Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde może od tej skorupy mogło się coś podrażnić albo jakiś stan zapalny powstać. To tym bardziej lepiej sprawdzić, a jeśli Cię mocno boli to spróbuj jakiś środków doraźnych na to dziąsło, np. sachol-można go stosować miejscowo w ciąży.
Swoją drogą masz farta, żeby trafić w kupionym serniku na skorupkę ktoś dba o utrzymanie wysokiego poziomu adrenaliny u Ciebie w czasie ciąży
-
Inez87 wrote:Witam wszystkie nowe styczniowe mamusie
Ja dzisiaj lecę do Polski więc znikam z forum na 2 tygodnie. Trzymajcie kciuki za moją pierwszą wizytę u lekarza 29 maja I ja też trzymam kciuki za wszystkie wizyty i serduszkaInez87 lubi tę wiadomość
-
Andzia87 wrote:Kurde może od tej skorupy mogło się coś podrażnić albo jakiś stan zapalny powstać. To tym bardziej lepiej sprawdzić, a jeśli Cię mocno boli to spróbuj jakiś środków doraźnych na to dziąsło, np. sachol-można go stosować miejscowo w ciąży.
Swoją drogą masz farta, żeby trafić w kupionym serniku na skorupkę ktoś dba o utrzymanie wysokiego poziomu adrenaliny u Ciebie w czasie ciąży -
Inez87 wrote:Ja też idę prywatnie rejestrowałam się miesiąc temu i pierwszy termin był własnie na 29 maja, miałam iść na wizytę w sprawie, że nie udaję nam się, a tu niespodzianka
-
Inez87 wrote:Chyba faktycznie baby boom w Polsce ale to dobrze
Inez87 lubi tę wiadomość
-
Morwa, na msze powinnaś dać albo z jakąś ochroną chodzić
Swoja drogą, ja na NFZ nie mogę się w ogóle dostać w mojej mieścinie, a prywatnie czekałam 2 tygodnie. Jutro w końcu zobaczę co i jak - już niecierpliwie przebieram raciczkami. Zwłaszcza, że dzisiaj u mnie plamienia.
-
nick nieaktualny
-
Morwa wrote:Dziewczyny jak wygląda wizyta u stomatologa w ciąży ? Można robić zęby w pierwszym trymestrze ? Jeden ząb u mnie coś podejrzany jutro zamierzam dzwonić do stomatologa. Strasznie się boję, nie samej wizyty a tego ,że coś pójdzie nie tak.
Można, a nawet trzeba, bo chore zęby w ciąży to poważne zagrożenie dla dzieciątka...
Ja mam dentystę we wtorek po południu, zatykam dziurkę w zębie.
W obu ciążach ginekolodzy mówili mi że znieczulenie miejscowe absolutnie nie grozi dziecku, a wyleczenie zębów jest priorytetem.Morwa lubi tę wiadomość
-
FreshMm wrote:Można, a nawet trzeba, bo chore zęby w ciąży to poważne zagrożenie dla dzieciątka...
Ja mam dentystę we wtorek po południu, zatykam dziurkę w zębie.
W obu ciążach ginekolodzy mówili mi że znieczulenie miejscowe absolutnie nie grozi dziecku, a wyleczenie zębów jest priorytetem. -
Witam się i ja w to niedzielne popołudnie
Mało się udzielam, ale wciąż czytam, co u Was, trzymam kciuki i cieszę się ze wszystkich dobrych wieści.
Na razie boję się cieszyć z ciąży, bo już ponad tydzień męczą mnie plamienia /brudzenia w kolorze kawy z mlekiem. Raz są, raz nie, ale nie ukrywam, że spędzają mi sen z powiek, bo podobnie miałam w dwóch straconych ciążach. Robię, co mogę - biorę progesteron i jego poziom mam dobry, oszczędzam się i jak na wyrok, czekam na wtorkową wizytę.
Przyrosty hcg u mnie w normie, choć wartości wysokie i już sobie wkręcam, że coś jest nie tak. Ciężko mi myśleć pozytywnie, więc staram się nie myśleć zbyt wiele o tej ciąży.
BlackCat, będę jutro trzymać kciuki za Twoją wizytę.
Z tego co kojarzę, kilka nas do wizyt we wtorekBlackCatNorL lubi tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Agness12 wrote:Ja mam urodziny 22 stycznia a termin wychodzi na 27 stycznia
Agness12, Morwa lubią tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
nick nieaktualny
-
Emerald będzie dobrze:* mocno w to wierzę >3 rodzimy w styczniu i koniec kropka :* tez się denerwuje ale jak mantrę powtarzam teraz będzie dobrze..
A dopiero teraz mi uswiadomilyscie ze termin wychodzi na ur mojej mamy będzie babcia miała prezentMorwa, emerald_m lubią tę wiadomość