ciąży ? Można robić zęby w pierwszym trymestrze ? Jeden ząb u mnie coś podejrzany :( jutro zamierzam dzwonić do stomatologa. Strasznie się boję, nie samej wizyty a tego ,że coś pójdzie nie tak.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Morwa tak będzie! Nie inaczej! :) zobaczycie niedługo będziemy wybierać wózki i chwalić się wyprawką :) już nie mogę się doczekać
    Obyś miała rację :) tego nam wszystkim życzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale tu rodzinka E-cioć rośnie :) teraz wszystkie tu zostajemy do końca koniec kropka!!!

Patrycja27, madzia8lenka, Marzycielka111192, s1985, kate88:), FreshMm, Angela*, Raven lubią tę wiadomość

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dziewczyny jak wygląda wizyta u stomatologa w ciąży ? Można robić zęby w pierwszym trymestrze ? Jeden ząb u mnie coś podejrzany :( jutro zamierzam dzwonić do stomatologa. Strasznie się boję, nie samej wizyty a tego ,że coś pójdzie nie tak.

Morwa myślę, że więcej szkody możesz narobić sobie i dziecku nie idąc do stomatologa. Zadzwoń, umów się, a na wizycie koniecznie poinformuj, że jesteś w ciąży no i zobaczycie co z tym zębem. Może to nie będzie nic wielkiego. Lepiej sprawdzić na tym etapie niż czekać 8 miesięcy, aż stan zęba się pogorszy. Trzymam kciuki, na pewno będzie okej.

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa mi moja ginekolog powiedziała, że powinnam pójść do stomatologa (ponoć takie są zalecenia). I podobno nieleczone zęby mogą powodować wcześniejszy poród.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:
    Morwa myślę, że więcej szkody możesz narobić sobie i dziecku nie idąc do stomatologa. Zadzwoń, umów się, a na wizycie koniecznie poinformuj, że jesteś w ciąży no i zobaczycie co z tym zębem. Może to nie będzie nic wielkiego. Lepiej sprawdzić na tym etapie niż czekać 8 miesięcy, aż stan zęba się pogorszy. Trzymam kciuki, na pewno będzie okej.
    Ja dla tego dziecka, dla jego dobra, jestem w stanie wyrwać nawet zęba jak będzie taka potrzeba. Mam nadzieję tylko ,że to że coś w nim się robi już nie szkodzi dziecku. Ja to normalnie mam pecha. Leczę zęby regularnie, przed ciążą wszystko sprawdzałam , ściągałam kamień, uzupelniałam ubytki , nawet leczyłam kanałowo itp. Stan mojego uzębienia był super. Ostatnio stwierdziłam ,że kupię sobie ciasto - sernik. No i kupiłam. Na całe ciasto akurat w moim kawałku była skorupa jaja. Tak mi się wbiła w dziąsło, że od tamtego czasu czuje ,ze coś jest nie tak z tym zębem a dzisiaj zaczął boleć :( nie biorę nic przeciwbólowego, bo nie lubię niesteroidowych leków przeciwzapalnych. Nie jadłam ich przed ciążą ,więc nie zamierzam tym bardziej w ciąży. Jutro z samego rana zamierzam jechać do dentysty i sprawdzić co jest grane ,aby mocniej nie zaczęło boleć.

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe styczniowe mamusie :)

Ja dzisiaj lecę do Polski więc znikam z forum na 2 tygodnie. Trzymajcie kciuki za moją pierwszą wizytę u lekarza 29 maja :) I ja też trzymam kciuki za wszystkie wizyty i serduszka :)

Morwa, Ruda_ann, Marzycielka111192, Agness12, kate88:), FreshMm, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy kciuki :)

Inez87 lubi tę wiadomość

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ