X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa w sumie to dwie babcie bo teściowa ma urodziny dzień wcześniej :D ;)

Morwa, emerald_m lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Więc też zaszłaś teoretycznie w miesiącu jego poczęcia :D
    nie pytałam teściowej :P no ale mniej więcej na pewno w tym samym czasie :P

Morwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam napad płaczu. Wyłam 2 godziny. Chyba hormony jednak daja mi w kość. Ten strach mnie dobija.

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Witam się i ja w to niedzielne popołudnie :)
    Mało się udzielam, ale wciąż czytam, co u Was, trzymam kciuki i cieszę się ze wszystkich dobrych wieści.
    Na razie boję się cieszyć z ciąży, bo już ponad tydzień męczą mnie plamienia /brudzenia w kolorze kawy z mlekiem. Raz są, raz nie, ale nie ukrywam, że spędzają mi sen z powiek, bo podobnie miałam w dwóch straconych ciążach. Robię, co mogę - biorę progesteron i jego poziom mam dobry, oszczędzam się i jak na wyrok, czekam na wtorkową wizytę.
    Przyrosty hcg u mnie w normie, choć wartości wysokie i już sobie wkręcam, że coś jest nie tak. Ciężko mi myśleć pozytywnie, więc staram się nie myśleć zbyt wiele o tej ciąży.
    BlackCat, będę jutro trzymać kciuki za Twoją wizytę.
    Z tego co kojarzę, kilka nas do wizyt we wtorek :)

Na pewno będzie dobrze, zwłaszcza że przyrosty ładne i poziom progesteronu też ok! Trzymam kciuki! To Twoja pierwsza wizyta, czy miałaś już wcześniej jakąś kontrolną?Ja wizytuję jutro i też oczekuję ze sporym lękiem, bo dzisiaj pojawiły się u mnie plamienia. Ale musimy być dobrej myśli!

emerald_m lubi tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypominam, że 21 i 22 to Dzień Babci i Dziadka, więc z tej okazji nasze dzidziolki to też piękne prezenty :)
    Kate88, Agness12, dzięki za wsparcie <3 Mój mąż też wierzy, że się uda. Mówi, że plamienia to taka moja uroda, bo w ciąży z Kleszczem też miałam.
    Na razie o ciąży wie tylko mąż, mój brat i bratowa. Jeśli wszystko będzie dobrze, najbliżsi dowiedzą się po wynikach nifty, które mam w planach zrobić. A jeśli znowu się nie uda, nie dowiedzą się wcale. Rodzice bardzo cierpieli po moich stratach.

Pisałyście o objawach. U mnie bolesne, większe piersi, mdłości, ale bez wymiotów i szybkie jak na mnie odpadanie wieczorem. Jestem typem sowy, a obecnie zasypiam około 23 i nie ma na to siły.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:
    Na pewno będzie dobrze, zwłaszcza że przyrosty ładne i poziom progesteronu też ok! Trzymam kciuki! To Twoja pierwsza wizyta, czy miałaś już wcześniej jakąś kontrolną?Ja wizytuję jutro i też oczekuję ze sporym lękiem, bo dzisiaj pojawiły się u mnie plamienia. Ale musimy być dobrej myśli!
    Dziękuję <3 O której masz jutro wizytę? Wszystkie będziemy tu za Ciebie trzymać kciuki i czekać na wieści.
    To pierwsza wizyta. Nie chciałam iść wcześniej, bo dwa razy przechodziłam takie chodzenie, ci tydzień. Najpierw pęcherzyk, czekanie na zarodek. Jest zarodek, czekanie na serce. Jest serce, ale bije za wolno. Czekanie, czy ruszy, czy się zatrzyma. Niestety zatrzymało się w obu przypadkach u w 10tc miałam zabiegi. Dwa razy tak samo jak deja vu. Teraz chciałam poczekać żeby było już jasne na pierwszej wizycie. Będę wtedy wg owulki 6t4d.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przepraszam za błędy, ale z telefonu nadaję i coś mi nie idzie ;) Korzystam, że chłopaki mają drzemkę i siedzę tu z Wami :D

Ana, przed ciążą też się tak szybko kładłaś?

Gwiazdka, mi hormony tak zryły beret, że ostatnio beczałam, patrząc na plakat ekologiczny :D

Ruda_ann, ☆gwazdka, kate88:) lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie wyobrażam sobie Twojego bólu przy takich przejściach. Może rzeczywiście lepiej zaczekać i wiedzieć od razu co i jak - we wtorek zapewne zobaczysz już serduszko i na pewno będzie mocno bić. Mocno w to wierzę :)
    Daj nam koniecznie znać co i jak we wtorek, leż i dużo odpoczywaj! Choć wyobrażam sobie, że z 3,5 rocznym dzieckiem jest trudno.. ;)

edit: wizyta jutro o 12, jak w westernie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 15:37

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Na którą masz? Ja 16.30.
    Tak samo!!! :D

Tez robimy badanie NIFTY..

Obyśmy we wtorek zobaczyły cudne serduszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 15:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ja potrafię pasc o 21 :-). 22 to już prawie srodek nocy..
    Ana, ja potrafię paść po pracy ok. 18 i spać do rana :P
    NIGDY !!!! przed ciążą nie spałam dłużej niż 4-5h.. teraz za to w sumie funkcjonuję normalnie w miarę jakieś max 10h a potem udaję się do gawry i zapadam w sen (prawie) zimowy :P

ana167, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Maruder Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Dzień dobry w kolejnym tygodniu <3 ale ten czas leci.... :)

Witam wszystkie nowe koleżanki :)

Jak się dziewczynki dzisiaj czujecie?
    Ja wczoraj się strasznie mordowałam wieczorem :( tak bolał mnie brzuch na dole że musiałam wziąć nospe... to taki ból jakby ktoś próbował mi wyrwać macice o.O na szczęście przeszło po nospie... uff :)
    Dziś znów muli trochę, ale wsuwam właśnie tosty z serem, to może przejdzie :D

Wszystkim smacznego i miłego kolejnego dnia :)

Heh, do bólu brzucha rano jak przy zatruciu już się przyzwyczaiłam (to chyba są mdłości, mnie tak zawsze przy zatruciu bolało).
    Najgorsze jest, że od paru godzin znów czuję ból gardła :(
    Miałam już infekcję z opryszczką wargową między 4 a 5 TC.
    Na szczęście mam zwolnienie na przyszły tydzień - wzięłam przy wizycie bo miałam wyjazd firmowy a nie chciałam się tłumaczyć i też przemęczać (podróż 7h)... Potem chciałam jeszcze pracować, ale średnio to widzę jak mnie infekcja goni za infekcją, co 2 tygodnie będę chyba na zwolnieniu :(
    Z objawów ciąży to chyba mam jeszcze ból głowy, duży biust oraz wstręt do kawy, apetyt mniejszy jak zwykle.

relgi09kotjuarzp.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) postanowiłam do Was dołączyć, co prawda planowałam po wizycie u lekarza ale jakoś czuję że z Wami będzie mi lepiej. Przyjmiecie mnie?

Gratuluję już pierwszych serduszek i tych pojedynczych i podwójnych :D i bardzo współczuję wszelkich strat

s1985, Morwa, Raven, kate88:), madzia8lenka, Krokodylica lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Cześć dziewczynki :) postanowiłam do Was dołączyć, co prawda planowałam po wizycie u lekarza ale jakoś czuję że z Wami będzie mi lepiej. Przyjmiecie mnie?

Gratuluję już pierwszych serduszek i tych pojedynczych i podwójnych :D i bardzo współczuję wszelkich strat
    Witamy kochana :) na kiedy termin porodu? Kiedy do gina?

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness12 wrote:
    Ja mam urodziny 22 stycznia a termin wychodzi na 27 stycznia :)
    Ja też mam urodziny 22 stycznia :)

Agness12 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin wg belly na 15.01, a do ginekologa idę w czwartek to moja pierwsza wizyta w tej ciąży. Ogólnie staram się podchodzić na spokojnie, ale różnie z tym spokojem bywa.
    Na razie moje objawy to potworne zimno wieczorem, chociaż od kilku dniu ustępuje, czasem coś mi w brzuchu zamuli, np owsiankę potrafiłam jeść 4 godziny! no i zmęczenie, wczoraj jak padłam o 20 to tylko o północy przeniosłam się z kanapy na łóżko i spałam do rana, piersi są większe i często sterczą mi sutki co mnie irytuje czasem :P ale nie jest źle

Raven, Ruda_ann lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Raven Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Gratuluję :) Masz jakieś objawy? Bo U mnie wszystko ustało :( piersi, brzuch. Nic nie boli
    U mnie zupełny brak objawów. Na początku był ból piersi a potem minął z dnia na dzień.
    Jutro wizyta o 14 godz i umieram że strachu

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Raven Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uzupełnialam listy od piątkowiego wieczoru i pojawiło się w tym czasie aż 11 nowych mamusi :) Witam wszystkie :D
    Zaraz dopisze do 1 postu.
    Jak was nadrabiam to zawsze obowiązkowo notes i zapisuje żeby nikogo nie pominąć. :)

Morwa niestety nie wiem co z szamika. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 20:06

kate88:), FreshMm, Agness12, Krokodylica lubią tę wiadomość

<3 Zosia
  • Raven Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że już lutowe mamusie są także nie jesteśmy już najmłodsze :D

Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość

<3 Zosia
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    U mnie zupełny brak objawów. Na początku był ból piersi a potem minął z dnia na dzień.
    Jutro wizyta o 14 godz i umieram że strachu
    U mnie też był ból piersi. W nocy jak się przekrecalam na bok to nawet się potrafiłam obudzić. A teraz nic :( również strasznie się boje :( wizyta dopiero we wtorek o 17. Mężowi już przedstawiam takie straszne scenariusze że chce mi buzię zakleić
    Daj znać kochana jutro od razu po wizycie, będę czekać :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 17:16

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    U mnie też był ból piersi. W nocy jak się przekrecalam na bok to nawet się potrafiłam obudzić. A teraz nic :( również strasznie się boje :( wizyta dopiero we wtorek o 17. Mężowi już przedstawiam takie straszne scenariusze że chce mi buzię zakleić
    Daj znać kochana jutro od razu po wizycie, będę czekać :*
    Mój mąż to wieczny optymista i on wcale nie dopuszcza do siebie myśli że może być coś nie tak...
    U mnie jutro już musi być serduszka. Jeśli nie będzie to już koniec mojego marzenia.
    Ostatnio był zarodek 5mm jeszcze bez serduszka.

☆gwazdka lubi tę wiadomość

<3 Zosia
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ