X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko i córko... Ledwo Was nadrobiłam. Byliśmy na weekendowym wypadzie i tylko w wolnej chwili okiem rzucałam :) Witam nowe Mamuśki i trzymam kciuki za kolejne wizyty.

Do plamiących dziewczyn - u mnie brązowe plamienia były do 18 tygodnia ciąży. Dzisiaj mają 2,5 roku. Trzymam kciuki, żeby u Was też się tak skończyło :)

U mnie po kilku dniach ostrych mdłości końcówka tygodnia i weekend prawie bez dolegliwości, korzystam z życia (poprzednio muszlę tuliłam do mniej więcej 7 miesiąca)
    Agness12 wrote:
    Ja mam urodziny 22 stycznia a termin wychodzi na 27 stycznia :)

U mnie tak samo, ale większe combo ;) mama ma urodziny 19.01, ja 20.01, mnie wyznaczyło z owulacji na 25.01 :) będzie prezent poczwórny, bo jeszcze dzień dziadka i babci :) Ciekawa jestem na kiedy ginekolog sprecyzuje.

Agness12, kate88:), pietruszkanatki lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Halinova Znajoma

Wysłany: 21 maja 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Nie mam terminu od tych mamusi dlatego jesteście na samym dole listy.
    Jeśli możecie to podajcie chociaż taki wstępny termin z OM. Potem zawsze mogę zmienić.

Halinova
    LASKA
    Dorka87
    Aenu
    nieznajoma123
    chabrowa
    K01
    ☆gwiazdka
    Lagostina
    Maruder

Moj termin to 15 stycznia:)

Raven lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16. Styczeń ☆

Raven lubi tę wiadomość

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Ło matko i córko... Ledwo Was nadrobiłam. Byliśmy na weekendowym wypadzie i tylko w wolnej chwili okiem rzucałam :) Witam nowe Mamuśki i trzymam kciuki za kolejne wizyty.

Do plamiących dziewczyn - u mnie brązowe plamienia były do 18 tygodnia ciąży. Dzisiaj mają 2,5 roku. Trzymam kciuki, żeby u Was też się tak skończyło :)

U mnie po kilku dniach ostrych mdłości końcówka tygodnia i weekend prawie bez dolegliwości, korzystam z życia (poprzednio muszlę tuliłam do mniej więcej 7 miesiąca)

Nawet nie wiesz jak mnie pocieszyłaś z tymi plamieniami, bo już odchodzę od zmysłów. Chciałabym, żeby już była wizyta. Niech ten czas szybciej leci!

A z mdłościami to korzystaj ile wlezie, bo nie wiadomo kiedy wrócą! Najlepiej nawcinać się na zapas ;) Ja np. dzisiaj zaserwowałam sobie leniwe z masełkiem i bułką tartą...mmmm...przysmak dzieciństwa.

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:

U mnie tak samo, ale większe combo ;) mama ma urodziny 19.01, ja 20.01, mnie wyznaczyło z owulacji na 25.01 :) będzie prezent poczwórny, bo jeszcze dzień dziadka i babci :) Ciekawa jestem na kiedy ginekolog sprecyzuje.
    U mnie mama 21 lutego a chrzesna 21 stycznia no i ja 22 stycznia wiec fajnie sie zlozylo :)

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Cześć Maruderku :) brakuje mi Twoje daty OM, aby dopisać Cię do listy :)

Witam wszystkie nowe Styczniowe mamusie :*

OM - ostatniej miesiączki? 6 kwiecień :) Termin ponoć 11 styczeń 2018.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 22:01

Morwa, Raven lubią tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu caly czas się cos dzieje. Jesteście wspaniale. Tyle nas styczniowych mam bo na wiosne wszystkie się przytulalysmy jak szalone. Niech żyje wiosna☆

Agness12, Andzia87, Raven lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wstydliwe pytanie. Co na zatwierdzenie. Od 3 dni nie byłam aa. To jakaś masakra.☆

• Agness12 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☆gwazdka wrote:
    Dziewczyny mam wstydliwe pytanie. Co na zatwierdzenie. Od 3 dni nie byłam aa. To jakaś masakra.☆
    Ja mam to samo :( i tez nie wiem co brac :(

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypiłem dodatkową kawę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 22:15

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliwki suszone wcinajcie.

Agness12, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam z tym problem :/ nic nie pomagało aż z dnia na dzien na szczęście puściło

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☆gwazdka wrote:

Mi pomogła zupa z dużą ilością warzyw.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok jablkowy, siemie lniane, deserek z suszonych sliwek (taki dla dzieci), kiszona kapusta. W razie wiekszych problemow mozna zastosowac czopek glicerolowy

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwi na mnie dziala :)

relgi09kotjuarzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawy nie pije od miesięcy. ☆ Rzeczywiście kiedyś wystarczyło kawa+dymek i się leciało ale od prawie roku używki są mi obce. Może cos innego. W domu znalazłam siemie lniane no i podgryzam właśnie, może pomoże.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprowadzić więcej błonnika w diecie i nie ma z tym problemów ;)
    Ja nie będąc w ciąży potrafiłam mieć tygodniowe zaparcia. Wszystko było przez złe odżywianie. Zmieniłam nawyki żywieniowe i jest gitez majonez :)

Raven lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa co ma dużo błonnika?

• Raven Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przede wszystkim dużo pić. Bo samo jedzenie błonnika z małą ilością wody nic nie da :P

Morwa, Ruda_ann lubią tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    I przede wszystkim dużo pić. Bo samo jedzenie błonnika z małą ilością wody nic nie da :P
    Ooo tak :D wody to ja akurat dużo piję, także Raven dobrze prawi :)

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ