X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • alexast Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa i Raven - super wiadomości.

Ja jutro idę do ginki na nfz. Niestety nie ma tam usg, więc niczego nowego się nie dowiem.
    Mam nadzieję, że we czwartek zobaczę swoje dzidzi. Jestem już cała w stresie. Tym razem musi być dobrze.

Raven lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Pooziomka Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję serduszek dziewczyny <3

Ja jutro też mam wizytę. O 16.00. Pewnie na serduszko za wczas ale już nie mogę się doczekać.

Dziś mnie mdlilo i w ogóle kiepski dzień, ale wczoraj byłam na komunii u siostrzenicy. A wcześniej na mszy u moich szkolnych dzieci bo miały komunię. Jej, ale się wzruszyłam - moje małe dzieci, które niedawno były nieśmiałymi pierwszaczkami idą do komunii.

W każdym razie tak się spielam, żeby mi nie było niedobrze, bo w ciąży z synkiem mdlilo mnie 20 tygodni, że dziś chyba odreagowuje ten stres.

A ta ciąża jest zuuuupelnie inna od tamtej. Brzuch prawie wcale nie boli, piersi bolą bardzo, musze spać w staniku. Wtedy było szybko niedobrze i poszłam na L4, teraz daje rade. No i ten gorzki smak w ustach, teraz już się zmniejszyl, ale przed testem to był bardzo duży. Dzięki temu podejrzewałem ze w ciąży jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 21:01

Raven lubi tę wiadomość

<3 <3 <3
    atdctv73md9vqpcz.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny jestem tu z Wami cały czas i bardzo cieszę się z Waszych dobrych wiadomości, których tu coraz więcej każdego dnia :)
    Anuśka <3 Raven <3 Morwa <3
    Cieszę się ze wszystkich serduszek i udanych wizyt :)
    Jutro moja wizyta i okaże się wreszcie jak wygląda sytuacja. Cały tydzień żyłam ogromną nadzieją. Były chwile, że czułam że czekają mnie źle wieści, a były chwile kiedy czułam że przecież wszystko jeszcze jest możliwe, a moje szanse duże... Objawów u mnie kompletnie żadnych, co aż dziwne biorąc pod uwagę że przy Synku jestem ciągle na wysokich obrotach a nic mi nie dolega... W ogóle nie czuję jakbym w ciąży była. No ale tu już nie ma co gdybać, jutro rozstrzygnie się mój los. Trzymajcie kciuki i przesyłajcie pozytywne myśli, przydadzą się :)
    Trzymamy kciuki :) o której wizyta?

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa i Raven gratuluję serduszek :)

to ja też mam dobre wieści (przynajmniej częściowe?)
    beta hcg 18dp - 2911 - przyrost 103 %
    progesteron trochę słabiej - 18,99 ng/ml - normy dla I-go trymestru od 11 do 44 - więc w sumie mieszczę się w normach, ale wydaje mi się że trochę mało, plamień żadnych nie mam więc się nie przejmuję

czytałam niedawno artykuł, że większe przyrosty bety hcg we wczesnych tygodniach ciąży (zwłaszcza pomiędzy 12 a 22 dniem po owulacji) świadczyć mogą o rozwoju dziewczynki :) w dalszym ciągu trwają badania nad tą metodą określania płci dziecka, już na samym początku, co ma pomóc w przypadku wczesnych poronień, gdy aby uzyskać świadczenie pogrzebowe i dostać skrócony urlop macierzyński od pracodawcy kobieta musiała robić badania genetyczne za własne pieniądze

padam na pyszczek, a dziś nie pracowałam :( jutro cały dzień w pracy, lecę spać

trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :)

Agniechaaaa, Morwa, Marzycielka111192, Raven lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiejsza beta <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc33e86ea78c.png

Agniechaaaa, Krokodylica, Andzia87, Morwa, madzia8lenka, kate88:), be_aduska, Raven lubią tę wiadomość

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, gratuluję cudownych wieści z wizyt! :) <3 Ja chyba zwariuję do środy, czekam przebierając nogami, nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że dzidziuś pięknie urósł i wyniki będą w porządku. :) Miłego wieczorku! :)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję dziewczyny tym które też rzygają. Ojjj ciężko jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko pare godzin o matko serio jutro zobacze Bałwanka ❤️❤️❤️❤️

Marzycielka111192, Morwa, Ruda_ann, madzia8lenka, emi2016, Mama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Lagostina Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżycie bliźniaki?;p To dopiero byłby hit z cyklu, który miał być bez owu. Uspokoiłyście mnie nieco. Dziękuję!;* Nurtuje mnie jeszcze TSH - podskoczylo do 2,86 z 1,1... Dołączam się do serduszkowych gratulacji i czekam na relacje z jutrzejszych wizyt!;)))

XyZ
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ravendostałaś zdjęcie z usg <3 ? Jak tam drugi z pęcherzyków, bo nie pamiętam czy pisałaś ? Wchłonął się ? Założyli Ci już dzisiaj kartę ciąży ? Kiedy masz kolejną wizytę ? Ja dalej ogromnie się cieszę :D cudowne jest zobaczyć takiego małego człowieczkiem na usg :D ja widziałam dzisiaj jak nasz machał rączkami, wyglądało to tak jakby chciał odpłynąć jak najdalej od głowicy usg :p

jagodowa91, Raven lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Współczuję dziewczyny tym które też rzygają. Ojjj ciężko jest.
    Kroko :D jest jeden sposób :D
    Powinnyśmy jeść lody... :) lody w obie strony smakują dobrze (przepraszam to obrzydliwe... ale prawdziwe :P ) Taką radę dostałam od jednej koleżanki :P

FreshMm, Mama-Ali, jagodowa91 lubią tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta jutro o 10.30 :) ale chyba dopiero w środę Wam opiszę, bo to będzie zabiegany dzień :) idę spać, miłego wieczoru :)

Morwa lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• piri piri Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję i trzymam kciuki za jutrzejsze wyniki i wizyty
    Ruda_ann wrote:
    Kroko :D jest jeden sposób :D
    Powinnyśmy jeść lody... :) lody w obie strony smakują dobrze (przepraszam to obrzydliwe... ale prawdziwe :P ) Taką radę dostałam od jednej koleżanki :P
    o fak, nie pomyślałam o tym :D

Kroko ja na kolację zjadłam zupę, żeby łatwiej wyszło. Ostatnio sałatkę jarzynową ale nie było tak lekko jak sobie to wyobrażałam :( najchętniej nic bym nie jadła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 21:50

Ruda_ann lubi tę wiadomość

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes piękna beta - to twoja pierwsza o ile dobrze pamiętam, powtórz za dwa dni - trzymam kciuki za dobry przyrost :)
    progesteron zbyt wysoki, ale nie wiem co to może oznaczać, najlepiej skonsultuj ze swoim ginem :)

Agness12 lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri_piri, nic co ma kawałki potencjalnie duże a nie "gładkie" kiepsko wychodzi :D :D :D
    Ja nie mogę nic nie jeść bo jest mi jeszcze gorzej niedobrze jak mam pusty żołądek o.O wczoraj puściłam pawia właśnie z głodu... :/ bez sensu :P samą wodą

LODY! Lody to nasze wybawienie będzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 21:50

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale wam zazdroszczę już wizyt serduszkowych :) ja też już chcę :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) Wizyta wspaniała, maleństwo rośnie - 11mm, serduszko przyśpieszyło do 151 ud./min. , główeczka, zawiązki łapek no cud malina :) Macica, szyjka, jajniory też ok. Ginuś zadowolony a ja to już w ogóle w 7! :) Dziękuję za kciukasy, to na bank ich zasługa ;) Życzę wszystkim wizytującym w dniu jutrzejszym samych pomyślnych spotkań z fasolami! Niech cudowna passa trwa! ♡♡♡♡

Agness12, FreshMm, Agniechaaaa, Marzycielka111192, madzia8lenka, Karmelova, zapachmalin, Pooziomka, alexast, kate88:), jagodowa91, Morwa, KaroP, Krokodylica, be_aduska, Raven lubią tę wiadomość

• Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Najbardziej miarodajny jest termin z 1 badań prenatalnych11-14 Tc, a nie 1 usg i jak przyjeżdża się rodzić do szpitala, to z tych prenatalnych chcą znać termin.

A to zależy od szpitala. Mój w de miał usg i prenatalne. Dla nich liczył się termin z om ( -3mce wstecz +7dni do dnia jej wystąpienia. Jak ja miałam 11.04 to wyjdzie 18.01 i taki termin im podam, niezależnie co wyjdzie z usg. A poprzedniej ciąży wychodził mi na 25stycznia a urodziłam 10.02 :) )

FreshMm lubi tę wiadomość

h44eskjo413gi85k.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    Agnes piękna beta - to twoja pierwsza o ile dobrze pamiętam, powtórz za dwa dni - trzymam kciuki za dobry przyrost :)
    progesteron zbyt wysoki, ale nie wiem co to może oznaczać, najlepiej skonsultuj ze swoim ginem :)
    Podobno blizniaki haha :P ale zobaczymy, za dwa dni powtorze napewno :)

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś mnie głowa boli ;(,dziewczyny gratuluję wizyt ja dopiero mam 31 maja ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ