X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, witam się i ja ;)

dziś odebrana druga beta, w pt 664 w ndz 1134 więc jest nadzieja ;)termin belly wylicza na 24.01.2018, OM 18.04, pierwsza wizyta u gina pod koniec przyszłego tygodnia :)

Jestem mamą 10miesięcznego Axla i jakoś ciężko mi uwierzyć że ta ciąża przyszła mi tak łatwo :D zobaczymy czy na wizycie będzie już widać serducho <3

Pozdrawiam wszystkie i już na wstępie życzę nam wszystkim spokojnych i bezproblemowych ciąż :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 12:12

FreshMm, Raven, Krokodylica, izalika, Magdalenna lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja27 wrote:
    Ana167 to wezmę dzisiaj wieczorem i zobaczę jak będę się czuła. A znacie jakieś domowe sposoby albo dobry syrop na kaszel bo biorę stodol ale mi nie pomaga bo mam mokry kaszel już 3 tygodnie i się trochę boję żeby to nie zaszkodziło fasolke
    Jeżeli chodzi o kurowanie się w ciąży to jestem w tym ekspertem - w poprzedniej ciąży chorowałam co 3 tygodnie :D moim zdaniem najlepszy jest czosnek - ugotuj sobie zupę krem czosnkową gesslerowej, rozgnieć na chlebie i posmaruj majonezem, zjadaj bo najczęściej jak możesz - to naturalny antybiotyk. Mnie osobiście syrop z cebuli nie podchodził, Ale też jest dobry ;) No i polecam prenalen - tak syrop jak i tabletki :*

Patrycja27 lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Hej dziewczynki, witam się i ja ;) dziś odebrana druga beta, w pt 664 w ndz 1134 więc jest nadzieja ;)termin belly wylicza na 24.01.2018, pierwsza wizyta pod koniec przyszłego tygodnia :)

Jestem mamą 10miesięcznego Axla i jakoś ciężko mi uwierzyć że ta ciąża przyszła mi tak łatwo :D zobaczymy czy na wizycie będzie już widać serducho <3

Pozdrawiam wszystkie i już na wstępie życzę nam wszystkim spokojnych i bezproblemowych ciąż :*
    Witaj :* kiedy miałaś OM ? Chętnie dopiszę Cię do listy :)

• Agness12 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja27 wrote:
    Agness12 a ty kiedy idziesz na wizytę?
    Wybiore sie za 2 tygodnie chyba to moze bedzie juz coą widc :) Mysleze wczesniej nie ma sensu bo tylko bede sie stresowala .

Patrycja27 lubi tę wiadomość

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dzięki Ana, dzięki Ruda :) no ja innej opcji nie przewiduje :) musi być dobrze :) z reszta w czwartek wizyta, wszystko zobaczę :)

Ruda, ze spaniem u mnie akurat normalnie. Generalnie nawet wolę spać na prawym boku a najlepiej na brzuchu :) i czasem jak już mnie oba boki zmęcza, to się kula na brzuch chociaż na pół godzinki^^ a mdłości masz jak zasypiasz? :o
    Niestety jak się położę na prawym boku to tak, mdli mnie... w ogóle najczęściej jak mam mdłości cały dzień to bywa że mdli też zanim zasnę :) nie mam mdłości tylko jeśli śpię :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 12:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nam się przy niedzieli powiększyła rodzinka styczniowa :D
    Witam wszystkie nowe mamusie :) i obyśmy wszystkie zostały tu do bezpiecznego rozwiązania w styczniu :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 12:34

☆gwazdka, Marzycielka111192, _analiza, Agness12, kate88:) lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :) u mnie znowu objawów brak :/ chyba już bym wolała mieć te mdłości bo tak to tylko się martwię. U nas dzisiaj piękna pogoda więc wychodzimy z mężem, nie ma co siedzieć w domu i się zamartwiać

☆gwazdka, Agness12, kate88:) lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za rady napewno sobie zrobię jutro syrop z cebuli . Jutro będę musiała się umówić do endokrynologa bo będzie musiał dzwignac eutyrox bo biorę 25 a a muwila że jak znajdę w ciążę to odrazu do niej mam przyjść. Te 2 tygodnie do wizyty to będą najgorsze bo się boję bo w poprzedniej miałam puste jajo płodowe.

eiktskjos217pbgb.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Ja też się chętnie przywitam i mam nadzieję, że zostanę tu już do końca :)
    Ostatnia @ - 18 kwietnia
    dwie kreski - 15 maja
    beta hcg - 1412 - 16dp - 20.05.2017
    kolejna beta - 22.05.2017 - 18dp?
    woj. łódzkie, 35 lat, 4-letni dziedzic w domu, liczymy na siostrzyczkę :)

Ruda ann spanie na lewym boku jest najlepsze, nie tylko w ciąży - zmniejsza mdłości i zgagę :)
    dla ciekawych:
    http://79.170.44.85/polskienowinki.com/spanie-na-lewym-boku-wplynie-korzystniej-na-twoje-zdrowie/
    Hejka kojarzę ciebie z czerwcowek 2017

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 ja też cię pamiętam :) tym razem dotrwamy do końca :) nie ma zmiłuj :)

s1985 lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam na czerwcowkach 2017 , byłam tez na czerwcówkach 2016 i na styczniówkach 2016. Mam szczęście do zachodzenua w ciążę w miesiącach poczęcia , albo w swoim ,albo w męża. Nie w miesiącach naszych urodzin, a w miesiącach kiedy nas zrobiono :p
    Tym razem liczę na to ,że zostanę tu do końca i będę szczęśliwą Styczniową mamą 2018 :D

Marzycielka111192, s1985, Ruda_ann, Raven, alexast lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa tak będzie! Nie inaczej! :) zobaczycie niedługo będziemy wybierać wózki i chwalić się wyprawką :) już nie mogę się doczekać

Morwa lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wygląda wizyta u stomatologa w ciąży ? Można robić zęby w pierwszym trymestrze ? Jeden ząb u mnie coś podejrzany :( jutro zamierzam dzwonić do stomatologa. Strasznie się boję, nie samej wizyty a tego ,że coś pójdzie nie tak.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Morwa tak będzie! Nie inaczej! :) zobaczycie niedługo będziemy wybierać wózki i chwalić się wyprawką :) już nie mogę się doczekać
    Obyś miała rację :) tego nam wszystkim życzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale tu rodzinka E-cioć rośnie :) teraz wszystkie tu zostajemy do końca koniec kropka!!!

Patrycja27, madzia8lenka, Marzycielka111192, s1985, kate88:), FreshMm, Angela*, Raven lubią tę wiadomość

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dziewczyny jak wygląda wizyta u stomatologa w ciąży ? Można robić zęby w pierwszym trymestrze ? Jeden ząb u mnie coś podejrzany :( jutro zamierzam dzwonić do stomatologa. Strasznie się boję, nie samej wizyty a tego ,że coś pójdzie nie tak.

Morwa myślę, że więcej szkody możesz narobić sobie i dziecku nie idąc do stomatologa. Zadzwoń, umów się, a na wizycie koniecznie poinformuj, że jesteś w ciąży no i zobaczycie co z tym zębem. Może to nie będzie nic wielkiego. Lepiej sprawdzić na tym etapie niż czekać 8 miesięcy, aż stan zęba się pogorszy. Trzymam kciuki, na pewno będzie okej.

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa mi moja ginekolog powiedziała, że powinnam pójść do stomatologa (ponoć takie są zalecenia). I podobno nieleczone zęby mogą powodować wcześniejszy poród.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:
    Morwa myślę, że więcej szkody możesz narobić sobie i dziecku nie idąc do stomatologa. Zadzwoń, umów się, a na wizycie koniecznie poinformuj, że jesteś w ciąży no i zobaczycie co z tym zębem. Może to nie będzie nic wielkiego. Lepiej sprawdzić na tym etapie niż czekać 8 miesięcy, aż stan zęba się pogorszy. Trzymam kciuki, na pewno będzie okej.
    Ja dla tego dziecka, dla jego dobra, jestem w stanie wyrwać nawet zęba jak będzie taka potrzeba. Mam nadzieję tylko ,że to że coś w nim się robi już nie szkodzi dziecku. Ja to normalnie mam pecha. Leczę zęby regularnie, przed ciążą wszystko sprawdzałam , ściągałam kamień, uzupelniałam ubytki , nawet leczyłam kanałowo itp. Stan mojego uzębienia był super. Ostatnio stwierdziłam ,że kupię sobie ciasto - sernik. No i kupiłam. Na całe ciasto akurat w moim kawałku była skorupa jaja. Tak mi się wbiła w dziąsło, że od tamtego czasu czuje ,ze coś jest nie tak z tym zębem a dzisiaj zaczął boleć :( nie biorę nic przeciwbólowego, bo nie lubię niesteroidowych leków przeciwzapalnych. Nie jadłam ich przed ciążą ,więc nie zamierzam tym bardziej w ciąży. Jutro z samego rana zamierzam jechać do dentysty i sprawdzić co jest grane ,aby mocniej nie zaczęło boleć.

• Inez87 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe styczniowe mamusie :)

Ja dzisiaj lecę do Polski więc znikam z forum na 2 tygodnie. Trzymajcie kciuki za moją pierwszą wizytę u lekarza 29 maja :) I ja też trzymam kciuki za wszystkie wizyty i serduszka :)

Morwa, Ruda_ann, Marzycielka111192, Agness12, kate88:), FreshMm, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpri09k8v8ti207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy kciuki :)

Inez87 lubi tę wiadomość

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ