Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
☆gwazdka wrote:Morwa co ma dużo błonnika?
mają 2 razy więcej błonnika niż otręby :p poza tym polecam wprowadzić wprowadzić w dietę więcej warzyw
najlepsze są te z intensywnym barwnikiem, jak np buraki :p te to potrafią wyczyścić kichę
ja kocham sok z kiszonych buraków
FreshMm lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też nie mam tego problemu na szczęście, ale akurat ostatnio #mamaginekolog mówiła o problemie zaparć w ciąży. Najlepiej naturalne metody, ale można też stosować laktuloze w syropie (3-4 lyzki dziennie) i czopki glicerynowe. Są bez recepty. A jeśli to nie pomoże to trzeba iść do lakarza, przepisze coś co jest na receptę.
Ja myślę że najważniejsze jest dobre żywienie. I to cały czas. Nie tylko jak wystąpi problem. Dużo warzyw, owoców. Błonnika w postaci otrębów, płatków i roznych nasion i oczywiście minimum 2l wody dziennie. I nie ma problemu_analiza lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ale lipa, wcięło mój post ;(
Jeśli chodzi o zaparcia to ja pije codziennie taki koktajl: Jedno jabłko, łyżka siemienia lnianego złocistego, łyżka chia, łyżka miodu i szklanka wody. Wszystko zmiksować i gotowe
Jak to nie wystarcza to atakuje błonnik witalny. Polecam działa cuda.
Ja męczę się w pracy z mdłościami. Fuj mam nadzieję, że nic nie wyjdzie na zewnątrz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 07:17
Morwa lubi tę wiadomość
-
Witam się po weekendzie.
Powodzenia na wizytach no i witam nowe mamusie!
jejku, już ktoś pisał, ale niedługo zacznie się wątek lutowy, fajnie, bo to oznacza że my już dalej będziemy
U mnie niestety mdłości zaczeły sie na dobre, z różnym natężeniem, o różnych porach, czasem delikatnie, ale mam wrażenie że towarzyszą mi non stop. Jest przerwa tylko jak cos zjem, choć nie zawsze i potem znów to samo... -
Witam się i ja po kiepskiej nocy. Męczyły mnie durnowate sny i zimne poty. Musiałam wstać na siku
Wczoraj cały dzień było czysto, ani śladu plamienia. Marzę, by tak zostało.
Tymczasem szykuję się do pracy. Będę zaglądać i trzymając kciuki,czekać na wieści z Waszych wizyt
Miłego dnia mamusie.Agness12, kate88:) lubią tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Kochane czy wy wszystkie macie objawy ciàży? Bo trochę się martwię, że u mnie znowu nic. We wtorek byłam u gin, byl pęcherzyk i wyszła ciąża tydzień młodsza- 4t5d Teraz idè dopiero w środę. Martwię się czy będxie już zarodek. W którym tygodniu i przy jakiej wielkości pęcherzyka widziałyście dzidzie?
-
Witam Was serdecznie z słonecznego poranka
niestety u mnie nadal straszny ból piersi ale to chyba jest spowodowane duphastonem
do tego mam taki trądzik czy coś na barkach i plecach że szok i też nie wiem czy nie od tego
a tak objawów brak
i oby tak zostało
trzymam kciuki mocno za dzisiejsze wizyty i życzę każdej zobaczenie ślicznego serduszka
-
nick nieaktualnyDzień dobry mamuśki, zaraz wypróbuję wasze rady no i dzisiaj udało mi się cos wydrukować.Monikamonia to samo pytanie zadalam parę dni temu. No i dziewczyny mi odpowiedziały że tak niektóre mają i trzeba z tymi objawami poczekać a może jesteśmy szczesciarami i żadne objawy nas dopadną. Ja bylam w piatek u ginga (5t4d ) i byl tylko pęcherzyk następna wizytę mam na 29.5 I tam dopiero mam zobaczyć serduszko. No i mialam wczoraj objaw. Wyłam jak powalona i nie wiedziałam dlaczego a nie jestem placzliwa.
Monikamonia lubi tę wiadomość