X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Raven Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam terminu od tych mamusi dlatego jesteście na samym dole listy.
    Jeśli możecie to podajcie chociaż taki wstępny termin z OM. Potem zawsze mogę zmienić.

Halinova
    LASKA
    Dorka87
    Aenu
    nieznajoma123
    chabrowa
    K01
    ☆gwiazdka
    Lagostina
    Maruder

☆gwazdka lubi tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Mój mąż to wieczny optymista i on wcale nie dopuszcza do siebie myśli że może być coś nie tak...
    U mnie jutro już musi być serduszka. Jeśli nie będzie to już koniec mojego marzenia.
    Ostatnio był zarodek 5mm jeszcze bez serduszka.
    A w którym tygodniu byłaś ostatnio? Ja byłam w 6+2 I nie było serduszka a w 6+5 już ładnie pikalo. Teraz będę w 8+1.
    Mój mąż też nie dopuszcza do siebie takich rzeczy. Rozmawia z małą (twierdzi że to dziewczynka) codziennie rano się z nią wita, później pyta co ma ochotę zjeść, wieczorem mówi dobranoc, przed "przytulaniem" pyta czy może troszkę poprzeszkadzac :D jest kochany i nigdy w życiu nie chciałabym żeby te chwile teraz tak po prostu minęły

☆gwazdka, Krokodylica, _analiza, Ruda_ann lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jest wielkim optymista i nie dopuszcza do siebie myśli że może cos być nie tak. Ja po tylu latach starania i poronieniah zamiast się cieszyć to myślę cały czas i się boję ale fajnie jest mieć takich partnerow♡

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstępny termin taki tu wykluczony to 16 styczen☆

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyliczony miało być. Ten wstrętny slownok☆

• helagazela Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven, bedziemy trzymać kciuki, daj znac zaraz po wizycie!

Witam wszystkie nowe dziewczyny, ostatnio spory tu przyrost na forum!

kate88:), Agness12, Raven, Krokodylica lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    A w którym tygodniu byłaś ostatnio? Ja byłam w 6+2 I nie było serduszka a w 6+5 już ładnie pikalo. Teraz będę w 8+1.
    Mój mąż też nie dopuszcza do siebie takich rzeczy. Rozmawia z małą (twierdzi że to dziewczynka) codziennie rano się z nią wita, później pyta co ma ochotę zjeść, wieczorem mówi dobranoc, przed "przytulaniem" pyta czy może troszkę poprzeszkadzac :D jest kochany i nigdy w życiu nie chciałabym żeby te chwile teraz tak po prostu minęły
    Właśnie ostatnio też byłam w 6t+2

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven bedzie dobrze :) Mocno zaciskam kciuki za jutro <3

Raven lubi tę wiadomość

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Właśnie ostatnio też byłam w 6t+2
    To teraz napewno będzie serduszko ❤ jutro i we wtorek dużo wizytuje. Trzymam za nas kciuki i już nie mogę się doczekać!

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nandelle Znajoma

Wysłany: 21 maja 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nieśmiało się dołączam, ponieważ dziś na teście ujrzałam dwie mocne krechy. Termin wg OM to 22 styczeń - termin jak znalazł, ponieważ córkę mam z grudnia ;-). Także będzie idealna para rodzeństwa, jedno nowy rok otworzy a drugie zakończy :-)
    Ja na razie do gina się nie wybieram, poczekam ze 2 tygodnie, ale będę mocno trzymać kciuki za te z was które mają na dniach wizytę.

Marzycielka111192, Krokodylica, Agness12, Morwa, kate88:), FreshMm, BlackCatNorL, Agniechaaaa, Raven, izalika, Ruda_ann lubią tę wiadomość

km5stv733q4a0noe.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ale produkujecie. :)
    Czytam i czytam. :)

Ile nowych styczniówek! Witam wszystkie bardzo serdecznie, zwłaszcza Piri i Myszkę, bo znamy się z innych wątków. ;)

Ja niestety zaliczyłam dziś pierwszy rzyg. :/ i to nie byle gdzie bo na teściowym podwórku. :P ale mi okropnie niedobrze cały dzień. :/

Agness12 lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty! Ja dopiero w czwartek. Już się nie mogę doczekać.

A dzisiaj mam taką huśtawkę nastrojów, że masakra. Nigdy mi się tak nie zdarzało. Chyba rzeczywiście progesteron podskoczył ;) bo raz kocham cały świat a zaraz bym mogła wszystkich pozabijać. Poza tym za bardzo objawów nie mam. Brzuch już nie boli, czasem ale bardzo rzadko mnie mdli ale tylko jak jestem głodna i lekko bolą cycki i dzisiaj glowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 18:58

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Kroko, postanowiłam w końcu do Was dobić :) oj, oby to był jednorazowy wybryk
    Ja na razie nie narzekam, tylko mam dziwne uczucie dyskomfortu w pachwinach, to nie jest ból ale tak jakby mi niewygodnie.
    A dziś zrobiłam sobie lody... dietetyczne i jednoskładnikowe :P zblenderowałam banana i przelałam do małego pojemniczka, pycha, ale następnym razem chyba popełnię grzeszek i wkruszę jeszcze czekoladę

Krokodylica lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór kochane, ja mam dziś okropne wyrzuty sumienia, bo rano miałam iść do kościoła, nie poszłam, bo źle się czułam i powiedziałam mężowi że wieczorem bo będzie lepiej a teraz jeszcze gorzej i poszedł sam :(

I pytanie kolacjowe do Was, jak myślicie, czy taka pasta kanapkowa pastella ma w środku żółtka jaja gotowane czy surowe? Bo mam na mia wielką ochotę ale nie wiem, czy zjeść <myśli>

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dobry wieczór kochane, ja mam dziś okropne wyrzuty sumienia, bo rano miałam iść do kościoła, nie poszłam, bo źle się czułam i powiedziałam mężowi że wieczorem bo będzie lepiej a teraz jeszcze gorzej i poszedł sam :(

I pytanie kolacjowe do Was, jak myślicie, czy taka pasta kanapkowa pastella ma w środku żółtka jaja gotowane czy surowe? Bo mam na mia wielką ochotę ale nie wiem, czy zjeść <myśli>

Myślę że raczej już przetworzone. Przynajmniej pasteryzowane bo inaczej chyba by się szybko popsuło. Ale najlepiej poczytaj na opakowaniu.

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami Mamusie i nieśmiało dołączam do Waszej grupy.
    Nieśmiało, bo staraliśmy się o tą ciążę 6 lat (historia w stopce).
    Ciągle jeszcze się oswajamy z tym naszym Cudem, dlatego dopiero teraz się zgłaszam.
    Narazie wszystko wygląda na tyle obiecująco, że się ujawniam wśród "Styczniówek" ;)
    Nasz termin porodu wg OM to 4 stycznia.

kate88:), pietruszkanatki, alexast, MoniaP, Myszk@, helagazela, Morwa, Magdalenna, Halinova, BlackCatNorL, Agness12, Krokodylica, s1985, Koniczyka, Raven, _analiza, wronka, Ruda_ann lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe styczniówki.

Raven - będzie dobrze. Będzie pięknie maleństwo z mocno bijącym serduchem

Ja mam we wtorek wizytę u ginki na nfz, ale raczej nic nie zobaczę, bo ona nie ma usg. We czwartek idę prywatnie i już panikuję. Strasznie się boję, że serce przestało bić. Taki mój film po ostatnich doświadczeniach.
    Mnie dzisiaj strasznie mdli. Prawie bym zwymiotowała. Słabość, zmęczenie, ból piersi.
    Co do stomatologa, to moja dentystka nie robi zębów do 12tyg.
    Po 12tym tyg. robi normalnie, a to oznacza, że muszę poczekać.
    U mnie dzisiaj 8tydzień i 0dzień. Od jutra wkraczam w 9ty tydzień. Jeszcze 3tyg. i będzie 12tyd. Mam nadzieję, że wytrwam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2017, 20:40

Agness12, Raven, kate88:) lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bedzie dobrze! Raven powodzenia na wizycie :* u mnie poza lekkim bolem piersi tez brak objawow, a wizyta za tydzien. Musze jakos wytrzymac.

Witam nowe przyszle mamusie! :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, ze w ciazy z synkiem na tym etapie bardziej czulam objawy ciazowe. Mialam mdlosci, ktorych teraz nie mam (w sumie z tego bardzo sie ciesze) i pobolewania podbrzusza. Sennosc tez wieksza. Teraz sobie tlumacze, ze na sennosc nie moge sobie w ciagu dnia pozwolic i ze w koncu kazda ciaza inna. Musze wytrwac jeszcze tydzien. Mam nadzieje, ze zobacze piekne serduszko i tego Wam wszystkim zycze (tym ktore wizyty serduszkowe maja jeszcze przed soba).

alexast lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To napięci przed wizyta jest najgorsze ale musi być dobrze, wierze, ze zobaczymy serducha piękne i mocno bijące :)

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ